mylogo

Monet tietokoneongelmat johtuvat sen ylikuumenemisesta. Kotelo on tietokonekomponenttien "katon" alla olevan keräystoiminnon lisäksi jäähdytyselementti. Aiemmin prosessorit ja videokortit olivat pienemmällä teholla ja tuottivat vähän lämpöenergiaa. Metallipakkaus, joka on suljettu kaikilta puolilta, ja 1-2 pientä fania selviytyivät hyvin jäähdytyksestä. Modernien tietokoneiden seinät ovat aukot suurille tuulettimille. Yleensä kun ostat tietokonetta pakkauksessa, siinä on tavallinen ruutuun jäähdytin. Tietokoneen kirjoitetun BOX: n ominaisuuksissa. Jos haluat käyttää yleistä kotitietokonetta peleihin tai työskennellä monimutkaisissa grafiikkasovelluksissa, sinun on ostettava tehokkaampi jäähdytin.

 

 

CPU-jäähdytysjärjestelmä

Jäähdytä mikä yritys valitsee

Coolerin isäntä

jäähdyttimen isäntä

Kuuluisa taiwanilaisten tietokoneen osien valmistaja. Päälinjan - tietokoneiden oheislaitteiden lisäksi - valmistaa tytäryhtiöiden CM Choiix -tuotteita (epätavallinen muotoilu, jonka avulla tietokoneen omistaja voi erottua joukosta), CM Storm (kaikki pelaajille), CM Black Label Limited Edition (rajoitetut numerokokonaisuudet, kotelo, PSU ja jäähdytin). Kansainvälisen sertifikaatin ISO 9001 takaa, että kaikki merkkituotteet ovat laadukkaita ja luotettavia.

Thermaltake

Thermaltake

Suuri yritys kotoisin Taiwanista, jossa on jakautumisia Amerikassa ja muissa maailman maissa. Termaltake valmistaa ilma- ja nestejäähdytysjärjestelmiä sekä tietokonekoteloita, virtalähteitä ja monia lisävarusteita. Kaikki tuotteet kuuluvat Hi-Endiin, ts. eliitin luokkaan.

Deepcool

syvä viileä

DeepCool-tuotanto sijaitsee Kiinassa. Tämä on valtava kasvi, jonka pinta-ala on 30 000 m2. Pääsuunta - jäähdytysjärjestelmät eri alueilla. Dipkul-tuotteet ovat suosittuja 70 maassa. Tuotteita myydään kohtuuhintaan.

Zalman

ZALMAN

Maailman johtava suorituskykyinen, erittäin hiljainen PC-jäähdytin. Zalman (Korea) harjoittaa myös kannettavien jäähdyttimiä, 2D / 3D-näyttöjä, putkijäähdytyksessä olevia virtalähteitä, kuulokkeita "Sound around" ja FPS GUN peliliitäntää.

Paras prosessorin jäähdytysjärjestelmän luokitus

Ensimmäinen kysymys, joka on käsiteltävä ennen kuin siirryt myymälään ja valitset jäähdyttimen, on se, onko asennus saatavilla pistorasiaan. Tämä liitin sijaitsee emolevyllä, se asetetaan CPU: han. Erilaisten prosessoreiden pistorasioiden suunnittelu on erilainen. Totta, jäähdyttimet tukevat yleensä useita tyyppisiä pistorasioita (tuotemerkit Intel, AMD). On parempi selvittää tarkalleen, mitä tietokoneessa on täynnä hänen ohjeistaan.

Jäähdyttimen päätehtävänä on poistaa lämpö. Hän voi tehdä tämän eri jäähdytysjärjestelmien kautta:

 • Vesi. Tällaisia ​​järjestelmiä on paljon - nesteputkissa, kaukosäteilijöissä. Jäähdytysjärjestelmissä oleva neste toimii tehokkaammin kuin ilma. Tarkista, onko tietokoneen kannessa reikiä.
 • Ilmaa. Tämä on yleisin tyyppi. Jäähdytin koostuu metallilämmittimen ja puhaltimen joukosta. Jäähdytin ottaa lämpöenergiaa. Mitä enemmän metallilevyjä, sitä parempi lämpö poistetaan. Huomaa, että kupariputket tekevät siitä tehokkaammin kuin alumiini. Puhallin syöttää prosessorille kylmää ilmaa. On malleja, joissa on kaksi puhaltinta - ilmanotto ja puhallus.

Tyypin mukaan jäähdyttimen sijainti jaetaan torniin, klassiseen ja myös hybridiin. Kun valitset jäähdyttimen, älä unohda tarkistaa, onko siinä tarpeeksi tilaa tietokoneen sisällä. Mitä tehokkaampi tietokone on, sitä suurempi on jäähdytysjärjestelmä. Heikko Celeron-, A4-, A6-prosessori voidaan jäähdyttää 80-90 mm: n tuulettimella, jossa on alumiininen jäähdytyselementti. Tehokkaampia tietokoneita varten tarvitaan malleja, joiden lineaariset mitat ovat 120mm ja 120 mm 25 mm.

Seuraavat tärkeät parametrit otettiin huomioon tavaroiden luokittelussa:

 • Kuinka tehokkaasti jäähtyy;
 • Miten jäähdytin on hiljaa;
 • kustannukset;
 • Mukavuusteline
 • Muut indikaattorit.

Paras malli vesijäähdytteisistä jäähdyttimistä

Jäähdyttimien ensimmäinen etu nestejäähdytyksellä on suurempi tehokkuus verrattuna ilmaan. Tämä pätee erityisesti toimistoihin ja oppilaitoksiin.

Vesijäähdyttimen mitat ovat pienempiä kuin ilman jäähdytyksen tapauksessa. Nestemäiset putket lisäävät esteettisen elementin tietokoneen ulkoasuun.

Malli Deepcool Captain 120

Deepcool Captain 120

Jäähdytin on yhteensopiva monien Intel-prosessoriluokkien kanssa. Sen suurin tehohäviö on 150 wattia. Keraaminen laakeripumppu on suunniteltu toimimaan 120 tuhatta tuntia. Liitin 4-napainen PWM. 120x154x52 mm: n alumiinisäteilijä yhdistetään puhaltimella, joka pyörii 600–2000 kierrosta minuutissa.

edut:

 • Helppo asentaa;
 • Kaunis valaistus;
 • Korkea työtehokkuus;
 • Kompakti koko;
 • Kustannukset ovat melko edullisia.

haittoja:

 • Huomattava melu suurella nopeudella.

Useimmat asiakkaiden mielipiteet sopivat yhdestä asiasta. Deepcool Captain 120 -malli on upea, kompakti laite, jolla on korkea suorituskyky.

Parhaat ilman jäähdyttimet

Kupariputkia sisältävät tornijäähdyttimet ovat osoittautuneet hyvin. Sarjaprosessorin jäähdyttäminen riittää yleensä 3-4 putkeen. Jäähdyttimen äänen lähde on tuuletin. 80 mm: n ja 92 mm: n puhaltimien optimaalinen pyörimisnopeus on enintään 1500-1700 rpm. 120 millimetrin mittaisten laitteiden nopeus on enintään 1300 rpm. Nykyaikaiset jäähdytysjärjestelmät on varustettu automaattisella nopeudenvalvonnalla.

Harkitse tämän vuoden suosituimpien ilmajäähdyttimien malleja:

Malli DEEPCOOL THETA 115

DEEPCOOL THETA 115

Aktiivinen ilmajäähdytys, yksi tuuletin, jonka halkaisija on 120 mm. Puhallusilma tapahtuu kohtisuoraan emolevyyn. Terien pyörimisnopeus on 1600 kierrosta minuutissa. Kiinnitys MP-ruuveilla. Alumiinisäteilijä. Jäähdytin on yhteensopiva Socket 1156: n ja muiden kanssa. 65 W - prosessorin suurin sallittu lämmöntuotto. Jäähdyttimen mitat ovat 121 mm x 121 mm x 53,5 mm.

edut:

 • Suuri puhallin, jonka halkaisija on 120 mm;
 • Hiljainen toiminta;
 • Edullinen hinta;
 • Lämpörasva on jo levitetty alustaan.

haittoja:

 • Vaikea akkukäyttö BIOS;
 • Säätöjen puuttuminen 3-nastaisella napalla.

Yleisesti ottaen asiakkaat suosittelevat tätä arviota alhaisemmalla hinnalla, joka on jopa 65 wattia.

Cooler Master Hyper 101 yleinen PWM (RR-H101-30PK-RU)

Master Hyper 101

Suunniteltu jäähdyttämään prosessoria, sen teho on enintään 95 wattia. Laite toimii kahdella lämpöputkella. Puhallin, jonka mitat ovat 80 mm x 80 mm x 25 mm, on jopa 3000 kierrosta minuutissa. Liitin 4-nastainen PWM. Jäähdytin ei anna valaistusta eikä kierroksia. Jäähdytin on valmistettu alumiinista ja kuparista. Jäähdytysjärjestelmä on yhteensopiva Intelin, Pentiumin jne. Prosessorityyppien kanssa.

edut:

 • Se toimii hiljaisesti ja tehokkaasti pienillä nopeuksilla;
 • PWM-4pin saatavuus automaattista nopeuden säätöä varten MP: ltä;
 • Ei häiritse pääsyä muistiin ja liittimiin;
 • Helppo imuroida;
 • Alhainen hinta.

haittoja:

 • Matala teho 95W;
 • Suurimmalla kiihdytyksellä tietokoneen jäähdytin aiheuttaa kohinaa;
 • Heikko kiinnityspää;
 • Ei sovellu pieneen tapaukseen.

Arvostelut kertovat jäähdyttimestä positiivisesti. Tätä tuotetta suositellaan ostettavaksi irtotavarana.

Cooler Scythe Katana 3 (SCKTN-3000)

Cooler Scythe Katana 3

Käytetään kylmän ilman syöttämiseen prosessoriin. Kuusi lämpöputkea, jäähdytin on valmistettu alumiini- ja kuparielementeistä. Jäähdyttimessä on vain yksi puhallin 92x92x25 mm. Laite ilman lisävaloa ja kykyä säätää nopeutta. Coolerin lineaariset mitat ovat 94x143x108 mm.

edut:

 • Hyvä hinta-laatusuhde;
 • Helppo ja nopea asentaa;
 • Äänetön alhaisilla nopeuksilla;
 • Mallin yleisyys (se toimii jopa pistorasiassa 478).

haittoja:

 • Melu suurimmalla nopeudella;
 • Epämiellyttävä lämpörasva.

Useimmat jäähdyttimen katsaukset korostavat laitteen kompaktiutta ja tehokasta toimintaa.

Mikä CPU-jäähdytin ostaa

Tietokoneen oheislaitteiden markkinat reagoivat kysyntään Muutaman kerran kuukaudessa valmistajien tarjoukset päivitetään monissa paikoissa 5-10%. Jotta voit tehdä oikean valinnan, sinun pitäisi arvioida tarpeitasi - tietokoneen teho, kokoonpano ja kotelon sisällä oleva vapaa tila. Mieti, mitä tehtäviä tietokoneesi toimii. Aiotteko työskennellä hiljaa toimistossa Microsoft Office -palvelun avulla tai nopeuttaa tietokonetta suurimpaan nopeuteen irtotavara-sovelluksissa.

1. Kompaktissa tapauksissa edullinen ja edullinen on budjettimalli Deepcool THETA 16 PWM 100x57x100 mm.

2. Pelitietokoneessa on parempi valita pienemmät jäähdyttimet, jotta ne eivät estä pääsyä muistipaikkoihin.

3. Jos käytät prosessoria, jossa on 88 W lämpöä (esimerkiksi intel Core i5-4690K 3500 MHz), vie jäähdytin hieman tehokkaammaksi - 130 W. Erinomainen todistettu 4-nastainen PWM-jäähdytin malli FROSTWIN V2.0 valmistaja Deepcool. Se on melko hiljainen käytössä (melu jopa 21 dB), varustettu kahdella tuulettimella.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset