mylogo

Onko tietokoneessa tarpeeksi muistia tarvittavien tietojen tallentamiseksi? Onko näennäisesti pienten tiedostojen tallentaminen tunteja? Tässä tapauksessa on aika miettiä kiintolevyn vaihtamista. Mutta miten ei tehdä virheen valintaan? Nykyaikaisilla markkinoilla oli paljon erilaisia ​​malleja. Tällaisessa lajikkeessa on vaikea valita kiintolevyä jopa sellaiselle henkilölle, joka ymmärtää nykyaikaisia ​​tekniikoita. Mitä voimme sanoa tavallisista tietokoneen käyttäjistä? Valintamme auttaa sinua tekemään valinnan, jossa on yksityiskohtainen kuvaus parhaista kiintolevyistä.

 

 

1

Kovalevy, jonka yritys valitsee

Yhteensä voit laskea noin 200 yritystä, jotka ovat koskaan tuottaneet kovalevyjä. Useimmat näistä yrityksistä kuitenkin muuttivat profiiliaan, menivät konkurssiin tai ostivat muut yritykset.

Niinpä nykyaikaisilla markkinoilla on hyvin vähän yrityksiä, jotka harjoittavat kiintolevyjen tuotantoa. Tämän alan suurimmat yritykset voidaan luokitella (luettelo muodostetaan alenevassa suositusjärjestyksessä):

1. Länsi-digitaalinen

2. Seagate

3. Hitachi

4. Toshiba

5. Samsung

6. Prestigio

Kuten näette, kiintolevymarkkinat ovat amerikkalaisten (Western Digital ja Seagate) ja japanilaisten (Toshiba ja Hitachi) käsissä.

Huippulevyt, joissa on SATA-liitäntä

SATA on yksi suosituimmista rajapinnoista. Sitä käytetään yleensä pöytätietokoneissa, kannettavissa tietokoneissa, ultrabookeissa jne. Tällä liitännällä on suuri kaistanleveys (300 MB sekunnissa tai enemmän), joka tarjoaa nopean kirjoittamisen ja lukemisen.

Tällä hetkellä on olemassa 3 tyyppistä SATA-liitäntää, jotka eroavat toisistaan ​​lähetysnopeudella: SATAI, SATAII ja SATAIII. Suosituin on viimeinen.

Toshiba P300 1TB - erittäin vaikea pöytätietokoneelle

Toshiba P300 1TB

Toshiban P300 keskittyy tavallisiin kotitietokoneisiin ja toimistoihin. Hard tarjoaa melko nopean tiedonsiirron SATAIII-liitännän ansiosta. Lisäkierrosnopeus antaa 64 Mt puskurimuistia. Kiintolevyn muotokerroin on 3,5 tuumaa. Tässä tapauksessa kiintolevyllä on kompakti koko.

Tämän takia se ilman mitään ongelmia mahtuu mihin tahansa moderniin rakennukseen ilman mitään lisätietoa.

Kiintolevyn kapasiteetti on 1 TB, mikä on melko riittävä keskivertokäyttäjälle. Suhteellisen pienellä hinnalla laite pystyy käsittelemään tietoja nopeudella 70-80 Mt sekunnissa, mikä on erinomainen indikaattori kotitietokoneelle.

edut:

 • Korkea käsittelynopeus;
 • Pieni koko;
 • Edulliset kustannukset.

haitta:

 • Näkyvä tärinä ja ääni.

Toshiba Mobile Thin 500GB - ihastuttava Ultrabook-kiintolevy

Toshiba Mobile Thin 500GB

Mobile Thin on karanopeus 5400 kierrosta minuutissa. Tämä on paras indikaattori. Loppujen lopuksi, tämän nopeuden ansiosta kovaa ei tehdä melua. Samalla tietojen tallennus- ja lukemisprosessi ei vie paljon aikaa. Laitteen tekijä on 2,5 tuumaa, jonka avulla voit käyttää levyä ultrabookeissa ja erilaisissa multimediaohjelmistoissa, joiden datan lukunopeus on kriittinen. SATAIII: ta käytetään rajapintana.

Mobile Thinin toinen etu on sisäänrakennettu iskuanturi, jonka avulla voit suojata laitettasi vaurioilta ja pitää tiedot ehjinä. Mobile Thin toimii hiljaa. Tämän vuoksi tämä kiintolevy sopii erinomaisesti kannettaviin tietokoneisiin ja muihin laitteisiin, joiden suorituskyky ja luotettavuus ovat tärkeitä. Muistin osalta levyn kapasiteetti on 500 Gt.

edut:

 • Hyvä tietojen käsittelyn nopeus;
 • Matala melutaso;
 • Suojaus vaurioilta.

haitta:

 • Pieni levyn kapasiteetti.

Hitachi (HGST) Travelstar Z7K500 500GB - paras kovalevy mukavaan työskentelyyn

Hitachi HGST Travelstar Z7K500 500GB

Yksi kotikäyttöön tarkoitetun kiintolevyn tärkeimmistä vaatimuksista on mukavuus. Tässä tapauksessa ei laitteen teknisiä ominaisuuksia, mutta sen melutaso ja tärinä tulevat esiin. Tässä suhteessa Hitachin Travelstar Z7K500 -voittaja on osoittautunut hyvin. Yksi tämän laitteen erottuvista piirteistä on korkea ympäristöystävällisyys, joka saavutettiin ainutlaatuisen kokoonpanoteknologian ansiosta ilman halogeenien käyttöä. Lisäksi Travelstar Z7K500: lla on alhainen virrankulutus.

Travelstar Z7K500: n toinen ominaisuus on tietojen salaustekniikka, jota kutsutaan Bulk Data Encryptioniksi. Tämän tekniikan ydin on se, että laite salaa tiedot kirjoittamalla ja lukemalla yksittäistä salasanaa käyttäen. Näin varmistetaan asianmukainen tietosuoja. Siksi et voi huolehtia tärkeistä tiedoista, jotka ovat vaikeassa - hyökkääjät eivät voi saada sitä.

edut:

 • Matala tärinä ja melu;
 • Edulliset kustannukset;
 • Alhainen virrankulutus.

haitta:

 • Pienen nopeuden kirjoittaminen ja lukeminen.

Hybridi-asema Seagate Laptop SSHD ST500LM000 - tuottava kiintolevy pelikannettaville

Seagate Laptop SSHD ST500LM000

Hybridilevy on erityinen tyyppinen asema, jossa perinteistä kiintolevyä täydentää pienikapasiteettinen flash-muistiväline. Näin ollen hybridi yhdistää SSD: n ja HDD: n parhaat ominaisuudet - se on nopea ja samalla edullinen.

ST500LM000-hybridikäyttö käyttää erityistä hallintatekniikkaa, jota kutsutaan Adaptive Memory -toiminnoksi, jonka Seagate on kehittänyt. Tämän vuoksi laitteella on melko korkea suorituskyky.

Lisäksi Seagate Laptop SSHD ST500LM000 tarjoaa luotettavuutta. ST500LM000 tarjoaa kiintolevyjen ja flash-asemien edut korkeatasoisen suojan vaurioilta. Ei voi, mutta iloita muistin kustannuksista. ST500LM000: n hinnat ovat melko edullisia.

Seagate Laptop SSHD ST500LM000 on suunniteltu kannettaville tietokoneille. Yleensä käytän tätä levyä pelikoneissa. Ja tämä on ymmärrettävää. Loppujen lopuksi Seagate Laptop SSHD ST500LM000 tarjoaa nopeuden 5 kertaa normaalia kovempaa. Niinpä pelit ja erilaiset sovellukset toimivat silmänräpäyksessä.

edut:

 • Edulliset kustannukset;
 • Korkea suorituskyky;
 • Tietosuojavauriot.

haittoja:

 • Se kuluttaa paljon sähköä, mikä lämpenee;
 • Korkea melu.

Parhaat USB-kiintolevyt

USB on saanut viime aikoina valtavan suosion. Tämän käyttöliittymän kiintolevyjä käytetään yhä useammin. Yksi USB: n tärkeimmistä eduista on mahdollisuus ns. "Hot swap" (vaihtaa laitteita sammuttamatta järjestelmää). Tällöin data ja teho välitetään yhden väylän kautta. Tämä tarkoittaa, että taajuusmuuttaja ei tarvitse isoja virtalähteitä ja kaapelia. Vain yksi portti riittää.

Western Digital Elements 1TB WDBUZG0010BBK - kätevä ja kompakti tietopankki

Western Digital Elements 1TB WDBUZG0010BBK

WDBUZG0010BBK-EESN on ulkoinen kiintolevy, joka on ihanteellinen tietojen tallentamiseen. Tämän laitteen merkittävä etu on erikoisohjelmiston, nimeltään Pro WD SmartWare, saatavuus. Sen avulla voit luoda varmuuskopiotiedostoja.

Se on erittäin kätevä ja käytännöllinen. Kun kiintolevy on täynnä, voit poistaa tiedot vain siirtämällä kaikki tiedot erityiseen pilvivarastoon. Teknisten ominaisuuksien osalta WDBUZG0010BBK-EESN: n tallennuskapasiteetti on 1 TB.

Lisäksi WDBUZG0010BBK-EESN on varustettu USB-liitännällä. SuperSpeed ​​USB 3.0 -tekniikan ansiosta WDBUZG0010BBK-EESN pystyy siirtämään tietoja melko suurella nopeudella (5000 Mbps sekunnissa).

edut:

 • liikkuvuutta;
 • Kyky varmuuskopioida;
 • Edulliset kustannukset;
 • Yhteensopiva useimpien laitteiden kanssa.

haitta:

 • Iskunkestävyyden puute.

Western Digital Elements Desktop 3TB WDBWLG0030HBK - luotettava tietojen tallennus

Western Digital Elements Desktop 3TB WDBWLG0030HBK

Elements Desktop -kiintolevylle on ominaista korkea suorituskyky, luku- ja kirjoitusnopeus.Esimerkiksi kaksi tuntia kestävä elokuva HD-laatua voidaan tallentaa vain kolmessa minuutissa. Lisäksi Western Digital -kiintolevyllä on melko suuri kapasiteetti (3 TB).

Lisäksi Elements Desktopilla on kestävyys ja iskunkestävyys. Tämän takia tämä malli on luotettava pitkällä aikavälillä.

edut:

 • Nopea tiedonsiirto;
 • Suuri kapasiteetti;
 • Yhteensopiva useimpien laitteiden kanssa.

haitta:

 • Suuri koko.

Suosituimmat SAS-kiintolevyt

SAS: ää sovelletaan yleensä yritystasolla. Tämä liitäntä on erittäin suorituskykyinen, takaa luotettavan toiminnan ja nopean tiedonsaannin. SAS on itse asiassa vanhentuneen SCSI: n muutos.

Seagate Enterprise Capacity - paras tallennusjärjestelmien kiintolevy

Seagate Enterprise Capacity

Seagate Enterprise Capacity on kovalevyjen valikoima, jolle on ominaista tehokkuus ja luotettavuus suorituskyvyn kannalta. Tällaiset kiintolevyt kestävät jopa yritysluokan kuormituksia. Tästä syystä Seagate Enterprise Capacity on ihanteellinen laite palvelimille ja tallennusjärjestelmille, jotka toimivat 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

Ominaisuuksien osalta tallennuskapasiteetti voi olla 1 - 8 TB (mallista riippuen) ja pyörimisnopeus - 7200 kierrosta minuutissa. Samaan aikaan työn aikana tapahtunut suorituskyky kasvoi 18% verrattuna aiempien sukupolvien malleihin.

Tämän seurauksena virrankulutus on vähentynyt ja tallennusjärjestelmän nopeus on kiihtynyt merkittävästi. Siten Seagate Enterprise Capacity -järjestelmään asennetun SAS-liitännän nopeus on 12 Gbps.

edut:

 • Suuri määrä muistia;
 • Korkea suorituskyky;
 • Luotettavuutta.

haitta:

 • Se on erittäin kallista.

Hitachi (HGST) Ultrastar 7K4000 3TB - paras kovalevy palvelimille

Hitachi HGST Ultrastar 7K4000 3TB

Ultrastar 7K4000 -kiintolevy on suunniteltu vain yrityspalvelimille. Tällä kiintolevyllä on korkea suorituskyky ja suuri määrä muistia (3 TB), mikä on välttämätöntä yritysten palvelimille.

On myös syytä huomata, että Ultrastar 7K4000: lla on erityinen energiankulutusjärjestelmä. Winchester näyttää täydellisesti, vaikka työskentelee matalan tason jäähdytysjärjestelmien kanssa. Puskurin koko on 64 Mt, jolla on myös positiivinen vaikutus suorituskykyyn ja tehokkuuteen.

edut:

 • Suuri määrä muistia;
 • Korkea suorituskyky;
 • Optimoitu energiankulutusjärjestelmä.

haitta:

 • Kapea soveltamisala (vain palvelimille).

Mikä kovalevy ostaa

Kiintolevyn valinta riippuu suoraan tarpeistasi:

1. Jos tarvitset luotettavan kiintolevyn kannettavaan tietokoneeseen, Toshiba Mobile Thin olisi tässä tapauksessa erinomainen vaihtoehto.

2. Jos haluat vaihtaa kovasti työpöytätietokoneellasi, sinun tulee tässä tapauksessa kiinnittää huomiota Toshiba P300 -laitteeseen.

3. Jos tarvitset palvelimelle korkean suorituskyvyn kiintolevyn, ihanteellinen vaihtoehto olisi Seagate Enterprisein tai Ultrastar 7K4000 3TB: n kapasiteetti Hitachista.

4. Voit tallentaa suuria tietomääriä erikseen tietokoneesta ostamalla Elements 1TB WDBUZG0010BBK -mallin tai Elements Desktop 3TB WDBWLG0030HBK: n Western Digitalilta.

5. Jos haluat kerätä pelikannettavan, mutta sinulla on rajallinen budjetti, kannattaa harkita tässä tapauksessa Seagate Laptop SSHD ST500LM000 -hybridimuistin ostamista.

6. Ja niille, jotka ensinnäkin ovat erittäin tärkeitä, voit neuvotella Hitachi (HGST) Travelstar Z7K500: lle, jolla on alhainen melutaso.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset