mylogo

Jokainen päivän päätteeksi unelmoi yhdestä asiasta - istua mukavasti sängyssä ja nukahtaa. Sen sijaan pakkaaminen ja pyörittäminen kestää pitkään puolelta toiselle, kun etsit mukavaa asentoa. Tässä ovat ensimmäiset oireet, joissa on väärä patja. Miten valita se rauhallisesti nukahtaa ja herätä hereillä ja levätä, lue artikkeli.

 

 

valitse patja

Parhaat patjanvalmistajat - mikä yritys valitsee

Kun ostat sängyn ja patjan siihen, harvat kiinnittävät merkinnän valmistajan nimen mukaan. Ja turhaan - se riippuu usein siitä, kuinka kauan ostoksesi kestää ja onko se aiheuttaa terveysongelmia.

Parhaan ja turvallisimman patjan tuottavat yritykset, jotka harjoittavat omaa kehitystään ja tekevät yhteistyötä ortopedisten lääkäreiden kanssa:

1. Askona

2. Ormatek

3. Drimlayn

4. Sealy

5. Serta

Näiden ja muiden kunnollisten valmistajien erinomaiset mallit, joita olemme jo tarkastelleet artikkelissamme. Ja nyt puhutaanpa siitä, miten valita itsellesi täydellinen patja.

Laitteen patjat

Ystroistvo matrasa

Menneet ovat ne päivät, jolloin patja oli säännöllinen patja - tikattu pussi, täytetty puuvillalla vain tiukasti. Nykyiset mallit eivät ole pelkästään houkutelleet ulkonäöltään, vaan niiden sisäinen rakenne on myös muuttunut merkittävästi. Jopa jousittomissa tuotteissa pakkaus ei työnnä sitä satunnaisesti kanteen, vaan liimataan yhteen useista eri materiaalikerroksista. Yleensä ainakin kaksi vaahtolohkoa, joilla on tietty jäykkyysaste, ommellaan kuoreen. Jotkin mallit täydentävät myös ”muistia” kerroksia - vaahtomateriaaleja, jotka muistavat kehon ääriviivoja.

Runkopatjoissa täyte on paljon monimutkaisempi: tässä lattian alla on metallijousien lohko, joka on riippuvainen tai riippumaton. Teräsydin on lisäksi sijoitettu ylimääräiseen kovaan kerrokseen, joka suojaa kannen työntämisen läpi, ja käyttäjää metallista, joka lepää puolta vasten.

Patjatyypit

Kevät ja riippuva lohko

matrasa s zavisimimi rpuzhinamijpg

Tämäntyyppiset patjat ovat suosituimpia ja siksi markkinat ovat erityisen hyvin edustettuina. Sisäinen jousilohko koostuu tässä teräslangasta, jotka on lomitettu toistensa kanssa. Tätä mallia kutsutaan bonneliksi.

Plussat:

 • Hyvä ilmankierto patjassa;
 • Jousilangat kestävät suurempia kuormituksia;
 • Suhteellisen edullinen hinta, vaikka mukavuus lisääntyy, se kasvaa.

miinukset:

 • Kierrätetään toisiaan vastaan ​​hankaavia lankarainoja;
 • Riittämättömällä jäykkyydellä keho ottaa väärän aseman - kuten riippumatossa.

Riippumattomilla jousilla

matrasa s nezavisimimi rpuzhinamijpg

Riippumaton jousilohkojen patjat tarjoavat maksimaalisen mukavuuden ja kestävät todella kauan. Tässä spiraalit sijaitsevat erillään toisistaan ​​ja toimivat itsenäisesti vaikuttamatta naapurikierteisiin. Jokainen jousi on lisäksi sijoitettu yksittäiseen kankaan kantaan.

Yleensä patjoissa, joissa on itsenäinen lohko neliömetriä kohden, on 256 vakio-spiraalia. Mutta pehmeyden lisäämiseksi niiden määrä voi kasvaa. Esimerkiksi keskimääräinen mukavuusaste on 550 jousia 1 neliömetriä kohti, ja lisääntynyt mukavuus antaa monipakkauksen, jonka kapasiteetti on vähintään 1000–1200 ohutta spiraalia samalla alueella.

Plussat:

 • Jouset eivät kosketa toisiaan eivätkä siksi kipu;
 • "Riippumaton vaikutus" ei ole, ja patja hajoaa yhdestä pisteestä;
 • Erinomaiset ortopediset ominaisuudet - parannettu kevään tiheyden kasvaessa.

miinukset:

 • Suuri paino ja monimutkaisuus kuljetuksessa;
 • Melko suuri hinta;
 • Pienempi "latauskapasiteetti" kuin riippuvaisilla malleilla.

Kevätpatjat sopivat erinomaisesti kaikille perheenjäsenille, myös vauvoille.He havaitsevat rauhallisesti suuria kuormia 45–150 kg / m2 ja samalla palauttavat niiden alkuperäisen muodon helposti. Metallirunko tukee luotettavasti selkärankaa, jolloin lihakset voivat rentoutua ja keho rentoutua.

springless

matras bezpruzhinnii

Patjat, joissa ei ole sisäistä elastista kehystä, ovat vähemmän suosittuja, mutta edullisempia. Kaikki riippuu kuitenkin valitusta täyteaineesta.

Luonnollinen lateksi tai kookoskuitu ovat kalliimpia kuin muut kevätmallit, joissa on itsenäinen yksikkö. Ne tarjoavat melko suuren rakenteen jäykkyyden. Vaahto ja synteettiset täyteaineet ovat kuitenkin liian pehmeitä ja lyhytikäisiä. He ovat vastuussa valtakunnallisesta epämiellyttämisestä jousittomien patjojen suhteen. On hyvä, että markkinoilla on riittävästi välivaihtoehtoja - yhdistetyt, sekä ne, jotka on täytetty polyuretaanivaahdolla tai keinotekoisella lateksilla.

Plussat:

 • Pieni paino;
 • Täysi puuttuminen piikistä;
 • Joitakin kohteita voidaan rullata varastointia tai kuljetusta varten;
 • Lateksimallit antavat hyvän ortopedisen vaikutuksen;
 • Älä kerää pölyä;
 • Riittävä hinta.

miinukset:

 • Huono jousi;
 • Ajan myötä he menettävät muotonsa - heidät pakotetaan.

Patjan valintavaihtoehdot

Parametri vibora matrasa

Koko ja muoto

Helpoin tapa määrittää patjan tyyppi ja mitat. Vakiomallit nukkumiseen ovat yhden, kahden ja puolen hengen. Erillinen rivi on lasten kopioita. Eri valmistajien kokotaulukko voi kuitenkin vaihdella huomattavasti, joten ennen nukkumapatjan ostamista on tarpeen mitata sänky pituus ja leveys (sisäpuolella).

Suosituimmat vaihtoehdot vakiopatjoille:

 • 120x60 ja 140x70 cm - vauvansänkyä;
 • 80x190 ja 90x200 cm - yhden hengen vuode;
 • 120x190 (200) cm - puolitoista;
 • 140x190 ja 160x200 cm - kaksinkertainen;
 • 180x190 - 200x200 cm - perhepatjat pariskunnille, joihin kasvavat lapset tulevat nukkumaan aamulla.

On myös pyöreitä ja puolipyöreitä patjoja epätyypillisiin vuoteisiin. Yleensä ne menevät halkaisijaltaan 200–240 cm, ja asiantuntijat suosittelevat myös valitsemaan laiturin, jonka pituus ylittää korkeuden vähintään 15 cm.

jäykkyys

Kaikki ihmiset ovat erilaisia, heillä on henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä, ja jos heidän ruumiinsa on tottunut pehmeään patjaan, ortopedinen malli voi aluksi tuntua hyvin epämukavalta.

Omien mieltymysten lisäksi terveellistä unta koskevissa asioissa kannattaa kuitenkin kuunnella lääkärin neuvoja:

1. Pehmeät mallit antavat mukavuuden tunteen, joka kirjaimellisesti ympäröi kehoa. Ne eivät aiheuta painetta verisuonille, ja ne ovat ihanteellisia yli 50-vuotiaille, raskaana oleville naisille ja kaikille, joilla on vatsan ja raajojen leviämisen ongelma. Myös heille se on melko mukava hienovaraiselle henkilölle, joka painaa jopa 55 kg.

2. Kohtalaisen pehmeät mallit soveltuvat keski-ikäisille, yli 25-vuotiaille ihmisille, varsinkin jos heillä on istumaton työ ja tarve antaa selkärangan luonnolliseen asemaan.

3. Keskikovat patjat ovat paras valinta nuorille ja nuorille sekä aikuisille, joiden paino on enintään 90 kg.

4. Kovat tuotteet korjaavat selkärangan täydellisesti. Suositellaan kolmivuotiaille lapsille, urheilijoille ja suurille ihmisille, jotka painavat alle 100 kg. Lääkärit neuvoo myös niitä, jotka kärsivät nikamien välisestä herniasta, kipua kohdunkaulan alueella tai joilla on väärä asento nukkua kovalla patjalla.

5. Korkean jäykkyyden omaavia patjoja voidaan käyttää pienille, alle 3-vuotiaille lapsille sekä aikuisille, joiden paino on yli 100 kg. Kaikki muut voivat ostaa tällaisen tuotteen vain ortopedisen kirurgin suosituksesta.

Kevään tyyppi

Patjoissa käytetyillä jousilohkoilla on erilaiset muodot ja omat kutominenominaisuudet, jotka vaikuttavat tuotteen yleiseen jäykkyyteen ja käyttöikään:

1. Bonnel

Ne voidaan liittää eri paksuuslangan keloihin - nämä niput määrittävät suurelta osin patjan kantokyvyn ja jäykkyyden. Mitä ohuempia ne ovat, sitä voimakkaampia pääspiraalit taipuvat. Nykyaikaisissa malleissa jousilla voi olla kaksisuuntainen (tynnyrin muotoinen) tai tiimalasin siluetti.Tämä vähentää patjan kuormitusta kuormituksen alaisena ja antaa riittävän tuen nukkajan rungolle.

2. Taskujousi

Itsenäiset jousilohkot, joissa on vakio spiraalitiheys (256 kpl / neliö M). Ne antavat keskimääräisen ortopedisen vaikutuksen ja kohtuullisen mukavuuden. Ne eivät käännä patjaa riippumatoksi, koska jokainen jousi taipuu vain silloin, kun paine tapahtuu. Tämän seurauksena pinta on itse asiassa makuulla olevan henkilön ruumiin muoto, joka antaa mahdollisuuden rentoutua lihaksissa.

3. interaktiivinen

Teknologia, jolla luodaan eri läpimittaisia ​​jousia, jotka on järjestetty ruutukuvioihin. Tämä on yksi itsenäisten lohkojen lajikkeista, joissa kukin kierre on ommeltu yksittäiseen tapaukseen. Tällaisen patjan vaikutus on suurin anatominen sopeutuminen, äänettömyys, kestävyys ja stressiä kestävä. Jousien määrä 1 neliömetriä kohti. m. - 255 kappaletta.

4. Mikropocket

Korkeimmista patjoista käytetään kalleinta itsenäistä yksikköä. Siinä on parhaat ortopediset ominaisuudet, jotka reagoivat kehon asennon muutoksiin. Jousien lukumäärä on 1000-1500 kappaletta 1 neliömetriä kohti. Multipocketia käytetään vain premium-tuotteissa.

täyte

Tämä parametri on tärkeä jousittomille patjoille, koska ne koostuvat käytännössä yhdestä tiivisteestä. Tällaisten mallien jäykkyys ja mukavuus riippuvat valitusta materiaalista:

1. lateksi

Sitä pidetään ihanteellisena täyteaineena - yksi harvoista, jotka voivat tarjota ortopedisen vaikutuksen ilman jousikehystä.

Se voi olla kahdenlaisia:

 • Luonnollinen lateksi. Todella hyvä. Sen huokoinen pinta hengittää ja poistaa ylimääräisen kosteuden, ja elastisten ominaisuuksiensa ansiosta se imee myös täydellisesti. Se on hypoallergeeninen materiaali, joka säilyttää muotonsa pitkään ja tarjoaa parhaan mahdollisen tuen keholle. Tällaisen patjan käyttöikä on 10-15 vuotta, mutta sen jälkeen voit silti käyttää patjaa.
 • Keinotekoinen lateksi. Se on halvempaa, mutta aluksi sillä on samat ominaisuudet kuin luonnollisella. Ainoa ero on se, että se ei ole kovin kestävä ja havaitsee raskaita kuormia huonommin. Ajan myötä keinotekoinen lateksi ei vain painu, vaan murenee.

2. Kookospähkinäkuori

Luonnollinen täyteaine, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia. Se ei aiheuta allergisia reaktioita ja on tarpeeksi kova, joten tällaisella patjalla varustetuilla patjoilla on erinomainen ortopedinen vaikutus. Tätä tiheää ja joustavaa materiaalia suositellaan lapsille skolioosin ehkäisemiseksi.

3. merilevä

Toinen luonnollinen täyteaine, jossa on parantavia ominaisuuksia. Eksoottinen materiaali ei säilytä kosteutta, sopeutuu täydellisesti kehon muotoon, sisältää jodia ja useita muita haihtuvia aineita, jotka ovat hyödyllisiä keholle (mukaan lukien kasvaminen).

4. villa

Lampaita käytetään pääasiassa jousittaisten patjojen täyttämiseen. Se on hypoallerginen, hygieeninen, hyvin kontrolloi kehon lämpötilaa. Talvella se on lämmin nukkua, eikä kesällä kuumaa.

5. Polyuretaanivaahto ja vaahtokumi

Kaksi vastaavaa materiaalia valmistetaan polyuretaanivaahdosta. Ensimmäisellä on kuitenkin suurempi joustavuus, jonka ansiosta se säilyttää muotoaan pidempään. Toinen tulee epäkuntoon 3-5 vuoden intensiivisen hyväksikäytön jälkeen, ja sitä painetaan vielä aikaisemmin.

kansi

Riippumatta patjan sisärakenteesta, se tarvitsee kestävän ja miellyttävän kosketuskangasta. Ihannetapauksessa se ommellaan luonnollisista tai lähellä olevista materiaaleista (puuvilla, jacquard, calico, liinavaatteet, villa, veluuri). Sekoitettujen ja synteettisten kankaiden käyttö. Tässä on kuitenkin muistettava, että keinotekoiset materiaalit imevät kosteutta huonosti ja vaikeuttavat ihon "hengittämistä".

Mikä patja valita

kak vibrat matras

1. Niille, jotka haluavat nukkua pehmeillä, joustamattomilla lateksipatjoilla, Memoriform-tuotteet tai mallit, joissa on suuri määrä itsenäisiä Multipocket-jousia, ovat ihanteellisia.

2. Jos tarvitset maltillista pehmeyttä, on parempi, että patjan rakennetta täydentää kookoskuoren kerros.

3. Keskipitkän jäykkyyden aikaansaavat polyuretaanivaahdon täyteaine sekä riippuvaiset ja itsenäiset jousilohkot, joissa on yhdistetty lateksi- ja kookoslattia.

4. Niille, jotka tarvitsevat enimmäistukea, on parasta valita patja, jossa on riippumattomat jouset ja kookospohjainen lattia tai erittäin jäykkä kehyksetön versio, joka on täysin muodostettu kookos- tai kaktuskuoresta.

Kuinka paljon patjat ovat

stoimost matrasa

1. Yksittäiset tuotteet Bonnel voi maksaa 1900 ruplasta 24 tuhanteen. Dvuhalku on maksettava vähintään 2700 ruplaa, ja kustannukset premium-malleja jopa 115 tuhatta ruplaa.

2. Riippumaton jousilohkojen patjat yhden hengen vuoteelle maksavat 1,5-270 tuhatta, parivuode 1,5-2 kertaa korkeampi.

3. Halvin yksittäinen joustamaton patja, jossa on keinotekoista täyteainetta, maksaa 1200 ruplaa, kallein (yhdistetty kerrostettu pehmuste ja muistivaikutus) - vähintään 260 tuhatta. Näiden kategorioiden kaksoismallit maksavat vastaavasti 2,2 - 600 000 ruplaa.

4. Lasten patjojen hinnat ovat keskimäärin alhaisemmat:

 • Springless ja bonnel 400-50000 hiero;
 • Riippuvilla jousilla 1400-25000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset