mylogo

Niiden monien laitteiden joukossa, joiden avulla voit seurata terveyttäsi koskevia parametreja, tulee korostaa tonometrejä. Laitteet mahdollistavat kotona ilman pätevien asiantuntijoiden apua verenpainetta nopeasti ja kivuttomasti mitata ja ryhtyä oikea-aikaisiin toimenpiteisiin sen normalisoimiseksi.

koska Lääketuotteiden markkinoilla on valtava valikoima verenpainemittareita, ja laitteen valitseminen on melko vaikeaa, olemme laatineet suosituksia, joiden avulla voit ymmärtää laitteiden tyyppejä ja ominaisuuksia sekä ostaa todella laadukkaita tuotteita.

 

 

1

Tonometrien parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Ennen kuin ostat tonometrin, kiinnitä huomiota valmistajaan. Sinun ei pitäisi ostaa laitetta yrityksiltä, ​​joilla on huonoa mainetta, muuten riskiä ostaa huonolaatuisia tuotteita.

Olemme laatineet luettelon maailman johtavien asiantuntijoiden suosittelemista yrityksistä:

1. Omron

2. Microlife

3. Nissei

4. Beurer

Näiden merkkien laitteet on sertifioitu kansainvälisten protokollien mukaisesti. Korkean pätevyyden omaavien asiantuntijoiden kokemuksen ja uusimpien teknologioiden käytön ansiosta tuotteet saivat korkeimman arvosanan tarkkuudella.

Voit selvittää, mitkä laitemallit pidetään korkeimpana laatuna, ja voit saada ne parhaiden verenpainemittareiden sijoitus.

Toimintaperiaate ja laitteen tonometri

ystroistvo tomometra

Tonometri (sphygmomanometer) on laite verenpaineen (BP) mittaamiseksi. Laite koostuu painemittarista, joka näyttää lukemat; hartiat, jotka ovat kuluneet olalla, ranteella tai sormella; ja ilmapuhallin, jossa on säädettävä irrotusventtiili.

Tonometrit tehdään eri tavoin, joten verenpaine mitataan kahdella eri tavalla mallista riippuen:

 • Korotkov-menetelmä (pulssia käytetään stetoskoopilla - mekaanisissa malleissa);
 • oskillometrinen menetelmä (sisäänrakennettu elektroninen anturi arvioi mansetin vaihtelut ja näyttää tulokset näytöllä - automaattiset mallit).

Hihansuissa (erikoisholkissa) on sisäpuolinen pneumaattinen kammio. Automaattisella tai mekaanisella ilmansyötöllä se kasvaa, mikä johtaa valtimon puristumiseen ja verenkierron estämiseen. Jos verenpaine mitataan stetoskoopilla, silloin sinä et kuule mitään, koska veri lakkaa kiertämästä. Sitten kompressori venttiilin kanssa tyhjentää ilmaa. Kun veri alkaa virrata puristettuun valtimoon, voit kuunnella kolhiota stetoskoopin avulla - ylempi (systolinen) verenpaine kirjataan, kun iskut häviävät ja verenkierto palautuu - alempi (diastolinen) verenpaine kirjataan.

Mekaanisten tonometrien mittausten tarkkuus riippuu ilman laskun nopeudesta. Jos vedät alas nopeasti, tulokset voivat olla epäluotettavia. Automaattisten mallien osalta ne mahdollistavat inhimillisen tekijän vaikutuksen minimoinnin tulosten luotettavuuteen, koska ei vaadi erityisiä taitoja.

On useita kohtia, jotka voivat vaikuttaa tulokseen ja automaattisiin laitteisiin:

 • sydän- ja verisuonijärjestelmän ongelmat (rytmihäiriöt, ateroskleroosi jne.);
 • satunnaiset kädenliikkeet mittausten aikana.

Tonometrien tyypit

Ennen kuin ostat tonometrin, sinun pitäisi tutustua sen lajikkeisiin ja perusominaisuuksiin, ja vasta sen jälkeen, kun olet arvioinut kaikki laitteen edut ja haitat, osta paras vaihtoehto.

Tähän mennessä laitteet voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 • ilmankäsittelymenetelmällä (mekaaninen, puoliautomaattinen, automaattinen);
 • hihansuissa (ranteessa, olkapäässä, sormessa).

mekaaninen

mehanicheskii tomometr

Mittausmenettely vaatii ihmisen osallistumista. Saadaksesi oikeat tulokset, tarvitset tietyn kyvyn käsitellä tonometria. Laitteet sisältävät mansetin asettamisen pelkästään olkapäähän, sekä mekaanisen ilman ruiskutuksen käyttämällä kumilamppua. Mittaukset suoritetaan stetoskoopilla. Indikaattorit näytetään manometrilla nuolella. Laitteet ovat erinomaisia ​​käytettäväksi sairaaloissa.

edut:

 • korkea luotettavuus;
 • käden satunnaista liikettä, rytmihäiriöitä, tuloksia ei vääristy;
 • ei akkuja, akkua, latausta tarvita;
 • edullisia.

haittoja:

 • ei sovellu kuulovammaisille;
 • tiettyjen taitojen puutteen vuoksi käyttäjä voi saada epäluotettavan tuloksen;
 • Se ei ole suositeltavaa heikentyneille ihmisille, koska tarvitsee manuaalista ilmankiertoa.

Puoliautomaattinen

poluavtomaticheskii tomometr

Laitteet on suunniteltu perhe- tai henkilökohtaiseen käyttöön. Verenpaineen mittaamiseksi tarvitaan mansettia ja pumppua päärynä. Henkilön vaikutus virheeseen on vähäinen mittaukset tapahtuvat automaattisessa tilassa. Lukemat näkyvät digitaalisessa näytössä. Tällaisten tonometrien avulla käyttäjä voi myös mitata pulssinsa.

edut:

 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • korkea tarkkuusluokka;
 • ei vaadi erityisiä käyttötaitoja;
 • sopii ihmisille, joilla on huono kuulo ja näkö.

haittoja:

 • akun käyttö.

automaattinen

avtomaticheskii tomometr

Tällaiset laitteet voidaan kiinnittää olkapäähän, ranteeseen tai sormeen. Monissa malleissa on pulssi- ​​ja muistitoiminto (käyttäjä voi seurata paineenmittauksen dynamiikkaa). Ilma pumpataan automaattisesti käyttäen sähköistä pakkaa, joten henkilön ei tarvitse tehdä tiettyä työtä. Tulosten tarkkuus riippuu mittausohjeiden noudattamisesta. Jos mansetti on kulunut väärin tai henkilö on siirtynyt mittauksen aikana, indikaattorit eivät ole luotettavia.

edut:

 • nopea ja helppo mittaus;
 • korkea tarkkuus käyttöohjeen mukaisesti;
 • ei tarvitse käyttää stetoskooppia;
 • ne erottuvat näytöllä suurilla luvuilla, joten ne soveltuvat matalan näköyhteyden omaaville ihmisille;
 • ihmisen rooli verenpaineen mittaamisessa on minimoitu.

haittoja:

 • ei suositella ihmisille, joilla on heikentynyt sydämen työ, verisuonet;
 • korkeat kustannukset;
 • akku tai akku.

Olkapäänauha

s manzhetoi na plecho tomometr

Tällaiset tonometrit ovat yleisimpiä. Ne ilmestyivät ensin ja ovat edelleen suosittuja. Toisin kuin tonometrit, joissa on rannekkeen tai sormen ranneke, tämä malli voi olla sekä mekaaninen että automaattinen. Laitteet ovat yleisiä, koska niitä voidaan käyttää kotona ja sairaalassa.

edut:

 • sovi lähes kaikille;
 • vakaa tarkat lukemat.

haittoja:

 • vaatii jonkin verran vaatteita.

Kun ranneke on ranneke

s manzhetoi na zapaste tomometr

Laitteet ovat helppokäyttöisiä, koska Verenpaineen mittaaminen ei vaadi tarpeetonta vaatteiden käsittelyä. Niissä on pienikokoisia, joten ne ovat erinomaisia ​​matkoja, kävelyretkiä, maata. Soveltuu liikuntaan aktiivisille, koska mittaa paitsi verenpaine, vaan myös pulssi. On kuitenkin muistettava, että tahattomat lihaskontraktiot (jotka voivat ilmetä keskustelun aikana ja potilaan aktiivinen käyttäytyminen) voivat vaikuttaa tulokseen.

edut:

 • mitata painetta nopeasti;
 • kompakti koko;
 • Erinomainen vaihtoehto välineille, joilla on hihansuula olkapäässä siinä tapauksessa, että henkilöllä on liikaa käsivarren määrää hauisalueella ja tavanomaisten olkapäänauhojen käyttö on mahdotonta.

haittoja:

 • indikaatioiden keskimääräinen vakaus;
 • satunnaisliikkeen tapauksessa vääristyneiden tulosten todennäköisyys on suuri.

Sormen tonometrit

s manzhetoi na palcetomometr

Mukautukset ovat vähiten tarkkoja, se liittyy eri verenpaineeseen ranteessa ja sormessa, erilaisilla etäisyyksillä sydämestä ja verisuonten läpimitan ja joustavuuden epätasaisuudesta (kun potilaan lihassävy muuttuu). Laitteet ovat kuitenkin pienikokoisia ja helppokäyttöisiä. Tällaisia ​​laitteita käytetään usein urheilijoilla, kun sinun täytyy nopeasti ja usein mitata verenpainetta.

edut:

 • pienet koot;
 • paineen ja pulssin nopea ohjaus;
 • ei tarvitse ottaa pois vaatteita.

haittoja:

 • epävakaimmat lukemat;
 • korkeat kustannukset.

Tonometrin valintavaihtoehdot

parametri vibora tomometra

1. Käyttöehdot

Kotikäyttöön automaattiset ja puoliautomaattiset mallit ovat hyviä. Lääketieteellisissä laitoksissa on yleistä käytäntöä käyttää mekaanisia tonometrejä, ja niitä voidaan käyttää myös kotona tietyillä osaamisalueilla.

2. Tonometrin tyyppi

Valitse tonometrityyppi, joka perustuu tietyn mallin helppokäyttöisyyteen, tiheyteen ja käyttöolosuhteisiin, potilaan ikään.

3. mansetti

Mansetin koko on valittava olkapään, sormen tai ranneen ympärysmitan perusteella. Olkapään hihansuissa on erikokoisia: 7-12 cm (vastasyntyneille) 40-66 cm (asennettu reiteen). Rannekeita käytetään 13-20 cm.

4. puhallin

Mekaanisten ja puoliautomaattisten mallien suunnittelussa oletetaan päärynän läsnäolo ilman manuaalista inflaatiota varten. On tärkeää, että sylinteri, venttiilit on valmistettu kestävistä materiaaleista ja olivat kestäviä korroosiolle. Esimerkiksi lateksin (tai termoplastisen kumin) puhaltimilla on pidempi käyttöikä.

5. Virtalähde

Automaattiset ja puoliautomaattiset tonometrit vaativat paristojen tai akun virtalähteen. Jotta akkuja ei ostettaisi usein (jos säännöllinen käyttö on suunniteltu), on parempi ostaa tonometreja akulla.

6. Lisäominaisuudet

Laajennettu toiminnallisuus tekee tonometrista helpompaa käyttää. Esimerkiksi jotkut mallit määrittävät pulssin, näyttävät viikon ja ajan, tallentavat uusimmat tulokset, määrittävät keskimääräiset lukemat, saavat hälytysajastimen, havaitsevat rytmihäiriöt jne.

7. Huolto ja takuu

Ajan mittaan kaikki laitteet tarvitsevat kunnossapitoa, joten ennen ostamista sinun pitäisi selvittää mahdollisuus ostaa varaosia (putket, sovittimet, hihansuut jne.) Sekä takuu- ja takuupalvelun ehdot.

Mikä tonometri valitsee

kakoi vibrat tomometr

1. Helposti käytettävissä oleva tonometri on mekaaninen malli. Jos valinta pysäytetään samankaltaisella laitteella ja riippumaton mittaus verenpaineesta on suunniteltu ilman apua, on parempi ostaa laite, jossa on sisäänrakennettu stetoskooppipää ja yhdistetty painemittari ja kompressori. Asiantuntijoille erikseen.

2. Jos tarvitset laitteen, joka mittaa verenpainetta tekemättä mitään vaivaa, on parempi valita automaattinen malli. Lisäksi mittaustulokset tunnetaan 20-30 sekunnin kuluttua.

3. Jos tarvitset verenpainemittaria, joka ei vaadi sitä käsittelemään, vaikka se eroaa tarkoista lukemista ja kohtuuhintaan, on parempi ostaa puoliautomaattinen malli.

4. Vanhemmille ihmisille, jotka eivät ajan mittaan tule niin joustaviksi, varsinkin ranne-alueella, on parempi saada verenpaineen hihansuut hihansuilla olkapäähän.

5. Fyysisesti aktiivisille ihmisille sopivat kompaktit tonometrit sormella tai rannekkeen rannekkeella. On mukavaa ottaa laitteita mukanasi matkoilla, matkoilla, lähtien ne eivät vie paljon tilaa. Lisäksi niissä on usein käteviä lisätoimintoja: pulssimittaus, viimeisimpien lukemien muisti jne.

Kuinka paljon on tonometri

parametri vibora tomometra.jpg1

1. Mekaanisten tonometrien kustannukset: 700 p. jopa 3500 r.

2. Puoliautomaattisten tonometrien hinta: 1300 p.jopa 3500 r.

3. Automaattisten verenpainemittareiden kustannukset:

 • olalla: 1800 r. enintään 7500 r.
 • ranteessa: 1700 p. enintään 6800 r.
 • per sormi: 700 p. jopa 3500 r.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset