mylogo

Jopa 25 vuotta sitten astianpesukone, kuten pesukone, pidettiin ehdoton ihme ja ylellisyystuote useimmille perheille. Tänään pesukone on voittanut paikan kylpyhuoneissa, mutta tilastojen mukaan vain 5% maanmiehistämme käyttää astianpesukonetta. Monet kotiäidit pitävät jatkuvasti sitä kalliina, epätaloudellisena ja tehottomana yksikkönä ja uskovat vakaasti, että mikään kone ei pese astioita, koska voit pestä sen käsilläsi. Itse asiassa astianpesukone säästää paitsi vettä ja sähköä - se säästää aikaa, jotta voit käyttää sitä miellyttävämpään toimintaan ja kommunikointiin sukulaisten kanssa. Pesun laadun suhteen - tuskin koskaan voi yrittää pestä levyjä kiehuvassa vedessä - ja astianpesukone selviytyy tästä työstä moitteettomasti.

 

 

Miten valita astianpesukone

Paras astianpesukoneiden valmistaja - mikä yritys valitsee

Valitsemalla astianpesukone Venäjän markkinoiden valtavasta valikoimasta, on parempi suosia hyvämaineisia valmistajia. Ne tuottavat toiminnallisia ja laadukkaita laitteita eri hintaluokissa, joten hankinta ei ole kovin kovaa perheen budjetille.

Seuraavat yritykset tarjoavat suurimman valikoiman optimaalisen hinta-laatusuhteen omaavia PM-malleja:

 • bosch;
 • siemens;
 • BEKO;
 • Hotpoint-Ariston.

Saat lisätietoja menestyneimmistä malleistaan parhaiden astianpesukoneiden sijoitus. Ennen kuin päätät astianpesukoneen puolesta, päätämme, millaisia ​​laitteita perheesi tarvitsee.

Toimintaperiaate ja laite astianpesukone

Toimintaperiaate ja laite astianpesukone

Astianpesukone on kodinkone, jossa astioiden pesu- ja kuivausprosessi on täysin automatisoitu ja tapahtuu yhdessä suljetussa kammiossa (säiliössä). Kaikkien PM-laitteiden laite on suunnilleen sama, eikä se eroa suuresti eri valmistajista, koska kukaan ei ole vielä keksinyt mitään pohjimmiltaan uutta tällä alalla.

Astianpesukoneiden tärkeimmät osat:

1. Suljettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu kotelo, jossa on lämpö- ja melueriste.

2. Sähkömoottori on koneen sydän, joka vastaa kaikkien sisäisten komponenttien toiminnasta.

3. Kiertopumppu - syöttää vettä yhdistetystä putkesta ruiskutusvarsiin. Yhdessä sen kanssa toimii tyhjennyspumppu, joka pumppaa levyltä virtaavan likaisen veden.

4. Sähkölämmittimet - lämmittävät vettä (ja joissakin malleissa ilmaa kuivattavaksi) haluttuun lämpötilaan.

Kaikki tämä piilotetaan PM: n seinien väliin. Kammion sisällä on vain sprinkleri-kehrä, reikä veden ja verkkovärin tyhjennysastioita varten. Ulkopuolella kotelossa tai ovessa näkyy kosketus- tai painonapin ohjauspaneeli, ja siivous- ja huuhteluaineen lokerot sijaitsevat täällä.

Ennen kuin aloitat auton, sinun täytyy valmistaa likaiset astiat itse: poista jäännösruoka, aseta ruokailuvälineet tiiviisti osastoihin ja lokeroihin, kaada pesuainejauhe erityiseen osastoon tai heittää tabletti. Sitten valitset jo halutun ohjelman, ja PM alkaa toimia.

Koko pesujakso koostuu useista vaiheista:

1. Esiliote-

Se ei ole pakollista, mutta jos astiat ovat voimakkaasti saastuneita tai jos ruoan jäänteet poltetaan / tarttuvat siihen, et voi tehdä sitä ilman.Liotusprosessissa kaikki astiat kastellaan lisäämällä pieni määrä pesuainetta. Tämän jälkeen yksikön toiminta keskeytetään jonkin aikaa, jotta aluksille annetaan mahdollisuus ”seuloa”.

2. Itse pesu

Lämmityselementillä lämmitetty vesi, jossa se on liuennut paineen alaisena, toimitetaan astioille kehruulaitteelta. Yleensä ruisku on pohjassa, joten on tärkeää sijoittaa astiat oikein koriin - alhaalta ylöspäin.

3. huuhtelu

Pesun lopussa astiat huuhdellaan samasta sprinkleristä puhtaalla vedellä lisäämällä aine, joka neutraloi pesuainejäämät.

4. kuivaus

Tässä vaihtoehdot ovat jo mahdollisia. Koneen mallista riippuen märät astiat joko kuivataan kuumennetun ilman virralla tai seisotaan säiliössä - kunnes jäljellä oleva kosteus haihtuu luonnollisesti tai ilmanpaineen eron vuoksi.

Astianpesukoneiden tyypit

Täysin upotettu

Täysin verhoiltu

Jos sinulla on pitkä ja huolellisesti kehitetty keittiösi, jossa kaikki yksityiskohdat on suunniteltu pienimpiin yksityiskohtiin, ja kodinkoneet voivat häiritä sisätilojen harmoniaa, valitse täysin upotettu PM.

Tällainen yksikkö on asennettu valmiiksi valmistetulle keittiökalusteiden alle työtason alle, ja sen ovi on peitetty koristeellisella julkisivulla. Tämän paneelin takana avustaja näyttää yksinkertaiselta kaapista eikä se erotu yleisestä huonekalurivistä. Ohjauspaneeli sijaitsee yleensä oven yläreunassa.

Plussat:

 • Ei loukkaa huoneen suunnittelua;
 • Työvälineet eivät houkuttele lapsia;
 • Täysin rakennettu kone toimii yleensä hiljaisemmin.

miinukset:

 • Et voi siirtyä toiseen paikkaan asuntojen puutteen vuoksi;
 • Se on kalliimpi kuin muut saman luokan mallit.

Osittain upotettu

Osittain upotettu

Näiden koneiden ero on oman kehonsa ja täysin toimivan oven läsnä ollessa. Ohjauspaneeli sijaitsee yleensä kotelon yläosassa ja siinä on usein suuri informatiivinen näyttö. Tällainen malli asennetaan myös kuulokkeiden kapealle, mutta ei enää piilossa koristeellisen julkisivun takana.

Plussat:

 • Yksinkertaistaa laitteen kytkemisen päälle / pois päältä johtuen vapaasta pääsystä ohjauspaneeliin;
 • Joissakin malleissa on jo "pöytä";
 • Keskimäärin halvempia kuin täysimittaiset yksiköt.

miinukset:

 • Erota keittiön taustasta.

freestanding

freestanding

Astianpesukone, joka ei ole sisäänrakennettu, on erillinen laite, jossa on jo ”parannettu” sivu- ja yläpaneeli. Se voidaan sijoittaa mihin tahansa keittiöön, jossa on mahdollista liittää putkisto- ja saniteettitilaan, ja siirtää sitä tarvittaessa. Jotkut vapaasti seisovat koneet ovat niin kompakteja, että ne sopivat täydellisesti pöydälle tai pesualtaan alle.

Plussat:

 • Suuri valikoima malleja, joissa on viehättävä ja monipuolinen muotoilu;
 • Laaja valikoima kokoja;
 • Kuljetettavuus - ainakin ne voidaan siirtää keittiön ympärille irrottamalla viestintä;
 • Noin 20% halvempi kuin sulautetut analogit.

miinukset:

 • Se voi olla vaikeaa sovittaa valmiiseen sisätilaan;
 • Noisy työssä.

Astianpesukoneen valintavaihtoehdot

Astianpesukoneen valintavaihtoehdot

Jos haluat valita tarpeitasi vastaavan astianpesukoneen, koneen tyypistä ei riitä. Sisäänrakennettu, samoin kuin erillinen yksikkö on yhtä lailla sopiva pesuastiat. On tärkeämpää valita laitteen oikea koko, laitteen pääominaisuudet ja toiminnot.

mitat

Ei vain alue, jonka se vie keittiössäsi, vaan myös joukko astioita, jotka mahtuvat laitteeseen kerrallaan, riippuu valitun laitteen koosta. Viitteeksi: PM: n valmistajien joukko tarkoittaa 11 ruokailupaikkaa yhdelle henkilölle (levyt, muki, lasi, lusikat ja haarukat).

Astianpesukoneen mitat jaetaan tavallisesti kolmeen tyyppiin:

1. Täysikokoiset vastaavat keittiön yksikön vakiokaappia (60x60x80-85 cm) ja ne voivat sisältää jopa 17 erilaista ruokalajia, mukaan lukien kattilat ja lokerot.Suurissa astianpesukoneissa on yleensä useita ruokailuvälineitä, joiden korkeutta voidaan säätää.

2. Kapeat samalla korkeudella ja syvyydellä ovat vain 45 cm leveitä ja ne voivat sisältää jopa 13 sarjaa (mallista riippuen).

3. Kompakti astianpesukoneita edustavat yleensä työpöydän yksiköt, ja niissä voi olla monenlaisia ​​ulottuvuuksia, vaikka tavallisimpia on 45x55x45 cm.

Asiantuntijat neuvovat ottamaan auton "varauksella" kapasiteettia, koska jopa keskimäärin 3-4 hengen perhe voi kerätä jopa 12 sarjaa likaisia ​​astioita päivässä. Jos olet valmis aloittamaan autonpesun useita kertoja päivässä, 8-10 sarjaa riittää.

Energialuokka

Astianpesukoneet, kuten kaikki muutkin kodinkoneet, on luokiteltu energiankulutukseen, joka on merkitty latinalaisin kirjaimin C: stä (alin) A +++: een, toisin sanoen edullisimpaan. Luonnollisesti mitä lähempänä laite on arvokkaalla kirjaimella "A", sitä vähemmän se syö sähköä ja samalla vettä.

Ei kuitenkaan pidä ajaa ylimääräisiä plussia merkinnöissä - tällainen PM on paljon kalliimpaa kuin vain hyvä auto, ja maksat enemmän myymälässä enemmän kuin myöhemmin sähköllä. Lisäksi energiankulutus riippuu suurelta osin pesusyklin kestosta, menetelmästä, jolla laite liitetään vesijohtojärjestelmään, ja toteutetusta kuivausjärjestelmästä.

Kuivaustyyppi

Kuten jo totesimme, koneen virrankulutus riippuu kuivausmenetelmästä. Ja myös - aika, jonka jälkeen voit saada puhtaita ja täysin kuivia astioita kammiosta.

Nykyaikaisissa yksiköissä levyt ja lasit kuivataan kolmella eri tavalla:

1. Kondensaatio - yleisin ja taloudellinen. Huuhtelun aikana kone vain upottaa astiat kuumalla vedellä, joka sitten haihtuu pinnaltaan ja kerääntyy kammion seiniin (tiivistyy). Sähköä ei käytetä, mutta luonnollinen prosessi vie paljon aikaa, ja lasit voivat jäädä tahroiksi.

2. Konvektio (turbosushka) - tässä se liikkuu nopeammin, koska astiat puhalletaan puhaltimen kautta, joka ajaa lämmitettyä ilmaa kammion läpi. Luonnollisesti sähkön hinta kasvaa, mutta kuivumisaika lyhenee merkittävästi.

3. Intensiivinen - suhteellisen uusi tekniikka, joka perustuu vanhoihin fysiikan lakeihin. Kylmä vesi kulkee runkoseinien erityisten kanavien kautta. Se jäähdyttää ne ja aiheuttaa astioista tulevan höyryn kerääntymisen kammion pinnalle (kuten kondenssimalleissa). Tämän prosessin nopeuttamiseksi ilmakanavat sijaitsevat sisäänrakennetun lämmönvaihtimen vieressä, jolloin säiliön sisällä on paine-ero.

Valmistajat jatkavat kuivaustekniikoiden kokeilemista, mikä viittaa siihen, että käytetään itselämmittäviä mineraaleja ja erilaisia ​​antureita. Mutta toistaiseksi he eivät ole saaneet laajaa levitystä, joten emme ota niitä yksityiskohtaisesti huomioon.

toiminnallinen

PM-ohjelmien määrä vaihtelee mallista riippuen ja se voi tarjota 4-20 tilaa. Mutta jokapäiväisessä elämässä kotiäidillä on usein tarpeeksi vähimmäistoimintoja (nimi voi olla erilainen, mutta olemus on suunnilleen sama)

1. Vakio - tavallinen päivittäinen pesu +50 .. + 60 ° C.

2. Huuhtele tai liota - soveltuu hyvin likaisen astian ja käsittelylevyjen pesuun, jotka lähetit säilytyskammioon iltaan saakka.

3. Express Wash tai Economy Mode - lyhyt pesu kevyesti likaantuneita astioita.

4. Intensiivinen tila - suunniteltu erittäin likaisille astioille, pyyhkeille ja alustoille. Yleensä mukana liotusta ja muita pesujaksoja kuumalla vedellä noin +75 ° C.

Jotkut kalliit autot tarjoavat kykynsä itsenäisesti asettaa veden lämpötilan ja pesun keston, täydentää ohjelmaa liotuksella tai muulla huuhtelulla - harkinnan mukaan.

Valitettavasti yleiset tilat, jotka riittävät päivittäiseen käyttöön, eivät sovi kiteen, hauraiden posliinien tai muovien pesemiseen.

"Epätyypillisissä" astioissa tarvitaan muita tiloja:

1. Herkkä pesu;

2. Höyrykäsittely;

3. Pese muoviset astiat.

On erittäin hyvä, jos koneessa on "Puolikuormitus" -ohjelma - tässä tapauksessa sinun ei tarvitse odottaa, kunnes kammio on täytetty tarvittavalla määrällä likaisia ​​levyjä, ja samalla voit vähentää veden ja pesuaineiden kulutusta yhden jakson aikana. Suuressa astianpesukoneessa niin sanottu "sekamuoto" ei vahingoitu, kun voit asettaa erilaisia ​​olosuhteita ylemmälle ja alemmalle osastolle.

Lisäohjelmat tekevät astianpesukoneesta monipuolisemman, mutta myös lisäävät sen kustannuksia. Arvioi järkevästi, kuinka monta tilaa tarvitset, ja älä ajaa tarpeettomia toimintoja, joita et käytä.

Nykyaikaisilla astianpesukoneilla on kuitenkin useita todella hyödyllisiä vaihtoehtoja - sinun ei pitäisi vain kieltäytyä niistä:

1. Kytkeminen kuumaan veteen - vähentää sähkön kustannuksia niille, joilla on kattilan tai keskitetyn kuumavesihuolto.

2. Viiveen aloitus - Voit asettaa sopivan ajan pesun aloittamiseksi.

3. Akvastop - tehokas suoja vuotojen varalta. Mikäli ongelmia ilmenee, säiliön vesihuolto pysähtyy.

4. Lasten linna - suojaa liian utelias vauvan, suosikkisarjan ja vanhempien hermoja.

Mikä astianpesukone valitaan

Mikä astianpesukone valitaan

1. Pienelle 2 hengen perheelle sekä poikamiehille riittää pienikokoinen, astianpesukone, jonka kapasiteetti on 6-7 sarjaa ja jossa on vakiona toimintoja. Jos keittiössä on tarpeeksi vapaata tilaa, voit valita täysikokoisen upotetun tai osittain upotetun laitteen 8-10 sarjaan, mutta pakollinen puolikuormitus.

2. Perheelle, jossa on 3-4 henkeä, tarvitaan astianpesukone 10-12 sarjaan, jossa on edistykselliset toiminnot. Vaadittujen ohjelmien määrä määrittää isännän. Jos talossa on (tai suunnitteilla) pieniä lapsia, on parempi ottaa välittömästi upotettu malli, jossa on lapsilukko.

3. Lukuisat perheet ja vieraat eivät voi tehdä ilman automaattista avustajaa, johon mahtuu 11-17 erilaista ruokalajia. Ohjelmat - mitä enemmän, sitä parempi, mutta jälleen ilman fanaattisuutta. Tärkeintä on, että oli olemassa express-pesu- ja turbo-kuivausrumpu.

Paljonko astianpesukone

Paljonko astianpesukone

1. Täysin sisäänrakennettu astianpesukone, jonka leveys on 45 cm, maksaa 15 000 - 50 000 ruplaa.

2. Standardin leveys 60 cm maksaa keskimäärin kalliimpaa - 16 - 140 tuhatta ruplaa (riippuen toteutettujen toimintojen määrästä).

3. Osittain upotettu kapea PM voidaan ostaa 27-110 tuhatta ruplaa. Saman tyyppinen täysi koko vetää 13 000 - 147 000 ruplaan.

4. Vapaasti seisova lattiamalli tyhjentää perheesi budjetin noin 14 000-122 000 ruplaan.

5. Kompaktin työpöytäkoneen on maksettava noin 12-50 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset