mylogo

Yksityisessä talossa on aina paljon työtä puun kanssa: valmistetaan polttopuuta, poista ylimääräiset oksat puutarhakasveilla, leikataan aidoille jne. Jotta näiden tehtävien suorittaminen olisi helpompaa ja nopeampaa, käytä moottorisahoja. Niitä käytetään aktiivisesti kylpy- ja hirsitalojen rakentamisessa. Ammatillisten mallien avulla hakattiin puuta. Tämä artikkeli auttaa ymmärtämään välineen välisiä eroja ja opettamaan, miten se oikein valitaan.

 

 

1

Parhaimmat ketjusahojen valmistajat - mikä yritys valitsee

Voit ostaa puun leikkaamiseen tarkoitetun laadukkaan ketjun työkalun viittaamalla parhaiden moottorisahojen valmistajien tuotteisiin:

1. Huter

2. Makita

3. ECHO

4. husqvarna

5. Stihl

Tarkasteltuaan yksityiskohtaisen katsauksen malleista näet puutarhatyökalun soveltuvuuden eri tarpeisiin. Niiden, jotka haluavat ymmärtää kaikki moottorisahojen ominaisuudet ja valita jokaisen parametrin henkilökohtaisesti, pitäisi lukea tämä artikkeli loppuun.

Toimintaperiaate ja laitteen moottorisahat

ystroistvo benzopili

Moottorisahoja käytetään monissa erilaisissa olosuhteissa: pienistä töistä puutarhassa (leikkaaminen, oksat, ei-toivotun puun poistaminen), rakentamiseen ja ammattikäyttöön. Pieni työkalu on täysin itsenäinen, koska se toimii polttoaineella. Se voidaan kuljettaa sivilisaatiosta ja työskennellä koko päivän, jos on olemassa ylimääräinen säiliö. Vaatimaton laite rikkoo harvoin ja on helppo korjata.

Työkalun toimintaperiaate on polttomoottorin toiminta, jonka tarkoitukseen on pieni polttoainesäiliö ja öljysäiliö. Voimayksikön pyöriminen siirtää vääntömomentin ketjuun, joka sisältää ketjun jalat. Käyttää linkkien liikettä väylällä, joka koostuu kahdesta yhdistetystä kaistasta. Sen reunalla on ura, jonka läpi jalat istuvat syvälle ja ketju ei poistu.

Sahaus suoritetaan kiertämällä ketjua suurella nopeudella, joka saavuttaa 9000 rpm. Linkkirakenteessa on ulkonevat piikit, jotka kiinnittävät puukuidun ja leikkaavat sen. Käyttäjä pitää laitetta kahden kahvan painon mukaan. Yhdessä on avain pyörimisen aloittamiseksi sekä lukko vahingossa tapahtuvasta aktivoinnista. Moottori käynnistyy kaapelin liipaisimesta.

Moottorin koosta riippuen työkalu voi toimia 2-16 tuntia. Useimmissa malleissa on hätäjarrujärjestelmä, joka aktivoituu, jos pyörimisnopeus on kiireellinen. Leikkuuelementin kireys suoritetaan renkaan liikkeellä urissa ja sen kiinnittäminen pultteihin tai kiristysruuviin. Jälkimmäisen avulla voit korjata piirin minuutin kuluessa ja jatkaa työskentelyä välittömästi.

Moottorisahan rakenne sisältää seuraavat osat:

 • moottori;
 • polttoainesäiliö;
 • kaksi kahvaa;
 • ohjauskisko;
 • sahan ketju;
 • suojalevy;
 • käynnistyslaite;
 • pyydysten tuki.

Moottorisahojen tyypit

Kotitalouksien moottorisahat

bitovaa benzopila

Yksiköt erottuvat pienellä moottorikokolla jopa 40 cm: iin, Cub., Lyhyet renkaat (25-35 cm). Niitä käytetään mökissä polttopuun leikkaamiseen, ei-toivottujen puiden leikkaamiseen, pieniin rakennustöihin.

edut:

 • kompakti koko, kätevä kuljettaa;
 • taloudellinen polttoaineenkulutus;
 • suhteellisen hiljainen toiminta;
 • halpa hinta.

haittoja:

 • työkalu voi toimia pysähtymättä vain yhden tai kahden tunnin ajaksi;
 • paksun omenan leikkaamiseksi on välttämätöntä tehdä kulku usealta puolelta;
 • joissakin malleissa ketjun kireys vain avaimella;
 • kovalla materiaalilla laite kuluu nopeasti.

puoliperävaunu

polyprofessionalnaa benzopila

Laitteet, joiden kapasiteetti on 40-60 cm. voit käyttää niitä koko päivän lyhyillä taukoilla. Usein varustettuna pidemmillä renkailla 40-45 cm.Moottorisahan teho nousee 2-3 kW: iin, mikä mahdollistaa niiden käytön kylpyjen, talojen tai pihojen rakentamisessa. Ne ovat käteviä leikata ikkunan tai oven alla oleva aukko.

edut:

 • voi työskennellä 6-8 tuntia;
 • suuri hinta-alue (valmistajan mukaan);
 • laaja sovellus;
 • hätäjarrujen saatavuus;
 • nopea ketjun säätö.

haittoja:

 • Jotkut mallit toimivat vain alkuperäisten komponenttien kanssa;
 • uran leveys ei aina vastaa laitteen tehoa, ja rengas voi taivuttaa puremassa

ammattilainen

professionalnaa benzopila

Työkalu, jonka teho on jopa 6 kW, pitkät renkaat 60 cm asti ja tehoyksikkö 60-120 cm kuutio. Aktiivisessa tilassa ne toimivat jopa 8 tuntia ja lyhyillä keskeytyksillä ne voivat toimia 16 tuntia päivässä. Tämä on ihanteellinen kaatamiseen.

edut:

 • suuri teho;
 • pitkä työ;
 • hätäjarru;
 • leikataan jopa paksu varsi kerrallaan;
 • kulutusta kestävät lisävarusteet.

haittoja:

 • korkeat kustannukset;
 • kädet väsyvät painosta ja tärinästä.

Moottorisahan valintavaihtoehdot

parametri vibora benzopili

Ketjutyökalun kunkin ominaisuuden suhteen ymmärtäminen auttaa sinua valitsemaan laitteen, joka sopii tarvittaviin tehtäviin. Tässä ovat tärkeimmät parametrit ja niiden tarkoitus.

Renkaan pituus

Tämä ominaisuus on alueella 30 - 60 cm, mikä vaikuttaa työkalun kykyyn leikata tietty tynnyrin halkaisija kerrallaan:

1. Mallit, joiden parametri on 35-38 cm, soveltuvat polttopuun keräämiseen, solmujen leikkaamiseen ja pieniin töihin pihalla. Puu voidaan leikata tällä laitteella, mutta saatat joutua tekemään kaksi kipsiä leikkaamaan koko runko.

2. Moottorisahat, joiden rengas on 40-45 cm, sopivat pehmeiden ja kiinteämpää puulajien ja pienen rakenteen (kylpy, huvimaja, veranta) käsittelyyn. Niitä käytetään katon muodostamiseen (raftojen, kattojen leikkaamiseen).

3. 50-60 cm: n renkaalla varustettua työkalua käytetään puun ammattikäyttöön, jossa tarvitaan paksujen runkojen leikkaamista.

Asentamalla pitkä rengas pienitehoiseen koneeseen käyttäjä tuomitsee sen nopeasti. Ammattilaisten laitteiden lyhyet renkaat toimivat yhtä hyvin kuin pitkät.

teho

Tämä parametri vaikuttaa suorituskykyyn. Se mitataan hp: ssä moottorin tai muunnetaan sähköiseksi arvoksi kW, jossa 1 hv 0,75 kW:

1. Työkalu, jonka ilmaisin on 2 kW, soveltuu maankäyttöön.

2. 2-3 kW: n mallit on suunniteltu pehmeiden ja keskikovien kivien (mänty, poppeli, vaahtera, koivu) leikkaamiseen ja ovat hyödyllisiä sekä maassa että lyhyissä rakennushankkeissa.

3. 4–6,5 kW: ssa on indikaattoreita ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita.

Jos laitteen teho ei vastaa tehtyä työtä, käyttäjän on painostettava rengasta, ja pyörivät mekanismit voivat tukkeutua kosketettaessa kiinteitä materiaaleja.

Moottorin kapasiteetti

Mallit ovat 25 - 120 cm, kuutio. kaikkien sylinterien kokonaismäärä. Tämä parametri vaikuttaa työkalun kestoon päivän aikana:

1. Moottorisahat, joiden moottori on enintään 40 cm. sopii pari tuntia, minkä jälkeen ne tarvitsevat pitkän tauon. Siksi niitä voidaan käyttää puutarhassa työskentelevän polttopuun kausittaiseen päivittäiseen korjuuseen, aidan rakentamiseen.

2. Enintään 60 cm: n yksiköt. voi toimia jopa 8 tuntia vuorokaudessa, mikä tekee niistä sopivia puoliksi ammatilliseen toimintaan pienellä rakennustyömaalla, jossa on huvimaja, katos.

3. Laitteet, joiden tilavuus on 60 d, noin 120 cm. voit työskennellä jatkuvasti 8 tuntia tai ajoittain jopa 16 tuntia päivässä. Työkalu voi leikata metsän jopa kahdessa vuorossa.

Slot-leveys

Tämä ominaisuus on tärkeä laskettaessa leikattavan materiaalin kovuutta. Jos sinun on työskenneltävä jatkuvasti pehmeillä puulajeilla, on riittävästi indikaattoreita 1,1–1,3 mm: ssä. Niinpä uraan menevä ketjun jalka on ohuempi, mutta saha pystyy toimimaan kunnolla pitkään. Mutta kun tällainen työkalu alkaa systemaattisesti leikata tammea, pyökkiä, tuhkaa, ketju kuluu nopeasti ja repeytyy.

1,5-1,6 mm: n ura merkitsee paksumpaa ketjua, joka on hyödyllinen säännöllisesti kovien lehtipuiden kanssa.Mutta se ei vaikuta minkäänlaisiin pehmeisiin materiaaleihin, joten sinun ei pidä maksaa ylimääräistä uraa.

Ketjun pituus

Bussilla liikkuu ketju, jolla on tietty askel. Hän kutsui kolmen linkin välisen etäisyyden kahteen. Se riippuu leikkausmateriaalin nopeudesta.

Tunnettuja arvoja on kolme:

 • 0,325 Dumaa käytetään solmujen leikkaamiseen, pienimuotoisiin kesätöihin;
 • 0,375 tuumaa sopii pieniin rakennuksiin;
 • Pysyvässä työpaikassa tarvitaan 0,404 tuumaa, jossa aika ja ajoitus ovat erittäin tärkeitä.

Nopeuden kasvun mukaan myös työkalun kahvojen värähtely kasvaa, joten malli, jossa on pitkä ketjupituus, soveltuu käytettäväksi vain ammattilaisille, jotka osaavat käsitellä tätä tekniikkaa hyvin.

Paino moottorisahat

Leikkuuyksiköt voivat olla 2,7 - 8 kg:

1. Korkeiden töiden (puiden karsiminen) avulla voidaan käyttää jopa 3,5 kg: n kevyitä malleja.

2. On kätevää valmistaa hirsitalo saunaan tai leikata ovia ja ikkunoita varten aukkoja, joiden paino on 4-5 kg.

3. Tehokkaat raskaat koneet, jotka on suunniteltu leikkaamaan matalia maanpinnan yläpuolelle (paksu runko), mutta vaativat kokemusta ja fyysistä kestävyyttä. Ihmiset, joilla on stressirajoituksia, on vaikea hallita.

Hätäjarru

Kun renkaan pää putoaa leikattavaan materiaaliin, koko työkalu saa takapotkun ja heittää sen takaisin käyttäjälle. Jos ketju tällä hetkellä jatkaa pyörimistä, se voi vahingossa leikata vaatteita tai aiheuttaa henkilövahinkoja.

Joissakin malleissa on asennettu hätäjarru, joka toimii yhdessä laitteen suojakehyksen kanssa. Kun miehität miehen, voittaa mekaanisesti kätensä rajauslaitteeseen, joka johtaa ketjun jarruun. Järjestelmä laukeaa pysähtymään, kun leikkuuelementti on juuttunut sisäisten osien säästämiseksi tuhoutumiselta. Tämä toiminto on hyödyllinen aloittelijoille tai niille, jotka jatkuvasti sahaavat pystysuuntaisia ​​lokkeja, runkoja, joissa on suuri todennäköisyys, että ketju "puremalla" on leikattu massa.

Polttoainesäiliö

Sen tilavuus vaikuttaa kykyyn työskennellä pysähtymättä. Tämä on erityisen tärkeää työntekijöille, jotka harjoittavat rakentamista tai hakkuita. Täällä he ostavat työkalun, jonka maksimiparametri on 0,55 l. Voit antaa tai ajoittaa säännöllisesti (oman huvimajasi, saunan rakentaminen), jossa aika ei loppu, voit ostaa moottorisahan 0,3 litran säiliöllä.

Minkä ketjun valitset

kakyu vibrat bentsopily

Kun olemme oppineet avainvalintakriteerit, voimme tuoda esiin useita erityisiä suosituksia tietyntyyppiseen työhön:

1. Moottorisaha mökille puutarhan oksojen leikkaamiseksi, polttopuun valmistaminen, pienet teokset, vaativat 30-35 cm: n renkaat, teho 1,5 kW, tehoyksikön koko 40 cm, uran leveys 1,1 mm, leikkuuelementti 0,325 tuumaa. Se on kätevä käsitellä enintään 3 kg: n paino.

2. Leikkaa vain pehmeää puuta (mänty, poppeli, linden, leppä) tarvitset työkalun, jossa on 40 cm: n väylä, 2 kW: n teho, 0,325 tuuman ketjupituus, 1,3 mm: n uran leveys ja 3-4 kg: n paino.

3. Aktiiviseen käyttöön kylpyjen, talojen, huvimajojen rakentamisessa tarvitset moottorisahan, jossa on 50 cm: n väylä, säiliön tilavuus 0,3 litraa, moottori, jonka sylinterit ovat enintään 40 cm kuutiometriä ja joiden teho on 4 kW ja ketjuvaihe 0,375 tuumaa, 5 kg paino ja uran leveys. 1,5 mm jalkaa varten.

4. Ammattilaisilla alueilla metsiä käytetään yksiköissä, joissa on 60 cm: n rengas, 6 kW: n kapasiteetti, moottorin kapasiteetti 100-120 cm3, uran leveys 1,6 mm. Ketjun pituuden tulisi olla 0,404 tuumaa ja paino alueella 6-8 kg. Pakollinen suoja potkurin ja 0,55 litran säiliöstä.

Kuinka paljon moottorisahaa

skolko stoat benzopili

Tietäen instrumentin erityisvaatimuksista ei ole kovin vaikeaa laskea sen kustannuksia:

1. Laitteet antamiseen voit ostaa 5000-7000 ruplaa.

2. Monipuolisemmat pehmeän puun amatööri-mallit maksavat 9000-15000 ruplaa.

3. Rakentamisen moottorisahat arvioivat 20 000 ruplaa.

4. Ammattimaiset yksiköt hakkaavat metsää 35000-60000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset