mylogo

Ulkoinen kiintolevy on tavallinen USB-portin kautta liitetty megafoni. Kyllä, kaiken kaikkiaan, mutta sen muistin määrä sovittaa helposti yhteen tämän puutteen kanssa. Tilava ja tuottava irrotettava ruuvi purkaa tärkeimmän kovan, nopeuttaa työtä ja samalla säilyttää henkilökohtaiset tiedostosi - jopa suurimmat niistä.

 

 

Ulkoisen kiintolevyn valitseminen

Suosituimmat ulkoiset kovalevyvalmistajat

Tunnettu valmistaja tietokonelaitteiden maailmassa on hyvä tae laadulle, luotettavuudelle ja pitkäikäiselle laitteelle. Tuotemerkkiset kiintolevyt ovat tietenkin kalliimpia, mutta usein kustannukset oikeuttavat itsensä.

Nykyään pidetään yrityksiä parhaita valmistajia, jotka valmistavat todella hyviä laitteita ja jatkuvasti parantavat tuotteitaan.

 • Transcend;
 • Seagate;
 • ADATA;
 • Sony;
 • Toshiba.

Voit tutustua niiden menestyneimpiin malleihin parhaiden ulkoisten kiintolevyjen sijoittelu. Mutta edes levinneimmältä valmistajalta ei ole syytä ostaa ensimmäistä saatavilla olevaa levyä, eikä tiedä valitsemansa perussääntöjä.

Toimintaperiaate ja laitteen ulkoinen kiintolevy

Toimintaperiaate ja laitteen ulkoinen kiintolevy

Ulkoiset kiintolevyt eroavat vain vähän tietokoneen sisällä olevista perinteisistä ruuveista.

Täältä löydät samat perusosat kuin tavallisella kiintolevyllä:

1. Runko (teräs, muovi tai kumi-muovi);

2. Airblock magneettilevyllä ja tallennuspää liikkuvalla "rockerilla";

3. Servo- ja karamoottori, joka pakottaa levyn pyörimään, ja magneettipää liikkuu sen pintaan;

4. Elektroniikkayksikkö on levy, jossa on joukko ohjausketjuja.

Ainoa asia, joka erottaa ulkoisen kiintolevyn, on USB-kaapelin ja vastaavan portin läsnäolo muille laitteille. Ja myös - suljettu kotelo, joka suojaa tarkkuusmekaniikkaa pölyltä ja roskilta, jotka voivat häiritä sen toimintaa.

Myös "itsenäisen" kiintolevyn periaate ei ole muuttunut. Kun sähkövirta kohdistetaan magneettipäähän, siinä avautuu tallennus- tai lukukanava, ja tämän luoma kenttä muuttuu (tai tunnistaa) magnetoitujen päällystyshiukkasten sijainnin - kuten kasetissa tavanomaisessa nauhurissa.

Periaatteessa eri tavalla järjestetty SSD-asema. Tässä ei ole mekaanisia pyöriviä tai liikkuvia osia - vain joukko siruja, jotka on juotettu yhteiseen levylle. Tämä on täysin elektroninen laite, johon tiedot tallennetaan binaarikoodina.

Tätä tietuetta on kuitenkin vaikea kutsua: jokainen SSD-levyn solu on pienoiskoostori, jossa on kelluva portti. Sen avoin asento, kun virta kytketään, tunnistetaan loogiseksi yksiköksi ja suljetaan nollaksi. Tietyssä asennossa suljin voi olla noin 10 vuotta vanha, mikä tarkoittaa, että se säilyttää tallennetut tiedot, kunnes sen sijainti muuttuu.

Ulkoisten kiintolevyjen tyypit

mobile

mobile

Kuten nimestä käy ilmi, nämä ruuvit on suunniteltu usein kuljetettaviksi. Niissä on pienet mitat (10x1x5 cm) ja paino 150–400 g. Huolimatta vaatimattomista mitoistaan ​​mobiililevyillä on riittävän suuri muistikapasiteetti jopa 1 TB, toimivat taajuudella 3-6 GHz ja niiden suorituskyky voi olla 250–600 Mt / sek.

Plussat:

 • Pienet koot ja paino, joka sopii kätevästi säilytykseen ja kuljetukseen;
 • Korkea suorituskyky;
 • Riittää keskimääräiseen käyttäjämuistin kokoon.

miinukset:

 • Jotkut mallit ovat alttiita fyysisille vaurioille (he pelkäävät iskuja, putoamista jne.).

kiinteä

kiinteä

Nämä voivat jo painaa jopa 2 kg, ja pituus ja leveys ulottuvat kannettavan tietokoneen kokoon.Tällaisten laitteiden muistikapasiteetti on 2-10 TB, taajuus on yli 6 GHz. Kiinteät tietokoneet on liitetty tietokoneeseen pääasiassa USB-porttien kautta, mutta ne voivat käyttää muun tyyppisiä rajapintoja.

Plussat:

 • Valtava määrä muistia;
 • Korkea suorituskyky;
 • Vakuutettu mahdollisilta vahingoilta;
 • Joidenkin varausten avulla voit kuljettaa.

miinukset:

 • Rakkaat ystävät;
 • Kaiken kaikkiaan ja raskas;
 • Vaatii 220 V: n verkkoyhteyden.

HDD (magneettinen)

НDD (magneettinen)

Winchesters ovat melko yleisiä, ja viime aikoihin asti ne ovat ainoat tallennuslaitteet. Nyt niitä pidetään hitaimpina kiintolevyinä, mutta ne johtavat edelleen markkinoiden suuriin muistimääriin ja suhteellisen edulliseen hintaan. Ne ovat lähes kaksi kertaa halvempia kuin hybridit ja ne maksavat keikalla 10 kertaa vähemmän kuin kiinteä SSD.

Magneettilevyn pyörimisnopeus tällaisissa ruuveissa vaihtelee välillä 5 400 - 15 000 rpm, kapasiteetti saavuttaa 10 TB (ja harvoin ylittää tämän luvun).

Klassisten kiintolevyjen suorituskyky on myös melko kunnollinen - 160 MB / s: sta useisiin gigatavuihin. Valitettavasti magneettiset kiintolevyt ovat erittäin alttiita vaurioille: iskut ja tärinät voivat tuhota täysin tarkasti mekaanisesti piilotetun mekaniikan.

Kiintolevyn koko ja paino voivat olla erilaisia ​​- riippuen siitä, oletko hankkinut liikkuvan tai kiinteän mallin. Niinpä paino vaihtelee välillä 100 g - 1,5-2 kg.

Plussat:

 • Monenlaisia ​​muototekijöitä;
 • Hyvä määrä muistia;
 • Hyvä suorituskyky;
 • Erittäin alhaiset kustannukset.

miinukset:

 • Ne ovat alttiita fyysisille vaurioille;
 • Ei älykkäin.

SSD (kiinteä tila)

SSD (kiinteä tila)

Pienimmät, nopeat ja kalliimmat ulkoisen muistin tyypit. Tällaisia ​​laitteita voidaan verrata tavallisiin flash-asemiin - vain hyvin suuriin. Koska pyöriviä osia ei ole, solid-state-levyjä pidetään kaikkein vastustuskykyisimpinä vaurioihin, vaikka niitä ei ole tarpeen testata erikseen vahvuuden suhteen.

Muistin määrä solid-state-tietokoneissa voi vaihdella suuresti - 250 Gt: sta 10 TB: een, mutta ennen kaikkea ne arvostetaan nopeudelle.

SSD: n ei tarvitse viettää arvokasta sekuntia irrottaville levyille ja liikkuville päille - ne sisältyvät työhön välittömästi. Nopeuta se lisää ja muodostaa yhteyden USB-portin kautta, niin että kaikkein vaikeimmat ohjelmat lentävät kirjaimellisesti.

Plussat:

 • Kompakti koko;
 • Suurin käsittelynopeus;
 • Kestää fyysisiä vaurioita, helppo kuljettaa kuljetus;
 • Riittävä muisti;
 • Kätevä käyttää;
 • Esitetty laajasti.

miinukset:

 • Erittäin kallis;
 • Älä pidä lämpötilan äkillisiä muutoksia.

SSHD (hybridi)

SSHD (hybridi)

Jo kirjaimilla on selvää, että käsittelemme magneettista kiintolevyä, jota täydentävät kovan ytimen muistisolut. Tällainen hybridi osoittautui todella elinkelpoiseksi, koska se yhdistää kaikenlaisten kovalevyjen vahvuudet.

Magneettilevyt kääntyvät suurella nopeudella 7200 rpm, mutta niiden pääasiallinen tarkoitus on tallentaa suuria määriä tietoa (jopa 4 TB). Elektronisten sirujen läsnäolo lisää ulkoisen ruuvin nopeutta 30% ja vähentää merkittävästi sen kokoa ja painoa - jopa 0,5-1 kg.

Plussat:

 • Erinomainen käsittelynopeus;
 • Kunnollinen määrä muistia;
 • Kuljetusmahdollisuus;
 • Kompakti koko ja suhteellisen pieni paino;
 • Keskimääräinen hinta on korkeampi kuin kiintolevy, mutta pienempi kuin kiintolevyt.

miinukset:

 • Koska liikkuvat osat eivät ole riittävän kestäviä vaurioille.

Ulkoisen kiintolevyn valintavaihtoehdot

Ulkoisen kiintolevyn valintavaihtoehdot

Muistikapasiteetti

Ulkoisen kiintolevyn äänenvoimakkuus on suoraan verrannollinen sen hintaan, joten ainoa rajoittava tekijä on lompakon paksuus.

Yleensä asemat on lisätty tietokoneeseen asennettuun ruuviin elokuvien, musiikin, valokuvien ja raskaiden pelien ja ohjelmien tallentamiseksi. Näin ollen kiintolevyn äänenvoimakkuuden on oltava vähintään 500 gigatavua.

Älä unohda tarkistaa laitteen ”kokoa” leikepöydältä, koska se on useimmiten koneesi.Välimuisti-indeksi voi vaihdella 8: sta 64 Mt: iin, ja standardisääntöä sovelletaan tässä: on parempi valita enemmän muistia - tietokoneen nopeus ulkoisella levyllä riippuu siitä.

Lomakerroin

Tämä on kovan laatikon koko. Laitteen muistikoko riippuu epäsuorasti siitä, mutta suuremmassa määrin sen kuljetuksen mukavuudesta.

Mitat on määritelty tuumina ja vain ruuvin paksuudelle:

1. 1,8 ″ - suosituimmat kiintolevyt, eikä vain sen pienen koon takia. Tällöin yleensä piilotetaan kirkas siru SSD, joka virransyöttöön riittää USB-yhteyden kautta. Valitettavasti yli 500 keikkaa näissä lapsissa ei koukuta.

2. 2,5 ″ - ovat yleisempiä markkinoilla, koska kiintolevy ja hybridit ovat enimmäkseen edustettuina. Tällaisten laitteiden muistikapasiteetti saavuttaa 2 TB, mutta niillä on vielä riittävästi USB-tehoa.

3. 3,5 ″ - jättilevyt. Niillä on tietysti eniten muistia (jopa 10 TB), mutta ne ovat liian suuria. Useimmiten se on paikallaan kestävää, mikä edellyttää liitäntä verkkoon.

liitäntä

Ulkoinen kiintolevyliitäntä on tapa liittää se tietokoneeseen, kannettavaan tietokoneeseen tai televisioon. USB: tä pidetään suosituimpana, kätevimpänä ja nopeana: uusin versio 3.0 voi siirtää tietoja jopa 5 Gt / s nopeuksilla.

Ainoa käyttöliittymä, joka voi kilpailla USB: n kanssa tiedonsiirtonopeuksilla, on Thunderbolt (entinen Light Peak). Se voi tarjota tiedonvaihtoa jopa 10 Gt / s, mutta se on yhteensopiva vain MacBookin kanssa. Ja jos työskentelet Applen teknologian kanssa, on epäilemättä parempi ostaa kovasti tällaisella käyttöliittymällä.

Pyörimisnopeus (magneettilevyille)

Tästä indikaattorista riippuu suoraan kovan ja siten tietokoneen nopeudesta. Ja vielä - tulevat kulut:

1. Laitteet, jotka antavat 5400 rpm, hitaimmat, mutta myös halvimmat;

2. 7200 rpm - täydellinen yhdistelmä hintaa ja nopeutta;

3. 10 000 rpm ja enemmän ovat erittäin kalliita ja ne on suunniteltu toimimaan yhdessä tehokkaiden tietokoneiden kanssa.

Lisätoimintojen saatavuus

1. Jäähdytys on tarpeen suurille kiinteille malleille. Se suojaa asemaa ylikuumenemiselta ja myöhemmin vaurioilta ja täydeltä vikaantumiselta.

2. Iskun ominaisuudet - jotkut valmistajat lupaavat, että kova ei hajoa, vaikka se putoaisi 3. kerroksesta, mutta tällaiset mallit maksavat enemmän. Yleensä nämä ovat SSD-asemat, joiden nimissä on sanat "panssari", "teho", "teräs" jne.

3. Pöly- ja kosteussuojaus - saavutetaan kiintolevyn kotelon tiivistämisellä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kova voi ottaa mukanasi suihkussa, mutta se selviytyy roiskuneesta teestä tai kahvista.

Mikä ulkoinen kiintolevy valitaan

Mikä ulkoinen asema on valittavissa

1. Jos tarvitset edullista irrotettavaa ruuvia päämuistin laajentamiseksi, on parempi ostaa pienempi kiintolevy, joka on enintään 500 Gt: n 3,5 tuuman muotoinen (ne ovat edullisempia). Suorituskyvyn tulisi olla vähintään 160 MB / s, karan kierrosluku - 5400 r / min. Nämä ovat "halvimmat" ominaisuudet, mutta sopivat hyvin ei-erittäin tehokkaaseen kotitietokoneeseen.

2. Tarvitsetko enemmän tai vähemmän hyvää levyä harvinaisia ​​ohjelmia, pelejä ja henkilökohtaisia ​​tiedostoja varten? Erinomainen vaihtoehto olisi hybridi SSHD. 1 TB: n kapasiteetti riittää sinulle, mutta tarvitset korkean suorituskyvyn - noin 300 Mt / s, jonka karan kierrosluku on vähintään 7200 minuutissa. Tätä kovaa voidaan käyttää paitsi lisänä pääkäyttöön myös sen korvaamiseen.

3. Jos sinulla on rahaa ostaa paras ulkoinen kiintolevy, älä sitten ole paha - ota kiinteä SSD. Täällä kukaan ei pidä sinua takaisin ominaisuuksien valintaan - mitä korkeammat levyn pääindikaattorit ovat, sitä tehokkaampi ja luotettavampi se on.

Kuinka paljon ulkoinen kiintolevy on

Kuinka paljon ulkoinen kiintolevy on

1. Irrotettavaa kiintolevyä, sen perusominaisuuksista ja valmistajasta riippuen, voi ostaa 2000 ruplaan ja 50 000 ruplaan.

2. Ulkoinen SSD maksaa 5 - 170 tuhatta ruplaa.

3. Hybridi SSHD hinta on jonnekin keskellä - välillä 3-130 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset