mylogo

Silitykseen ei tule rutiinia ja tylsiä liikuntaa, on tärkeää valita mukava silitysrauta, joka pystyy helposti selviytymään minkä tahansa tyyppisestä kankaasta. Nykyaikaiset silitysvälineiden valmistajat eivät lakkaa parantamasta tuotteitaan, lisäämällä uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten itsepuhdistuva, pystysuora höyrytys, anti-asteinen suojaus ja monet muut. On jopa langattomia malleja ja "älykkäitä" rautoja, jotka irrotetaan verkosta, jos ne unohdetaan pöydällä. Jotta voisimme ymmärtää tällaisten laitteiden ominaisuudet ja valita parhaat niistä, autamme ohjeita.

 

 

Miten valita rauta

Paras silitysraudan valmistaja - mikä yritys valitsee

Venäläisillä markkinoilla on edustettuina monien suosittujen tuotemerkkien silitysraudat, joista kukin yrittää houkutella ostajia tuotteidensa laatuun ja käyttöön otettuihin innovaatioihin. Niiden joukossa on maailman johtajia, jotka kattavat kaikki hintaluokat, ja aloittelevat aasialaiset, jotka tarjoavat korkean teknologian, mutta kohtuuhintaisia ​​laitteita.

Erinomaiset mallit kotikäyttöön, voit helposti löytää yritysten linjoista:

 • Philips
 • Tefal
 • Braun
 • vitek
 • Polaris

täällä Tutustu näiden merkkien parhaisiin silitysraudoihin. Mutta oikean valinnan tekemiseksi sinun on tiedettävä, mitä ominaisuuksia sinun pitäisi tarkastella ensin.

Toimintaperiaate ja laite

raudan toimintaperiaate

Perinteinen rauta koostuu useista perusosista:

 • asuminen;
 • ulkopohja, jossa on lämmityselementti;
 • termostaatti;
 • sähköjohto (tai latausasema);
 • ja / tai höyryn ruiskutusjärjestelmä.

Kun kytket laitteen sähköverkkoon virran vaikutuksen takia, koska sen oma korkea vastus lämmittää nichrome-kierteen. Hän puolestaan ​​hohtaa ainoan. Termostaatti (yleensä kehon pyörivä pyörä) mahdollistaa lämmityselementin resistanssin muuttamisen, jolloin haluttu lämpötila asetetaan.

Kun saavutetaan vaadittu lämmitys, sisäpuolelle asennettu bimetallilevy on epämuodostunut ja katkaisee ketjun, mikä estää rautaa ylikuumenemasta. Mutta sen paksu pohja säilyttää lämpöä pitkään, minkä ansiosta silitys voi jatkua hiljaa. Ja heti kun lämpötila laskee ja levy sulkeutuu uudelleen, laite alkaa nopeasti lämmetä uudelleen.

Sprinkleriä tai höyrystintä käytetään voimakkaasti ryppyisten vaatteiden kasteluun. Raudan rungossa valmistajat tarjoavat erityisen säiliön, johon kaadetaan puhdistettua vettä. Kun painiketta painetaan männän paineen alaisena, se ruiskutetaan pohjassa olevista rei'istä tai syötetään lämmityselementin läpi, jolloin se muuttuu välittömästi höyryksi.

Tällainen yksinkertainen toimintaperiaate on tyypillinen useimmille kotitalouksien silitysraudoille. Edistyneempiä malleja täydentää kymmenen anturia, indikaattoria ja erilaisia ​​elektronisia komponentteja, jotka laajentavat teknologian toimivuutta.

Silitysraudat

Pääominaisuuksista (teho, paino, liitäntämenetelmä) riippuen silitysraudat voidaan jakaa useisiin tyyppeihin. Jos haluat ymmärtää, millainen yksikkö sopii sinulle, harkitse yksityiskohtaisesti kaikki tyypin edut ja haitat.

Tavallinen rauta

yksinkertainen rauta

Tämän tyyppinen laite on suunniteltu synteettisten ja sekoitettujen irtokankaiden silitykseen. Nyt tällaiset yksiköt eivät ole kovin suosittuja, mutta ne ovat halpoja, minkä vuoksi jotkut tehtaat valmistavat niitä edelleen. Niissä voi olla pumpun sumutin tai jopa mennä ilman tätä yksinkertaisinta toimintoa.

Edullisten hintojen ja useimpien asioiden melko siedettävän silityksen lisäksi niillä ei ole muita etuja. Ainoa asia, joka voi jotenkin parantaa työnsä laatua, on paljon painoa.Ja jos tällaista mallia varten on tarpeeksi rahaa, valitse se, joka on vaikeampi.

Höyryjärjestelmällä

höyrysilitysrauta

Tämä on yleisempi tekniikka, joka esitetään kaikissa hintaluokissa. Kaikkien valmistajien höyrysilitysraudoilla on pyrkimys tarjota ostajalle ”edistyksellisempi” malli. Toimintaperiaate tässä ei eroa tavanomaisista laitteista, mutta höyrytystoimintojen ansiosta tehokkuus kasvaa merkittävästi.

Höyryn syöttö voidaan suorittaa painovoiman avulla, jolloin pohjan pystysuora sijainti (jos tarvitset huolellisesti tasoittaa olkapäiden ripustus) tai paineen alla - tämä on niin kutsuttu höyry- isku.

Plussat:

 • Hyvä toimivuus;
 • Suhteellisen kevyt;
 • Toimii minkä tahansa kankaan silitys;
 • Voit höyryttää herkkiä ja rikkaasti koristeltuja esineitä suoraan ripustimeen;
 • Pystysuuntainen höyrytys on helppo virkistää ja desinfioida pehmeitä leluja, verhoja.

miinukset:

 • Pohjan höyrykanavat voivat tukkeutua asteikolla, jos kaadat käsittelemättömään veteen;
 • Silityksen lopussa säiliöstä jäljellä oleva neste tulee kaataa.

Matka-rauta

matkustaa rautaa

Erikoistapaus - kompaktit ja kevyet laitteet, jotka voidaan ottaa matkalle. Tällaiset mallit eivät eroa toiminnallisesti tavallisista silitysraudoista, vaikka niiden joukossa on usein myös höyrytysmahdollisuuksia.

Toinen tienrautojen ominaisuus (lukuun ottamatta vaatimattomia mittoja) - irrotettavan kahvan läsnäolo ja erityinen kansi kuljetuksen ja varastoinnin helpottamiseksi.

Plussat:

 • Pieni koko ja paino jopa 1 kg;
 • Kaikki vakiomuotoiset tarvittavat toiminnot;
 • Pienten vaatteiden ja vaikeiden alueiden helppo silitys.

miinukset:

 • Pieni teho, enintään 1500 wattia;
 • Lämpötila-asetusten katkaisusarja (enintään 4).

langaton

langaton rauta

Ulkoisesti nämä silitysraudat eivät eroa langallisista, mutta ne lämpenevät hieman eri tavalla. Laite asennetaan telakointiasemaan koskettimilla, mutta se ei kerry sähköä, vaan lämpöä.

Kun äänihälytys työvalmiudesta tai valoilmaisimesta käynnistyy, rauta voidaan irrottaa jalustasta ja silitys, kunnes pohja on jäähtynyt. Mallista riippuen tämä kestää 25–50 sekuntia, jonka jälkeen laite ladataan uudelleen - 4–5 sekuntia, ja se on valmis toimimaan uudelleen.

Lisäakku asennetaan tällaisten laitteiden sisälle, mutta sen tehtävänä on vain ylläpitää elektroniikkaa toiminnassa sähkökatkoksen hetkinä.

Plussat:

 • Johdon puute antaa täydellisen liikkumisvapauden;
 • Pieni paino;
 • Hyvä lämmitysnopeus;
 • On olemassa kaikki hyödylliset toiminnot (höyry-, itsepuhdistus-, pudotus-pysäytys jne.);
 • Jotkut mallit voivat toimia johdon kanssa tai ilman.

miinukset:

 • Epätavallinen laittaa silitysrauta telineeseen vaakasuoraan;
 • Lyhyt akun käyttöikä - sinun täytyy silitys nopeasti;
 • Höyryn tarjonnan keskimääräinen nopeus (yleensä enintään 35 g / min).

Höyryasema

höyryasema

Kevyt ja tehokas rauta, joka on liitetty letkun kautta ulkoiseen yksikköön, jossa on höyrygeneraattori. Säiliön säiliössä on yleensä vähintään litra vettä, jonka avulla voit pestä vaatteita jatkuvasti 2 tuntia. Ulkopakkaus on myös rauta itsessään - kuten langattomissa malleissa.

Tällaiset laitteet kuuluvat ammattilaisluokkaan ja niitä käytetään myymälöiden, työpajojen ja pesuloiden ompeluun, ts. Missä tarvitset paljon ja pitkään rautaa eri materiaaleista. Höyrytehoa ja -lämpötilaa voidaan säätää, mikä tekee yhtä tehokkaaksi rautaa sekä höyhenpeitot että herkät mekot.

Plussat:

 • Erittäin tehokas yksikkö, jonka avulla voit nopeasti tasoittaa asioita vuoristossa;
 • Suuri vesisäiliö;
 • Pohjan lämpötila on pienempi kuin tavanomaisen raudan lämpötila, joka mahdollistaa herkkien kankaiden käsittelyn;
 • Rikas toiminnallisuus, kerrottuna höyrygeneraattorin ominaisuuksilla;
 • ECO-tila, joka vähentää laitteen virrankulutusta.

miinukset:

 • Korkeat kustannukset;
 • Paksu liitosletku rajoittaa ohjauksen vapautta;
 • Veden laatua koskevat tiukat vaatimukset.

Valintavaihtoehdot

valintavaihtoehdot

Jotta voisit tehdä oikean valinnan, sinun on ensin arvioitava käytön laajuus ja pellavan määrä, joka sinun on rautaa. Sinun on myös päätettävä lisäominaisuuksista, jotka ovat hyödyllisiä tapauksessasi.

teho

Näistä indikaattoreista riippuu paitsi raudan lämmitysnopeus myös sen energiankulutus. Mitä suurempi teho on, sitä nopeammin se lämpenee korkeimpaan lämpötilaan, ja sitten jopa hyvin ryppyinen ja tiheä kangas tasoittaa helposti.

Laitteet, joiden kulutus on 1000-1500 W (klassinen ja kompakti tyyppi), hallitsevat melkein minkä tahansa sekamateriaalin silityksen, mutta joudut odottamaan pari minuuttia, kunnes ainoa ”kiihtyy” haluttuun lämpötilaan. Odotusaika ei ole välttämätöntä, jos joudut rautaa harvoin ja pienen määrän asioita. Ja silti on mahdollista ostaa tällaista rautaa maahan tai usein työmatkoille.

Höyryaggregaatit, joiden kulutus on 1500-2000 W, voivat helposti raudata jopa erittäin tiheitä ja ”monimutkaisia” kankaita, kuten pellavaa. Nämä laitteet kattavat täysin minkä tahansa perheen tarpeet, lyhentävät käytettyä aikaa ja silitykseen käytettyä aikaa.

Yli 2500 wattia kuluttaa höyryasemia ja ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Tällaiset laitteet selviytyvät helposti suuresta määrästä liinavaatteita eri kankaista. Nykyään monet ihmiset käyttävät niitä kotona, mutta tämä tekniikka on ateljeeille ja pesuloille. Tällainen rajoitettu höyryasemien laajuus määrää kuitenkin vain niiden korkean hinnan.

pohja

Silitysprosessin helppous, laitteen paino sekä sen kustannukset riippuvat pohjan materiaalista, paksuudesta ja pinnoitteesta.

Alumiini-ulkopohja on halvin ja yleisin. Tämä metalli on hyvä lämmönjohtaja (se lämpenee nopeasti ja jäähtyy). Tällaiset laitteet painavat suhteellisen vähän ja aluksi liukuvat hyvin kudoksen yli. Alumiini on kuitenkin helposti naarmuuntunut ja se voi tarttua synteettisiin aineisiin, kun se on erittäin kuuma.

Teräspohja on vahvempi kuin alumiini, sitä ei vahingoita rautapainikkeet ja lukot, sillä on hyvät liukuominaisuudet. Tällainen rauta on kuitenkin paljon vaikeampaa ja kalliimpaa.

Turvallisimpia pintoja herkkien kohteiden silitykseen ovat metallikeraamiset, teflon- ja kromipohjat. Niitä on kuitenkin kohdeltava tarkemmin kuin alumiinilevyillä, koska niissä voi esiintyä siruja ja muita vaurioita.

Paras ratkaisu olisi käyttää erilaisia ​​irrotettavia suojapeitteitä, jotka tarvittaessa suojaavat herkkiä kankaita ja tarjoavat heille kaikkein huolellisen silityksen.

tilat

Normaalit silitysraudat tukevat vähintään 3-4 lämpöolosuhteita, jotka on merkitty termostaatissa, jossa on erilaisia ​​pisteitä tai ymmärrettävämpiä merkintöjä: herkät kankaat (silkki), puuvilla, villa ja pellava.

Meidän pitäisi myös harkita toteutettua höyrytoimitusjärjestelmää - on myös mahdollisia vaihtoehtoja:

 • jatkuva höyry (20-80 g / min);
 • höyry-isku (yli 150 g / min);
 • pystysuora höyry.

Huomioi myös höyryreikien lukumäärä pohjalla: mitä enemmän on, sitä tehokkaampi silitys on. On erityisen hyvä, kun nenä on monia tällaisia ​​kanavia ja ne sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Tällöin on helpompi rautata tucksia, repiä ja pieniä yksityiskohtia vaatteista.

Lisäominaisuudet

Täällä puhumme pääasiassa niistä vaihtoehdoista, jotka yksinkertaistavat eniten silitysvälineiden hoitoa. Ne ovat erityisen tärkeitä höyrytilassa oleville malleille, koska huonosti puhdistettu tai liian kovaa vettä säiliössä aiheuttaa vakavia ongelmia ja saattaa jopa poistaa laitteen käytöstä.

Seuraavat vaihtoehdot ovat hyödyllisiä höyrysilitysraudassa:

 • anti-asteikon suojaus;
 • itsepuhdistuvat;
 • tippumisenestojärjestelmä.

Automaattinen virrankatkaisu on toinen hyödyllinen ominaisuus niille, jotka usein kärsivät siitä, onko rauta kytketty pois päältä. Sisäänrakennettu elektroniikka poistaa laitteen itsestään, jättää sen paikalleen pystysuorassa asennossa yli 10 minuutin ajan ja jo 1 minuutin kuluttua, jos se seisoo vaakasuorassa.

Työn mukavuus

Monien asioiden silitys voi kestää tunteja, joten rauta ei saisi aiheuttaa lisää vaikeuksia. Tässä paitsi paino on myös tärkeä, mutta myös kahvan ergonomia sekä johdon pituus ja liikkuvuus.

Kaksi ensimmäistä parametria voidaan arvioida pitämällä laitetta käsissäsi. Sähköjohdon pitäisi olla lyhyempi kuin 1,5–2,5 m. Johdon kääntyvä sovitus sisäänkäynnissä on tervetullut ja vahvistettu punonta säästää sitä kiertymästä ja rypistymisestä.

Mitä rautaa valita

mitä rautaa valita

1. Yksinäisillä ihmisillä ja opiskelijoilla, joilla on silitys rajoitettu hame / housut ja paita aamulla, on tarpeeksi pieni höyrysilitysrauta alumiini- tai teräspohjaan jopa 1,5 kW.

2. 3-4 hengen perheelle ja kaikille niille, jotka viikoittain pitävät suurta pesua viikoittain rautapaaluja, tarvitaan tehokas 2 kW: n höyryyksikkö, jossa on keraaminen tai titaanipohja, sekä hyvä joukko tiloja ja itsepuhdistustoiminto.

3. Pukeutuja, ompelijat, pyykinpesutyöntekijät - kaikki, joille silitys on päivittäinen työ, tarvitsevat hyvän kapasiteetin omaavan höyryaseman. Ihannetapauksessa jos perusfunktioiden lisäksi sillä on vielä höyryhöyrytila.

4. Liikematkoille ja lomille kannattaa hankkia lisäksi kompakti matkaviestin, jonka kapasiteetti on jopa 1000 wattia. Höyryjärjestelmä ei ole tarpeeton, varsinkin jos sinulla on paljon kesän pellavaa.

Kuinka paljon rautaa

kuinka paljon on rautaa

1. Yksinkertaisin rauta, jossa on ruiskutustoiminto, voidaan ostaa 350-1500 ruplaan.

2. Höyrymallit ovat hieman kalliimpia: budjettisegmenttiä edustavat 500–1500 ruplaa olevat silitysrautat, brändilaitteet vetävät 2–5 tuhatta euroa.

3. Hyvät langattomat silitysraudat löytyvät hinnoista, jotka vaihtelevat 3 000 - 8 000 ruplaan.

4. Kompakti tienrauta maksaa koostaan ​​huolimatta 850-2000 ruplaa.

5. Venäläisen kokoonpanon voimakas höyryasema joutuu maksamaan vähintään 2-6 tuhatta, tunnettuja tuotemerkkejä hinnoitellaan jo 6500 ruplaan ja enemmän.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset