mylogo

Nykyaikainen työkalu nopeuttaa huomattavasti suoritettuja prosesseja. Yksi hyödyllinen laite rakennustyömaalla tai työpajalla on palapeli. Sahan suuren nopeuden ansiosta ne voivat leikata puuta, muovia tai metallia ja keramiikkaa erilaisiin tarpeisiin. Leikkauselementin kapea muotoilu antaa mahdollisuuden luoda erilaisia ​​muotoja. Suuri määrä toimintoja voi helpottaa työtä tietyissä olosuhteissa. Seuraavassa on kuvattu kaikki tämä ja oikea työkalu.

 

 

Miten valita palapeli

Paras valmistaja sähköinen palapeli - mikä yritys valita

Jos olet liian laiska syventämään laitteen monimutkaisia ​​teknisiä ominaisuuksia, voit heti ostaa työkalun todistetuilta valmistajilta:

  • bosch;
  • Hitachi;
  • DEWALT;
  • Metabo;
  • Ryobi.

Tietenkin näiden tuotemerkkien erityisillä malleilla on tarkoitus, ilmeiset edut ja joitakin haittoja, jotka voidaan oppia sijoittaa parhaat palapelit. Kaikkien parametrien valitsemiseksi itse, ymmärtämällä niiden vaikutus suoritetun työn laatuun, valmistetaan alla oleva materiaali.

Toimintaperiaate ja laitteen palapeli

Toimintaperiaate ja laitteen palapeli

Tämän työkalun avulla valmistetaan ovia, ikkunoita, koriste-elementtejä ja rakenteen eri osioita. Laite pystyy leikkaamaan puuta, muovia, keramiikkaa, pehmeitä ja kovia metalleja. Tämä saavutetaan muuttamalla tiedostoa, jolla voi olla eri muoto ja hampaiden pituus.

Palapelin ansiosta voit valmistaa suoran ja muotoiltua levymateriaalia. Jos poraat reiän laatan keskelle, voit leikata ympyrän tai suorakulmion häiritsemättä materiaalin reunojen eheyttä.

Yksikön toiminnan periaate on sähkömoottorin pyöriminen ja vääntömomentin siirto vaihteiston kautta tiedostoon. Jälkimmäinen tekee värähtelevän liikkeen ylös ja alas 3700 lyöntiä minuutissa. Näin voit leikata materiaaleja lyhyessä ajassa suurina määrinä.

Jigsaw sisältää seuraavat osat:

1. moottori;

2. vähennysventtiilillä;

3. Jalkapohja;

4. Kotelo kahvan kanssa;

5. kynsiviila;

6. Säädä ja käynnistä painikkeet.

Sähkösahojen lajit

jokapäiväinen

jokapäiväinen

Sen teho on enintään 500 W ja tiedoston värähtelyn pieni amplitudi. Suunniteltu kuitulevyn, MDF: n, enintään 60 mm: n levyjen leikkaamiseen. Ne voivat leikata metallilevyjä jopa 6 mm. Vaihtelee alhaisen nopeuden ja mahdollisuuden käytön aikana 2 tunnin kuluessa.

edut:

  • edulliset;
  • on malleja, joissa on teräspohjat;
  • pieni paino;
  • Voit liittää pölynimurin sahanpurun puhaltamiseen.

haittoja:

  • leikkauslaatu ei ole kovin tarkka;
  • pieni teho;
  • lyhyt työ pari tuntia päivässä.

ammattilainen

ammattilainen

Tällaisilla laitteilla on riittävä teho 600-900 W paksujen levyjen leikkaamiseksi jopa 160 mm: iin tai teräslevyihin, joiden paksuus on 20 mm. Niitä käytetään rakentamisessa ja huonekalujen vakavassa tuotannossa.

edut:

  • heilurin läsnäolo leikkuun nopeuttamiseksi;
  • erilaiset kahvat;
  • valaistus;
  • laser-tunniste;
  • kyky säätää nopeutta;
  • tiedoston muuttaminen eri materiaalien alla.

haittoja:

  • korkeat kustannukset;
  • suuri paino.

akku

akku

Mallit työskentelyyn ympäristöissä, joissa ei ole verkkoyhteyttä. Akun jännite voi olla 12-18 V. Tällainen palapeli leikkaa koristeellisen reiän kipsilevyssä, metallissa tai korjaa rikkoutuneen vaatekaapin, jolloin uusi sivulevy tai hylly on paikallaan.

edut:

  • on malleja, joissa on taustavalo;
  • leikkuuelementin nopea vaihtaminen;
  • muovattu ulkopohja;
  • keskimääräinen leikkauksen paksuus;
  • erilaisia ​​kahvan muodossa.

haittoja:

  • joskus myydään ilman akkua;
  • melko kallis;
  • ei ole lähes mitään laitteita, joissa on muutos pohjaan;
  • ei ole malleja, joissa on metallikotelo;
  • lyhyt työaika ilman lataamista.

Poimintavaihtoehdot

Poimintavaihtoehdot

Tiedoston kulku

Tämä arvo vaihtelee 15: stä 26: een ja merkitsee leikkauselementin liikkeen amplitudia sekä sukellusreitillä että palatessaan lähtöpisteeseen. Suoraan vaikuttaa suorituskykyyn.

1. Lyhyt 15–17 mm: n lyönti tarkoittaa hidasta työtä, jota voidaan soveltaa kotitöissä.

2. Mallit, joiden amplitudi toimivat 19-26 mm, toimivat nopeammin, mikä on hyödyllistä kaappikalusteiden tai hankintatoimintojen säännölliseen tuotantoon työmaalla.

teho

Ominaisuuksilla on 350 - 900 wattia. Arvo vaikuttaa leikkauksen nopeuteen, mahdollisuuteen leikata kovia materiaaleja ja työkalun kestoa päivän aikana.

1. Dachalle tai pienelle työpajalle sopii 400-500 W, mikä mahdollistaa puun leikkaamisen jopa 65 mm: iin ja terästä jopa 6 mm.

2. Ammatillisessa ympäristössä käytetään 600-900 W: n laitteita, joissa leikkuun paksuus on useita kertoja suurempi.

Läsnäolo Heilurin

Jotkut palapelit voivat siirtää tiedostoa paitsi vertikaalisesti, myös edestakaisin. Tällaista monimutkaista järjestelmää kutsutaan heiluriksi ja se aktivoidaan erillisellä vipulla. Tämä koskee nopeuden huomattavaa kasvua, mutta vaikuttaa leikkauksen tarkkuuteen.

1. Jotta pystytään nopeasti luomaan karkeita aihioita, joita edelleen käsitellään, heilurimalli on hyödyllinen.

2. Huonekalujen valmistuksessa tai maalausten kehysten luomisessa, jossa tarkkuus on tärkeää, on parempi käyttää laitetta siirtämättä tiedostoa edestakaisin tai sammuta tämä toiminto.

Kerf-paksuus

Tämä parametri riippuu materiaalin tyypistä ja voi vaihdella välillä 40 - 160 mm.

1. Jos aiotte usein työskennellä paksulla puutavalla, kartongin kutominen, on järkevää ostaa laite, jonka luokitus on 110-120 mm puulle. Tällaiset laitteet voivat leikata terästä 20-30 mm: iin.

2. Ohuiden levyjen leikkaamiseksi rungon alle tai MDF-levyn leikkaamiseen keittiökokoonpanoon sopii 70–80 mm: n pituinen palapeli, joka voidaan tarvittaessa leikata metallin läpi jopa 6 mm: iin saakka.

Kääntöjen säätö

Tärkeä toiminto, jonka avulla voit säätää laitteen toimintaa eri tiheyden mukaan, jolloin vältetään moottorin ylikuormitus.

1. Jos sinun on usein vaihdettava puulevyn ja puun (tammilauta, tuhka) välillä, on hyödyllistä ostaa palapelin säädettävällä nopeudella.

2. Jos kyseessä on jatkuva työskentely saman materiaalin kanssa, sitä ei tarvita.

Liikkeiden enimmäismäärä

Parametri vaihtelee 2600: sta 3700: een kierrosta, jonka saha onnistuu yhden minuutin kuluessa.

1. Jos joudut työskentelemään vain pehmeillä puulajeilla, tarvitaan suuri määrä 3 700 liikkumista, mikä takaa tehtävän nopean suorittamisen.

2. Kovien puiden leikkaamiseen ja muovin leikkaamiseen tarvitaan 3000 iskua.

3. Alumiinista tai keramiikasta valmistettujen muottien leikkaamiseen tarvitaan pienempi arvo 2600-2700.

Nopea terän vaihto

Toiminnon avulla voit muuttaa rikkoutunutta elementtiä tai asentaa toisen laatuun nopeasti ja yhdellä kädellä. Tämä on tarpeen työskenneltäessä erilaisilla materiaaleilla, joissa aika vaikuttaa tuotannon määrään ja sen maksamiseen. Dacha-työkalua varten tätä toimintoa ei tarvita.

taustavalo

Palapelissä voi olla sisäänrakennettu diodi, joka valaisee leikkauslinjan hyvin. Tämä on käytännöllistä, kun työskentelet huonosti valaistuissa huoneissa tai illalla ulkopuolella. Lisävalo on myös hyödyllinen, kun siirrät usein työpaikasta toiseen. Jos leikkuulinja on aina hyvin valaistu molemmin puolin, tämä toiminto voidaan tallentaa.

Ainoa säätö

Muutaman pultin avulla voit irrottaa ja muuttaa pohjaan liittyvää kulmaa, jolloin voit suorittaa viistot leikkauksia. Tämä on hyödyllistä huonekalujen valmistajille, joissa 45 asteen leikkaus auttaa luomaan vankan rungon.Ne, jotka työskentelevät muovilla tai metallilla, tätä vaihtoehtoa ei tarvita.

Lasertunniste

Laitteessa voi olla upotettu moduuli, jossa on lasermerkintä. Tämä on tarpeen tapauksissa, joissa tarvitaan suurta tarkkuutta (veistämällä keramiikkaa, hyllyjen ulkoisia elementtejä, koristeellisia päällekkäin paneeleita ovella).

Toiminto takaa leikkauslinjan selkeän seurannan, vaikka se olisi täytetty sahanpurulla. Mutta sen läsnäolo lisää merkittävästi rakennuskustannuksia, joten se ei ole välttämätöntä rakennustarpeisiin tai kotityöpajaan.

Tasainen käynnistys

Palapeli jerks jyrkästi käynnistyksen yhteydessä. Vasta tämän jälkeen, jo värähtelevä laite, tuodaan leikkuulinjaan. Mutta on vaikeampaa päästä alkuun. Jos tarvitaan huolellista lähestymistapaa, poikkeamisesta pari millimetriä sivulle (huonekalujen etuosat, työ keramiikan kanssa), on suositeltavaa ostaa vain tällainen malli.

Tukea vakio kierrosnopeutta kuormituksen aikana

Sisäinen elektroninen yksikkö vakauttaa tiedoston työn riippumatta käyttäjäpaineesta ja materiaalin tyypistä. Tämä on käytännöllistä aloittelijoille, joilla on vaikea ylläpitää jatkuvaa painetta työkaluun. Taitavat päälliköt tekevät täysin ilman tätä lisälohkoa.

Käsittele muotoa

Sähkömoottoreilla on kahdenlaisia ​​kahvat: C-muotoinen ja sieni.

1. Niittien muodossa oleva muoto on kätevä työstää eri paikkakunnissa (ikkunoiden leikkaaminen kipsilevyssä, puun leikkaaminen, erilaisten osioiden reunojen leikkaaminen, jotka on jo asennettu).

2. Sienikahva mahdollistaa paremman suoran leikkauksen alemmassa asennossa tai vinossa kulmassa.

Tapauksen saatavuus

Palapelin voi myydä paperikotelossa tai muovikotelossa. Jos aiot työskennellä jatkuvasti yhdessä paikassa, niin ei ole väliä, mutta laitteen kuljetukseen ja turvallisuuteen on järkevää ostaa laite matkalaukun kanssa.

paino

Pistosahat ovat 1 - 3 kg. Tämä asettaa tietyn kuormituksen leikattavalle materiaalille.

1. Jos on usein tarpeen työskennellä ohuella kuitulevyllä (5 mm), on suositeltavaa käyttää 1–1,3 kg: n kevytmallia, joka ei työnnä lautasesta riippuvan levyn reunaa liikaa. Myös kevyempiä laitteita on helpompi suorittaa leikkaus.

2. Pysyvälle puulle tai muovilevylle työskentelyyn ja leikkaamiseen suorassa linjassa tarvitaan 1,5-3 kg: n laitteita.

Mikä palapeli valita

Mikä palapeli valita

1. Sähköinen fretsaw annosteluun lähestyy 15 mm: n tiedoston, pienen tehon 400 W, 60 mm: n puun leikkauksen paksuuden, 1,5 kg: n painon ja kannattimella varustetun kahvan kanssa.

2. Keittiökalusteiden, hyllyjen, vaatekaappien säännölliseen tuotantoon tarvitaan 500 W: n laite, jonka sahausmittari on 18-20 mm, leikkaamalla puun paksuus jopa 85 mm: iin, kierrosluvut ja enintään 3500 / min. Tarvitset taustavaloa ja nopeaa tiedostojen vaihtamista. Voit valita laitteen, jossa on sieni-kahva ja joka muuttaa pohjaan liittyvää kulmaa.

3. Käyttämällä työkalua rakennustyömaalla kipsilevyjen leikkaamiseen, osioiden tekemiseen kahvilassa, ikkunoiden kehysten ja ovien luomisessa tarvitaan 700 W: n teho, 23 mm: n sahan isku, kyky leikata paksuus 100 mm: iin, säätää 2,5-3 kg: n kierrosluvut. Kätevä tulee olemaan kotelo ja taustavalo. Pohjan kulman muuttaminen on hyödyllistä. Kun työskentelet kaukana virtalähteistä, akun laite on hyödyllinen.

4. Sisustustuotteiden valmistukseen erilaisista materiaaleista (keramiikka, teräs, muovi) tarvitset mallin, jonka kapasiteetti on 800–900 W, tiedoston enimmäispituuden 26 mm, leikkauspaksuuden 130-160 mm, lasermerkin ja painon jopa 2 kg.

Kuinka paljon palapeli on

Kuinka paljon palapeli on

1. Jigsaw for giving maksaa 1300-3000 ruplaa.

2. Huonekalujen valmistusmallien hinta on 4000-5000 ruplaa.

3. Rakennustyökalut myyvät 6000-8000 ruplaa.

4. Koriste-elementtien luomiseen käytettävien laitteiden arvioidaan olevan 10 000-18 000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset