mylogo

TV keksittiin jo kauan sitten. Oli aikoja, jolloin hän oli toiseksi suosituin tietolähde sanomalehden jälkeen. Kyllä, ja ihmiset viihtyvät eniten TV: n avulla. Nyt tilanne on muuttunut. Jotkut kieltäytyvät katsomasta televisiota lainkaan. Mutta jopa niissä on televisio - sitä käytetään elokuvien katseluun USB-muistitikulta ja pelikonsolin liittämisestä. Lyhyesti sanottuna tarkastellaan TV: n valinnan tärkeimpiä vaikeuksia.

 

 

1

Parhaat TV-valmistajat - mikä yritys valitsee

Viime aikoina television tuotanto ei enää ollut mitään uskomattoman vaikeaa. Jopa nimettömät kiinalaiset yritykset voivat tehdä tämän mahdollisen ja tärkeimmän.

Jos haluat ostaa laadukkaan TV: n, on parempi kiinnittää huomiota seuraaviin merkkeihin:

1. Samsung

Etelä-Korean valmistaja, joka myy eniten televisioita ympäri maailmaa. Kalleimmat mallit perustuvat kvanttipistetekniikkaan (QLED).

2. LG

Toinen Etelä-Korean yritys, joka ei luopunut televisioiden tuotannosta. Huippuluokan segmentissä se perustuu OLEDiin, kuten monet muutkin kilpailijat.

3. Philips

Tämän tuotemerkin televisiot luovat kiinalainen yritys TP Vision. Useimmiten heillä on parasta vastinetta rahalle.

4. Sony

Japanilainen yritys tekee korkean marginaalin LCD-televisiossaan, mikä tekee niistä ei-kannattavimman hankinnan. Mutta ne näyttävät hyvältä!

5. Panasonic

Tämän japanilaisen valmistajan laitteilla on myös suuri ulkonäkö. Ongelmia heillä on usein Smart TV -tekniikalla.

6. Toshiba

Tämä on yksi harvoista valmistajista, jotka luovat LCD-matriiseja omille televisioilleen.

Loput yritykset tuottavat pääasiassa edullisia laitteita, jotka usein epäonnistuvat. Jos haluat lisätietoja tuotemerkeistä, tutustu artikkeliin "Parhaat TV-valmistajat».

Toimintaperiaate ja laitteen TV

parametri vibora televora

Päiväpäivät, joissa on potkukipuja CRT-televisioita, ovat peruuttamattomia. Nyt TV-laite on tullut sekä yksinkertaisemmaksi että vaikeammaksi. Nykyaikaisilla malleilla on pieni paksuus, joten ne vievät tilaa mahdollisimman vähän.

Niiden kuvien käsittely on osoitettu täysin todelliselle prosessorille, vaikkakaan se ei ole aivan sama kuin pöytätietokoneissa. Myös modernin TV: n kokoonpanossa on muita komponentteja, jotka yleensä voivat ylpeillä tableteilla ja muilla mobiililaitteilla. Mutta sinun ei tarvitse tietää niistä, koska niiden parametrit on harvoin ilmoitettu teknisissä eritelmissä.

Mutta toisaalta jokainen valmistaja kirjoittaa välttämättä, kuinka monta liitintä sen luomisessa on. Loppujen lopuksi se riippuu siitä, millaisia ​​ulkoisia laitteita käyttäjä voi yhdistää. Nykyaikaiset televisiot ovat myös hämmästyneitä siitä, että ne voivat sisältää kaksi TV-viritintä ja tukea monille digitaalisille muodoille.

Kuva näkyy nyt LCD-näytössä, joka voidaan tehdä eri tekniikoilla. Jopa melkein minkä tahansa TV: n kokoonpanossa on mukana. Lisäksi laite voidaan ripustaa seinälle - vain halvimmilla ja pienimmillä malleilla ei ole reikiä vastaavalle kiinnitykselle. Ja lopuksi on mahdotonta huomata kaiuttimien läsnäoloa. Yleensä on kaksi, mutta joissakin televisioissa on suurempi määrä niitä (ja joskus jopa täysimittainen subwoofer on otettu käyttöön).

LCD-televisioon oli aika rakentaa web-kamera. Mutta nyt sitä ei enää tarvita, koska Skype-versio Smart TV: lle poistettiin muutama vuosi sitten.

Televisiotyypit

Jos ajattelet sitä, televisiot eroavat toisistaan.Tältä osin niiden koko valikoima jakautuu useisiin syihin:

Näytön diagonaali

diagonal ekrana televizora

Useimmiten televisiot jaetaan näytön koon mukaan. Esimerkiksi on olemassa pieni määrä pieniä televisioita, joiden näytön diagonaali on 19-22 tuumaa. Tällaisia ​​laitteita hankitaan lasten huoneisiin, keittiöihin ja muihin pieniin tiloihin. Myös teoriassa tällainen televisio voidaan asentaa autoon.

Laitteet, joissa on 24 tuuman näyttö, ovat myös erittäin suosittuja. Tämä on jo melko suuri televisio, jota voidaan käyttää toimistossa monitorina. Jotkut ihmiset ostavat samanlaisia ​​malleja asentaa kotona - joissakin pienissä huoneissa. Mutta jos haluat saada eniten iloa elokuvien ja tv-ohjelmien katsomisesta, on parempi kiinnittää huomiota laitteeseen, jonka näytön diagonaali on yli 28 tuumaa. Eniten myymälöissämme on 108 tuuman televisiot, jotka ovat todellisia hirviöitä, jotka eivät sovi mihinkään huoneeseen.

Näytön tyyppi

tip ekrana televora

Vähemmän usein nykyaikaiset televisiot jaetaan niiden mukaan asennetun näytön tyypin mukaan:

1. LED (tai LCD) on standardi LCD-matriisi, jossa on erillinen taustavalaistu kerros, minkä vuoksi kuva on harvoin täydellinen.

2. Plasma - viime vuosina se on lakannut esiintymästä televisiossa, koska tekniikka on osoittautunut liian kalliiksi ja hankalaksi.

3. OLED - tämä näyttö perustuu orgaanisiin LEDeihin. Odotat suurta kylläisyyttä, täydellistä kontrastia sekä parhaita valkoisia ja mustia värejä.

4. QLED on oikeastaan ​​kaikki samat orgaaniset valoa tuottavat diodit, mutta ne toteutetaan Samsungin kehittämän teknologian avulla ja kutsutaan kvanttipisteiksi.

suunnittelu

konstrukcia

Lisää televisiot voidaan jakaa niiden suunnittelun tapaan. Nämä eivät tietenkään ole matkapuhelimia - liukusäätimet ja clamshells eivät odota sinua. Sen sijaan televisiot ovat seuraavat:

1. tasainen

Nämä ovat valtaosa televisioista.

2. kaareva

Kallis ja erittäin suuri laite on kovera, mikä parantaa kuvan näkyvyyttä. Joskus moottorit on rakennettu sellaisiin laitteisiin, jotka taivuttavat televisiota sen jälkeen, kun se on kytketty päälle.

TV: n valintavaihtoehdot

ystroistvo televizora

näyttö

Ensinnäkin jokainen asiakas keskittyy näytön diagonaaliin. Loppujen lopuksi ei ole mitään järkeä sijoittaa pieni televisio olohuoneeseen. Ja lastentarhassa, päinvastoin, tarvitset pienemmän laitteen. Mutta diagonaali ei ole ainoa ominaisuus. Huomaa myös näytön tarkkuus.

Pienillä televisioilla on HD-resoluutio (720p). Tämä saattaa riittää joillekin, mutta ei näytä tarpeeksi monille. Suurten televisioiden resoluutio on Full HD (1080p). Mutta viime aikoina 4K-resoluution suosio kasvaa. Tällä näytöllä voit nauttia uskomattoman selkeästä kuvasta.

Muista kiinnittää huomiota LCD-matriisin valmistustekniikkaan. Jos sinulla on rahaa OLED-TV: lle (tai QLED: lle), älä ole ikävä. Tällaiset laitteet antavat korkealaatuisen kuvan, kun taas ne ovat taloudellisia energiankulutuksen kannalta.

Pyyhkäisytaajuus on toinen tärkeä näyttöparametri, joka mitataan Hertzissä (itse asiassa kehyksiä sekunnissa). Mitä suurempi tämä ominaisuus on, sitä tasaisempi kuva tulee näkyviin. Tämä on erityisen tärkeää, jos haluat katsella elokuvia.

kaiuttimet

Voit ajatella tätä vaihtoehtoa, jos et aio liittää ulkoista äänijärjestelmää televisioon. Stereokaiuttimien kokonaistehon on oltava vähintään 10 wattia. Ja jopa tämä ei ehkä näytä riittävän tulevaisuudessa. Kallisissa televisioissa voidaan asentaa yli kaksi kaiutinta - tämä edistää erinomaista upottamista näytössä tapahtuvaan. Mutta monikanavaisella akustiikalla se ei vieläkään vertaa.

liittimet

Monet ihmiset eivät ajattele, mitkä liittimet liitetään niiden televisioon. Ja turhaan, koska tämä on erittäin tärkeä asia.Esimerkiksi kaksi HDMI-porttia ei ehkä riitä, jos hankit joskus uusia laitteita.

Kiinnitä huomiota niihin liittimiin, jotka ovat vastuussa äänen ulostulosta - niiden on vastattava kaiuttimien järjestelmää. Älykkäissä televisioissa voi olla Ethernet-portti (RJ-45) - voit liittää television reitittimeen ilman Wi-Fi-yhteyttä.

Mutta tärkeämpää ovat USB-liittimet. Teoriassa voit rajoittaa itsesi yhteen porttiin. Mutta useampi niistä antaa mahdollisuuden kytkeä oheislaitteita tai ulkoista kiintolevyä, mutta älä luopu USB-muistitikusta.

Smart TV ja 3D-tuki

Smart TV -toiminnon käyttäminen muuttaa TV: n jonkin tablet-tietokoneen analogiseksi. Tämän toiminnon luominen voi perustua WebOSiin, Android TV: hen, Tizeniin ja joihinkin muihin käyttöjärjestelmiin.

Smart TV: n avulla voit katsella elokuvia online-elokuvateattereissa, käydä eri sivustoissa ja suorittaa muita toimintoja. Muista kuitenkin lukea valitun TV: n katsaukset ja arviot - joissakin malleissa Smart TV häiriöttömästi hidastaa, mikä häiritsee käyttäjiä.

Jos puhumme tuesta 3D: lle, sen merkitys on liioiteltu. Käytäntö osoittaa, että ostaja on kiinnostunut tästä tilaisuudesta ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin omistaa televisio. Sitten tätä toimintoa käytetään erittäin harvoin.

Tämä johtuu siitä, että amatööri-3D-video ei tullut saataville. Mutta jos olet tämän tekniikan innokas fani, on parempi ostaa televisio 3D-tuella kuin ilman sitä.

Toteutettu 3D-toiminto voi olla seuraava:

1. Suljintekniikka

Vasemman ja oikean silmän kehykset vuorottelevat vuorotellen sekä lasien linssit auki ja sulkeutuvat. Haittana on se, että lasit toimivat paristojen kanssa, mikä tekee niistä hieman raskaita.

2. Polarisointitekniikka

Näytöllä on erityinen kerros, jonka ansiosta vasemman ja oikean lasin linssit näkevät oman kuvan.

Langaton tekniikka

Jos valitsemaasi televisioon on tuki Smart TV: lle, kiinnitä huomiota siihen, mitä langattomia moduuleja sillä on. Tosiasia on, että helpoin tapa käyttää Internetiä on Wi-Fi. Jos hänen tukensa ei ole, sinun täytyy käyttää kaapelia, joka on hankalaa. Monissa moderneissa LCD-televisioissa on myös Bluetooth-tuki, jolla voit liittää langattomat kuulokkeet.

Muut ominaisuudet

Kiinnitä huomiota, kun ostat televisiota ja sen muita parametreja. Esimerkiksi paino on - raskasta TV: tä on vaikea ripustaa yksin seinälle. Myös kiinnostus voit aiheuttaa useita TV-virittimiä.

Mutta ominaisuusluettelon rivillä "tuetut tiedostomuodot" suosittelemme, että et kiinnitä huomiota. Tosiasia on, että joskus on elokuvia, jotka on koodattu tuettuun muotoon, mutta joilla on erittäin korkea bittinopeus, minkä vuoksi niitä ei toisteta missään tapauksessa.

Tarkista kaikki tämä on käytännössä tarpeen. Voit esimerkiksi tulla myymälään USB-muistitikulla, joka tallensi testivideoita ja pyysi niitä soittamaan.

Jos ostat käytettyä televisiota, tutustu tuettujen digitaalisten TV-formaattien luetteloon. Jos tässä luettelossa ei ole DVB-T2: ta, sinun on lisäksi ostettava digitaalinen digiboksi. Uudet televisiot ymmärtävät tämän muodon.

Lisäksi useimmiten niillä on tuki DVB-C: lle ja DVB-S2: lle, jonka avulla voit liittää kaapeli- ja satelliitti-tv: n suoraan.

Mikä TV on parempi valita

kakoi vibrat televizor

TV: n valinta riippuu siitä, missä ja miten aiot käyttää sitä:

1. Voitko katsella satelliitti- ja maanpäällistä televisiota? Sitten malli, jossa on kaksi TV-viritintä ja Picture-in-Picture -ominaisuus, voi olla kätevä.

2. Ostavat tv keittiöön tai lasten huone? Huomioi kompakti malli. Älykäs TV, jota et tarvitse, ja liittimien määrä voi olla minimaalinen.

3. Etsitkö televisiota olohuoneeseen? Meidän on haettava ulos versio, jonka näyttö on diagonaalinen 32 tuumaa.Näin on, kun Smart TV: n tuki on tärkeää, sekä liittimien lukumäärä ja kaiuttimien teho.

4. Haluatko ostaa itsellesi ylimmän TV: n yllättääksesi vieraat? Tässä tapauksessa tarvitset vaihtoehdon OLED- tai QLED-näytöllä. Malli on ihanteellinen kaarevalla näytöllä.

5. kaivata TV autossa? Etsi budjettimalli, jossa on pieni näyttö. Sinulla on oltava USB-portti, koska sinä tai matkustajat eivät todennäköisesti katso televisiota autossa.

6. Osta PlayStation 4 Pro tai Xbox One X TV? Tarvitset malli 4K-näytöllä ja HDR-tekniikan tuki.

Kuinka paljon televisiot ovat

skolko stoit televizor

Viime vuosina TV: n ostaminen on tullut kalliimmaksi. Valmistajien on otettava käyttöön uusia teknologioita, jotka vaikuttavat merkittävästi hintalappuun:

1. Budjettimallit on varustettu pienellä näytöllä, jossa on HD-resoluutio. Tällaiset televisiot maksavat 7–12 tuhatta ruplaa. Mutta kukaan ei takaa tällaisen laitteen kestävyyttä.

2. Laadukkaita malleja, joissa on ohut runko, arvioidaan 13-20 tuhatta ruplaa. Ja tämä koskee vain pienikokoisia televisioita!

3. Jos etsit laitetta olohuoneeseen, sinun on osattava summa, joka on yhtä suuri tai jopa suurempi kuin Venäjän keskipalkka. Erityisesti voit luottaa 21-30 tuhatta ruplaa.

4. Kalleimmat ovat malleja, joissa on 4K-näyttö - niiden hintalappu alkaa noin 31 tuhatta ruplaa. Jos haluat tämän näytön tehdä OLED- tai QLED-tekniikalla, sinun täytyy löytää jonnekin 80–400 tuhatta ruplaa. Hinnat ovat kesällä 2017 - vähitellen OLED-televisiot ovat yhä halvempia.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset