mylogo

Ottaa kesämökki, johon haluat murtaa pienen puutarhan, josta saat tuoreita vihanneksia ja hedelmiä pöydälle. Jotkut saattavat pitää siitä niin paljon, että ne alkavat kasvattaa viljelymaan pinta-alaa, ja sen takia työn määrä kasvaa. Suurella henkilökohtaisella tontilla ei tehdä moottorilohkoa. Sen avulla voit kehittää neitsyt maaperää, istuttaa viljaa ja siemeniä, käsitellä maaperää ja satoa. Jotta tämä puutarhalaite olisi oikein valittu, on ymmärrettävä laitteiden ominaisuuksien ja massan vastaavuus maaperän, viljeltyjen viljelykasvien ja viljelyalojen tyypin kanssa. Artikkeli auttaa olemaan mini-asiantuntija tällä alalla.

 

 

Miten valita traktorin takana

Paras maansiirtokoneiden valmistaja - mikä yritys valitsee

Suosittelemme, että ostat luotettavan taka-traktorin nopeasti luotettujen valmistajien luettelosta:

 • Champion;
 • Daewoo;
 • Elitech;
 • vihaaja;
 • Patriot.

Mutta ne tehtävät voivat vaihdella niin paljon, että se kannattaa lukea. parhaiden motoblokkien sijoitus Näiden yritysten on \ t Jos haluat ymmärtää kaiken itse ja poimia jokaisen parametrin erikseen, niin alla oleva materiaali on juuri sitä varten.

Toimintaperiaate ja laitteen motoblock

Toimintaperiaate ja laitteen motoblock

Motoblock on kompakti puutarhalaitteisto, jota voidaan verrata minitraktoriin. Se on kaksi pyörää, ja joskus tulee kolmanneksen vakautta. Usein sitä käytetään käsittelemään suuria alueita, joilla ihmisen ponnistelu on riittämätöntä tai aikaa vievää.

Puutarhayksikkö pystyy:

1. Aura neitsyt;

2. Maadoitetaan lohkareita;

3. Äkeet;

4. Spud-ituja;

5. Kaivos ja kasvien juuret;

6. Valmista maa kylvämiseen.

Muina aikoina tätä tekniikkaa käytetään ruohonleikkuun, lumenpoiston, roskien jauhamisen, pienen perävaunun traktorin muodossa.

Toimintaperiaate on siirtää vääntömomentti moottorista alustaan. Lisäksi on mahdollista käynnistää pyöriviä mekanismeja kiinnityssuuttimessa. Ohjaus tapahtuu kahvoilla, joissa on kaasun, kytkimen ja vaihteiston vipuja.

Rakenne sisältää motoblock:

1. Rama;

2. Alusta (kaksi tai kolme);

3. Moottori (bensiini tai diesel);

4. Polttoainesäiliö;

5. CAT tai vaihteisto;

6. Vääntömomentin siirtoyksikkö;

7. äänenvaimennin;

8. Sarana liitäntälaitteita varten;

9. Ohjausvivut.

Ohjaustyypit

Kevyet istuimet

Kevyet istuimet

Segmenttiä edustavat jopa 80 kg painavat laitteet. Usein tämä on bensiinimalli, joka soveltuu hyvin 15 hehtaarin suuruisen ja pehmeän maaperän tontin hoitoon. Ne kuljetetaan kätevästi maahan autoon.

edut:

 • riittävät valintamallit viljelysyvyydelle;
 • käsittelyleveys on 60 - 90 cm;
 • käänteisen vaihteiston saatavuus;
 • kompakti koko;
 • hiljainen moottorin toiminta;
 • alhainen tärinä.

haittoja:

 • polttoaineen kulutuksen lisääntyminen;
 • hihnahihna kuluu nopeammin;
 • ei sovellu suurille alueille.

Keskikokoiset rungot

Keskikokoiset rungot

80–100 kg painavat mallit valmistuvat sekä bensiini- että dieselmoottoreilla. Suunniteltu viljan kylvämiseen pelloilla, suurten alueiden (30-100 hehtaarin) kyntäminen ja viljan kuljettaminen perävaunuun.

edut:

 • hyväksyttävät kustannukset;
 • moottorit 5–7 hv;
 • ketjun hammaspyörät on helppo korjata;
 • suuri määrä pyydyksiä;
 • tilavat polttoainesäiliöt;
 • yhdistelmä erilaisia ​​suuttimia.

haittoja:

 • kovaa työtä;
 • luistaa neitsyt maaperä.

Raskat harjat

Raskat harjat

100 kg: n laitteet, jotka on suunniteltu toimimaan kiinteällä alustalla (savi, kivet) tai neitsyt.Käytetään aktiivisesti viljelykasvien ja muiden perävaunun tavaroiden kuljettamiseen. Vain dieselkäyttöiset versiot ovat saatavilla. Usein käytetään kaupalliseen käyttöön (työllisyys, viljely viljelykasveissa hyvin suurina määrinä).

edut:

 • sopii neitsyt maaperän kehittämiseen;
 • helposti kuljettaa raskaita kuormia;
 • joissakin malleissa on kiinnitetty istuin;
 • polttoainesäiliö;
 • ajonopeus jopa 18 km / h;
 • voimakas dieselmoottori;
 • käynnistä sähkökäynnistimestä.

haittoja:

 • kovaa työtä;
 • kallis korjaus;
 • korkeat kustannukset.

Parametrit, joilla valitaan ohjaustanko

Parametrit, joilla valitaan ohjaustanko

teho

Tämä parametri vaihtelee 3 - 9 hv. Se vaikuttaa suoraan laitteen suorituskykyyn ja sen soveltuvuuteen vaikeisiin olosuhteisiin.

1. Pienen 10-20 hehtaarin alueen käsittelyyn talon ympärillä on riittävä 3-4 hv: n malli.

2. Tilavalla, 1 hehtaarin suuruisella kentällä vaaditaan 5-6 hv: n tuottavaa motoblockia.

3. Jos maa on erittäin vankka ja alue on valtava, kannattaa ostaa vain tehokkaita, 7-9 hv: n ajoneuvoja. Sama arvo valitaan myös pitkäaikaisessa työssä (kaupallinen käyttö, kasvihuoneen kyntäminen vuokralle keväällä-syksyllä).

Kyky siirtää vääntömomentti liitteisiin

Kaikilla moottorilukkoilla ei ole tätä toimintoa, ja sen läsnäolo lisää rakentamisen kustannuksia. Pohjimmiltaan ei ole pelkästään laitteen liikkuminen maan päällä vetämällä aura tai muu kiinnitys, vaan myös erillisessä akselissa tai hihnapyörässä, joka lähettää vääntömomentin kiinnitysten pyöriviin kiinnityksiin.

1. Tämä on käytännöllistä pienelle jauhamiselle (aura nousee yhteen, ja naapurilevyt jauhavat ne), käyttämällä motoblockia ruohonleikkuun (leikkuri veitsellä on kiinnitetty akseliin), käytä lumenpuhdistustekniikoita talvella (vuorovaikutuksessa pyöreiden suuttimien ja terien tai harjojen kanssa) , jauhetaan puutarhan roskat ja lannoitetaan maaperä (kasvien varret, juuret).

2. Jos aura, äes, paalutus ja kaivaminen on suunniteltu, ei ole tarvetta siirtää vääntömomenttia perämoottoriin. Se ei ole käyttökelpoinen, jos motoblockia käytetään perävaunulla viljelyn kuljettamiseksi kentältä taloon.

Säiliön tilavuus

Mallista riippuen on laitteita, joiden kapasiteetti on 3-8 litraa. Tämän puutarhalaitteiston likimääräinen polttoaineenkulutus on 1 litra tunnissa.

1. Pieni säiliö, jonka avulla voit työskennellä kolme tuntia. Jos tämä on pieni alue talon lähellä, polttoaine on enemmän kuin tarpeeksi.

2. Kolme tuntia työhön kentällä ei välttämättä riitä, mikä edellyttää ylimääräisen bensiinin tölkin kuljettamista. Tämä ei ole kovin kätevää, koska kentän koko voi ulottua yli hehtaariin, ja jos laite pysähtyy toisessa päässä, säiliön takana oleva vaellus vie paljon aikaa. Täällä he ostavat malleja, joiden säiliö on 6-8 litraa.

Kytkentä ja vähennys

Vääntömomentin siirtämiseksi moottorista pyöriin tarvitaan kytkin ja vaihteisto tai vaihteisto, mikä vähentää nopeutta vaadittuihin arvoihin. Moottorilohkojen kytkentä tapahtuu levyllä tai hihnalla. Vaihteistoissa on ketju ja vaihde.

1. Hihnakytkimellä varustetut laitteet soveltuvat tavanomaisen mustan maaperän kyntämiseen ilman savi-epäpuhtauksia. Voidaan huomata, että hihnojen ja ketjujen huolto ja korjaus on hyvin halpaa, mutta tällaiset solmut voivat aiheuttaa liukastumisen kovalle alustalle ja kulua nopeammin.

2. Mallit, joissa on levykytkin ja vaihdevipu, kestävät pidempään ja mahdollistavat liikkumisen varovasti. Tämä koskee motoblockin kaupallista käyttöä (heterogeenisten maa-alueiden kyntämistä vuokralle) ja tavaroiden kuljetusta perävaunussa.

Kyntösyvyys

Erilaiset harjat pystyvät nostamaan maata syvyydestä 25 - 35 cm.

1. Jos hedelmällisen kerroksen paksuus on pieni (20 cm) ja sitten savea pintaan, voit pahentaa maaperän tilaa ja vähentää saantoa. Tämä koskee myös viljelykasvia. Vehnän osalta riittää 10-15 cm: n matala istutus, joten edellä kuvatuissa tilanteissa 25 cm: n arvo riittää.

2. Jos chernozemissa on paksu kerros ja siihen on istutettu perunoita, voit ostaa 30-35 cm: n kyntäsyvyyden omaavan traktorin, joka kyllästää maapallon hapella, poistaa ylimääräisen kosteuden ja sijoittaa mukulat riittävälle tasolle niin, että ne ruokkivat juurijärjestelmästä vettä ja ovat suojattuja auringosta.

Moottorin tyyppi

1. Bensiini-malleissa on vähemmän melua ja tärinää. Ne toimivat hyvin ja nopeasti, mutta ovat lisänneet polttoaineenkulutusta. On suositeltavaa ostaa ne pienen alueen hoitoon talon läheisyydessä ja kevyt, hoidettu maaperä.

2. Dieselyksiköt ovat erittäin kestäviä ja niillä on hyvä alhainen kierrosnopeus. Dieselpolttoaineen kulutus on paljon edullisempaa kuin bensiinilaitteet. Mutta se aiheuttaa kohinaa ja tärinää. Tällaiset mallit soveltuvat työskentelemään kentällä tilavissa puutarhoissa.

Aurausleveys

Arvo, joka ilmaisee maksimileveyden, kun kone kulkee kerrallaan.

1. Indikaattorit 60-70 cm mukavat pieneen puutarhaan maassa tai kapeilla kaistoilla (aidan varrella, muiden kulttuurien välillä).

2. Mallit, joiden kyntoleveys on 80-130 cm, sopivat suuriin kenttiin ja kaupalliseen käyttöön.

nopeus

Motoblock-nopeuksien järjestämiseen on useita vaihtoehtoja:

1. Kaksi etu- ja takapuolta;

2. Kaksi molempiin suuntiin;

3. Neljä etu- ja kaksi takaa.

Suuri määrä nopeuksia on hyödyllistä, kun maaperä on heterogeeninen (joissakin paikoissa se on pehmeää, paikoissa se on erittäin kova). Se on tärkeää myös lumenpoistossa, tavaroiden kuljetuksessa perävaunussa. Taka-vaihteita tarvitaan kapeilla alueilla, joilla ei ole mahdollisuutta kääntyä.

paino

Sen paino on 60–80 kg, joka sopii hyvin hoidetun tontin antamiseen, joka kaivettiin vuosittain.

1. Neitsyt maaperän kehittämiseksi on hyödyllinen raskas kone, jonka paino on 90–110 kg, joka toimii pinnan hyvin ja käännä möhkäleitä. sisään

2. 120-140 kg: n rakenteita voidaan käyttää pääasiassa perävaunujen ja suurten viljelykasvien kuljetukseen tai erittäin kovaan maaperään, koska itse motoblock sulautuu siihen.

3. Kun usein kuljetetaan puutarhalaitteita paikasta toiseen toisen kuljetustyypin avulla, on suositeltavaa ostaa kevyitä malleja 60-80 kg.

Sähkökäynnistin

Voit käynnistää moottorin pyörimisen nopeasti ohjausvivulla ja päästä heti töihin. Kätevä toiminto, jos tarvitset usein pysähdyksiä ja taukoja työhön (kapeita viljelymaan kaistoja, siirtymällä paikasta toiseen).

Mikä kävelijä valitsee

Mikä kävelijä valitsee

1. Pienellä tontilla, joka on noin 15 hehtaarin suuruinen, on 60-70 kg painava bensiini, 60 cm: n kyntäleveys ja 25 cm: n syvyys. Teho 3-4 hv

2. Kiinteälle alustalle, jossa savikerros vallitsee, tarvitset dieselkäyttöisen version, jonka kapasiteetti on 6 hv, levyn kytkin ja vaihdelaatikko 2 etu- ja 1 takanopeudelle. Laitteen massa on toivottavaa 80 kg: sta.

3. On kätevää kylvää suuria kenttiä vehnällä 5-6 hv: n kävelytraktorilla, bensiinimoottorilla, 110 cm: n kyntäleveydellä ja 25 cm: n syvyydellä. Laitteiden massa on toivottavaa 70-80 kg.

4. Kaupalliseen yleiskäyttöön (työskentely maalla, tavarankuljetus) on 8–9 hv: n dieselmoottori, paino 100 kg, 8-litrainen säiliö, levykytkin ja neljä eteenpäin vaihdetta. Aurauksen leveys on 120 cm ja syvyys 35 cm.

Kuinka paljon kävelijä on

Kuinka paljon kävelijä on

1. Pienelle alueelle moottoripyörä maksaa 19000-22000 ruplaa.

2. Selviytyä vankasta maasta on maksettava 58 000 ruplaa.

3. Viljan kylväminen kentälle vaatii laitteen 30000-40000 ruplaan.

4. Universal-tekniikka, jossa on runsaasti mahdollisuuksia kaupalliseen toimintaan

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset