mylogo

Pysyminen luonnossa yöpymiseen vaatii pääelementin mukavan unen - luotettavan makuupussin. Laadukas tuote säästää lämpötilan muutoksista, tuulen puhaltamisesta ja kosteuden tunkeutumisesta. Miten valita makuupussi, jotta ei muisteta yötä kauhulla, vaan tuntuu levolliselta ja terveeltä? Ymmärrämme tarkemmin.

 

 

Miten valita makuupussi

Paras makuupussin valmistaja - mikä yritys valitsee

Matkailuvälineiden markkinoita päivitetään jatkuvasti uusien ja erikoistuneiden makuupussituotannon alalla. Valtava valikoima vaikeuttaa valintaa. Siksi on parempi kiinnittää huomiota suosituimpiin yrityksiin, joiden tuotteet arvostavat matkailijoita.

Näitä ovat:

 • murmeli
 • deuter
 • trimm

Makuupussin rakenne ja tekniset näkökohdat

Makuupussin rakenne ja tekniset näkökohdat

Makuupussit peitellään pussien yli, jotta ne voivat nukkua kenttäolosuhteissa. Kiinnitä pitkällä vetoketjulla edessä tai sivulla.

Muodosta riippumatta niiden suunnittelussa on aina kolme pääkerrosta:

1. ulkona;

2. keskimäärin;

3. sisäinen.

Päällysteen materiaalien on kestettävä voimakkaita olosuhteita. Useimmiten se on kulutusta kestäviä kankaita, joilla on hyvät hengitysominaisuudet ja kestävät kosteutta. Jälkimmäinen on erityisen päinvastainen alhaisten tuotteiden osalta.

Näillä ominaisuuksilla on nailonia, polyesteriä. Ensimmäinen on joustavampi, ja toinen on tiheämpi. Kovasti puhalletut rip-stop-pinnoitteet (Pertex, Ultrex) estävät ulkopinnan rikkoutumasta.

Täyteaineen kerros on välttämätön lämmön säilyttämiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään tavallisesti synteettisiä kuituja, fluffia. Keinotekoinen eristys on yleisin, koska se kykenee nopeasti kuivumaan korkealla kosteudella. Luonnollinen lasku on osoittautunut hyvin korkeissa kuivissa olosuhteissa.

Sisävuorelle on valittu hypoallergeeniset kankaat, jotka ovat helposti hengittäviä. Tästä riippuu normaali ihmiskehon lämmönvaihto ja siten terve unia. Voit suojata kankaan puremista vetoketjun kiinnityksessä.

Branded-makuupussi on yleensä varustettu toisella kauluksella, jossa on eristekerros. Elastinen utyazhka antaa mahdollisuuden vetää sen alas, jotta lämpö ei mene ulos. Siinä on salainen tasku puhelimen tai asiakirjojen tallentamiseen. Kiinnitetty kestävällä tarranauhalla.

Yleisimpiä eristeaineita ovat:

 • termolayt;
 • hollofayber;
 • Primaloft;
 • fluff.

Thermolight koala on synteettinen materiaali, joka koostuu seitsemän kanavan huokoisista kuiduista. Ilman imukyvyn ansiosta ne luovat eräänlaisen monikerroksisen tyynyn, jolla on hyvä ilmanvaihto. Se on yksi Tšekin matkailualan yleisimmistä täyteaineista.

Holofiber - joustava rakenne on hypoallergeeninen materiaali, jolla on erinomainen kyky toipua taittamisen jälkeen. Silikonilla lämpökäsittely lisää sen kykyä vastustaa kostumista. Hän menettää edellisen eristyksen tyypin helppouden, mutta sillä on halvempi hinta.

Primaloft on lähellä luonnollista lämmöneristyskykyä. Se ei menetä ominaisuuksiaan kosteissa olosuhteissa. Sen suunnittelun ainutlaatuisuus saadaan ultraohuiden onttojen kuitujen yhdistelmästä, jonka halkaisija on suurempi.Usein käytetään äärimmäisissä olosuhteissa ja kallista.

Fluff (hanhi) - yksi kalleimmista täyteaineista. Se on paras suorituskyky puristuksessa ja lämmön kertymisessä. Makuupussit painavat jopa 400 g, eivätkä melkein vie tilaa repussa ja lämmin vakavissa pakkasissa. Hydrofobisesta käsittelystä huolimatta se imee liikaa kosteutta ja sitä on vaikea kuivata matkan aikana.

Makuupussit

Makuupussin luokitus

muoto

Seuraavat makuupussit erotellaan:

1. koukku (hupulla);

2. huopa (hupun kanssa tai ilman).

Kelaamiseen

Kelaamiseen

Cocoons saa nimensä kokoonpanon takia, toistamalla ihmiskehon siluettia. Ne supistuvat (yleensä 50-55 cm) ja laajenevat yläosaan (jopa 100 cm).

Plussat:

 • lämpenemisajan maksimi alentaminen;
 • lämpöhäviöiden poistaminen;
 • säästää painoa (400 g: sta 2 kg: aan) materiaalin ja täyteaineen pienen määrän vuoksi;
 • koon pienentäminen taitettuna;

miinukset:

 • tiukka sijoitus rajoittaa unen liikkumista;
 • ei sovellu suurille ihmisille, joilla on suuri paino;
 • tavallisesti vetoketju on painettuna jalkoihin.

peitot

peitot

Huovat ovat yhtä leveitä päähän ja jaloihin (80-100 cm). Kuka tahansa voi istua tällaiseen pussiin ja voi täysin rentoutua lepoaikoina. Mallit, joissa on vastakkaiset vetoketjut. Kahdesta makuupussista tulee yksi leveä. Joten nukkua lämpimämpää äärimmäisissä olosuhteissa.

Plussat:

 • optimaalinen mukavuus ja riittävät mitat;
 • suurempi sisätila;
 • kyky pyörittää haluttaessa puolella;
 • pitkä vetoketju avaa pussin kokonaan, kääntämällä sen täysimittaiseksi peitoksi.

miinukset:

 • aina enemmän painoa samalla lämpötila-alueella (joskus jopa 3 kg);
 • tilava tilavuus taitettuna;
 • Tärkein kohde on kesä- ja kesäkausi.

Useimmiten makuupussissa on huppu, joka peittää pään kylmältä ja tuulelta. Hänen poissaolonsa joissakin huopaissa osoittaa yksinomaan tällaisten mallien kesäkäytön.

Kausiluonteiset lajikkeet

Kausiluonteiset lajikkeet

Tuotemerkillä varustetuissa makuupussissa on aina etiketti mukavuudesta, äärimmäisestä ja korkeimmasta lämpötilasta. Nämä luvut auttavat selvittämään, missä olosuhteissa loput tietyssä mallissa ovat parhaiten hyväksyttäviä.

Eri tuotteet:

 • kesällä (+12 ° - 0 °);
 • kauden ulkopuolella (0 ° - 6 °);
 • talvi (-6 ° - 15 °);
 • äärimmäinen (-15 ° - 40 °).

Äärimmäiset merkit viittaavat mahdollisuuteen olla makuupussissa, jossa nämä indikaattorit (vaatteissa) on enintään 6 tuntia.

Rajan ylittäminen voi johtaa hypotermiaan ja vilustumiseen. Korkeimmat lämpötilamarkkerit ovat suhteellisia eikä merkitseviä.

Makuupussin valintavaihtoehdot

Makuupussin valintavaihtoehdot

Opiskele mallit myymälässä ennen ostamista, joten sinun on luotava valintasi tärkeimpiin ominaisuuksiin:

 • pussin leikkaus;
 • täyteaineen tyyppi;
 • mukavuuslämpötila;
 • paino ja mitat.

Tärkeimpien seikkojen lisäksi kannattaa harkita hienovaraisuuksia, jotka erottavat merkkituotteita epäilyttävistä. Laadukkaassa makuupussissa on oltava raidat, joissa on sisäiset merkinnät. Lukujen vahvistaminen on tuotteiden sertifiointi, jota olisi pyydettävä tarkistettavaksi.

Saumojen paikoissa eristyskerros tulisi tuntea. Muuten nämä vyöhykkeet puhaltavat helposti tuulen, jäähdyttävät kylmän. Avattu nukkuminen fluffissa tunnin ajan, vetämällä ilmaa. Poikkeuksena ovat lämpimiä vuodenaikoja varten suunnitellut mallit, joissa on vähän sisältöä.

Kestävät johdot, lisätarvikkeet, vahva vetoketju - laadukkaat indikaattorit. Kuuluisimmat valmistajat käyttävät japanilaisia ​​YKK-elementtejä. Suojanauhan läsnäolo koko kiinnittimen pituudelta, silmukat kuivatusta varten alaosassa - tämä kaikki toimii myös todisteena standardien noudattamisesta ja kunnollisesta tuotannon tasosta.

Pakkauspakettia täydentää tukeva puristussuoja. Kytkennän urat auttavat puristamaan pussia lähes kaksinkertaistettuna tarvittaessa. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa pitää tuotetta tässä muodossa, jotta täyteaine ei tartu.

Jos tarkastuksen aikana havaitaan vikoja (saumojen käyrät, irrotetut eristys, ripustetut langat, kankaalla olevat nuolet), sinun ei pitäisi lopettaa valintaa. Loputtomat korjaukset muuttavat matkan hämmentäväksi kidutukseksi.

Minkä makuupussin valitset

Minkä makuupussin valitset

1. Yleisiä makuupusseja, jotka ovat yhtä hyviä eri ympäristöolosuhteissa, ei ole olemassa. On muistettava, että tuntematon makuupussi ei välttämättä ole tarpeeksi lämmin, vaikka päinvastaisista vakuutuksista huolimatta. Luotettavien tuotemerkkien suosiminen turisti (erityisesti kokematon) suojelee itseään monilta ongelmilta.

2. Tulee valloittamaan luminen huiput, sinun on otettava huomioon jokainen gramma takanasi. On viisaampaa ostaa kallis downy nukkuminen ominaisuus palata kotiin ilman kylmää.

3. Retkeilyyn ja pysäköintiin leirintäalueilla sopiva malli synteettisellä eristeellä. Niiden vaihtoehto on valittu tietyn kauden sääolosuhteiden perusteella. On miellyttävää rentoutua tilavassa peitossa, varsinkin jos kiireellisiä maksuja ja siirtoja uuteen pysäköintialueeseen ei odoteta aamulla. Ihmiset, jotka ovat allergisia synteettisille aineille, valitsevat makuupussit, joissa on sisäpinnoitteet, jotka on valmistettu luonnonkangoista.

4. Yöpyminen vedessä jaloen kalastuksen jälkeen tuntuu viihtyisältä leveässä lämpimässä peitossa, jossa on huppu. Suuri paino ei ole ongelma, jos liikkuminen tapahtuu autolla. Pitkä vaellus ei näytä olevan tylsää, jos pystyt kääriä pitkän matkan jälkeen makuupussissa, tiiviisti istuvassa rungossa, joka suojaa sitä kylmältä ilmalta.

5. Pitkällä aikavälillä on helpompaa käyttää koiria nukkumiseen. Niiden optimaalinen paino ja kohtuulliset mitat säästävät sisäistä tilaa repussa. Synteettinen eristin ei ole kyllästynyt ylimääräiseen kosteuteen ja kuivuu nopeasti leirin aikana.

6. Lapselle sopii lapsen tuote, joka on suunniteltu hänen korkeuteensa ja jolla on lisäkerroksia eristettä jalkojensa tai selkänsä. Erityisesti teini-ikäiselle kädelle sovitetut varusteet helpottavat hyväksikäyttöä ja miellyttävät bonukset kohokohtina, pienet lyhdyt lisäävät hieman seikkailua aikuisten kanssa matkustettaessa.

7. Nukkuminen kuumana kesäyönä on kodikas hyvin kevyessä peitossa, jossa on flanelli-vuori ilman hupua. Jos se muuttuu täysin tukevaksi, se voidaan irrottaa, heittää kehon päälle ja suojautua veren imeviltä hyönteisiltä.

Kuinka paljon makuupussi on

Kuinka paljon makuupussi on

1. Expedition talvipussit, joissa on synteettisiä valmistajia Marmot, Trimm, Deuter maksaa 5000 ruplaa. jopa 70 000 ruplaa täyteaineen luokasta riippuen;

2. Lämpimimmän kynnyksellä alkaa 18 000 ja ylittää 80–90000 ruplaa;

3. Huovien hinta vaihtelee 5000 - 9000 ruplaan. Kesävaihtoehdot ovat halvempia: 4000 - 6000 ruplaa;

4. Vauvojen makuupussit - koirat: 3800 - 5000 ruplaa ja naiset - 4500-15000 ruplaa.

Branded makuupussit eivät ole halpoja. Laatu-mallin valinta on hyvä investointi omaan terveyteen, mukavuuteen ja turvallisuuteen. Lisäksi tällainen tuote kestää vuosia, mikä säästää sen omistajan kosteudesta, kylmyydestä ja unettomuudesta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset