mylogo

Mukava ja toimiva patja - ei vain sängyn järjestämisen osa. Ei vain unen laatu, mukavuus ja mukavuus riippuvat tämän lisävarusteen valinnasta. Patja on keskeinen tekijä selkärangan ja tuki- ja liikuntaelimistön terveyden hoidossa. Nykyaikaiset valmistajat tarjoavat laajan valikoiman ortopedisia patjoja, joissa on erilaiset täyttö- ja suorituskykyominaisuudet.

 

 

Miten valita ortopedinen patja

Ortopedisten patjojen parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Patjan valitsemis- ja ostoprosessin pitäisi alkaa valmistajan valmistajien tutkimuksella. Nykyään kymmeniä valmistajia tarjoavat tuotteitaan venäläisen kuluttajan valintaan. Etusijalle olisi asetettava luotettavat ja todistetut tuotemerkit, joiden tuotteet ovat tiukan laadunvalvonnan alaisia ​​ja taataan. Hyvät valmistajat antavat takuuajan tuotteille 6 kuukaudesta 10 vuoteen.

Kotimarkkinoiden tunnetuimmat tuotemerkit ovat:

 • Ascona;
 • Thoris;
 • Ormatek;
 • Dreamline;
 • Thoris;
 • Medifleks;
 • Vegas;
 • Consul.

Valikoimassa on erilaisia ​​lasten ja aikuisten patjojen rivejä. Maineikkaiden merkkien patjat eivät ole "polvilla" valmistettuja tuotteita. Sekä budjetin että eliitin malleja tuotetaan moderneilla korkean teknologian laitteilla, joissa käytetään laadukkaita ja luotettavia materiaaleja. Siksi tunnetun tuotemerkin suosio ei ole kunnianosoitus muotille, vaan sen arvo on hyvä laatu ja luotettavuus.

Ortopedisten patjojen tyypit ja laitteet

Riippuva jousiyksikkö

Riippuva jousiyksikkö

Riippuvat jousilohkojen patjat valmistetaan Bonnel-tyyppisten kaksoiskartiojousien lohkojen perusteella, joita kutsutaan joskus "bonnel" -jouksiksi. Tällaisen jousilaitteen korkea laatu voi tarjota moottorikokoonpanon vain hyville laitteille.

Manuaalisella kokoonpanolla on mahdollisuus avata jouset nopeasti ja sen seurauksena patja murtuu. Kokoonpanon laatua ei ole mahdollista määrittää silmällä, joten patjaa ostettaessa on suositeltavaa antaa luotettava ja hyvämaineinen valmistaja.

Plussat:

 • pieni paino;
 • kohtuullinen hinta;
 • hyvä ilmanvaihto.

miinukset:

 • voi kaatua jousien metallipintojen kosketuksesta;
 • kun se altistetaan kuormitukselle, se taipuu koko patjan pinnan yli ja muodostaa puolueellisuutta kaksoismalleissa;
 • herkkä - menettää nopeasti muotonsa;
 • niillä on epämiellyttävä ominaisuus, joka kerää staattista sähköä ja "lyömällä" virralla.

Itsenäisellä jousikokoonpanolla

Itsenäisellä jousikokoonpanolla

Riippumattomien jousien lohkoon perustuva patja on kalliimpi kuin mallit, joissa on bonnel-jousilohko, mutta sillä on merkittäviä etuja. Tämäntyyppisten tuotteiden pääasiallinen piirre on jousilohkojen käyttö, joissa sylinterimäisen tai tynnyrin muotoisen muodon jokainen jousi on pakattu erilliseen kankaan kantaan.

Tässä jousien läpimitta on pienempi, joten lohkon tiheys on paljon suurempi - 250 - 1000 tai enemmän neliömetriä kohti. Vastakohtana bonnel-tyyppisiin lohkoihin jouset eivät ole yhteydessä toisiinsa, ne taipuvat vain lastauspaikoissa, mikä mahdollistaa selkärangan optimaalisen sijainnin ja jakaa kuorman useisiin kohtiin.

Joidenkin valmistajien mallit ovat patjoja, joissa on tavanomaiset riippumattomien jousien lohkot, joiden määrä on 250-1 200 neliömetriä kohti. ja niin sanotut "monipakkaukset" - jousilohko, jonka tiheys on suurin, joka voi olla jopa 1500-1700 neliömetriä kohti.

Joissakin eliitin ”monipakkauksissa” voidaan käyttää eri joustavuusastetta olevia jousia, mikä lisää ortopedistä vaikutusta.

Plussat:

 • korkea anatomichnost - toteutettava ruumiin muodossa;
 • ylläpitää suurta kuormitusta;
 • kestävyys - pidä muotoaan pitkään.

miinukset:

 • korkeat kustannukset.
 • Mahdollisuutena on surkea, mutta ei niin nopeasti kuin bonnelpatjat.

Kevät patjat

Kevät patjat

Jousimaton patjojen valmistuksessa ei käytetä jousilohkoja. Ortopedinen vaikutus ja jäykkyys saadaan aikaan ja niitä säätelevät erilaiset materiaalikerrokset, joilla on erilaiset ominaisuudet ja joustavuusasteet.

Plussat:

 • äänettömänä - ei ole todennäköisyyttä, että heilahduttaisi, myös pitkäaikaisen käytön jälkeen;
 • kulutuskestävyys - pitää muotonsa pitkään;
 • kestävyys - keskimääräinen elinikä noin 15 vuotta;
 • jakaa kuorma tasaisesti;
 • Älä kerää staattista sähköä.

miinukset:

 • korkeat kustannukset - joustamattomat mallit ovat kalleimpia patjatyyppejä.

Ortopedisen patjan valinnan parametrit

Parametrit ortopedisten patjojen valitsemiseksi

Patjan suorituskykyominaisuuksia määrittävät tärkeimmät parametrit ovat:

1. sängyn koko;

2. ihmisen biologinen ikä;

3. anatomiset ominaisuudet

4. elämäntapa ja liikunnan taso;

5. korkeus ja paino;

6. henkilökohtaiset mieltymykset.

jäykkyys

Tärkeä kriteeri patjan valinnassa on sen jäykkyyden aste. Kookospähkinäkuoren, hevoskärjen ja jousilohkojen kerrosten käyttö enimmäismäärällä jousia neliömetriä kohti lisää patjan jäykkyyttä ja joustavuutta. Lateksi, polyuretaanivaahto, sinteponi, modernit synteettisten materiaalien periotekki (keinovillan korvike), kerros (kuitukankaita pehmeää synteettistä materiaalia) antavat patjan pehmeyden.

Muistin vaikutus

Erityistä huomiota on kiinnitettävä nykyaikaisiin korkean teknologian materiaaleihin, joita valmistajat käyttävät ylellisten patjojen valmistuksessa - viskoelastinen Memory Foarm vaahto, joka antaa anatomisen vaikutuksen.

Tämän materiaalin erottuva piirre on kyky muodostaa kehon muodon unen aikana - niin sanottu "muistin" vaikutus. Levityksen jälkeen patja hankkii alkuperäisen muodon. Tällaisille malleille on ominaista lisääntynyt mukavuuden taso, jolloin lihakset voivat rentoutua unen aikana.

kansi

Suojakannen korkea laatu on tärkeä tekijä tuotteen toimivuuden ja kestävyyden kannalta. Nykyään patjojen valmistuksessa valmistajat käyttävät sekä luonnollisia kankaita että synteettisiä korvikkeita. Jälkimmäiset eivät ole paras vaihtoehto, koska ne sähköistyvät ja "voittavat nykyisellä" käytön aikana.

Jacquard-tyypin luonnollisilla ominaisuuksilla, jotka sisältävät noin 70% luonnonkuiduista ja 30% tekokuiduista, on optimaaliset ominaisuudet. Tällaisten kankaiden kierteiden erityinen kudonta tarjoaa pinnan maksimaalisen lujuuden ja joustavuuden.

Salama ja peitto

Patjan laadun arvioinnissa on kiinnitettävä erityistä huomiota ompeleeseen. Sen pitäisi olla usein, syvällä - kaapata kaikki kankaan kerrokset, eikä niissä saa olla aukkoja. Muuten kansi kuluu nopeasti ja muuttuu käyttökelvottomaksi.

Salama patjalla on kätevä vaihtoehto, jota kaikki valmistajat eivät tarjoa. Mutta sen läsnäolo yksinkertaistaa huomattavasti tuotteen hoitoa ja helpottaa sen puhdistamista.

täyte

Nykyaikaiset valmistajat käyttävät täyteaineina sekä luonnon- että keinotekoisia synteettisiä materiaaleja:

1. polyuretaanivaahto;

2. lateksi;

3. vaahtokumi;

4. kookoskuitu;

5. levää;

6. struttofayber;

7. huovat;

8. villaa.

Näitä täyteaineita käytetään jousipatjojen valmistuksessa, jolloin patja lisää suorituskykyä.

Patjaa valittaessa on huomattava, että jäykkien täytteiden, kuten kookoskuoren, alle jousien ortopedinen vaikutus on minimoitu. Siksi, jos ostat patjan jousilohkolla, kiinnitä huomiota siihen, että yläkerros on valmistettu pehmeästä täyteaineesta.

Mikä ortopedinen patja valitsee

Mikä ortopedinen patja valitsee

Ensimmäinen asia, joka on muistettava, kun valitset patjan, on se, että muodikas "ortopedinen" käsite on suurimmaksi osaksi mainospiikki. Ortopedista - toisin sanoen tuki- ja terapeuttista vaikutusta - voidaan tarjota vain ortopedisen lääkärin tietylle henkilölle antamien ohjeiden tai suositusten mukaisesti valmistetut tuotteet ottaen huomioon hänen fysiologiset ominaisuudet.

Nykyaikaisesti valmistettujen ortopedisten patjojen päätehtävänä on luoda mukavimmat olosuhteet nukkumaan ja lepoon, jotta varmistetaan oikea kehon sijainti ja kuormituksen jakautuminen.

1. Nuorempia lapsia ja aikuisia suositellaan käyttämään jäykempiä patjoja. Mitä vanhempi henkilö on, pehmeämpi patja tulisi valita.

2. Aktiivista elämäntapaa johtaville ihmisille suositellaan urheilijoille ja niille, joiden työ liittyy korkeaan fyysiseen rasitukseen, parempien jäykkyyksien patjat.

3. Myös ostettaessa patjaa on otettava huomioon antropometriset tiedot - korkeus, paino. Jos paino on 40 - 60 kg, paras vaihtoehto olisi pehmeä patja tai keskikovuusmalli.

4. Aikuisilla, joiden paino on 60 - 90 kg, keskipitkän jäykkyyden omaava patja on parempi valinta, kun paino on yli 90 kg, mieluummin pehmeät mallit.

5. Kasvu huomioon ottaen patja valitaan seuraavasti: henkilön korkeus + vähintään 15 cm.

6. Kun tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, selkärangan kipu, kannattaa kiinnittää huomiota jäykkään malliin. Useimmissa tapauksissa otetaan kuitenkin huomioon yksittäiset fysiologiset ominaisuudet.

Kuinka paljon on ortopedinen patja

Kuinka paljon on ortopedinen patja

1. Luokan "talous" segmentti sisältää patjat, joissa on jousilohkotyyppi Bonnel tai jousittomat tuotteet, jotka perustuvat polyuretaanivaahtoon, lyönti- tai lävistyslevyyn. Tällaisten mallien hintaluokka vaihtelee 2 500 - 10 000-15 000 ruplaan.

2. Keskimääräinen hintaluokka on patjat, joissa on itsenäinen jousilohko, jousien lukumäärä on 250 - 700. Tällaisten tuotteiden hinta vaihtelee 6000 - 25 000-30 000 ruplaan.

3. Eliittipatjojen luokkaan kuuluvat tuotteet, joissa on itsenäinen jousilohko, jossa jousien lukumäärä ylittää 700 kappaletta neliömetriä kohti sekä jousittomat patjat, joissa laadukkaita materiaaleja käytetään täyteaineena. Tällaisten tuotteiden hinnat ovat yli 30 000 ruplaa.

4. On malleja, joiden arvo voi ylittää tämän luvun useita kertoja, ja joissakin tapauksissa jopa useita kymmeniä kertoja.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset