mylogo

Patikointi ja perheen ulkoilu ovat paras ratkaisu stressiin. Mikä teltta valitsee ystävällisen 6 hengen yrityksen, ja mikä malli ei jäätyä vuorille? Mitä etsiä teltan valinnassa ja tuotteen etiketin lukemisessa? Muoto, paino, materiaali - kaikki tämä koskee ja vaikuttaa paitsi kustannuksiin, myös käyttömukavuuteen ja käytön kestoon.

Väärän teltan valinta on epämukavuus, kylmä ja reuma, ärsytys asennuksen aikana ja fyysisten voimien ylitys vaelluksen aikana. Tämän kohtaaminen sivistyksestä on vaikeaa ja tarpeetonta. Kun olet viettänyt vähän aikaa ongelman tutkimiseen, voit nopeasti valita teltan täysin heidän tarpeitaan ja mieltymystensä mukaisesti.

 

 

1

Parhaimmat telttojen valmistajat - mikä yritys valitsee

Kiire vaellukselle tai aivan liian laiska lukemaan materiaalia telttojen valinnasta kokonaan? Tässä tapauksessa suosittelemme kiinnittämään huomiota parhaiden telttojen valmistajien tuotteisiin.

Segmentin merkittävimmistä edustajista kannattaa huomata:

1. Alexika

2. Bask

3. leiri

4. Coleman

5. murmeli

Nämä valmistajat tarjoavat laajan valikoiman tuotteita perhe- ja yksilölliseen vapaa-ajanviettoon, ammattikäyttöön.

Telttalaite

ystroistvo palatki

Lähtö luontoon voi viivästyä useita päiviä, ja matkailu kestää 2-3 viikkoa. Et voi tehdä ilman kattoa pään yli, ja et vain löydä parempaa tilapäistä sääsuojaa kuin teltta. Tätä tilapäistä asuntoa käyttävät turistit, geologit, arkeologit, kiipeilijät ja tavalliset viikonloppuilijat kaupungin ulkopuolella.

Nykyaikaisessa teltassa on yksinkertainen rakenne, jonka perustana on alumiinista tai lasikuidusta valmistettu kevyt ja kestävä kaari. Ne antavat muodon tilapäiselle rakenteelle, ja markiisi suojataan sitä tuulelta, säältä ja kylmältä. Se voi olla kerroksinen tai monikerroksinen, mutta sen on oltava valmistettu vedenkestävästä materiaalista. Tiheämmästä materiaalista valmistetaan teltan pohja, joka tulee suojaksi vesivirtauksilta sateen ja metsän kosteuden jälkeen. Teltta voidaan täydentää lisäelementeillä - eteinen, hame, ilmanvaihtojärjestelmä, ikkunat, hyttysverkot.

Teltatyypit

Telttojen luokittelu on monipuolinen, tärkeimpien kriteerien joukossa - markiisin tarkoitus, muoto, kausiluonteisuus, materiaali.

Tavoitteensa mukaan teltat ovat:

1. pahoinpitely

Shturmovaa

Suunniteltu vuorikiipeilyä varten, ne ovat pienikokoisia, yksinkertaisia ​​ja nopeasti asennettavia, korkeat rakenteelliset lujuudet.

2. seuranta

tpekingovaa

Kevyet kompaktit teltat retkeilyyn, joita käytetään yöpymiseen valmiissa pysäköintipaikassa.

3. retkeily

kempingovaa

Korkeat ja tilavat superior-teltat, jotka on suunniteltu pitkään oleskeluun yhdessä paikassa.

4. ranta

plazhnaa

Ne on valmistettu paksusta materiaalista, joka lämpenee hitaasti auringossa, mutta ei suojaa sateelta.

5. Teltat talvikalastukseen

palatka dla ribalki

Ne on valmistettu lämpöeristetystä materiaalista, ja niissä on lattian reikiä reikien poraukseen.

Telttojen tärkein ero niiden tarkoituksesta riippuen - koko ja paino, mukavuuden taso.

Lomake erottaa seuraavat teltatyypit:

1. pallonpuoliskon

palatka polysfera

Puolipallon muodossa olevat teltat pystyvät kestämään voimakkaita tuulia, vesi helposti rullautuu markiisin pinnasta ja suuret volyymit lisäävät mukavuutta. Puolipallojen haittana on asennuksen suhteellinen monimutkaisuus, korkea lämmönkulutus.

2. Puoli tyttö

palatka polybochka

Puolipalkin muodossa olevilla teltoilla on kaaren runko, joka ei pääse päällekkäin. Tämä yksinkertaistaa asennusta, mutta vähentää vakautta. Useimmat mallit ovat suuria, joten ne ovat paras vaihtoehto retkeilyyn.

3. teltta

shatrovie

Teltta-teltoissa on puinen kehyksetön muotoilu, mikä tekee niistä kevyitä, mutta vaikeasti asennettavia. Valmistajat tuottavat tämäntyyppisiä yhden ja kaksinkertaisen telttoja, niillä on pieni sisäinen tilavuus, jonka avulla voit nopeasti lämmittää ilmaa niissä hengityksellä. Haittapuolena on huono vastustuskyky tuulenpurkauksiin.

On tavallista mennä vaellusretkiin paitsi kesällä, joten teltalle on tärkeää kausiluonteisuus.

Tämän kriteerin mukaan erotetaan seuraavat mallit:

 • kesällä - valmistettu ohuista materiaaleista, on pätevä ilmanvaihtojärjestelmä;
 • kolme-kausi - suunniteltu keväällä, kesällä ja syksyllä, tiheistä materiaaleista;
 • Vahvistetun muotoilun talviset teltat eroavat vakauden ja teltan läsnäolosta tiheästä materiaalista.

Talvi-telttoja voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, he pystyvät kestämään voimakkaita tuulen ja sateiden tuulet.

Käytettyjen materiaalien mukaan kaikki teltat on jaettu kahteen tyyppiin:

 • polyamidi (nailonista);
 • polyesteri (valmistettu polyesteristä).

Nylon on kestävä, sillä on pieni paino, edulliset. Niistä puutteita - herkkyys ultraviolettivalolle ja kyky venyttää märkänä.

Polyesteri on vahvempi ja kestää kaikkia negatiivisia tekijöitä. Polymeerimateriaalit luodaan eri kudontalangoista. Valmistajien merkinnässä on ilmoitettava kankaiden valmistustekniikka.

On olemassa seuraavia kudontyyppejä:

 • Käytetään tafta-kierrettyjä lankoja;
 • Oxford - kutoa matoilla, on vahvistunut;
 • Rip Stop - vahvistettu kudonta.

Kudonnan tiheys on merkitty numerolla varustetussa merkinnässä, jota seuraa kirjain "T". Telttakangas 280T on vahvempi kuin kankaan 210T malli, mutta samalla sen paino on enemmän. Kangas on kyllästetty suojaamaan kosteudelta polyuretaanilla tai silikonilla. Polyuretaanilla (PU) on alhaisempi hinta, silikoni (SI) on kestävämpi ja luotettavampi.

Teltan valintavaihtoehdot

parametri vibora palatki

Teltan valinnassa tärkeimmät parametrit ovat:

kapasiteetti

Valmistajat tuottavat 2, 3, 4-paikkaisia ​​telttoja ja malleja, jotka on suunniteltu paljon enemmän matkailijoita. Kolminkertainen teltta mahtuu mukavasti kolmeen matkatavaraan.

paino

Se on erityisen tärkeää matkailijoille, jotka käyvät retkeily- ja pyöräretkillä. Jotta olkapäät olisivat 25-30 kg ylimääräistä painoa, jotta voit istua yöksi tyylikkäänä, se ei ole käytännöllistä. Retkeily telttoja varten optimaalinen paino on 2–6 kg, hyökkääväteltat painavat 3–5 kg ja leirintämallit 12 kg ja enemmän.

Kaaren materiaali

Alumiiniseoksista valmistettujen kaarien pisin käyttöikä, polymeerikaaret ovat enintään 5 vuotta.

läpäisevyys

Se ilmaistaan ​​millimetreinä vesipylväässä, jonka teltta pystyy kestämään antamatta kosteutta sisälle. Kesälomailuun sopii malli, jonka indeksin arvo on 1500 mm, jos aiot lähteä vaelluksiin keväällä ja syksyllä, on parempi valita malli, jonka vedenläpäisevyys on 3000-4000 mm. Korkealla ja retkikentillä tulisi olla tämä parametri vähintään 8000 mm. Erillisissä eritelmissä on ilmoitettu pohjan läpäisevyys, sillä parametrilla tulisi olla maksimiarvot.

Pituus ja leveys

Mallin mittojen tulisi vastata suurimpien matkailijoiden kasvua, päinvastoin, turistit kokevat epämukavuutta, joka johtuu lepotilan epätavallisesta sijainnista tai tarpeesta avata teltan sisäänkäynti mukaville makuupaikoille.

Telttakerrosten lukumäärä

Yksikerroksiset teltat ovat yleistymässä, niitä käytetään tavaroiden, polkupyörien, ruokien säilyttämiseen. Kaksikerroksisissa malleissa on vedenpitävä markiisi ja sisäkerros kevyt materiaalia, joka kulkee ilman hyvin. Tällaisissa teltoissa kondensaatti ei kerry seiniin, mikä takaa korkean mukavuuden.

Tambourin korkeus

Telttailuissa eteisen korkeus on erittäin tärkeä. Tätä toimistoa käytetään ruokasalina. Taulukoiden asettamisessa on toivottavaa pystyä seisomaan pystyssä ja tästä syystä eteisen optimaalinen korkeus on 1,8–1,9 m. Toinen leirintäalueiden lisäparametri on sisäänkäyntien määrä. Jos eteistä käytetään ruokalassa tai matkatavaraa varastoidaan täällä, on helpompi päästä nukkumiseen osastoon ylimääräisen sisäänkäynnin kautta.

ikkunat

Tarvitsetko telttaikkunaa? Retkeily telttoja käytetään pääasiassa yöllä, ja matkailijat eivät viihdy pitkän päivän vaelluksen jälkeen. Äärimmäisissä teltoissa ikkunat eivät ole merkityksellisiä, koska ne vähentävät rakenteen lujuutta ja tiiviyttä. Niitä ei tarvita talvikalastukseen tarkoitetuissa malleissa. Leirin teltat asennetaan pitkään ja ikkunat voivat lisätä mukavuutta, varsinkin jos heillä on hyttysverkot.

Nukkumisosastojen lukumäärä

Leirintäteltta varten, joka on suunniteltu suurelle joukolle matkailijoita, tärkeä parametri on nukkumisten määrä. Yksi niistä voidaan erottaa lapsista, toiset on tarkoitettu aikuisille. Makuualue on perinteisesti matala katto, joka tarjoaa maksimaalisen mukavuuden kylmillä öillä, koska itsesi hengittäminen on helppoa.

Mikä teltta valitaan

kakyu vibrat palatky

1. Kun valitset teltan äärimmäisille vaelluksille ja alppien nousulle, on suositeltavaa valita malli pienen korkeuden puolipallon muodossa. Vahva tuuli ja sade vastustavat hyvin, kestävät lumikuormituksen.

Teltan on täytettävä seuraavat parametrit:

 • paino - 4-6 kg;
 • vedenpitävyys - 4000-8000 mm;
 • teltan pohjan vedenpitävyys - 6000-10000 mm;
 • markiisimateriaali - polyesteri Rip Stop;
 • materiaali kaari - alumiini.

2. Vaellus teltassa 1-2 hengelle voi olla lonkka-muotoinen, 2-3 hengelle, etusija olisi annettava puolisfäärille tai pienikokoiselle pallonpuoliskolle.

Teltan on täytettävä seuraavat parametrit:

 • paino - 2-6 kg;
 • vedenpitävyys - 15000-2000 mm lyhyille siirtymille, 3000-4000 monipäiväisille siirtymille;
 • teltan pohjan vedenpitävyys - 3 000-6 000 mm;
 • markiisimateriaali - nailon polyuretaani kyllästys;
 • Kaarimateriaali - polymeeri tai alumiini.

3. Leirin teltta voi olla puolipallojen tai puolikuutioiden muodossa, eteisen korkeuden tulisi olla vähintään 1,8 m. Nukkumisosastoissa on käytettävä kaksikerroksisia rakenteita.

Teltan on täytettävä seuraavat ominaisuudet:

 • paino - 12-25 kg;
 • vedenpitävyys - 4000–10 000 mm;
 • teltan pohjan vedenpitävyys - 6 000-10 000 mm;
 • markiisimateriaali - polyesteri Rip Stop;
 • kaarimateriaali - alumiini tai teräs.

Sisäänkäyntien lukumäärän tulisi vastata teltan kapasiteettia: 6–10 hengen malleissa etusijalle asetetaan teltat, joissa on 2-3 sisäänkäyntiä.

Kuinka paljon teltta on

stoimost palatki

Teltan hinta riippuu brändin suosiosta, kapasiteetista ja teknisistä ominaisuuksista:

1. Hinnat telttojen äärimmäisen matkustaa 2-3 henkilöä vaihtelevat 25-45 tuhatta ruplaa.

2. Trekking-mallit ovat monipuolisimpia, tunnettujen valmistajien tuotteiden hinta voi vaihdella 10–45 tuhatta ruplaa.

3. Leirin teltat on suunniteltu erilaiselle matkailijoille, sitä enemmän heistä - mitä korkeammat kustannukset ovat. Useimmat valmistajat tarjoavat malleja alueella 15-45 tuhatta ruplaa.

4. Erikoisteltavat teltat geologien pitkän aikavälin leireille, arkeologit voivat maksaa 150-200 000 ruplaa. Nämä mallit on suunniteltu toimimaan vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, niissä on voimakkaat kaaret, jotka kestävät voimakkaita tuulen ja lumen kuormituksia. Teltat on suunniteltu uunin tai ilmastointijärjestelmän käyttöön, joten ne erottuvat suurimmalla tiiviydellä.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset