mylogo

Renkaat ovat auton keskeinen osa turvallisen ajon kannalta. Oikeasti valitut "renkaat" - lupaus ongelmattomasta ja mukavasta. Oikea renkaiden valinta auttaa vähentämään polttoainekustannuksia ja jopa huoltoa. Artikkelin tarkoituksena on valita tavallisten, "siviilikäyttöisten" autojen renkaat Venäjän tieliikenteessä. Korostukset asetetaan myös turvallisuuteen. Useimpien valmistajien nykyaikaiset mallit ovat riittävän kestäviä kulumiselle ja suurille kilometreille. 40-50 tuhannen kilometrin jälkeen jopa paras kumi menettää katastrofaalisesti ominaisuuksia. 4-5 vuoden kuluttua renkaiden rakenne muuttuu hauraaksi. Kemialliset reagenssit ja ultraviolettivalo, päivittäiset lämpötilan muutokset ja muut ympäristötekijät ovat minkä tahansa koostumuksen vihollisia.

 

 

auton renkaat

Parhaat autonrenkaiden valmistajat - mikä yritys on parempi valita

Renkaiden ostaminen brändin mukaan ei ole pahin idea. Jotta et laskisi väärin, voit valita "huipputason" valmistajien tuotteet maailman nimellä.

Erityisen hyvät ovat "lippulaiva" -merkit:

1. Pirelli

2. michelin

3. Dunlop

4. Goodyear

5. Bridgestone

Näiden yritysten tuotteet eivät todellakaan tule pettymään, mutta on kuitenkin parempi valita renkaat tärkeimpien kriteerien mukaan kuin valmistajan maine. Paljon riippuu kausiluonteisuuden ja renkaan koon oikeasta valinnasta.

Aiempina vuosikymmeninä kotimaisilla valmistajilla ei ollut parasta mainetta, mutta nykyaikaiset venäläiset merkit Cordiant, Matador, Nordman ja Amtel tuottavat laadukkaita tuotteita, joilla on todella hienoja ominaisuuksia.

Mainitsemme myös vähän tunnetut, mutta erittäin laadukkaat tuotemerkit - esimerkiksi Lassa tai Superia. Nämä edulliset ulkomaiset tuotemerkit ovat hieman huonommat kalliimpia "kumiveliä".

Tunnistamattomia kiinalaisia ​​alkuperämalleja tulisi välttää kaikin tavoin - nämä ovat erittäin vaarattomia säästöjä.

Joka tapauksessa sinun tulee noudattaa autonvalmistajan suosituksia ja käyttää renkaita oikeissa olosuhteissa:

 • jossain määrin painostetaan ohjeita - ottamatta huomioon kokeneita vinkkejä;
 • välttää voimakas kulutuspinta ja käytä renkaita yli 4-5 vuotta;
 • renkaiden asentaminen vain sellaisiin, jotka sallitaan "murzilka" - teknisen huollon käsikirjassa.

Tällä lähestymistavalla jopa edulliset renkaat kestävät pitkään, ja käsittely jatkuu korkealla tasolla. Suosituksista poikkeamat vähentävät sekä käyttöikää että turvallisuutta. Nämä säännöt ovat tärkeämpiä kuin kalliiden "kuuluisien" kumien käyttö. Tarkempi ja viihdyttävä tietyistä tuotemerkeistä ja malleista on kuvattu renkaiden valmistajien luokituksessa.

Autojen renkaiden tyypit

"Tavallisten siviili" -autojen renkaat voidaan erottaa kausiluonteisuudesta. Itse asiassa on vain kaksi tyyppiä: kesä ja talvi, mutta on vivahteita.

Kesärenkaat

letnie shini dlay avtomobilay

Kevyempi ja jäykempi koostumuksessa. Kulutuspinnan muotoilu on suunniteltu ottamaan mahdollisimman paljon vettä ulos kosketuskynästä sadeolosuhteissa: vesiplaningista johtuva hallittavuuden menetys on turvallisuuden vihollinen. Klassisten kesärenkaiden tarkoituksena on auton suurin ohjattavuus kuivan ja hieman kostean asfaltin lämpimässä lämpötilassa. On olemassa sellaisia ​​kesärenkaiden lajikkeita, jotka on tarkoitettu off-road-retkille, sade-renkaille (tarkemmin sanottuna "anti-rain"), nopeuksille, vahvistetuille jne.

Kesärenkaiden edut:

 • vähimmäispaino;
 • pehmeys (käsittely vaikuttaa) lämpimissä lämpötiloissa;
 • alhainen melutaso;
 • korkea mukavuus.

haittoja:

 • radikaalien hallittavuusominaisuuksien menetys alhaisissa lämpötiloissa - alkaen +4 - +6 astetta;
 • renkaat tulevat koviksi talviolosuhteissa, karkeasti sanottuna - "muuttuu suksiksi";
 • alhainen tartuntataso kylmällä (ja vieläkin lumipeitteisemmällä) asfaltilla: auto on usein alttiimpi ajautumaan ja liukastumaan.

Talvirenkaat: piikkien ja ilman

zimnie shini dlay avtomobilay

Jopa lämpimillä alueilla, joissa lumi on harvinainen vieras, talvirenkaiden käyttö on ehdottoman välttämätöntä kaikille, jotka välittävät omasta turvallisuudestaan. Muuten, on yleinen harhakäsitys, että "talvi" on tarkoitettu ajamaan jäällä ja lumella. Näin ei ole lainkaan: tämäntyyppisen renkaan tehtävänä on toimia kylmissä lämpötiloissa eikä liukkailla pinnoilla.

Talvirenkaita ei voida käyttää lämpimällä säällä. Uskotaan, että nämä renkaat selviytyvät tien yli +10 asteen lämpötilassa. Kun lämpötila nousee, ne alkavat "kellua": pinta pehmenee ja kuluu nopeasti, tien tarttuvuus heikkenee. Talvirenkaiden tyypillinen melu ei ole paras autoilija.

Talvirenkaat jaetaan edelleen piikkien läsnäolon / puuttumisen mukaan. Nastarenkaat on suunniteltu usein käytettäväksi jäällä ja lumisilla teillä, ja kitka talvirenkaat (tarranauha) ilman nastoja ovat monipuolisempia.

Alueilla, joilla on todellinen, luminen talvi, on parempi käyttää nastarenkaita. Tämä on eräänlainen talvirengas, joka on peitetty metallipoikoilla. Nastat "hiipuvat" liukkaalla pinnalla ja tarjoavat paljon korkeamman tartuntatason tielle. Ne ovat kuitenkin käyttökelvottomia (ja jopa haitallisia) tavallisella asfaltilla: kuluminen, suuri melu ja polttoaineen kulutus ovat piikkejä sisältävien renkaiden negatiivisia satelliitteja. On talvirenkaiden malleja, joissa on irrotettavat piikit.

Yleinen myytti liittyy talvirenkaiden käyttöön: mitä suurempi kosketuspinta ("spot"), sitä parempi pito. Se ei ole. Kapea syvempi "purema" lumipintaan korkeamman paineen vuoksi. Leveät renkaat aiheuttavat vähemmän paineita pinnalle ja ovat todennäköisemmin luistavia ja luistavia. Mitä kapeampi kontaktipätkä, sitä parempi "pidä".

Talvirenkaiden edut:

 • koostumus pysyy pehmeänä jopa alle nolla-lämpötiloissa;
 • kun auto on talvirenkaita, kesäkomponentti "lepää": taloudellinen lähestymistapa;
 • lumen peitossa oleva työ on paljon parempi kuin kesällä ja "all season" -renkailla.

haittoja:

 • hyvä käsittely kylmässä kuivassa säässä lieventää kokemattomia kuljettajia: kun lumi putoaa, ylivarmuus voi olla vaarallista;
 • lisääntynyt melu
 • suurempi massa (aluksen kuormitus);
 • polttoaineen kulutuksen lisääntyminen;
 • tarve aikaa "pereobuvatsya" kesällä asetettu jatkuvasti lämmin sää.

Kausirenkaat

vsesezonnie shini dlay avtomobilay

All season -renkaat eivät ole yleismaailmallinen ratkaisu säästäville omistajille, vaan kompromissi verrattuna kahteen sarjaan: kesällä ja talvella. Lämpiminä kausina koko kausi on pahempi kuin kesämallit. Lumessa (tai kylmissä lämpötiloissa) ne toimivat huonommin kuin talvi. Kausikumin toiminta voidaan perustella vain lämpimällä kaudella ja talvella - vain lämpimillä alueilla, joissa lämpötila laskee harvoin alle -5 astetta. Muissa olosuhteissa "yleisyys" voi olla rehellisesti vaarallinen tekijä.

Kausirenkaiden edut:

 • pieni paino;
 • mahdollisuus ympärivuotiseen käyttöön alueilla, joilla on leudot talvet;
 • yhden renkaan sarjan kustannukset ovat aina alle kaksi (talvella ja kesällä).

haittoja:

 • All Seasons toimii huonommin ympäri vuoden kuin vastaavat kausipaketit;
 • lisääntynyt kuminkulutus vuoden ympäri tapahtuvan käytön vuoksi;
 • lumipeitteisillä (ja jopa kylmillä, kuivilla) teillä auto on hieman paremmin hallittua kuin kesärenkaat.

Koot ja miten renkaiden merkinnät luetaan

Tärkeimmät valintaperusteet

Rasshifrovka shini

Valinnan tärkein kriteeri on oikea koko, joka sopii autosi mallille. Voimassa olevat koot on lueteltu käyttöoppaassa (tai autovalmistajan virallisella verkkosivustolla).

Poikkeaminen normeista on sotku ja huono apulainen jalo turvallisuussyistä, ja tässä on, miksi:

 • epätyypillinen renkaan koko kuormittaa vakavasti auton ripustus- ja iskunvaimentimet;
 • siirtoon kohdistuu kielteinen vaikutus;
 • kääntämisen aikana eri kokoiset renkaat voivat koskettaa kehoa;
 • mittarien ilmaisimet ovat virheellisiä: jopa vähäinen poikkeama vakioprofiilikokoista johtaa nopeusmittarissa näkyvän nopeuden kasvuun (tai pienenemiseen) 5-10 km / h;
 • huijareita ja matkamittaria - matkamittari.

Renkaan koot on merkitty numerotiedoilla, joiden tyyppi on 205/55 R16.

R-kirjain merkitsee säteittäistä renkaan tyyppiä - toiset eivät oikeastaan ​​ole tehty "siviilikäyttöisille" autoille näinä päivinä. R: n jälkeinen numero ilmaisee renkaan ja levyn halkaisijan tuumina. Pyörillä, joiden halkaisija on 16 tuumaa, on mahdotonta ”sovittaa” eri kokoisia renkaita - vain 16. Sama sääntö koskee tietenkin kaikkia muita kokoja. Ensimmäinen numero murto-osassa on yksinkertainen ilmaisin: renkaan leveys (mm). Leveät mallit soveltuvat tehokkaampiin autoihin kuin pieniin autoihin. Mitä suurempi tämä indikaattori on, sitä suurempi on kosketuslaastari ("stick"), ja siten kiihtyvyys / hidastusominaisuudet (jos moottori on tarpeeksi tehokas tähän). Lumipeitteisellä pinnalla kapeammat renkaat pitävät tietä paremmin. Jakson toinen numero on profiilin korkeuden ja renkaan leveyden suhde. Yleiskäyttöön käännetty - on kumin korkeus "reiältä" kulutuspintaan, jaettuna leveydellä ja prosentteina.

Jotta voimme hallita ominaisuutta nopeammin, analysoimme sitä paremmin esimerkkien avulla:

1. > 55% on matalaprofiileja, jotka soveltuvat henkilöautoihin ja joilla on korkea hallittavuus, mutta huono vastus huonoille teille.

2. 60–75% kutsutaan korkean profiilin käyttäjiksi, joita käytetään henkilöautoihin ja jotka edistävät hyvää vakautta huonoilla teillä, vaikkakin käsittelyn ja nopeuden kustannuksella.

3. <80% on täyden profiilin, joita käytetään maastoajoneuvoissa, ne voivat ylpeillä suurella liikenteellä ja pienillä nopeuksilla, mutta niitä ei ole suunniteltu tavanomaisiin autoihin.

Noudata aina autonvalmistajan suosituksia, kun valitset niiden ominaisuuksia. Tämä vaatimus on välttämätön turvallisuuden kannalta. Kuuntele "kokeneen" neuvoja on mahdollista vain silloin, kun ne sopivat yhteen työjärjestyksen kanssa.

Muut merkittävät merkinnät

vihje markirovki shini dlay avtomobilay

Sateenvarjokuvake (tai sanat Rain / Aqua jne.) Merkitsevät sateen tyyppiä kumia, joka taistelee paremmin vesiplanointia vastaan, mutta voi olla vähemmän käytännöllinen kuivalla jalkakäytävällä.

Lumihiutale-kuvake (tai sana Frost) ilmaisee talvikumin.

M + S-merkintä ("savi + lumi") voi olla läsnä sekä talvella että koko kaudella (ja jopa kesällä!) Renkaiden tyypit. Se on kumi, joka soveltuu paremmin off-roadiin. On kuitenkin väärinkäsitys, että M + S osoittaa kylmän kausiluonteisuuden. Älä usko tätä lausuntoa.

Nelinumeroinen lukuindeksi 1517 tarkoittaa valmistuspäivää. Tässä esimerkissä puhumme vuoden 2017 15. viikosta. "Nuorempi" rengas ostettaessa, sitä parempi: käyttöikä on rajoitettu 4-5 vuoteen eikä enää. Lisäksi lähtölaskenta on alkamispäivästä eikä toiminnasta.

Rengasvalinnat

parametri vibora shini dlay avtomobilay

Käytännön neuvoja

1. Muut asiat ovat samanarvoisia, valitse renkaat, jotka painavat vähemmän. Kyse ei ole polttoaineenkulutuksesta, vaan myös erittäin vakavasta riippuvuudesta renkaiden painosta. Mitä pienempi se on, sitä miellyttävämpi auto tuntuu ja mitä vähemmän iskunvaimentimet kuluvat yhdessä muiden rungon solmujen kanssa.

2. Mitä suurempi kulutuspinta, sitä korkeampi melutaso erityisesti talvimalleissa. Kiistanalainen, mutta käytännöllinen sääntö: hyvä ja turvallinen kumi on hieman kovempi kuin sen kollegat. Nykyaikaiset kumiyhdisteet tarjoavat kuitenkin riittävän äänenmukaisuuden.

3. Pehmeät renkaat ovat mukavampia, mutta niillä on pidempi pysähdysmatka. Ne on suunniteltu hiljaisen, luotettavan kyydin ystäville.

4. Epäsymmetrinen kulutuspinta, vaikka sitä pidetään turvallisempana sadeolosuhteissa, on vähemmän käytännöllinen: ensinnäkin on vaikeampaa löytää korvaus vakavien renkaiden vaurioiden varalta, ja toisaalta on vaikeuksia puhkaista: varanto ei välttämättä sovi lävistetylle puolelle.

5. Talvimallissa kumia varten on parempi valita kapea profiili: se auttaa sinua "puremaan" syvemmälle lumeen ja jäähän.

Nopeus ja massa

Riippumatta renkaiden kausiluonteisuudesta, niillä voi olla erityisiä ominaisuuksia, jotka määräävät niiden kapeamman tarkoituksen. Esimerkki - nopeusindikaattorit. Ne osoittavat tämän mallin sallitun enimmäisnopeuden. Kirjaimet M: stä Y: hen osoittavat nopeuksia 130-300 km / h: esimerkiksi merkintä W = 270 km / h.

Kallis nopeat mallit tarjoavat korkeamman otteen suurilla nopeuksilla. Joka tapauksessa emme suosittele nopeuden ylittämistä erityisesti suunniteltujen autoiluradojen ulkopuolella. Huimaus on tärkein syy onnettomuuksiin, ja artikkelissa keskitytään erityisesti turvallisuuteen.

Suurin sallittu massa riippuu renkaiden tyypeistä. Painovoimakertoimet ovat tärkeämpiä hyötyajoneuvoissa tai henkilöautoissa, joissa on korkea hyötykuorma (maastoautot, pienkoneet, pickupit).

Markkinointikohdat, joita ei pitäisi "johtaa"

Maasto-olosuhteisiin tarvitaan erillisiä renkaiden suojusten tekniikoita (lisääntynyt kulutuspinta, lävistysvastus "Run Flat" jne.). Yleensä renkaiden lisäominaisuuksien osalta on maksettava ruplan lisäksi myös yleisyyden väheneminen. Esimerkiksi maastorenkaat eivät käyttäydy hyvin kaupunkien olosuhteissa melun, pienentyneen mukavuuden ja hallinnan, lisääntyneen polttoaineen kulutuksen vuoksi. Siksi suosittelemme, että tarkastelemme erityisiä renkaiden tyyppejä vain, jos aiot käyttää autoa epätavallisissa olosuhteissa: suurilla nopeuksilla, teiden puutteella, tavaroiden kuljetuksella jne.

Sinun ei pitäisi luottaa valmistajien vakuutuksiin "taloudesta", vähentyneestä polttoaineenkulutuksesta ja suuresta kulutuskestävyydestä. Nämä ovat liian pieniä tekijöitä, jotka on otettava vakavasti. Kyllä, renkaiden mallit auttavat vähentämään polttoaineen kulutusta. Parhaimmillaan ja ihanteellisissa ajo-olosuhteissa puhumme kymmenesosasta prosentista. Toisin sanoen, tällaiset renkaat auttavat säästämään 100-200 grammaa polttoainetta jokaista 100 litraa kohti. Käytä vastusta? Kaikki nykyaikaiset mallit ovat melko luotettavia, mutta renkaiden "käyttöikä" ei missään tapauksessa ylitä 5 vuotta tai 40-50 tuhatta kilometriä. Jopa kalliit renkaat, joita on käytetty pidempään, ovat yksinkertaisesti vaarallisia ja epäluotettavia.

Autojen renkaiden hinta

stoimist shini dlay avtomobilay.jpg1

Hintaan vaikuttavat tällaiset tekijät:

1. Tuotemerkin identiteetti: Yleensä sinun ei pidä ylikorvata tuotemerkkiä, jos renkaita käytetään edullisessa autossa tavallisissa kaupunkialueissa.

2. Alkuperämaa: kotimaiset ovat paljon halvempia, mutta venäläisten mallien joukossa yhä useammin on hyvin arvokkaita kopioita, ilman luotettavuutta tai turvallisuutta. Venäjän tuotemerkkien alhainen arvostus on menneen vanhentunut myytti.

3. Renkaan koko: mitä suurempi pyörän halkaisija, sitä kalliimmat renkaat ovat. Vähiten kalliita renkaita ovat pienet autot ja kompakti luukku. "Kengät" suurille sedansille ja maastoautoille on paljon kalliimpaa.

4. On syytä muistaa, että paljon riippuu myynnin kausiluonteisuudesta - esimerkiksi talvirenkaiden hinta nousee kylmän sään saapuessa ja päinvastoin. Ulkomaisten mallien kustannuksiin vaikuttaa myös nykyinen ruplan kurssi.

merkkimitatHinta, hiero
Nokian nordman R15 185/65 2850
Bridgestone turanza R15 185/65 3360
Amtel Planet DC (Venäjä) R15 185/65 2420
Hankook ventus R19 245/40 12210
Goodyear Excellence R19 245/40 14950
Dunlop grandtrek R19 245/40 10820

tuomion

kak vibrat shini

Monilla valmistajilla on oma teknologia, jossa on äänekkäitä nimiä - kun valitset renkaan, tuskin tulisi keskittyä niihin vakavasti. Pääsääntöisesti nämä ovat vain markkinointikappaleita, joilla ei ole käytännöllistä käytännön vaikutusta. Joissakin malleissa on esimerkiksi suosittu tekniikka "Run Flat", jonka avulla voit jatkaa liikkumista myös tasaisella renkaalla.Ilmeisestä edusta huolimatta tällaiset renkaat ovat kalliimpia ja raskaampia, melkein kertakäyttöisiä ja niitä ei voi aina korvata autopalveluissa, etenkin suurista kaupungeista.

Tärkeimmät säännöt "kengän" valitsemiselle autolle:

1. Käytä vain käyttöohjeessa määritettyjä mittoja.

2. Säästäminen sesongin renkaille on sallittua vain lämpimässä ilmastossa. Talvirenkaat ovat paljon parempia kuin "universaalit". Nastarenkaat ovat hyviä jatkuvassa lumessa ja jään ollessa asfaltilla.

3. Venäläisten renkaiden laatu on parantunut merkittävästi viime vuosina ja on nyt harvoin huonompi kuin ulkomaiset.

Ja lopuksi tärkein asia: kaikki renkaat vaativat tiukasti asianmukaista toimintaa ja hoitoa. Tarkkaile jatkuvasti paineen tasoa, tasapainotusta sekä kallistuksen / varvas- ja muiden ajoneuvojen alustan parametreja. Vain tässä tapauksessa renkaat kestävät pitkään, ja ajo on todella turvallinen ja mukava. On hyvä valinta - ja hyvät tiet!

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset