mylogo

1900-luvun lopulla vain varakas henkilö saattoi saada matkapuhelimen - virkamiehen, onnistuneen liikemies tai kuka tahansa muu. Silloin ei ollut vaikeuksia valita, koska vuosittain tuotettiin viisi tai kuusi matkapuhelinta. Mutta vähitellen tuotantokustannukset laskivat, minkä seurauksena matkapuhelimet tulivat kirjaimellisesti elektroniikkaa myyviä myymälöitä. Älypuhelinten myötä kaikki on pahentunut - nämä ovat teknisesti monimutkaisia ​​laitteita, eivät kaikki pysty selvittämään rakenteen monimutkaisuutta. Jos et voi valita sopivaa älypuhelinta, lue artikkeli - se auttaa sinua.

 

 

Miten valita älypuhelin

Parhaimmat älypuhelinten valmistajat - mikä yritys valitsee

On vaikea väittää, että paljon mobiililaitteessa riippuu siitä, kuka sen on luonut. Jos ostat laitteen nimettömältä kiinalaiselta valmistajalta, niin se on kuin kissa pussissa - älä ole yllättynyt siitä, että laite hidastuu, ja vuoden kuluttua se epäonnistuu.

Seuraavat yritykset tuottavat korkealaatuisia tuotteita:

  • Samsung - Etelä-Korealaiset voivat ylpeillä hyvin laajalla alueella, ja lähes kaikilla älypuhelimilla on AMOLED-näyttö.
  • Apple - tämä yritys on tunnettu iPhonesta. Tämän tuotemerkin alla on jaettuja kalliita älypuhelimia, joissa on iOS.
  • Xiaomi - melko nuori kiinalainen yritys teki tarjouksen edullisista laitteista, mikä johti voimakkaaseen myynnin kasvuun.
  • HTC on kerran suosittu taiwanilainen valmistaja. Sen tuotteita ei vieläkään voi vain iloita, mutta tuntemattomista syistä tämän yrityksen myymien älypuhelinten määrää ei voida kutsua erityisen suuriksi.
  • OnePlus - brändi ja yritys kokonaisuudessaan kuuluvat Kiinan BBK Electronicsiin. Tämän tuotemerkin alla tuotetaan vain lippulaivoja, jotka suhtautuvat kilpailijoiden taustaan ​​suhteellisen alhaisen hintamerkin takia suotuisasti.
  • Huawei on yksi suurimmista tietoliikennelaitteiden valmistajista. Hänen älypuhelimissa on usein langattomia moduuleja, jotka kuuluvat nopeimpiin standardeihin.

Ja tämä on vain pieni osa arvostettujen älypuhelinten valmistajien luettelosta! Niiden luettelointi vie liikaa aikaa. Ja sitä ei tarvita, koska sivustossamme on erillinen artikkeli.parhaat älypuhelimet».

Toimintaperiaate ja laitteen älypuhelin

älypuhelimen toimintaperiaate

Moderni älypuhelin on sama tietokone, mutta pienoiskoossa. Se käyttää ARM-arkkitehtuurin luomaa pienikokoista prosessoria, joka kuluttaa liian paljon energiaa eikä lähes tuota lämpöä. Laite käsittelee tietoja pelkästään prosessorin avulla, mutta myös RAMin avulla - mitä suurempi se on, sitä enemmän sovelluksia voi toimia taustalla. Käyttäjän tiedot (valokuvat, musiikki, pelit jne.) Tallennetaan pysyvään muistiin. Ne voidaan myös tallentaa muistikortille, mutta kaikilla älypuhelimilla ei ole sitä varten tarvittavaa paikkaa.

Tällaisten laitteiden itsenäinen käyttö tarjoaa akun. Se voidaan valmistaa litium-ioni- tai litiumpolymeeriteknologialla - nyt sillä ei ole suurta roolia. Mutta akun kapasiteetti kannattaa kiinnittää huomiota. Työn kesto ei kuitenkaan riipu pelkästään tästä parametrista, vaan myös siitä, mitä tekniikkaa näytössä käytettiin ja mitä resoluutiota sillä on. Kyllä, ja jokaisella prosessorilla on myös oma virrankulutustaso.

Myös lähes mihin tahansa älypuhelimeen kuuluu kameroita (takana ja edestä), kaiutinta (enintään kaksi kappaletta), mikrofonia (voi olla myös useita niistä, jos valmistaja on päättänyt toteuttaa kohinanvaimennusjärjestelmän), kaikenlaisia ​​langattomia moduuleja ja antenneja.Kaikkien näiden komponenttien vuorovaikutusta tarjoaa käyttöjärjestelmä. Se on osa pysyvää muistia, joten 16 gigatavun älypuhelimella voi olla vain 9-10 gigatavua.

Älypuhelinten lajit

älypuhelinten tyypit22

Monet laitteet ovat hyvin erilaisia. Ei kuitenkaan voida sanoa, että älypuhelimia on paljon. Useimmiten nämä laitteet jaetaan kolmeen parametriin.

Lomakerroin

Valtaosa myynnissä olevista älypuhelimista kuuluu monoblokkitekijään. Tämä on tavallinen muovi- tai metallipalkki, jonka suurin osa on nestekidenäytön käytössä. Mutta täysin erilaisilla laitteilla on jonkin verran suosiota. Esimerkiksi Japanissa voit silti ostaa ns. Tämä laite koostuu kahdesta puolikkaasta. Useimmiten siinä on kaksi näyttöä.

Tällaisessa laitteessa voi olla myös numeronäppäimistö, jonka avulla soitetaan puhelinnumero tai suoritetaan muita toimintoja. Joissakin myymälöissä voit silti löytää QWERTY-älypuhelimia. Periaatteessa niiden suunnittelussa oli mukana Blackberry. Tällaisilla laitteilla on fyysinen QWERTY-näppäimistö. Joskus se toimii liukuperiaatteella - se kääntää älypuhelimen liukusäätimeksi. Periaatteessa QWERTY-puhelimet ostavat liikemiehet, jotka tarvitsevat säännöllisesti joitakin muistiinpanoja, työskentelevät kalenterin kanssa ja muokkaavat asiakirjoja.

Komponenttien arvioitu hinta ja teho

Koska lähes kaikki nykyaikaiset älypuhelimet ovat monokielisiä, ihmiset ja yritykset haluavat jakaa ne tehon ja arvioitujen kustannusten mukaan. Esimerkiksi niiden tuotemerkin omaavat lentoliikenteen harjoittajat myyvät talousarvion ulkopuolisia laitteita. Jopa eläkeläiset voivat voittaa ostonsa, mutta tällainen laite hidastuu säännöllisesti kapasiteetin puutteen vuoksi. Noin sama voidaan sanoa budjetin älypuhelimetjotka ovat myös edullisia.

Suuri määrä älypuhelimia kuuluu keskiarvoon tai, kuten sitä kutsutaan, myös keskimääräinen budjettihinta. Kaikista tästä valikoimasta löydät todellisia smaragdeja, jotka ilahduttavat heidän töitään monta vuotta.

Niin sanotut lippulaivat tuovat yrityksille eniten rahaa. Ne tukevat lähes kaikkia nykyaikaisia ​​tekniikoita, ja joillakin niistä on joitakin täysin uusia komponentteja. Esimerkiksi yritys Samsung keväällä 2017 se esitteli lippulaivaansa iirisskannerin, jota ei aiemmin ollut älypuhelimella.

Käyttöjärjestelmä

Viimeinen merkki älypuhelinten jaosta. Android hallitsee täällä - suurin määrä laitteita toimii sen valvonnassa. Tällöin jätämme suluissa käyttöjärjestelmän version, puhumme siitä menee alla.

Toisen sijan käyttöjärjestelmän suositusluokassa on iOS - se on esiasennettu kullekin iPhone.

Hän ei voinut saavuttaa merkittävää osuutta Windows-markkinoista eri toteutuksissa - älypuhelimia ei ole suositeltavaa ostaa sen kanssa nyt, koska Microsoft saattaa pian luopua tämän käyttöjärjestelmän mobiiliversiosta.

Voit myös mainita Tizen. Samsung kehittää tätä käyttöjärjestelmää vähitellen. Tähän mennessä sillä on yksi vakava haittapuoli - tähän käyttöjärjestelmään on kehitetty liian vähän sovelluksia.

Älypuhelimen valintavaihtoehdot

älypuhelimen valintavaihtoehdot 22

Kun valitset älypuhelimen, et voi kiinnittää huomiota joihinkin parametreihin, ja joihinkin - toiseen. Tämä on harvinainen tapaus, kun koko laitetta on arvioitava kokonaisuutena. Lue arviot, lue arvostelut - se auttaa sinua. Ja vasta sitten tarkastellaan ominaisuuksia.

Prosessori ja grafiikan kiihdytin

Parhaat mikroskoopit tuottavat Qualcommia, Samsungia ja HiSiliconia (Huawei puolijohdejako). Jopa pienellä joukolla ytimiä, ne antavat kunnollista voimaa. Jotkut käyttäjät vitsi, että heidän kannettavat tietokoneet perustuu tehokkaampaan prosessoriin. MediaTekillä on myös hyviä ratkaisuja, mutta ne kärsivät aina ylikuumenemisesta, sitten joistakin ongelmista.

Intel oli jonkin aikaa mobiiliprosessorimarkkinoilla, mutta nyt se on jättänyt sen, joten ei ole mitään puhetta. No, on järjetöntä puhua muista yrityksistä, koska niiden piirisarjat ovat erittäin huonompia kuin kilpailijat.

Kun perehdytään älypuhelimen ominaisuuksiin, kiinnitä huomiota prosessorin kellotaajuuteen ja ytimien lukumäärään. Myös tärkeä parametri on tekninen prosessi, jolla piirisarja tehdään - mitä pienempi se on, sitä parempi. Se mitataan nanometreinä.

muisti

Nyt ei ole järkeä ostaa älypuhelinta, joka on upotettu alle 1 Gt: n muistiin. Lisäksi monet sovellukset ovat niin röyhkeitä, että niiden mukava työ on mahdollista vain laitteissa, joissa on 2 Gt: n RAM-muistia. Ja yhä useammin myymälöiden hyllyissä näkyy laitteita, joilla on vielä suurempi määrä RAM-muistia. Lyhyesti sanottuna kaikki riippuu lompakosta.

Pysyvän muistin osalta 16 Gt voi riittää sinulle, jos älypuhelimesi avulla voit myös asentaa microSD-kortin. Jos vastaavaa korttipaikkaa ei ole, kaikki riippuu siitä, mitä juuri aiot tallentaa älypuhelimeen. Paljon musiikkia, kaikenlaisia ​​videoita, korkearesoluutioisia valokuvia - kaikki tämä vaatii paljon muistia. Siksi nyt monet valmistajat rakentavat 64 Gt: n ROM: ia laitteisiinsa ja joskus jopa 128 Gt: iin.

kamera

Jos et aio ottaa kuvia älypuhelimella, voit ohittaa tämän kohteen. Loput pitäisi ymmärtää, että ainakin jonkinlaisen laadukkaan kuvan saamiseksi tarvitaan vähintään 8 megapikselin kamera. Kuvan laatu riippuu kuitenkin myös kameramoduulin valmistajasta ja vastaavan sovelluksen toteutuksesta. Joten älä ole yllättynyt siitä, että budjetin älypuhelimessa 8 megapikselin kamera toimii huonommin kuin mitä tahansa vuosia sitten julkaistussa LG Nexus 4: ssä.

Nyt yhä useammat älypuhelimet näkyvät kaksoiskameralla. Tämä on täysin erillinen keskustelu, koska tällaisen moduulin toteutus voi olla täysin erilainen. Etukameran osalta tavallinen 5 megapikselin resoluutio riittää siihen. Mutta jos aiot käyttää sitä paitsi Skypessä, tämä parametri ei sovi sinulle. Selfien parhaat älypuhelimet esitettiin sijoituksessamme.

Langattomat moduulit

Muista kiinnittää huomiota siihen, millaisia ​​langattomia moduuleja älypuhelimessa on. Voit sanoa, että Wi-Fi on käytettävissä kaikissa laitteissa. Kyllä, se on, mutta tämän moduulin versio voi vaihdella. Standardi on Wi-Fi 802.11n. Jos haluat saada enemmän nopeutta tai asut Moskovassa tai Pietarissa (jossa vakiovaruste voidaan kuormittaa voimakkaasti), siirry laitteeseen, jossa on Wi-Fi 802.11ac -moduuli.

Ohjaa Bluetooth-versiossa siinä tapauksessa, että käytät säännöllisesti langatonta kuuloketta. GPS on hyvä, mutta se on parempi, jos se toimii yhdessä GLONASSin kanssa. Ja lopuksi LTE (4G) -tuki on välttämätön edellytys, jos aiot käyttää aktiivisesti langatonta Internetiä.

näyttö

Mobiililaitteen näytöllä on erilaiset parametrit. Sinun täytyy oppia sen valmistustekniikasta. AMOLED on runsaasti värejä ja alhainen virrankulutus, IPS on myös arvoinen vaihtoehto, TFT on vanhentunut tekniikka, jonka katselukulma on kapea. On olemassa muita tekniikoita, jotka ovat verrattavissa IPS: ään.

Toinen tärkeä parametri on näytön tarkkuus. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän pikseleitä kuva näyttää. Se on yksinkertaista. Kuvaruudulta diagonaali riippuu siitä, kuinka suuri laite on. Jotkut eivät voi tottua laitteisiin, joissa on 5,5 tuuman näyttö - ne näyttävät olevan liian suuria.

Voit myös kysyä, miten suojalasit peittivät etupaneelin. Tämä ei kuitenkaan ole kirjoitettu kaikilla ominaisuuksilla.Ihanteellinen vaihtoehto olisi kolmannen, neljännen tai viidennen sukupolven Gorilla Glassin lasi. Vanhemmat lasit pelkäävät putoamasta kovalle pinnalle, eikä niiden naarmuuntuminen ole kovin hyvä.

Käyttöjärjestelmän versio

Apple-tekniikan tapauksessa, jos ostat uuden laitteen, se toimii iOS: n uusimmalla versiolla. Mutta muualla älypuhelimissa voi olla Androidin eri versio. Kvartetti on unohtettava - monet nykyaikaiset sovellukset, jos he työskentelevät sen jälkeen, sitten keskeytyksillä. Mutta Android 5.0 Lollipop saattaa sopia sinulle, puhumattakaan vielä uusimmista tämän käyttöjärjestelmän versioista. Lyhyesti sanottuna OS-toiminnon leveys riippuu versiosta. Siksi kaikki riippuu älypuhelimen aktiivisesta käytöstä.

Muut ominaisuudet

Loput parametrit ovat myös tärkeitä, mutta kullekin henkilölle omalla tavallaan. Esimerkiksi joku varmasti etsii älypuhelin, jossa on tilava akku. Toiset kiinnittävät huomiota kokoun ja painoon. Joskus henkilö on kiinnostunut tällaisista trifleistä kuin FM-radio ja infrapuna television ohjaamiseen. Musiikin ystäville vaaditaan, että laitteessa on stereokaiuttimet. Ja se on parempi, jos koteloon on 3,5 mm: n audioliitin.

Mikä älypuhelin valita

mikä älypuhelin valita

Tietyn älypuhelimen valinta riippuu asetuksista:

1. Tarvitsetko koneen vain puheluihin ja viestien lähettämiseen? Olet varsin tyytyväinen halvimpaan, mukaan lukien kameramalliin. Älä luota vain tällaisen laitteen pitkään.

2. Haluatko pelata älypuhelimessasi? Meidän on käytettävä suurta rahaa lippulaivaan tai laitteeseen, joka on lähellä sitä. Tällaiset laitteet on varustettu tehokkaalla prosessorilla ja erinomaisella grafiikkakiihdyttimellä.

3. Työskenteletkö säännöllisesti älypuhelimessa asiakirjojen kanssa? Ota sitten huomioon QWERTY-näppäimistöllä varustettu malli. Mutta on parempi ostaa jokin 5,7-tuumainen korkean resoluution näyttö, joka sopii sinulle enemmän.

4. Osta älypuhelin lapselle? Etsi suhteellisen edullista mallia, joka toimii ilman erityisiä jarruja - siinä pitäisi olla neljän ytimen prosessori ja 1-2 Gt RAM-muistia.

5. Menetkö vaellukseen tai harrastatte äärimmäistä urheilua usein? Tarvitset älypuhelimen kotelo. Tällainen laite ei saa vakavaa vahinkoa, jos se pudotetaan kiville tai veteen. Muista, että monissa tavallisissa lippulaivoissa on myös veden suoja.

Paljonko älypuhelimia

kuinka paljon älypuhelin2 on

Halvimmat laitteet myyvät yleensä operaattorit omalla tuotemerkillään. Tällaiset laitteet voivat maksaa vain 2-4 tuhatta ruplaa. Jos puhumme talousarvion älypuhelimista LG, Huawei, Xiaomi ja muut yritykset, niiden kustannukset vaihtelevat 6-11000 ruplaa. Tähän hintaluokkaan kuuluvat laitteet, joiden suorituskyky on hyvin erilainen. Jos et lue arvosteluja ja arvosteluja, tee ostoksesi kissa pussiin.

Keskitason älypuhelimet ovat suosituimpia. Kilpailu on sellainen, että hintaluokka on 12-24 tuhatta ruplaa. Samsung ja Sony myyvät laitteitaan kalliimmiksi, kun taas muut yritykset tekevät parhaansa hintojen alentamiseksi. Harvinainen älypuhelin, jolla on tällainen hinta, aiheuttaa vain negatiivisia tunteita ostajalle. Lippulaivojen tai yksinkertaisesti kalliiden älypuhelinten kustannukset ovat yli 25 000 ruplaa. Kallein Samsung-tekniikka, Sony ja Apple. Näiden yritysten älypuhelimet ovat niin hyviä, etteivät ostajat ehdottomasti kadu rahojaan.

Älypuhelimen kustannuksia ei ole. On eliitti malleja, joiden kotelo on koristeltu nahalla, kullalla tai jopa platinalla. Tällaiset kaunottaret voivat maksaa 150 tuhatta, 300 tuhatta ja jopa miljoona ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset