mylogo

Valitsemalla kovalevy aloittelijoille tuntuu vakavalta ongelmalta. Kova - todella monimutkainen ja kallis laite, joka määrittää koko tietokoneen työn. Mutta vaikka et pidä itseäsi viileänä IT-asiantuntijana, voit valita hyvän kiintolevyn, joka korvaa epäonnistuneen kiintolevyn tai vain laajentaa sen ominaisuuksia. Riittää, jos käytämme neuvoja.

 

 

Kuinka valita kiintolevy

Paras kiintolevyvalmistaja - mikä yritys valitsee

Jopa tunnetuimmat valmistajat kiintolevyjen riveissä, joita tuskin voidaan kutsua hyviksi. Joten kun valitset, vaikka sinun on kiinnitettävä huomiota laatikkoon, sinun ei pidä asua siihen.

Lisäksi viime vuosikymmenten kovan kilpailun vuoksi kiintolevyjä tuottavien yritysten määrä on vähentynyt vakavasti. Jotkut yksinkertaisesti lakkasivat olemasta, toiset suurissa yrityksissä. Tämän seurauksena ostajalle jäi huono valinta.

Ainoat yritykset, jotka tuottavat kunnollista kestävyyttä ja pysyvät tällä hetkellä pinnalla, ovat:

 • Seagates;
 • WesternDigital;
 • Hitachi;
 • Toshiba.

Näiden valmistajien parhaiden kovalevyjen parhaiden mallien edut ja haitat ovat nähtävissä sijoitus. Sinun täytyy kuitenkin valita kiintolevy tietokoneen tehtäviin ja ominaisuuksiin, joten asiantuntijamme suositukset ovat hyödyllisiä sinulle.

Toimintaperiaate ja laitteen kiintolevy

Toimintaperiaate ja laitteen kiintolevy

Kiintolevy koostuu kahdesta pääkomponentista: elektroniikkayksiköstä ja painealueesta. Jos haluat ymmärtää, miten tämä toimii, harkitse niitä erikseen.

Elektroniikkayksikkö (tai ohjauskortti) on kiintolevyn ”aivot”. Todellinen tietokone tietokoneessa, jossa on oma prosessori, joka käsittelee tietokoneelta ja levyltä vastaanotetut tiedot.

Myös muut tärkeät kiintolevyn ohjaimet ovat täällä:

1. Chip-välimuisti;

2. Ohjain, joka ohjaa karan moottorin toimintaa, joka kääntää pyörät;

3. ROM, jossa on joukko perusohjelmia, joita voidaan käyttää (voi olla poissa, jos tämän sirun toiminnot on siirretty prosessorille).

Turvatyyny on joukko korkean tarkkuuden mekanismeja, jotka on suljettu kestävään metalli-muovikomposiittiin. Suurin osa siitä on pakattu metallia, lasia tai keraamisia levyjä magneettisella pinnoitteella.

Kaikki tiedot tallennetaan / luetaan niiden pinnalla. Levyt on kiinnitetty täällä asennetun moottorin karaan, mikä varmistaa niiden pyörimisen nopeudella 5 400 - 15 000 rpm.

Tietojen lukeminen ja tallentaminen johtuu magneettisten päiden lohkosta. Niiden toimintatilat vaihtavat kytkimen esivahvistinta, ja liike levyjen pinnan suhteen tarjoaa servon, jossa on pysyvä magneetti. SSD-malleissa kaikki mekaniikka korvataan alustalla olevilla siruilla.

Klassisen kiintolevyn toiminnan periaate muistuttaa nauhuria: levy pyörii ja luku- / kirjoituspää luo magneettikentän, joka toimii sen pinnalla.

Kiintolevyjen tyypit

IDE-liitäntä - vähimmäisnopeus ja tilavuus

IDE-liitäntä - vähimmäisnopeus ja tilavuus

Hard IDE -levyillä on rinnakkainen liitäntä (kovat, CD / DVD-ROM-levyt), joille käytetään 40- tai 80-johdinkaapeleita, joiden pituus on enintään 46 cm. Tämän liitännän ruuvien läpäisevyys on 133 MB / s ja enimmäismäärä ei ylitä 137 Gt.

IDE-hardit soveltuvat vain vanhojen tietokoneiden käyttöön (90-luvun lopulla - 2000-luvun alussa) ja niitä pidetään vanhentuneina, mutta ne ovat edelleen myynnissä.

Plussat:

 • Alhaiset kustannukset - sekä kiintolevy että sen kaapelit;
 • Silmukan liittäminen ei edellytä terminaattoreita;
 • Hyvä tiedonsiirtonopeus;
 • Helppo konfiguroida.

miinukset:

 • Pieni määrä liitettyjä laitteita - enintään 4;
 • Ei kestä kovia kuormia.

SATA-liitäntä - hidas mutta tilava

SATA-liitäntä - hidas mutta tilava

SATA on sarjaliitäntä tietojen vaihtamiseksi asemista, eräänlainen parannettu versio IDE: stä. Kaapelin koko on tällöin 1 m, ja kovan kappaleen tilavuus on 1-2 TB.

Muut kiintolevyaseman ominaisuudet riippuvat SATA-versiosta:

1. SATA 1 - ruuvi toimii 1,5 gigahertsin taajuudella ja sen kapasiteetti on 150 MB / s;

2. SATA 2 - kiintolevyn taajuus ja läpäisevyys kaksinkertaistuvat 3 GHz: n ja 300 Mt / s: n välillä.

3. SATA 3 - ominaisuudet kaksinkertaistuvat: taajuus on jopa 6 GHz, ja kaistanleveys on jopa 600 MB / s.

Yleensä SATA-asemia ei pidetä nopeimpina, mutta hyvin, hyvin kapeina.

Plussat:

 • Kohtuullisen hyvä suorituskyky, suorituskyky ja kaistanleveys;
 • Suuret määrät muistia;
 • Helppo kytkeä - ilman tylsiä asetuksia;
 • Identtiset pistokkeet eri versioiden SATA-liitännöissä;
 • Luotettavuus ja pitkä käyttöikä.

miinukset:

 • Korkeat kustannukset;
 • Lyhyt liitäntäkaapeli;
 • Ei suurin nopeus.

SCSI-liitäntä - suuri nopeus, suuri tilavuus

SCSI-liitäntä - suuri nopeus, suuri tilavuus

Voimakkaimmilla ja nopeimmilla kiintolevyillä on SCSI-liitäntä ja niitä käytetään siksi eri asemissa ja palvelimissa. Niillä on enemmän kaistanleveyttä (jopa 160 Mt / s), mutta mikä tärkeintä, tällaiset kiintolevyt voivat tukea 7 - 15 kytkettyä laitetta samanaikaisesti.

SCSI-kiintolevyjen kaapeleiden pituus on 12 m, ja niiden asentaminen on erittäin vaikeaa. Mutta muistin määrä sallii noin 3 TB: n informaation.

Plussat:

 • Korkea suorituskyky ja suorituskyky;
 • Suuri määrä samanaikaisesti tuettuja laitteita - sekä sisäisiä että ulkoisia;
 • Valtava määrä muistia;
 • Kalleimmat laitteet, joissa on FC-AL-tekniikka, mahdollistavat "kuuman" yhteyden.

miinukset:

 • Ei edullisin hinta;
 • On vaikea asentaa.

SAS-liitäntä - suuri nopeus, mutta pieni määrä

SAS-liitäntä - suuri nopeus, mutta pieni määrä

Tällaisilla kiintolevyillä on yleinen liitin ja ne ovat täydellisesti yhteensopivia SATA: n kanssa, jos sinun tarvitsee lisätä aseman kapasiteettia - sen SAS-kapasiteetti ei valitettavasti ole riittävä. Mutta tällainen levy pystyy tukemaan samanaikaisesti yli 16 000 laitetta, mikä mahdollistaa suurten nopeuksien (7200 minuutissa) kiertymisen vuoksi jopa 6 Gt / s: n transsendenttiset tiedonsiirtonopeudet.

Plussat:

 • Erittäin korkea suorituskyky ja suorituskyky;
 • Helppo asentaa;
 • Yhteensopiva kiintolevyjen kanssa, joilla on erilainen käyttöliittymä;
 • kestävyys;
 • On itsediagnoositoiminto.

miinukset:

 • Äärimmäiset kustannukset;
 • Suhteellisen pieni määrä muistia.

SSD

SSD

Takaisin vuonna 2009 tavallista kiintolevyasemaa ei korvata. Nykyään sen toiminnot saattavat siirtää tai täydentää tuottavampia SSD-Solid-State-levyjä. Näissä solid-state-asemissa ei ole liikkuvia osia, ja he itse ovat joukko flash-muistisiruja, jotka sijaitsevat samassa kortissa - toisin sanoen ne ovat hyvin suuria flash-asemia.

Plussat:

 • Epärealistisesti suuri nopeus;
 • "Vitality" - ei ole herkkää tarkkuusmekaniikkaa, joka vaatii huolellista käsittelyä.
 • Kompakti koko ja pieni paino;
 • Matala energiankulutus;
 • Täysin hiljainen toiminta;
 • Kyky yhdistää SSD ja HDD.

miinukset:

 • Erittäin korkea hinta;
 • Kierrätyssyklejä on rajoitettu - heti kun raja on saavutettu, levy tarvitsee vaihtaa.

Kiintolevyn valintavaihtoehdot

Kiintolevyn valintavaihtoehdot

Muistikapasiteetti

Tämä on erittäin tärkeä indikaattori ostettaessa, ja tässä on noudatettava periaatetta: mitä enemmän, sitä parempi - ennemmin tai myöhemmin täytät ruuvisi rajaan. Mutta suurempi levy ja kalliimpia, joten yritä ennustaa itselleen kohtuulliset rajat.

Päätä, mitä tarvitset tietokoneen:

1. Työskentelyyn asiakirjojen ja toimisto-ohjelmien kanssa 500 Gt: n kiintolevy riittää silmiin;

2. Valitse pelejä ja multimediaa varten kiintolevy terabyteistä tai yli.

Tärkein asia ostettaessa voimakas kiintolevy on muistaa, että jokainen tietokone ei vedä sitä. Virheen poistamiseksi, katso ensin "Boot" -asetukset, millainen laiteohjelmisto sinulla on: BIOS tai sen nykyaikaisempi versio - UEFI. Ensimmäisessä tapauksessa ei ole mitään järkeä kiintää kiintolevyä, joka on yli 2 teratavua, tietokoneeseen, mutta toisessa tapauksessa voit olettaa, että kädet ovat irti.

Työn nopeus

Suuri levy ei takaa koneen nopeaa toimintaa. Vaikka koko vaikuttaa epäsuorasti nopeuteen, koska laajamittaisella kiintolevyllä tallennus on "tiheämpi", mikä tarkoittaa, että tietojenkäsittelyyn kuluu hieman vähemmän aikaa.

Huomioi kuitenkin kiintolevyn suorituskyky, joka on määritetty MB / sekunnissa, ja etsi korkein mahdollinen hinta hintaluokassa. Nyt myymälöissä voit ostaa ruuveja, jotka toimivat nopeudella 150 - 600 MB / s, ja jos irrotat SAS-liitännän, niin jopa 6 Gt / s.

Karan nopeus

Tämä indikaattori määrittää magneettilevyjen kierrosluvun akselilla aikayksikköä kohti (yleensä minuutissa) ja vaikuttaa paitsi kiintolevyn, myös tietokoneen suorituskykyyn. Mitä nopeammin karaa pyörii, sitä parempi ja hiljaisempi on kova.

Useimmissa tapauksissa karaa pyörii nopeudella 5 400 - 7 200 rpm. Mutta on olemassa malleja, jotka kehittävät helposti 10-15 tuhatta kierrosta minuutissa. Kyllä, ne ovat "paremmin reagoivia" työstään, mutta ne ovat myös kalliita.

Leikepöydän koko

Kiintolevy käyttää sisäistä muistia (välimuisti) useimmiten. Useimmissa tapauksissa kiintolevyillä on 8: n välimuistin suuruus: 16 - 64 Mt. Et tunne suurta eroa niiden välillä, mutta parempaan ja nopeampaan työhön kannattaa valita suurempi puskuri - 32 tai 64 Mt.

Lomakerroin

Itse asiassa tämä on vain kiintolevyaseman koko, mutta juuri se määrittää, mihin ruuvisi sopii ja mihin se ei juuri sovi.

Tässä valmistajat tarjoavat rakenteen, jonka paksuus on tuumaa:

1. 1,8 ″ - pienet kapasiteetinsa ansiosta nämä mini-vintturit ovat melko kalliita eikä niitä siksi ole paljon levinnyt.

2. 2,5 ″ - käytetään pääasiassa kannettavissa tietokoneissa, koska ne ovat kevyitä ja kuluttavat suhteellisen vähän sähköä (2–2,5 W). Joskus nämä kiintolevyt asennetaan kodin multimediajärjestelmiin.

3. 3,5 ″ ovat "suuria" levyjä, joilla on hyvä muistikapasiteetti (nykyään on olemassa 10 TB: n ulottuvuusmalleja), mutta ne soveltuvat vain PC-järjestelmään asennettaviksi ja tarvitsevat 7-10 W: n energian.

Muistilohkot (SSD: lle)

Jos päätät hakea irti kiinteän aseman asemasta, sinun tulee harkita olemassa olevia ylikirjoituksen rajoituksia.

Kaikki riippuu muistisiruissa käytetystä tekniikasta:

1. SLC-solut sisältävät tällaisessa sirussa vain 1 bitin informaatiota (binäärikoodissa 1 tai 0). Mutta ne erottuvat suurella nopeudella ja pystyvät kestämään jopa 100 000 tallennusjaksoa.

2. MLC - tallenna 2 bittiä kullekin solulle, koska näiden kiintolevyjen koko on puolet kokoa samalla muistilla. He työskentelevät hitaammin kuin SLC ja niiden raja on 10 tuhatta, mutta ne ovat paljon halvempia.

3. FRAM on suhteellisen uusi tekniikka, joka ei ole vielä mennyt massoihin. Myös uudelleen kirjoitussyklien rajallinen arvo on, mutta rajoitukset ovat niin ehdollisia, että ne eivät ole huomionarvoisia. Tällaisen solid-state-aseman pitäisi toimia noin 40 vuotta pysähtymättä resurssinsa tyhjentämiseksi.

Mikä kiintolevy valitaan

Mikä kiintolevy valitaan

1. Jos tarvitset halvinta kiintolevyä (esimerkiksi suorittaaksesi yksinkertaisia ​​tehtäviä tietokoneella), valitse kiintolevy, jossa on enintään 500 Gt muistia ja 16 Mt välimuistia.

2. SATA-liitäntä soveltuu alle 10-vuotiaille tietokoneille, "vanhat miehet" tarvitsevat todennäköisesti IDE: tä.

3. Etusija on parempi antaa muotokerroin 3,5 ″, mutta jos liittimiä on 2,5 ″ - valitse jokin näistä vaihtoehdoista.

4. Teho on 150 MB / s ja pyörimisnopeus 5400 rpm. Tietenkin, niin kova meluisa, mutta se on lähes puolitoista kertaa halvempaa kuin nopeammat ruuvit.

5. Jos haluat rakentaa tehokkaan pelitietokoneen, on parempi ostaa välittömästi kaksi tyyppistä levyä - HDD ja SSD.Ensimmäisen muistikapasiteetin on oltava vähintään 1 TB - käytät sitä tallentamaan henkilökohtaisia ​​tietoja (valokuvia, videoita, asiakirjoja, musiikkia jne.) Ja toisaalta "ripustamaan" käyttöjärjestelmän, tehokkaita pelejä ja resurssitehokkaita ohjelmia.

6. Haluatko tehokkaan tietokoneen, mutta sinulla ei ole tarpeeksi rahaa kahden kovalevyn ostamiseen yhdessä? Valitse yksi, joka on varaa, mutta yritä päästä lähemmäksi "peli" -indikaattoreita. Ainoa asia - kova, voit vähentää välimuistivaatimuksia 32 Mt: iin.

Kuinka paljon kiintolevy on

Kuinka paljon kiintolevy on

HDD:

1. Mallit, joissa on IDE-liitäntä, maksavat 2 000 - 50 000 ruplaa;

2. SATA 1-3 alkaa 3300 ruplaan. ja se on 1,5 miljoonaa;

3. SAS on vieläkin kalliimpaa - 5 000 000 - 7 miljoonaa ruplaa;

4. SCSI-käyttöliittymä on miellyttävän edullinen hinta alueella 4-620 tuhatta.

SSD:

1. SSD: n kustannukset MLS-soluilla vaihtelevat 4000 - 2 miljoonan ruplaan.

2. SLC-pitkäaikaisen maksan hinnat ovat paljon suuremmat - 40 tuhannesta 12 miljoonaan ruplaan.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset