mylogo

Uusi sohva tuo mukanaan tunteen mukavuudesta - se on kuitenkin iso, pehmeä ja luonut mukavaan lepoon. Mutta kun on aika valita uusi "vuokralainen", silmät poikkeavat salongien kalusteista. Haluan ostaa kolme kerralla ja vielä yhden - nurkassa. Älä mene sekaisin ja saat juuri sitä sohvaa, jota tarvitset, neuvomme auttavat. Harkitse kaikkia nykyaikaisen mallin perusosia ja ominaisuuksia, ja samalla arvioimme, kuinka paljon hankinta maksaa.

 

 

Miten valita sohva

Top sohvanvalmistajat

Jos etsit kauniita ja kestäviä huonekaluja, kiinnitä huomiota seuraavien merkkien tuotteisiin:

 • kilpaileva
 • Anderssen
 • Bellus

Nopeasti löytää hyvä malli näiden valmistajien linjoissa auttaa sinua kotiin sopivat sohvat. Toiset, jotka haluavat itsenäisesti ymmärtää kaikki vivahteet ja ostaa täydellisen sohvan, on aika viihtyä - tutustumme pehmustettujen huonekalujen valitsemisesta.

Laitteen eri sohvat

sohvayksikkö

Sohva voi olla ei vain kodikas kulma perhelomalle, vaan se toimii samanaikaisesti sängyn tai lisävarusteena. Tuote on kuitenkin yksinkertainen ja kokoonpanosta riippumatta koostuu vain useista pääosista:

 • Kehys - kalusteiden perusta, joka ottaa kaikki kuormat.
 • Pehmeät elementit - näihin kuuluvat istuimet, selkänojat, käsinojat ja pääntuet.
 • Verhoilu - sohvan ulkonäkö ei riipu, vaan myös kuinka kauan se säilyttää kauneutensa.

Sohvojen muuntamisessa yhtä tärkeä osa on taittomekanismi. Tämä on järjestelmä, jossa on vivut, saranat ja saranat, jotka mahdollistavat pehmustettujen huonekalujen muuttamisen täysipainoiseksi makuutilaksi. On monia tällaisia ​​mekanismeja keksitty ja kukin niistä toimii omalla tavallaan:

1. Kirja - taittuu kiinteillä silmukoilla. Pysty nostamaan istuinta 90 °, taaksepäin, ja kun kuulet napsahduksen, laske se paikalleen. Napsautus-klyak-mekanismi toimii samalla tavalla, vain siinä on pysäytin välissä olevaan lepotilaan.

2. Eurobook - vain selkä taittuu täällä, ja istuin liikkuu eteenpäin, mikä tekee siitä tilaa.

3. Puma - selkä pysyy liikkumattomana, istuin kaaressa työntyy eteenpäin ja vetää sen takana piilotetun pehmeän lohkon.

4. Harmonikka koostuu sarjaan liitetyistä elementeistä: istuimesta ja taitettu selkänojasta. Vedä tyyny eteenpäin, vedät osan muusta osasta - ikään kuin venyttäisit turkista.

5. Roll-out - täällä on kaksinkertainen tyyny istuimella. Tällaisen sohvan levittämiseksi sinun täytyy laskea alempi "hylly" eteenpäin ja taittaa kokoontaitettava patja. Sama muutosperiaate toteutetaan teleskooppisohvissa, vain pehmeät istuimet jättävät liikkuvan yksikön ohjaimiin ja nojaavat takaisin.

6. Taitettava sänky (amerikkalainen, ranskalainen) - todellinen kolmiosainen taitettava sänky, jossa on pehmeä segmentoitu patja ja taittuvat jalat peittävät tällaisen sohvan istuimen alle.

7. Verona ja Dolphin - toinen muunnelma kokoontaitettavan sängyn aiheesta, tällä kertaa piilossa. Ensimmäisessä tapauksessa siinä on kaksi osaa, toisessa vain yksi - ylimääräinen tyyny vedetään ulos silmukasta ja sijoitetaan säleille.

8. Palaa - ei aivan täysimittainen muuntaja, koska vain käsinojat on sijoitettu täällä. Niiden ansiosta laiturin pituus kasvaa, mutta ei leveyttä.

Sohvojen taittoon (pantografi, tik-tak, Meralat, Aleko jne.) On vielä monia erilaisia ​​järjestelmiä, mutta niiden toimintaperiaatteet ovat vain yhdistelmä tarkasteltavista järjestelmistä.

Tyypit sohvat

tyypit sohvat

Jaettu sohvityypeiksi niiden suunnittelun perusteella ja useammin - lomakkeella. Ja jokainen esitetyistä perheistä voidaan täydentää muunnosmekanismilla, joka tekee huonekalut toimivammiksi, mutta ei muuta sen ulkonäköä.

Suorat viivat

Suorat viivat

Helpoin vaihtoehto on pitkänomainen sohva 2-4 istuimelle, joka on järjestetty yhteen riviin. Istuin voi olla joukko tyynyjä (istuvien lukumäärän mukaan) tai kiinteä. Toinen vaihtoehto on edullinen taittomalleissa.

Plussat:

 • Yksinkertainen ja luotettava suunnittelu;
 • Ei vie paljon tilaa huoneessa;
 • Voidaan sijoittaa seinää vasten tai huoneen keskelle - kaavoitukseen;
 • Kätevä käyttää sängyksi yhdelle;
 • Suunnittelu mahdollistaa minkä tahansa muunnoksen.

miinukset:

 • Kuljetuksen monimutkaisuus - yleensä sellaiset sohvat, joita ei tarvitse poistaa;
 • On hankalaa tarkastella keskustelukumppania;
 • Istuminen liian pitkään sohvalle ei pääse esimerkiksi sohvapöydälle.

Suorat sohvat ovat ihanteellisia "katsojille" ja "odottamiselle". Tämä malli voidaan laittaa kotiin tv-vyöhykkeelle tai käyttää toimistossa. Kompaktit kopiot on sijoitettu vapaasti lyhyen seinän lähelle pienessä huoneessa (salissa, loggiassa) tai tilavan huoneen keskustassa, jaettuna se semanttisiksi vyöhykkeiksi.

nurkka

kulmasohva 2

Suoriin malleihin verrattuna tällaiset mallit näyttävät hankalilta, vaikka L-muotoinen muoto antaa sinulle mahdollisuuden sijoittaa enimmäismäärän pieneen alueeseen. Corner-sohvat voivat olla saman pituisia siivet, vaikka useampi niistä on lyhyempi kuin toinen ja se on suunniteltu vain yhdelle istuimelle. On oikean- ja vasemmanpuoleisia epäsymmetrisiä malleja, mutta useimmat valmistajat tarjoavat kokoontaitettavia vaihtoehtoja, joiden avulla huonekalut voidaan suunnata oikeaan suuntaan.

Plussat:

 • Tilavuus, myös ylimääräisen kulmaistuimen kustannuksella;
 • Kätevä lomake istumiseen;
 • Taitettava rakenne yksinkertaistaa kuljetusta.

miinukset:

 • Kokonaiskoko;
 • Suunnittelu ei ole kiinteä, ja ajan mittaan moduulien liitännät voivat irrota.

Corner-sohvat on valittava tapauksissa, joissa tarvitaan huonekalujen enimmäiskapasiteettia. Tämä koskee myös huoneistoja, joissa on suuri perhe-elämä (vähintään 4 henkeä) ja julkiset paikat.

Kompaktit L-muotoiset mallit ovat löytäneet paikkansa pienissä keittiöissä, joissa kaikki kotitaloudet kokoontuvat samanaikaisesti pöydälle. Tämän muotoilun avulla voit jättää maksutta vapaata tilaa ruokapöydän keskelle, mutta mahtuu vapaasti kaikkiin perheenjäseniin. Keittiönurkat on jaettu erilliseen pehmustettujen huonekalujen ryhmään, koska niissä on suhteellisen korkeat ja matalat istuimet.

Valintavaihtoehdot

valintavaihtoehtoja

mitat

Kun olet määritellyt sohvan muodon, voit mennä yksityiskohtiin. Ensinnäkin, päättää, minkä kokoiset uudet huonekalut pitäisi olla. Kaikki täällä on hyvin yksilöllinen ja riippuu huoneen ulkoasusta, mutta muutamia sääntöjä on noudatettava:

 • Sohvan mitat valitaan huoneen koon mukaan. Tilavassa olohuoneessa tarvitaan huonekaluja, jotka eivät eksy suurella alueella. Pienessä keittiössä tai käytävällä sohva ei saa viedä liikaa tilaa tai estää sen.
 • Muuntajien osalta on myös otettava huomioon mitat laskemattomassa asennossa.
 • Sohvan pitäisi mennä oviaukon läpi - monet ihmiset yksinkertaisesti unohtavat sen ostopäivänä.
 • Vuodepaikan sijaan käytettävät mallit sisältävät pitkän pääosan - vähintään 180-200 cm ilman käsinojia.
 • Ennen kuin ostat keittiön sohvan, sinun täytyy mitata ruokapöydän korkeus. On toivottavaa, että etäisyys istuimesta pöytälevyyn on 30 (± 5) cm.

Valittaessa on myös suositeltavaa keskittyä perheen kokoonpanoon. Jos saat usein vieraita, laske talossa olevien aikuisten lukumäärä ja lisää heille vähintään 2-3 paikkaa - tämä on sohvan optimaalinen kapasiteetti.

Valmistusmateriaalit

Koko rakenteen lujuus ja kestävyys määräytyvät runkomateriaalin mukaan.Ihanteellinen, jos se on luonnollinen ryhmä (pyökki, koivu, äärimmäisissä tapauksissa, kuusi tai mänty) tai metalliputkia. Huonekaluja, joita ei käytetä laajasti, voidaan täydentää tai valmistaa kokonaan vanerista, MDF: stä ja lastulevystä. Tämä ratkaisu soveltuu käytävällä oleviin keittiönurkkiin tai kompakteisiin sohviin, mutta tällaisista materiaaleista tulevassa lastentarhassa on parempi kieltäytyä, koska ne eivät ole täysin turvallisia ja ympäristöystävällisiä.

Seuraava vaihe on täyte. Sohvan pehmeiden osien paras täytemateriaali katsotaan PU-vaahtoksi, koska se on kestävä ja kestää suuria kuormia ja pitää alkuperäisen tilavuuden. Talousarvioissa käytetään edelleen huonekalujen vaahtoa, mutta se menettää muotonsa nopeasti ja 5-7 vuoden kuluttua murenee pölyksi.

Verhoilumateriaalit valitaan paitsi periaatteessa "kuten - eivät pidä", mutta myös sohvan käytön erityispiirteistä. Kankaan tulee olla kosteudenkestävä, jos se puhdistetaan usein tai hengittävällä tavalla - jos kotitalous istuu sohvalla tuntikausia. Voimakkaimmin käytettyjen huonekalujen osalta on tärkeää, että verhoilussa ei ole pitkää nukkaa, jos se syttyy vuoden kuluttua, sohva näyttää huolimattomalta.

Mikä sohva valita

mikä sohva valita

Täällä sinun täytyy aloittaa sohvan ja huoneen, johon aiot "jättää", tarkoituksesta. Jokaisessa huoneessa on omat vaatimukset pehmustetuille huonekaluille, koska sen toiminnot ovat erilaisia:

Olohuoneessa

Virkistysalueelle on parempi valita suuri kulmamalli, jossa on korkeat selkänojat ja käsinojat sekä pehmeät ja syvät istuimet. Runko on puinen, se on mahdollista puristettujen levyjen lisäyksillä. Tilaa verhoilumateriaali omaan makuun, mutta on parempi käyttää luonnollisia ja hengittäviä kankaita, kuten pellavaa, puuvillaa tai villaa, mieluiten lisäämällä synteettisiä langoja. Pehmo, velouri, parvi tai sametti on sallittu.

TV-vyöhykkeellä on parempi laittaa suora sohva 2-3 paikkaan. Runko voi olla mikä tahansa, mutta metalli antaa valmistajille mahdollisuuden tehdä huonekaluja entistä pienemmäksi. Omistajat voivat valita tyynyjen pehmeyden sekä selkänojan korkeuden. Mutta materiaali on parempi ottaa tiheä ja helposti puhdistettava tahroista - hyvin harvat ihmiset katsovat televisiota ilman lautasen välipaloja ja suosikkijuomia. Aito nahka tai sen korvike sopii, polyesteri ja akryyli voidaan suositella kankaista.

Lastenhuoneessa

Lapselle tarvitaan kompakti ja kirkas sohva, joka on valmistettu kokonaan turvallisista materiaaleista: massiivipuusta ja hypoallergeenisistä nukkaamattomista kankaista (pellava, puuvilla, chenille). Sinun on maksettava hyvä laatu - on parempi etsiä lasten huonekaluja kuuluisien ja kalliiden tuotemerkkien tuotteiden joukosta. Sinun tulisi myös kiinnittää huomiota sohvan sisustuksen muotoon ja ominaisuuksiin: ei saa olla ulkonevia kulmia ja kovia reunoja, joista lapsi voi loukkaantua pelien aikana.

Keittiössä

Etsi ruokailutilaa varten erikoisruokia, joissa on korkeat istuimet (50 cm lattiasta) ja ei liian pehmeitä tyynyjä. Kehys on toivottavaa valita metalli - kromi, maalattu tai ruostumaton teräs. Puu on sallittu, mutta se vaatii huolellista huoltoa. On parempi olla kosteutta kestäviä lajikkeita, kuten tammea tai lehtikuusi, vaikka tällaiset huonekalut on valmistettu vain tilauksesta.

Monet perheet ovat melko kalliita laminoidun lastulevyn tai laminoidun MDF-sarjan kokonaisuuksia. Jos olet valmis viiden vuoden kuluttua muuttamaan pehmeää kuuloketta kokonaan, tämä lähestymistapa on perusteltu. Etsi vain sohva, jossa on suuret leikkaukset jalat ja huolellisesti liimatut reunat - keittiön lattia puhdistetaan usein, ja kun vesi lähtee levyn paksuuteen, puristaminen paisuu ja muuttuu nopeasti käyttökelvottomaksi. Pienessä huoneessa on välittömästi sohva, jossa on sisäiset laatikot tai laatikot istuinten alla. He pystyvät säilyttämään astiat ja viljat, purkamalla koko kaappin kokonaan työalueelle.

Ennen kuin ostat keittiön sohvan, kysy verhoilun ominaisuuksista. Sen on oltava kosteutta kestävä, ei saa kerääntyä hajuja ja se on helppo puhdistaa.Eco-nahka, mikrokuituliina ja useimmat synteettiset kankaat tekevät hyvää työtä tämän tehtävän kanssa, ja värikkäillä ja kestävillä kuvakudoksilla ei näy lainkaan näkyviä. Voit ostaa mallin, jossa on liinavaatteet tai puuvillaverhoilu, jos kangasta käsitellään vedenkestävällä kyllästyksellä.

Sohvojen kustannukset

kuinka paljon sohva2

1. Jotkut "suosittuja" valmistajien olohuoneen kulmamalli maksaa 12-25 tuhatta ruplaa. Kuuluisissa tuotemerkeissä toisen numeron merkinnät - 100 - 200 000.

2. Suorat mallit ovat hieman halvempia: 5–20 tuhatta ruplaa alempaan hintaan ja 50 000 palkkiosta.

3. Muuntorakenteiden hinnat ovat yleensä 15-50% korkeammat kuin ei-taittuvilla vastineilla.

4. Löydät lasten sohva laadukkaita segmentissä 15-35 tuhatta ruplaa.

5. Yksinkertainen keittiönurkkaus voi ostaa 3–8 tuhatta, luksusmalleilla on jo 20 000–40 000 hintalappu.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset