mylogo

Tabletteja voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Heillä on erilainen näyttö - erot eivät ole vain diagonaalissa, vaan myös monissa muissa parametreissa. Lisäksi tablet-tietokoneissa on jopa eri käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa niille toiminnallisuuden. Mutta itse asiassa voit valita tabletin ilman suuria vaikeuksia - sinun tarvitsee vain tietää, mitä kiinnittää huomiota.

 

 

Miten valita tabletti

Paras valmistajat tabletit - mikä yritys valita

Jopa nimettömiä kiinalaisia ​​yrityksiä on koulutettu tablet-tietokoneiden (tai ”tabletit” Tablet PC: n) tuotantoon. Mutta he tuottavat harvoin jotain erityistä, puhumattakaan tuotteidensa kestävyydestä.

Jos haluat ostaa laadukkaan laitteen, suosittelemme, että kiinnität huomiota seuraaviin merkkeihin:

 • Apple on Apple-yritys, joka käynnistää iPadin useissa sen tulkinnoissa. Nämä laitteet ovat kalliita, ja niiden toimivuus on iOS.
 • Etelä-Korean jättiläisellä Samsungilla on ehkä suurin valikoima tabletteja. Kalleimmat mallit on varustettu näytöllä, joka on valmistettu Super AMOLED + -tekniikalla.
 • Huawei - kiinalainen yritys panostaa korkean suorituskyvyn ja nopeiden langattomien moduulien saatavuuteen.
 • Lenovo on toinen yritys, joka valmistaa useita erilaisia ​​tabletteja. Useimmiten heillä on erittäin hyvä vastine rahalle.
 • Xiaomi - tämän yhtiön “tabletit” ovat osa Mi Pad -linjaa. Heillä on alhainen hintalappu ja melko hyvä voima.
 • Microsoft - ohjelmiston jättiläinen tuottaa tabletteja suunnittelijoille ja muille ammattilaisille. Tämän yrityksen laitteet ovat käytössä vain Windowsissa.

Tätä luetteloa ei voi kutsua puoliksi valmiiksi. Jos haluat tietää hieman lisää tuotemerkeistä, lue artikkeli "parhaat edulliset tabletit».

Toimintaperiaate ja laitteen tabletit

raboty

Tärkein tabletti on vain ylimitoitettu älypuhelin. Näissä laitteissa on joskus jopa solukkoviestintämoduuli, joka mahdollistaa paitsi siirtyä globaaliin verkkoon myös puheluihin.

Itse asiassa tabletti koostuu monista elektronisista komponenteista. Täällä ne ovat paljon enemmän kuin jääkaapissa, pesukoneessa tai pölynimurissa.

Tablet-tietokoneen perustana on emolevy, jossa prosessori on asennettu. Tämä piirisarja käsittelee kaikki tiedot. Grafiikkakiihdytin on vastuussa 3D-grafiikan ja videoleikkeiden käsittelystä - se on usein rakennettu samaan prosessoriin. Kyllä, jopa LTE-modeemi, jos sellainen on, on osa piirisarjaa.

Myös, kun tablet-tietokone toimii, muistia käytetään - sekä käyttö- että pysyvästi. Kuva näkyy näytössä, jossa voi olla erilainen diagonaali, erilainen luomismenetelmä ja erilainen resoluutio. Äänilähdössä käytetään yhtä, kahta tai jopa neljää kaiutinta.

Toinen tärkeä osa "tablettia" on akku, jonka kapasiteetti riippuu laitteen painosta ja akun kestosta.

Jäljellä olevat osat ovat ainutlaatuisia lisäyksiä, jotka tekevät tabletin käytön mukavammaksi. Tämä koskee esimerkiksi taka- ja etukameraa, gyroskooppia, liittimiä ja monia muita komponentteja.

Tablettien vaihtoehdot

tabletin lajikkeita

Kuten muutkin elektroniikat, tabletit jaetaan eri ominaisuuksiensa mukaan:

Näytön diagonaali

Ensinnäkin, kun valitset tabletin, ajattelet laitteen kokoa. Siksi monet verkkokaupat jakavat taulutietokoneet näytön diagonaaliin.

Aluksi suosituimmalla oli "tabletti", jossa oli 10,1 tuuman näyttö.Tällaisissa gadgeteissa on kätevää katsella elokuvia ja videoita, ja tämä on tärkein skenaario tabletin käytössä. Suuri näyttö tuo mukanaan myös e-kirjoja ja jopa aikakauslehtiä.

Mutta nyt suurin kysyntä on tableteissa, joissa on 7 tai 8 tuuman diagonaali. Ensinnäkin tällaiset laitteet ovat paljon halvempia. Toiseksi ne ovat suhteellisen pieniä - voit viedä ne mukanasi jonnekin tiellä, nauttia kirjan lukemisesta tai verkkosivustojen selaamisesta.

Vähiten suosittuja ovat ne tabletit, joissa on 12 tuuman LCD-paneeli. Tämä on lähes ammattimaisia ​​ratkaisuja, jotka näyttävät keskivertokäyttäjälle liian hankalalta.

Käyttöjärjestelmä

Tabletit jaetaan myös asennetun käyttöjärjestelmän tyypin mukaan. Se voi olla seuraava:

 • Windows - voit usein käyttää pöytätietokoneelle suunniteltuja ohjelmia. Samalla on kuitenkin muistettava, että tabletin ominaisuudet ovat huonommat kuin kannettavan tietokoneen ominaisuudet, joten työn nopeus ei ole korkein.
 • Android on suosituin valikoima tabletinvalmistajia. "Tabletit" -versio ei ole pitkään ollut erilainen kuin älypuhelimien versio.
 • iOS - tämä käyttöjärjestelmä on asennettu vain iPadiin. Siinä on joitakin tiettyjä rajoituksia, mutta samalla on epämiellyttävää kutsua sitä.

Valintavaihtoehdot

valintavaihtoehdot

On aika puhua tarkalleen, mitä ominaisuuksia ostajan on kiinnitettävä huomiota:

näyttö

Tämä on yksi tärkeimmistä tabletin komponenteista. Näytöllä näet videoita, web-sivuja, valokuvia ja erilaisia ​​asiakirjoja. Siksi on toivottavaa, että näyttö oli korkealaatuinen.

Kiinnitä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Valmistustekniikka - ylimääräisillä budjettilaitteilla on TFT-näyttö, jolla on huono värintoisto ja minimaaliset katselukulmat. IPS- ja PLS-teknologioiden LCD-paneelit ovat paljon parempia. Sama julkaistu - tämä on Super AMOLED +, mutta tällaiset näytöt on upotettu vain Samsungin tuotteisiin.
 • Resoluutio - tämä parametri näyttää, kuinka monta pikseliä näyttö koostuu. Miellyttävän videokuvan katseluun tarvitaan vähintään HD-resoluutio (720p). Mutta jos näyttöä käytetään suurena, tämä arvo ei ehkä riitä. Monilla 10,1 tuuman ”tableteilla” on 1920 × 1080 tai jopa 1920 × 1200 pikselin resoluutio. Ja kallein tabletti voi miellyttää jopa korkeammalla resoluutiolla.
 • Diagonaali - se voi olla 6,5 ​​- 13,5 tuumaa. Tästä parametrista riippuu, haluatko säännöllisesti kuljettaa tabletin jossain kanssasi. Älä unohda, että on mielenkiintoisempaa katsella elokuvia suurella näytöllä varustetulla laitteella.

suoritin

Toinen yksi tärkeimmistä tabletin osista. Prosessori riippuu siitä, kuinka vakaa laite toimii. Prosessorin ytimien lukumäärän on oltava vähintään neljä. Mutta mikä tärkeintä, piirisarjan valmistaja.

Best-sirut suunnittelevat Qualcommia. Samsung (Exynos) ja Huawei (Hisilicon) eivät ole kaukana tästä yrityksestä. MediaTekin tuotteet ovat kuitenkin vähemmän tehokkaita ja energiatehokkaita.

On parempi olla hiljaa muista valmistajista. Intelia lukuun ottamatta tämä yritys tuottaa hyviä prosessoreita "tableteille" Windows-käyttöjärjestelmällä.

Langattomat moduulit

Kaikissa tablet-tietokoneissa on Wi-Fi-moduuli. Se ei kuitenkaan ole aina sama.

Lisälaitteet voivat tukea standardia Wi-Fi 802.11ac - se on nopeampi ja vähemmän ladattu. Mutta toistaiseksi kaikki reitittimet eivät ole tukeneet. Jos asut pienessä kaupungissa ja et aio vaihtaa reititintä lähitulevaisuudessa, Wi-Fi-standardi 802.11n sopii myös sinulle.

Jotkut ihmiset ovat tärkeitä tukipalveluja solukkoverkoille. Tällöin tabletin avulla voit käyttää Internetiä Wi-Fi-verkkojen ulkopuolella.Mutta et voi kiinnittää huomiota Bluetooth-versioon - tarvitset tätä tekniikkaa harvoin.

muisti

Jokaisessa tabletissa on toiminnallinen ja pysyvä muisti. Jälkimmäistä käytetään asiakirjojen, musiikin, ohjelmien, valokuvien ja muiden käyttäjätiedostojen tallentamiseen. Usein sitä voidaan laajentaa asentamalla muistikortti.

Vaikka tabletteja on ilman vastaavaa korttipaikkaa, tämä pätee esimerkiksi Applen tuotteisiin. Jos korttipaikkaa ei ole, on suositeltavaa ostaa tabletti, jossa on vähintään 64 Gt: n muisti.

Operatiivista muistia ei voida laajentaa. Käyttöjärjestelmän vakaan toiminnan ja sovellusten käyttö vaatii nyt vähintään 2 Gt. Jos tabletiin on sisäänrakennettu pienempi tilavuus, kohtaat ajoittain ongelmia.

foorumi

Valtaosa ihmisistä ostaa itsensä tablet-tietokoneeseen, jossa on Android-käyttöjärjestelmä. Tällainen laite on helppo oppia, sillä ei ole mitään rajoituksia.

Muista kiinnittää huomiota käyttöjärjestelmän versioon! Nyt (kesäkuusta 2017) jopa Android 5.1 katsotaan vanhentuneeksi - jotkin sen sovellukset voivat toimia epävakaalla. Ja jopa vanhempia versioita ei pitäisi edes ajatella!

Jos valitset iPadin, sinun on käytettävä iOS. Jotkut liikemiehet voivat katsoa kohti Windowsia. Mutta tässä tapauksessa on parempi ostaa pelkkä tabletti, mutta telakointiaseman kanssa varustettu sarja näppäimistön muodossa.

Muut ominaisuudet

Tabletti ei saa olla raskas, muuten väsytät pitämästä sitä. Tarkista siis, kuinka paljon painoa laite on. Jos kuitenkin ostat kotelon, suuri paino ei häiritse sinua.

Jos työskentelet taksilla, saatat tarvita tabletin navigointia varten. Varmista tässä tapauksessa, että sen GPS-siru on täydennetty GLONASS-tuella.

Kiinnitä huomiota kameraan, emme suosittele. Valokuvausta varten tabletti, jos sitä käytetään, on erittäin harvinaista. Siksi hyvä takakameran ylikorvaus ei ole sen arvoista. Mutta hyvä "frontalka" voi olla hyödyllinen, jos kommunikoi säännöllisesti Skypen ja muiden videoneuvottelujen kanssa.

Selvitä lopuksi, kuinka monta kaiutinta on asennettu tabletiin. Jos vain yksi kaiutin on asennettu, elokuvan katselu on mahdollista vain kuulokkeissa.

Mikä tabletti valita

mikä tabletti valita

Tarkastellaan nopeasti tilanteita, joissa on tarpeen ostaa tablet-tietokone:

1. Haluan katsella elokuvia missä tahansa toimistossa tai jopa kotona. Tässä tapauksessa hyvä valinta olisi tabletti, jossa on 10,1 tuuman näyttö, jossa on korkea resoluutio (ainakin Full HD). Varmista, että ”tablet” on varustettu stereokaiuttimilla!

2. Tarvitset tabletin tavallisille peleille. Tätä tehtävää käsitellään kalliissa malleissa, joissa on tehokas prosessori ja suuri määrä RAM-muistia. Muuten, näytön diagonaalin ei tarvitse olla 10-tuumainen.

3. Haluan lukea sähköisiä kirjoja jossain julkisessa liikenteessä. On parasta ostaa 7-tuumainen tabletti tähän tehtävään, ja älä unohda myös ostaa asiaa.

4. Tabletti kysyy lapselta. On parasta, että hän ostaa erikoispöydän, joka on pakattu moniväriseen koteloon - tällaista laitetta on vaikea vahingoittaa. Ja varmasti lapsen tablet-tietokone ei saa olla kallis, koska sitä tarvitaan vain 2D-pelien käynnistämiseen ja piirrettyjen kuvien katseluun.

5. Tarvitset laitteen navigoimaan. Tietenkin tässä tapauksessa on parempi katsoa kohti phabletsia. Mutta jos tarvitset tablettia, etsi kompakti malli, jossa on GLONASS-tuki.

Kuinka paljon tabletit ovat

kuinka paljon tabletti on

1. Nyt myymälöissä on helppo löytää ylimääräisiä budjettivaroja, joiden hinta ei ylitä 4-5 tuhatta ruplaa. Mutta tällaiset laitteet ostetaan yleensä vain lapsille. Ne hidastuvat säännöllisesti, ja niiden näyttöä ei usein peitä suojalasi.

2. Tabletit, joiden arvo on 6-10 tuhatta ruplaa, voidaan myös kutsua hyvin halpiksi - ne kärsivät myös tietyistä puutteista.

3. Jotain hyvää löytyy vain hintaluokassa, alkaen 11 tuhatta ruplaa.Jos haluat saada laitteen, jolla on erittäin hyvät ominaisuudet, sinun on haettava vähintään 20 tuhatta ruplaa.

4. Kodinkoneet Apple on vielä kalliimpaa - 25–50 tuhatta ruplaa, joidenkin muiden yhtiöiden lippulaiva-tableteista voidaan sanoa.

5. Kalleimmat ovat suojattuja Panasonic-tabletteja (joita ostavat sotilaalliset rakenteet) ja kehittyneitä Windows-pohjaisia ​​laitteita, jotka niiden ominaisuuksien mukaan ovat lähellä muistikirjoja.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset