mylogo

Myrskyinen kasvillisuus asuinalueella sijaitsevien talojen tai maalaistalon välillä voi estää aitojen alla olevat polut ja alueet. Toisin kuin siisti nurmikko, pitkä ruoho näyttää rumalta. Yrityksissä leikkaamattomat viheralueet luovat epäedullisen vaikutelman. Tilan korjaamiseksi käytä ruohonleikkureita. Mutta koska heillä on rajallinen ohjattavuus ja korkeat hinnat, kaikki eivät voi varaa ostaa sitä erityisesti maassa tai julkisissa palveluissa. Nyt on niiden valon analogit - ruohonleikkurit, jotka pystyvät suorittamaan saman työn, mutta kompakti ja edullinen. Jotta tämä puutarhatyökalu valitaan oikein, sinun täytyy tietää tärkeimmät trimmerityypit ja mitä parametreja niiden on täytettävä selviytyäksesi tietyn maiseman ruohosta.

 

 

Miten valita ruohonleikkuri

Paras trimmereiden valmistaja - mikä yritys valitsee

Hyvät trimmerit tuottavat yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet muiden sähkö- ja bensiinityökalujen laadukkaaseen valmistukseen.

Niille, joilla ei ole aikaa syventää tämän tuotteen ominaisuuksia, voidaan suositella, että ostat laitteen jollakin seuraavassa luettelossa olevista yrityksistä:

 • echo;
 • bosch;
 • makita;
 • Stihl;
 • Triton.

Niille, jotka haluavat nähdä näiden merkkien erityisten mallien edut ja haitat, vastaava artikkeli on kirjoitettu yksityiskohtaisella tarkastelulla. No, niille, jotka haluavat ymmärtää kaiken itsestään, tämän puutarhatyökalun parametrit ja ominaisuudet esitetään alla.

Toimintaperiaate ja ruohonleikkuri

Käytön periaate ja ruohonleikkurit

Ruohonleikkuri on puutarhatyökalu vihreän kasvillisuuden leikkaamiseen pehmeällä varrella eikä paksulla kuolleella puulla. Toisin kuin ruohonleikkurit, laitteilla on pieni massa, ja kuljettaja käyttää niitä hihnoilla, ja ne eivät aja maalla pyörillä. Pienen painon ansiosta ajoneuvot on helppo kuljettaa työmaalle ja siirtyä nopeasti paikasta toiseen.

Trimmerin leikkuuosan avulla voit:

 • pitää nurmikolla pientä ruohon korkeutta;
 • sen leikkaaminen talojen välillä ja polkuja pitkin;
 • poista kuolleen puun ylikasvu tien varrella;
 • leikkaa kasvillisuus suoraan aidan alla;
 • palauttaa viheralueiden säiliöt.

Trimmereillä on alhaiset kustannukset, toisin kuin ruohonleikkurit, ja lisääntynyt ohjattavuus tekee niistä helpompaa käyttää. Osta tällainen työkalu yksityisen sektorin asukkaina ja apuohjelmat sekä yritykset hoitamaan nykyistä aluetta.

Puutarhatyökalun käyttö on pukeutua runko käyttäjän kehoon käyttämällä erityisiä hihnoja. Trimmerin pää tuodaan ruohoon ja moottori käynnistyy kädensijan painikkeella. Vääntömomentti siirretään puolaan jäykän akselin läpi laitteen putkeen. Pää sisältää leikkuuelementin, joka suurella nopeudella leikkaa ruohon varret.

Jotta estetään kovien esineiden puhallus ja tarttuu kiinni kasvoihin, on suojaava kansi, joka kattaa 40% leikkaustyökalun halkaisijasta.

Useimmissa moderneissa trimmereissä on seuraava laite:

1. moottori (sähkö tai bensiini);

2. polttoainesäiliö (jos kyseessä on polttomoottori);

3. sauva;

4. kahva suuntaan (1-2 kpl);

5. jäykkä akseli pyörimisen siirtämiseksi moottorista;

6. puola, jossa on leikkuuselementti (kalastusviiva tai veitsi);

7. suojakuori;

8. vyökiinnike.

Ruohonleikkureiden tyypit

Trimmerin leikkuulaitteella on irrotettava tai ei-irrotettava rakenne.Tästä riippuen toiminnalliset mallit eroavat toisistaan. Kaikki trimmerit on jaettu kolmeen luokkaan.

Sähkötyökalut

Sähköiset trimerit

Tämäntyyppinen työkalu toimii 220V: n kotitalousverkosta. Sähkömoottori pyörii akselia ja käynnistää leikkuumekanismin. Laitteen käyttöä varten on oltava virtalähde. Tämä rajoittaa osittain työkalun ohjattavuutta ja toiminnan laajuutta, mutta sen avulla voit työskennellä hiljaa.

Myös tällä laitteella ei ole haitallisia päästöjä ilmakehään. Tällaiset mallit soveltuvat hyvin Dachan tontteihin ja yksityisiin yrityksiin, joilla on pieni alue, jossa voit saada yhden kantokelan.

edut:

 • valossa;
 • tehdä vähän melua eikä häiritse naapureita;
 • edullinen;
 • on olemassa tehokkaita malleja;
 • ei haitallisia päästöjä;
 • kahvan korkeuden säätö;
 • mahdollisuus asettaa erilaisia ​​veitsiä.

haittoja:

 • haittaa langasta, jota voidaan vahingossa leikata;
 • rajoitettu pinta-ala.

Bensiini trimmerit

Bensiini-trimeerit

Tämän tyyppinen toimintaperiaate on samanlainen kuin sähkö, mutta pyöriminen tapahtuu polttomoottorilla. Tätä varten tankoon on kiinnitetty ylimääräinen polttoainesäiliö, minkä vuoksi laite vastaanottaa suuren massan.

Tällaisella työkalulla voit liikkua vapaasti alueella ja jopa työskennellä siellä, missä rakennuksia ja sähköä ei ole. Johtoa ei tarvitse muistaa jatkuvasti ja pelätä leikata sitä. Sitä käytetään aktiivisesti ruohonleikkuun sivuilla, ylläpitämällä kauniita telakoiden tilaa korkeilla alueilla ja suurten yritysten alueella.

edut:

 • tehokkaat mallit;
 • korvaavat veitset;
 • ilman avaruusrajoituksia;
 • korkea suorituskyky;
 • vankka muotoilu;
 • laaja käyttöalue kaupalliseen suuntaan.

haittoja:

 • raskas;
 • polttoaineen lisäkustannukset;
 • enemmän melua;
 • päästöt ilmakehään.

Langattomat trimmerit

Langattomat trimmerit

Vähemmän yleinen puutarhatyökalu on trimmeri, joka toimii sähkömoottorilla, mutta akulla. Näin voit leikata ruohoa vielä hiljaa, mutta se ei riipu kuljetuksen pituudesta.

Ajan rajoitetun käytön vuoksi tällaisia ​​malleja ostetaan huolehtimaan maalaistaloista, joissa ei ole sähköä, tai lastentarhojen ja vastaavien laitosten alueen parantamiseen.

edut:

 • hiljainen;
 • eri leikkausjärjestelmien lavastus;
 • ilman avaruusrajoituksia;
 • valossa;
 • energiavaraus kestää 30-45 minuuttia;
 • nopea lataus;
 • on olemassa tehokkaita malleja.

haittoja:

 • käyttöaikaa rajoittaa akun kapasiteetti;
 • ovat kalliimpia kuin sähkö.

Ruohonleikkurin valintavaihtoehdot

Ruohonleikkurin valintavaihtoehdot

Puutyökalun keskeisten ominaisuuksien ymmärtäminen voi valita mallin, joka soveltuu hyvin tiettyihin tehtäviin eikä aiheuta odottamattomia ongelmia. Tässä on perusmahdollisuudet ruohonleikkureiden valintaan.

teho

Trimmeriteho on määritelty kilowatteina ja vaikuttaa suorituskykyyn. Mitä korkeampi tämä arvo on, sitä nopeammin leikkuuselementti pyörii ja sitä suurempi alue käsitellään.

1. Puutarhatyökaluilla voi olla pieni 0,25 kW: n luku ja se on 1,8 kW.

2. Jotta kunnallispalvelut hoitaisivat lähiympäristöä lähialueilla ja teiden varrella pitkin tietä, jossa sinun täytyy työskennellä koko päivän ja leikata suuria määriä ruohoa, on suositeltavaa ostaa 0,9-1,8 kW malleja.

3. Pienen nurmikon antamiseen ja hoitoon riittää, että moottori, jonka parametrit ovat 0,25-0,7 kW, on riittävä.

Leikkaa leveys

Leikkauksen leveys vaikuttaa veitsen pituuteen ja mahdollisuuksiin kalastuslinjan laajenemiseen. Viimeistä parametria rajoittaa suojakotelon koko. On olemassa useita malleja, joiden alue voi olla 200 - 420 mm.

1. Jatkuville nurmikoille suurella alueella sopivat trimmerit, joiden leikkuuleveys on 300-420 mm.

2. Kesämökille ja korkealuokkaisten tilojen hoitoon riittää 250-270 mm.

paino

Laitteen massa vaikuttaa käytön helppouteen ja käyttäjän väsymiseen. Laitteen paino vaihtelee 1,5 - 9 kg.Tietenkin on loogista ottaa mallit helpommaksi pitkän aikavälin työllisyyden aikana, mutta usein siihen liittyy etätyö sähköverkosta, joka vaatii kaikkein vaikeimpia bensiinimalleja.

1. Jos voit liittää verkkoon, sinun on ostettava 3-5 kg ​​painavia sähkölaitteita.

2. Saat puvun vaihtoehdoksi 2,5 kg.

3. Jos et voi muodostaa yhteyttä verkkoon, on ostettava kaasuimmureita, joiden paino on 7-9 kg.

vallankumouksia

Toinen suorituskyvyn mittari on leikkauselementin kierrokset minuutissa.

1. Pienitehoisissa versioissa tätä parametria ei määrätä, koska ne ovat alle 7000 minuutissa.

2. Ammattimaisemmilla malleilla on 7500-12000 rpm.

3. Dachan tai pienyrityksen osalta riittää 6000 kierrosta minuutissa.

4. Suuria määriä työtä tarvitaan 9000-12000 rpm.

Linjan halkaisija

Tämä indikaattori vaihtelee 1,4: stä 3,3 mm: iin ja osoittaa leikkuuelementin kyvyn leikata tietty pituuden varren ja pensaiden haarojen.

1. 1,4-2 mm riittää maan pihalle, joka poistaa ruohon ja ylläpitää nurmikon siistin ulkoasun.

2. Työntekijöiden, jotka valvovat hillitsimen tilaa, jossa paksut ruohot kasvavat usein, on ostettava 2,4-2,7 mm.

3. Juoksualueen päivittämiseen tarvitaan kiinteä linja 3,0-3,3 mm, joka pystyy hajottamaan jäykät varret ja pensaat.

Leikkausjärjestelmä

Trimmerit toimivat pyörittämällä leikkuuelementtejä, jotka voivat olla tiheitä veitsiä (metallia, muovia) tai pehmeää kalastuslinjaa (johto).

1. Tiheät veitset sopivat paremmin tasaiselle avoimelle maisemalle ja paksulle ruoholle, jossa on kiinteät varret. Työkalu luo tasaisen leikkauksen. Tämä laji on käytännöllinen nurmikonhoitoon yritysten ja yksityisen kodin lähellä.

2. Linja on välttämätön, kun kyseessä on mäkinen maasto ja aidat. Kovien esteiden lyöminen ei aiheuta vahinkoa, eikä kosketus maahan pysäytä prosessia. Mutta tällaiset trimmerit eivät selviydy hyvin tiheästä kasvillisuudesta ja hämmentyvät.

Liitetiedoston tyyppi

Laitteen käyttöä varten se ripustetaan käyttäjän kehoon. Tätä varten tarjotaan yksi tai kaksi hihnaa.

1. Yhden hihnan trimmeriä käytetään pienen yrityksen alueen antamiseen tai parantamiseen.

2. Suuren alueen tapauksessa tarvitaan vaatekärjen kiinnitin, joka jakaa kuorman tasaisesti ja vähentää tärinää.

Mukavuus pitää kiinni

Tähän ovat vastuussa kynien muoto ja määrä sekä laitteen tasapainotus.

1. Pää- ja apukahvat ovat käteviä lyhyessä käytössä puutarhassa tai pienessä yrityksessä. Jotta voit työskennellä koko päivän, on parempi ostaa malleja, joissa on runko ja kaksi vastaavaa kahvaa.

2. Moottorin asento leikkuuosan alapuolella lisää selkänojaa ja sopii niittoon vain muutaman tunnin ajan. Jos moottori on asennettu puomin yläosaan, tämä helpottaa työkalun ohjaamista ja sopii ammattikäyttöön.

Säiliön tilavuus ja akun kapasiteetti

Itsenäisten polttoaineen leikkureiden tapauksessa säiliön kapasiteetti on tärkeä. Se on 0,3-1,5 litraa. Valmistajat odottavat, että sen tilavuus perustuu moottorin kykyyn työskennellä jatkuvasti tietyn ajan.

1. Vähimmäissäiliöllä voit leikata 20 minuuttia, minkä jälkeen sinun on lopetettava tauko moottorin jäähdyttämiseksi ja tankkaamiseksi.

2. Enimmäisindikaattorin kanssa on mahdollista työskennellä yli tunnin ajan, mikä on kätevä kaupalliseen käyttöön suurilla alueilla.

Paristomalleissa akku mitataan ampeereina / tunteina. Ensimmäinen A / h-yksikkö riittää 15 minuuttiin. Lataaminen kestää kolme kertaa pidempään.

1. Pienen nurmikon kosmeettista hoitoa varten pois päältä 2 A / h on riittävä.

2. Päiväkodin tai pienen yrityksen hoidosta tarvitaan 3-4 A / h.

Mitä ruohonleikkuria valita

Mitä ruohonleikkuria valita

1. Voit työskennellä epätasaisessa maastossa pitkin aidaa, joten tarvitset laitteen, jonka paksuus on 2,7 mm. Tuottavuuden kannalta riittää 250 mm: n leikkuuleveys ja nopeus 7,500 minuutissa. Laite on helpompi hallita kahdella vastaavalla kahvalla.Jos alueen koon avulla voit käyttää jatkojohtoa, on parempi ostaa malli sähkömoottorilla.

2. Kunnossapidossa, jonka tasapaino on suuri alue, jossa on raitoja ja sisäpihoja, sekä tieliikennepalvelut, tarvitset bensiiniä käyttävän trimmerin, jonka säiliö on 1,5 litraa, 12000 rpm, 0,9-1,6 kW. 300 mm ja linjan paksuus 3,0 mm.

3. Suurelle yksityiselle alueelle tai yritykselle, jossa on viheralueita, sinun on ostettava puutarhatyökalut, joissa on 1 kW: n polttomoottori, 10 000 kierrosta minuutissa, rauta-terä tai 2,4 mm: n kalastuslinja ja leikkuuleveys 420 mm.

4. Pienessä sisäpihassa on riittävä sähkökäyttöinen malli, jonka teho on 0,25 kW, 6,500 rpm, linjan paksuus 1,4-2,0 mm ja peitto 250 mm leveyden yli. Asennusmenetelmä soveltuu yhdelle hihnalle, jonka moottori on alempi.

5. Voidakseen hoitaa lastentarhojen, oppilaitosten ja virkistyskeskusten aluetta on käytännöllistä ostaa akkuja, jotka suorittavat hiljaa tehtävänsä laajalla alueella. Sopiva malli, jonka teho on 0,7 kW, akun kapasiteetti 3 A / h, 7500 rpm ja 2,0 mm: n kalastuslinja.

Kuinka paljon ruohonleikkuri maksaa

Kuinka paljon ruohonleikkuri maksaa

1. Työskentelemään mäkisessä maastossa ja aidoilla pitkin malli maksaa 3200 - 7000 ruplaa.

2. Koneissa hankitaan trimmereitä 10 000-14 000 ruplaan.

3. Yritysten vihreän alueen hoitamiseksi työkalu maksaa 15000-20000 ruplaa.

4. Saat mallit alkaen 1200 ruplaa.

5. Lastentarhoissa ja vapaa-ajankeskuksissa paristoilla oleva laite maksaa 3000-25000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset