mylogo

Elämässä monia hetkiä, joita haluat pitää mielessä. Sekä huonot että hyvät muistot unohdetaan ajan mittaan ja menettävät kiireellisyytensä. Tallenna ne auttavat videokameraa. Monet muistavat 90-luvun loppupuolen kasettilaitteita - tilaa vieviä ja epämiellyttäviä, mikä antaa kuvan keskinkertaisesta laadusta. Tämän päivän digitaaliset mallit ovat kehittyneet vakavasti. Mutta uusien ominaisuuksien ja videostandardien runsauden vuoksi oikean valinnan tekeminen on tullut vaikeammaksi.

 

 

11

Videokameroiden parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Videokamerat ovat erittäin suosittuja ja haluttuja tekniikoita, joten sen valikoima eri valmistajien linjoissa kasvaa tasaisesti. Mutta älä kiirehdi ostamaan ensimmäistä saatavilla olevaa mallia - saatat olla pettynyt siihen parin päivän kuluttua tai jopa joutua antamaan sen korjattavaksi.

Jos haluat, että videokamera on ensimmäinen ja ainoa rakkautesi tulevina vuosina, älä varaa rahaa tunnetuilta yrityksiltä laadukkaisiin laitteisiin:

1. Sony

2. Panasonic

3. Samsung

4. kaanon

5. JVC

Näiden valmistajien parhaat mallit ovat edustettuina videokameran luokitus. Siinä tarkasteltiin myös yksityiskohtaisesti niiden pääpiirteitä, etuja ja haittoja.

Pelkästään tuotemerkin nimen kameran valinnassa on vain vähän - on todennäköistä, että myyjä yksinkertaisesti ilmoittaa sinulle kalleimman mallin, jonka mahdollisuudet jäävät perille. Siksi katsotaanpa, mitä uuden kamerasi pitäisi tehdä, ja mitä toimintoja voidaan turvallisesti luopua, jotta niistä ei makseta liikaa.

Laite ja videokameran periaate

ystroistvo videokameri

Videokamera on monimutkainen elektroninen laite, joka koostuu useista pääyksiköistä:

 • linssi;
 • mikrofoni;
 • Signaalinkäsittely-yksikkö;
 • Valoherkkä matriisi;
 • Etsin ja / tai LCD-näyttö, joka korvaa sen onnistuneesti;
 • Tietoväline;
 • Akku.

Keski- ja korkeamman hintaluokan tehokkaissa kameroissa on myös kuvanvakain, joka kompensoi laitteen värähtelyä ja siirtymistä kuvaamisen aikana. Tämä on kuitenkin vain yksi linssien vaihtoehdoista - eräänlainen linssien suspensio.

Lyhyesti sanottuna videokameran periaate on seuraava: se, mitä näet näytöllä tai etsimessä, on otettu objektiivin avulla ja projisoitu laitteen sisällä olevaan optoelektriseen muuntimeen. Tällöin matriisiin lähetetty valo- kuva muunnetaan sähköiseksi signaaliksi, joka sisältää tietoa sen kirkkaudesta ja värikomponentista. Prosessointiyksikössä tapahtuu useita peräkkäisiä prosesseja, joiden seurauksena signaali muunnetaan ja ohjataan näyttöön, ja samalla tallennetaan kantoaallolle.

Videokameroiden tyypit

amatööri

lubitelskaa videokamera

Nämä ovat kaikkien yksinkertaisimmat, halvimmat ja pienimmätkin videokamerat. Niissä ei ole vaihdettavaa optiikkaa, joka heikentää kuvausolosuhteiden laatua joissakin olosuhteissa, ja tällaisten mallien video tallennetaan tavalliseen flash-korttiin. Sisäänrakennettu mikrofoni on pieni, usein piilotettu koteloon.

Amatöörimallien toiminnallisuus on kuitenkin melko kunnollinen ja antaa kokemattomalle käyttäjälle mahdollisuuden ”toistaa”, mikä paljastaa erilaisia ​​kuvaustiloja. Aiemmin tällaiset kamerat kuvaivat elokuvia vain SD-muodossa, eli 720 x 576 pikselissä. Mutta tänään löydät hyviä malleja, jotka toimivat HD- ja Full HD -ratkaisuilla.

Plussat:

 • Hyväksyttävä kuvanlaatu;
 • Pieni paino ja mitat;
 • Helppo käyttää;
 • Yhteensopiva minkä tahansa tietokoneen kanssa USB: n kautta;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Videon laatu on huonompi kuin muut mallit;
 • Mikrofonin vähimmäisalue - "kiinni" vain kameran vieressä olevat äänet.

puoliperävaunu

polyprofessionalnaa videokamera

Seuraava kehitysvaihe on amatööri- ja ammattikameroiden välinen välilinkki. Tällaisilla laitteilla on usein kolme matriisia, jotka eivät ole pienempiä kuin 1/4 ", mikä tarkoittaa, että kuvan värit lähetetään luotettavammin. Puoliammattimaiset kamerat painavat 2 - 4 kg - toisaalta et voi enää pysyä sitä. Tämä tekniikka ottaa videon HD-muodossa 960x720 tai HDV 1440x1080 pikseliä.

Plussat:

 • Arvokas videon laatu;
 • Keskimääräinen paino;
 • Hyvä mikrofoni, joka pystyy saamaan ääniä jopa 25 metrin päästä;
 • Enintään 4 tallennuskanavaa;
 • Kuvanvakain on jo käytössä;
 • Laaja valikoima manuaalisia asetuksia;
 • Suuri LCD-näyttö.

miinukset:

 • Kustannukset ovat keskimääräistä korkeammat.

ammattilainen

professionalnaa videokamera

Nämä ovat jo vakavia laitteita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi televisiossa ja dokumentissa. Tällaiset kamerat punnitsevat melko paljon (5–15 kg) - sellaisen “koneen” käsissä, et voi erityisesti pitää sitä. Tätä varten on olemassa erityisiä hihnoja ja jalustoja, ja liikkuminen on suoritettava olkapäästä.

Ammattimaiset videokamerat on aina varustettu vähintään kolmella 1/2 "värimatriisilla. Optiikka on poikkeuksellisesti vaihdettavissa. Mikrofoni on erotettu erikseen ja on melko pitkä (ns." Ase "). mitä.

Tällaiset vakavat kamerat kuvaavat usein videota AVCHD-muodossa (1920 x 1080 pikseliä), mutta ne voivat myös toimia 4K-, HD-, SD-, MPEG- ja muissa tiloissa.

Plussat:

 • Laaja toiminnallisuus (kuvanvakautus, yövideotila, manuaalinen tarkennus jne.);
 • Erittäin korkea kuvanlaatu;
 • Mikrofoni tarttuu melko suuriin etäisyyksiin - jopa 50 m;
 • Usein on mahdollisuus tallentaa 5.1-surround-ääntä;
 • Yhteensopiva muiden ammattilaisten televisiolaitteiden kanssa.

miinukset:

 • Erittäin korkeat kustannukset;
 • Suuri paino.

Toimintakamerat

ekshn kamera

Nämä pienikokoiset kamerat ovat välttämättömiä urheilijoille, ääripäille ja video-bloggaajille, jotka tallentavat niiden temppuja tai kaapata mitä tapahtuu. Tällaiset laitteet on varustettu 5 - 12 megapikselin matriiseilla, niillä on melko leveät katselukulmat 90-170 °: n sisällä ja tallennetaan video muistikortille muodossa, joka ei ole alhaisempi kuin Full HD, resoluutiolla 1280x720 tai 1920x1080. Tässä akku pystyy toimimaan jopa 2,5 tuntia, toimintakameroiden paino voi vaihdella 70 - 200 g.

Plussat:

 • Erinomainen stabilointi;
 • Kyky suorittaa nopeutettua ampumista;
 • Laadukkaat kuvat, joilla on tarkka värintoisto;
 • "Kuolleiden alueiden" vähimmäispinta-ala;
 • Luotettavat kiinnikkeet mihin tahansa pintaan;
 • Kestävä ja usein pölyä kestävä kotelo;
 • Hyväksyttävät kustannukset.

miinukset:

 • Akku purkautuu nopeasti, erityisesti sen "istuu" Wi-Fi;
 • Ei ole hyödyllistä jokapäiväisessä elämässä.

Kameran valintavaihtoehdot

parametri vibora videokameri

Tallennusstandardi

Täällä valinta riippuu suurelta osin laitteesta, jolla katsot materiaalia, ja mitä käsittelyä tarvitaan tähän.

Olemassa olevista muodoista huolimatta on vain kolme yleisesti hyväksyttyä standardia:

1. SD on yksinkertaisin, alkuperäinen taso, joka antaa kuvan, jonka resoluutio on 720x576 px. Se on vähitellen tulossa menneisyyteen, vaikka sitä käytetään edelleen amatööri-kameroissa. Kun katsot mitä tahansa ulkoista näyttöä, saadaan huomattava vilja.

2. HD on hyvä laatu, mutta suurella näytöllä katsottuna kuva on usein venytettävä, mikä voi johtaa vääristymiseen.

3. AVCHD - voit tallentaa kuvan heti Full HD: ssä (1920 x 1080) tai jopa 4K: ssa ja tarvittaessa pakata sen haluamaasi resoluutioon.

Skannaustyyppi

Toinen parametri, joka vaikuttaa videokameran tallennuksen laatuun ja lopulliseen hintaan, näkyy päätöslauselman vieressä olevassa merkinnässä:

1. i - lomitettu skannaus, joka löytyy usein edullisista laitteista. Tällöin kukin kehys on hieman epäselvä, minkä vuoksi katselun aikana on mahdollista lievää välkkymistä (tämä on erityisen havaittavissa, kun elokuva on pysäytetty).

2. p - progressiivinen skannaus antaa selkeitä ja kauniita kuvia, mutta kuvaustilassa se syö liian paljon kameran resursseja.

matriisi

Matriisi kuvaa visuaalisen kuvan värin mukaan.Tämä on yksi kameran tärkeimmistä elementeistä, joten sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota sen ominaisuuksiin.

Matriisit ovat kahdenlaisia:

1. CMOS - on hyvä värinsiirto ja resoluutio jopa 1080 pikseliä, kun taas ne ovat suhteellisen halpoja ja edullisempia kuluttaa akkua.

2. CCD - välittää tarkasti värit samalla resoluutiolla eikä aiheuta visuaalista kohinaa. Asennettu puoliammattimaisiin ja ammattimaisiin kameroihin.

3CCD-matriisit, toisin sanoen kolmen suuren herkkyyssuodattimen sarja, tarjoavat ihanteellisen kuvanlaadun.

Videon laatuun vaikuttaa myös matriisin koko - mitä laajempi se on, sitä enemmän valoa se kerää, jolloin kuva on kirkkaampi. Tämä parametri on merkitty murto-osaksi, jossa yksikkö on laskurissa. Niinpä mitä pienempi nimittäjän arvo on, sitä suurempi on matriisin koko. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla vähintään 1/2 ", mutta 1/4" on sallittu.

linssi

Täällä kannattaa myös harkita kattavasti useita optiikan ominaisuuksia, sillä suurin osa budjettikamerista on varustettu kiinteällä linssillä.

Aukko - aukon optiikka. Kuten matriisissa, se näkyy murto-osana ja määrittää myös kuvan kirkkauden kehyksessä.

Katselukulma on se, mitä yleisesti kutsutaan ”päästä pois”. Monet kohtaavat tämän ongelman: kun sinun täytyy ampua leveä vaihe, jotta se sopisi kaiken kehykseen, sinun täytyy liikkua muutaman metrin päästä. Hyvä kulma ei ole enää tarpeen.

Katsaus riippuu kuitenkin myös linssin f polttovälistä (osoitettu sen rungossa numeroparin kautta yhdysviivalla). Mitä kauemmas kameran linssi on matriisista, sitä kapeampi katselukulma on, mutta etäisyydellä olevia kohteita voidaan tarkastella tarkemmin.

Esimerkki auttaa ymmärtämään kaikkien näiden ominaisuuksien suhdetta:

1. Vähimmäisarvolla f = 2,8 mm eri kokoisten matriisien katselukulma on 65–82 ° vaakasuorassa, jolloin voit ottaa kuvia jopa 5 metrin etäisyydeltä.

2. Suurin f = 16 mm: n tarkistus pienenee 17 °: een, mutta voit ampua 40-50 m.

3. Optimaalinen indikaattori on f 3,5-4 mm, jossa kulma vastaa 60 astetta (näin henkilö näkee, mitä hänen edessään tapahtuu). Tässä tapauksessa kuvan täydellinen yksityiskohta voidaan saada 10 m etäisyydeltä.

Zoom - objektiivin kyky tuoda esineitä keinotekoisesti lähentämällä polttoväliä tai käyttämällä digitaalista kehystä. Ensimmäisessä tapauksessa optinen zoom toimii, mikä lisää kuvan määrää ilman, että kuvauksen laatu heikkenee. Toisessa skaalaus antaa yksinkertaisen pikselien suurentamisen, minkä vuoksi kuvan selkeys vähenee. Mikä on kasvun moninaisuus - päätätte. Amatööri- ja puoliammattimaisen ammunnan osalta 15-kertainen zoomaus riittää yleensä.

kuulostaa

Äänen laatu riippuu videokameran ääniraitojen määrästä. Vähimmäismäärä on 2, mutta mitä enemmän tallennuskanavia, sitä parempi. No, jos mikrofonia ei ole rakennettu koteloon, mutta se on tuotu ulos ja sillä on melua vaimentava vaikutus.

Tietoväline

Puhumme sellaisten laitteiden muodosta, joihin videokamera voi tallentaa elokuvan. Tällöin valinta riippuu laitteesta, jolla käsittelet tai katsot tallennusta.

Nykyiset laitteet pystyvät toimimaan kahdella päätyyppisellä medialla:

1. Muistikortti on kätevin vaihtoehto, koska USB-muistitikulla on pienikokoisilla mitoillaan riittävästi tietoa. Samalla kameran mitat ja paino vähenevät.

2. Kiintolevy - kuten tietokoneessa - on itse laitteiston "natiivi" ja erittäin kapasiteetti. Tällaisen laitteen pääasiallinen etu on, että pitkän kuvauksen aikana (koko päivän ilman keskeytyksiä) et voi muuttaa mediaa.

Lisäominaisuudet

Muita ominaisuuksia ovat kunkin kameran yksittäiset ominaisuudet:

 • Kuvanvakautus - tehokas optinen, objektiivin koon kasvattaminen tai sähköinen kompensointi, joka kompensoi vain pienen käden ravistelun;
 • Yötila;
 • valokuvaus;
 • Manuaalinen tarkennus;
 • Wi-Fi ja / tai NFC-yhteys jne.

Maailmanlaajuisesti ne eivät vaikuta videon laatuun, joten määrität ne itse.

akku

Tässä ei tarvitse kiinnittää huomiota niin paljon akun kapasiteettiin tai mahdollisuuteen käyttää lisäakkuja, vaan pikemminkin laitteen resurssitehokkaiden toimintojen määrää.

Käytännöllisesti katsoen kaikki, mitä videokamerassa on, vaikuttaa akun käyttöikään alkaen näytön läsnäolosta ja päättyy käytetyihin tiloihin:

1. Oikeastaan ​​ammunta - energiatehokkain prosessi. Jos kuvaat videota useammin kuin katsella sitä, on tarpeen määrittää työaika. 2-3 tuntia jatkuvaa kuvausta on hyvä tulos kameralle.

2. Tiedostojen selaaminen on halvempaa. Tässä tilassa kamera voi kestää useita tunteja, joten se ei tarvitse suurta akkukapasiteettia.

3. Odotusaika - "syö" vähimmäisenergiaa. Odottava kamera voi olla päällä yli yhden päivän.

näyttö

Periaate "mitä enemmän, sitä parempi" toimii täällä. Hyvä diagonaali, korkea resoluutio, kyky kääntää vakionäyttö - kaikki tämä tekee videokamerasta helpomman käyttää. Jos haluat käyttää korkealaatuisia kuvia näytössä ilman häikäisyä ja värin vääristymistä, valitse AMOLED tai LED-valinnat.

Mikä videokamera valitaan

kakuy videokamery tärisee

1. Ammatilliseen valokuvaukseen osallistuvat tarvitsevat asianmukaiset laitteet, jotka työskentelevät AVCHD-muodossa ja tallentavat kuvan kiintolevylle. Matriisit - vain 3CCD, progressiivinen skannaus ja parempi yhdistelmä. Standardilinssiä varten ei ole erityisiä vaatimuksia, koska se on usein keskenään vaihdettavissa, vaikka optisen kuvan vakauttamisen pitäisi kuitenkin olla täällä. Toimiva - mitä rikkaampi, sitä parempi. Mutta mikrofonissa on kiinnitettävä erityistä huomiota. Hänen on oltava kunnossa ja hyvä. Ihannetapauksessa, jos voit äänittää ääntä viidellä kanavalla, mutta 4 tulee alas.

2. Jos olet ”koti” -ohjaaja tai harrastat videojournalismia, ota puoliammattimainen malli, jossa on CMOS-matriisi - akku kestää pidempään. On suotavaa, että se tukee Full HD -formaatin kuvaamista, mutta äärimmäisissä tapauksissa voit rajoittaa ja HD: tä. Vakauttaminen on pakollista, ja kuten ammattikäyttöön tarkoitetuissa laitteissa, optinen. On parempi ottaa laite muistikorttipaikkaan ja pyörivä näyttö, jossa on suurin mahdollinen diagonaali. Tyypillisesti nämä kamerat ovat melko runsaasti toiminnallisuutta, joten sinun täytyy usein työskennellä näytön valikossa.

3. Viihdettä ja kotikäyttöä varten tarpeeksi kompakti amatööri-malli, jossa on yksi CMOS-matriisi ja kirjoittaminen USB-muistitikulle. Suositeltava muoto on HD, mutta jos budjetti on rajallinen ja olet valmis asettamaan hämärtyneitä kuvia, voit pysähtyä SD: lle. Valitse laajakulmaobjektiivi, jos aiot ottaa kameran mukaasi matkalle ja kuvata maisemia tai pitkän tarkennusobjektiivin, jos haluat vain siepata kotitalouden.

4. Urheilijoille ja adrenaliinimiehille ainoa oikea valinta olisi toimiva kamera, jossa on kypärän kiinnikkeet. Tässä ei tarvitse tarkistaa mitään parametreja, koska kaikilla moderneilla malleilla on tarvittavat toiminnot: tallennus Full HD- tai 4K-muodossa, laaja katselukulma noin 160-170 °, kuvauksen nopeutuminen hidastettuna jne. Ainoa asia on kiinnittää huomiota resoluutioon matriisit: optimaalinen indikaattori on 8 MP. Kaikki muu riippuu määrästä, jonka olet valmis käyttämään: mitä kalliimpi ja nykyaikaisempi videokamera on, sitä korkeampi suojaus vedeltä ja pölyltä ja enemmän kuvaustiloja on siinä.

Videokameroiden kustannukset

skolko stoit videokamara.jpg1

1. Ammatillisten mallien kustannukset vaihtelevat 50 000 ruplasta 4,8 miljoonaan.

2. Puoliksi ammatillisen mallin on maksettava 5 - 200 tuhatta ruplaa.

3. Amatööri-kamerat myydään 1500-15000 ruplaan.

4. Toimintakamerat siirtyvät 1800-2000 ruplaan. yksinkertaisimmille malleille, joiden matriisi on 1-5 Mp - 40 tuhatta supermodeleille, nauhoittamalla UHD 4K -muotoa ja joiden resoluutio on 8-16 Mp.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset