mylogo

Kannettava tietokone voidaan suunnitella eri tarkoituksiin. Se voi olla erilainen. Jopa kannettavien tietokoneiden käyttöjärjestelmä on täysin erilainen! Miten ymmärtää kaikki tämä monimuotoisuus? Se on hyvin yksinkertaista: tutustu materiaaliin.

 

 

Miten valitset kannettavan tietokoneen

Paras kannettavan tietokoneen valmistaja

Ensinnäkin monet ihmiset kiinnittävät huomiota kannettavan tietokoneen valmistajaan. Hyväksyn, jotkut vähän tunnetut kiinalaiset valmistajat eivät innosta paljon kunnioitusta - on todennäköistä, että hänen luomuksensa epäonnistuu nopeasti.

Ensinnäkin suosittelemme harkitsemaan mahdollisuutta ostaa kannettava tietokone seuraavista yrityksistä:

  • Apple - se tuottaa kalliita MacBookeja, jotka toimivat Mac OS X: ssä.
  • Lenovo on suurin ja arvostetuin kannettavien tietokoneiden valmistaja, jota myydään pääasiassa alhaisilla hinnoilla.
  • Toshiba on japanilainen yritys, joka yrittää rakentaa omia tuotanto-näyttöjä laitteisiinsa.
  • DELL on amerikkalainen jättiläinen, joka on tuottanut kannettavia tietokoneita vuosikymmeniä.
  • Tämän tuotemerkin alla luodaan Acer - useimpien hintaluokkien kannettavat tietokoneet, mukaan lukien edulliset pelimallit myytävänä.
  • ASUS - useimmiten tämä yritys valmistaa kannettavia tietokoneita, jotka ovat optimaalisia hinnan ja suorituskyvyn suhteen.

Ja tämä ei ole koko lista! Jos haluat tietää lisää kunkin yrityksen tuotteista, suosittelemme artikkelin lukemista.parhaat kannettavat tietokoneet».

Toimintaperiaate ja laite

kannettavan laitteen

Kaikki kannettavat tietokoneet koostuvat monista eri osista. Esimerkiksi tämä on tapaus, joka voi olla muovia tai alumiinia, näyttö, näppäimistö (et usko, mutta ei jokainen "näppäimistö" on mukava), akku, prosessori, RAM ja paljon muuta. Luettele kaikki komponentit merkityksettömiksi - se vie liikaa aikaa ja tuskin sinun tarvitsee tietää kaikkien komponenttien nimet.

Ja silti ainakin yritetään selvittää, miten kannettava tietokone toimii. Loppujen lopuksi se kertoo, mitkä komponentit ovat tärkeimpiä. Lyhyesti sanottuna tietokonetta käsitellään prosessorilla. Se käyttää myös RAM-muistia - mitä suurempi se on, sitä enemmän sovelluksia voidaan käynnistää (ja lisää välilehtiä voidaan avata selaimessa).

Käyttäjätiedostot (musiikki, asiakirjat, videot ja kaikki muu) tallennetaan pysyvään muistiin - sen laatua voidaan käyttää kiintolevyllä (HDD), solid-state-asemalla (SSD) tai jopa kummallakin näistä laitteista. Pelissä ja asennuksen aikana videokortti on tärkeä osa kannettavaa tietokonetta. Vaikka nyt sitä käytetään yhä enemmän prosessorin sisäänrakennetun grafiikkakiihdyttimen sijaan. Kuva näkyy näytöllä, vaikka sitä voidaan käyttää näytössä tai televisiossa sopivalla portilla. Syötä teksti- ja ohjausohjelmat, joita tarjotaan näppäimistön ja kosketuslevyn avulla.

Offline-kannettavan käyttö tarjoaa akun. Mutta tämän työn aika suurimmaksi osaksi riippuu akun kapasiteetista, mutta käyttöjärjestelmän optimoinnista, asennetun näytön tyypistä ja monista muista tekijöistä.

Kannettavien tietokoneiden tyypit

kannettavan tietokoneen lajikkeet 2

Viskoosien osalta lähes kaikki kannettavat tietokoneet ovat hyvin samankaltaisia. Asiantuntijat jakavat kuitenkin kannettavat tietokoneet eri luokkiin. Miten he tekevät sen. Se on hyvin yksinkertaista.

Näytön koko

Useimmiten kannettavat tietokoneet poikkeavat näytön diagonaalista mitattuna tuumina. Jos diagonaali ei ylitä 11 tuumaa, niin edessäsi on ns. Netbook.Se on tarkoitettu lähinnä opiskeluun, lyhyen työn tekoon ja Internet-sivujen avaamiseen. Enemmän voimaa, todennäköisesti, ei riitä.

Yleisimmät ovat kannettavat tietokoneet, joissa on näyttö, jonka diagonaali vaihtelee 13 - 15 tuumaa. Nämä ovat jo melko hyviä "työlaitteita", joiden kuljetus ei aiheuta vakavia ongelmia.

Mutta ammattilaiset haluavat ostaa kannettavia tietokoneita 17 tuuman näytöllä. Ne ovat hankalia, mutta tällaisen näytön tiedot havaitaan paljon helpommin. Kyllä, ja elokuvan katseluun ei tarvitse liittää kannettavaa tietokonetta televisioon - 17 tuumaa riittää sen miellyttävään katseluun.

suunnittelu

Myös kannettavat tietokoneet eroavat toisistaan. Esimerkiksi useita vuosia sitten käytettiin sanaa "ultrabook". Niin sanottu kannettava tietokone, jonka paino ei ylitä 1,5-1,7 kg. Myös tällaisen kannettavan tietokoneen on oltava hyvin ohut, joten sen sisällä et löydä kiintolevyä - tiedot tallennetaan vain SSD-asemaan.

Jo nyt kannettavat tietokoneet, joissa on kääntyvä näyttö, ovat erittäin suosittuja - niiden näytöllä on myös kosketuskerros, joka yksinkertaistaa huomattavasti hallintaa.

Kolmas luokka sisältää ns. Chromebookit. Nämä laitteet ovat suosittuja Yhdysvalloissa ja joissakin muissa maissa. Niissä on vähintään joukko komponentteja, ja käyttöjärjestelmänä he käyttävät Chrome-käyttöjärjestelmää. Osoittautuu, että työ tapahtuu selaimessa, ja kaikki tiedostot tallennetaan "pilviin". Tietenkin ilman Internet-yhteyttä tällainen kannettava tietokone on lähes hyödytön.

Erillinen laiteluokka on pelaamista kannettavissa tietokoneissa. Ne ovat erittäin kalliita, erittäin raskaita, erittäin paksuja - mutta tämä ei pelkää pelaajia lainkaan.

Valintavaihtoehdot

valintavaihtoehtoja

Kun valitset kannettavan tietokoneen, tarkista kaikki sen tekniset tiedot. Kiinnitä huomiota prosessoriin - ytimien lukumäärä, kellon nopeus ja valmistaja. Parhaat pelimerkit ovat Intelin tekemiä, mutta tämän yrityksen tuotteet lisäävät merkittävästi kannettavan tietokoneen kustannuksia - joskus on järkevää katsoa AMD: n suuntaan.

hajasaantimuisti

Toinen tärkeä parametri on RAM. 4 Gt sopii sinulle vain siinä tapauksessa, että valitset netbookin. Muissa tapauksissa kannattaa etsiä mallia, jolla on vähintään kaksi kertaa enemmän äänenvoimakkuutta. Ja moderneille videon muokkauksille tämä ei ehkä riitä. Muuten, voit ensin ostaa kannettavan tietokoneen, jossa on vähimmäismäärä RAM-muistia, ja tulevaisuudessa, kun on vapaa rahaa, osta sama määrä. Mutta sitten sinun pitäisi selvittää, kuinka monta RAM-muistia on rakennettu kannettavaan tietokoneeseen, ja kuinka monta RAM-levyä on jo lisätty.

Kiintolevy ja / tai SSD

Sinun on ehdottomasti kysyttävä, kuinka monta gigatavua dataa tallennetaan kannettavaan tietokoneeseen. Jos olet esimerkiksi innokas pelaaja, tarvitset kannettavan tietokoneen, jossa on 1 TB: n kiintolevy. Jos et aio asentaa peliä tai pystyy rajoittamaan vain yhtä, 500 GB riittää.

Nyt voit myös harkita mahdollisuutta ostaa kannettava tietokone SSD-asemalla. Tällainen kannettava tietokone on kallis, mutta se lataa lähes välittömästi käyttöjärjestelmän ja eri ohjelmat.

Voit myös harkita laitetta, jossa on HDD: n ja SSD: n yhdistelmä. Tällaisissa malleissa käyttöjärjestelmä on asennettu solid-state-asemaan ja tavalliset tiedostot ja usein kaikki ohjelmat tallennetaan kiintolevylle.

näyttö

Sinun pitäisi olla kiinnostunut näytön tarkkuudesta. Nykyaikaisilla standardeilla vähimmäisvaatimus on HD (720p tai 1280 × 720 pikseliä). Fanit pelaamaan ja katsomaan elokuvia tulisi keskittyä kannettaviin tietokoneisiin, joissa on Full HD -näytön resoluutio (1080p tai 1920 × 1080 pikseliä). No, jos pysyt teknisessä kehityksessä, kannattaa harkita 4K: n näytön kannettavan tietokoneen ostamista.

Pelaajien tulisi keskittyä paitsi päätöslauselmaan myös päivitysten taajuuteen.Mitä korkeampi se on, sitä tasaisempi kuva tulee näkyviin. No, kiinnitä huomiota teknologian luomiseen näytön. IPS-paneeleilla on erittäin laaja katselukulma ja hyvä värintoisto. TFT-näytöissä nämä luvut ovat hieman huonompia, mutta niillä on vähäinen vasteaika, joka houkuttelee monia pelaajia.

Videokortti

Videokortin läsnäoloa tulisi harkita, jos haluat toistaa tai muokata säännöllisesti videon muokkausta. Video-sovittimia valmistavat AMD ja NVIDIA. Tässä tapauksessa videokortti on useimmiten mobiili - se on sulanut emolevyllä ja sen nimen lopussa on kirjain "M". Uusissa ja erittäin kalliissa kannettavissa tietokoneissa voi olla täysi diskreetti grafiikkakortti - tietysti sen teho on paljon suurempi. Jos et aio toistaa kannettavaa tietokonetta tai asentaa videoita, olet täysin tyytyväinen integroidun grafiikan malliin.

Muut komponentit

Jäljellä olevien osien pitäisi myös kiinnostaa sinua, mutta vähemmässä määrin. Esimerkiksi näppäimistön kätevyydestä ei ole mahdollista tietää etukäteen - voit vain arvioida tiettyjen avainten kokoa ja sijaintia (yleensä se on Enter ja Shift). Vain viikon aktiivisen kirjoittamisen jälkeen voit ymmärtää, onko näppäimistö mukava. Verkkokameran resoluutio on myös vähäinen vaihtoehto, ellei keskustele Skypen kanssa päiviä loppuun.

Paljon tärkeämpää on kannettavien tietokoneiden päissä olevat liittimet. Tarvitset varmasti HDMI: n, ja USB-porttien määrän on oltava vähintään neljä. Ja on toivottavaa, että niin monta kuin mahdollista kuuluu nopeaan USB 3.0 -standardiin. Mutta Ethernetiä (RJ-45) ei käytännössä tarvita nyt - on epätodennäköistä, että käytät langallista internetiä, kun käytössäsi on Wi-Fi. Hylkää optinen asema - lähes kukaan ei käytä levyjä tänään.

Käyttöjärjestelmä

Lopuksi sinun pitäisi kiinnittää huomiota ohjelmistoon. Tai tarkemmin asennettuun käyttöjärjestelmään. Muista, että tietyn Windows-version asentaminen maksaa kannettavan tietokoneen valmistajalle tietyn määrän. Siksi halvimmilla kannettavilla tietokoneilla ei ole lainkaan käyttöjärjestelmää - niissä on ilmainen Linux tai useammin DOS. Tämä tarkoittaa sitä, että kun olet ostanut kannettavan tietokoneen, sinun täytyy hankkia Windows jonnekin ja asentaa se.

Jos puhumme "MacBookista", heillä on oma käyttöjärjestelmä. Teoriassa se voidaan purkaa asentamalla Windows. Mutta emme suosittele sinua tekemään tätä, koska Mac OS X on vakaa ja mukava järjestelmä. Sinun tarvitsee vain tottua siihen, jonka jälkeen et enää halua palata Microsoft-tuotteeseen. Kyllä, ja se toimii kannettavan tietokoneen alla huomattavasti pidempään kuin Windows on asennettu.

Mikä kannettava tietokone valita

mikä kannettava tietokone valita

Kun valitset kannettavan tietokoneen, sinun täytyy miettiä, mitä tehtäviä voit ratkaista:

1. Tarvitsetko vain kannettavaa tietokonetta, jotta voit työskennellä asiakirjojen kanssa ja ratkaista muita yksinkertaisia ​​tehtäviä? Harkitse ostamalla netbook, joka maksaa hyvin vähän rahaa.

2. Haluatko käyttää kannettavaa tietokonetta pöytätietokoneen sijaan? Sitten sinun täytyy haastaa ostamalla laite, jossa on 15 tai jopa 17 tuuman näyttö, mahtava kiintolevy ja tehokas prosessori.

3. Tarvitsetko kannettavan tietokoneen? Etsi sitten malli, joka ei varmasti hidasta ja hukkaa hermosolujasi. Tarvitset tehokkaan kannettavan tietokoneen, jossa on 17 tuuman näyttö. Se voi olla joko Windows-pohjainen laite tai MacBook. On toivottavaa ostaa malli, jossa on pieni paino.

4. Osta kannettava tietokone alle 10-vuotiaalle lapsellesi? Etsi kevyempi ja halvempi malli. Vaikka nyt näitä lapsia ei suositella ostamaan kannettavaa tietokonetta, on parempi katsoa tabletin suuntaan.

5. Etsitkö kannettavaa 10–16-vuotiasta lasta? Sitten tarvitset kannettavan tietokoneen, jossa on tehokas prosessori ja videokortti, koska tällainen lapsi haluaa varmasti käyttää kannettavaa tietokonetta peleihin.

6. Oletko onnistunut pelaaja, joka tekee paljon rahaa? Osta itsellesi pelikannettava.Hän vetää ehdottomasti kaikki modernit pelit, ja tarvittaessa voidaan ratkaista myös muita tehtäviä - esimerkiksi videon muokkaus.

Kuinka paljon kannettavia tietokoneita on

kannettava tietokone

Nykyaikaisen kannettavan tietokoneen hinta voi olla täysin erilainen. Esimerkiksi netbookit voivat maksaa alle 15 000 ruplaa. Mutta sinun on ymmärrettävä, että tästä rahasta saat yksinkertaisimman laitteen, joka aika ajoin ärsyttää sinua sen hidastuessa. Kyllä, tällaisen netbook-näytön resoluutio on hyvin pieni.

Hyvät "autot" käytettäväksi kotona maksaa 30 tuhatta ruplaa. Tällaisella kannettavalla tietokoneella on tilava kiintolevy, riittävän tehokas prosessori ja 8 gigatavun RAM. Teoriassa tällaisessa laitteessa voit jopa asentaa videon, mutta tällaisten tehtävien ratkaisu kannettavaan tietokoneeseen annetaan huomattavan vaikeuksin. Jos olet valmis maksamaan 5–10 tuhatta ruplaa, niin kiintolevyn sijasta tai sen lisäksi saat tietyn määrän solid-state-muistia, ja näytön tarkkuutta lisätään täyteen 1080p.

Kannettava tietokone, jolla on erittäin hyvät komponentit, maksaa 50-60 tuhatta ruplaa. Siinä on jo voimakas näytönohjain ja erittäin tehokas prosessori. Tätä kannettavaa tietokonetta käytetään monien vuosien ajan ilman mitään valituksia.

Ja jos haluat saada täysimittaisen työaseman tai pelikannettavan, sinun on haettava 80-140 tuhatta ruplaa. Tällaisen tietokoneen avulla voit unohtaa jarrut. On kannettavia tietokoneita, joilla on vieläkin korkeampi hintalappu, mutta niiden menestyksekkäitä ammattilaisia ​​pitäisi harkita.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset