mylogo

Käsintehdyt tänään muoti: käsintehtyjä nukkeja, kirjailtuja pöytäliinoja ja lautasliinoja, yksinoikeudella valmistettuja vaatteita - kaikki nämä asiat tehdään käsityönä käsin. Mutta ompeluliiketoiminnassa on paljon hetkiä, kun on tarpeen tuoda erittäin erikoistuneita laitteita toimimaan - esimerkiksi pyyhkäisemään reunojen yli ja suojaamaan kangasta irtoamasta. Tämä on paikka, jossa overlock on kätevä, minkä ansiosta jokainen asia saa siistin ilmeen ja kestää kauemmin.

 

 

1

Paras valmistaja overlockers - mikä yritys valita

Ennen kuin ostat ompelukoneen, ota ensin yhteyttä valmistajiin, jotka ovat jo todistaneet olevansa markkinoilla. Niiden mallit ovat erittäin luotettavia, eivät salli avioliittoa työssä ja niillä on usein vaikuttavia toimintoja.

Laadukkaat ylilukot tarjoavat tunnetut yritykset:

1. Janome

2. veli

3. Pfaff

4. Juki

5. Bernina

Heidän linjoistaan ​​löytyy sekä budjetti- että kalliita ammatillisia malleja, joista parhaat ovat edustettuina.

Ja miten valita luotettava ja käytännöllinen overlock tiettyihin tehtäviin, kerrotaan edelleen.

Toimintaperiaate ja laitteen ylikuormitus

ystroistvo koverloka

Overlock eroaa merkittävästi ompelukoneesta, vaikka näillä kahdella yksiköllä on melko paljon yhteisiä solmuja ja elementtejä. Silti hänellä on kapea erikoistuminen ja se on tarkoitettu yksinomaan reunojen käsittelemiseen: leikkaamiseen ja pilkkoutumiseen.

Pilvinen kone on kompakti runko, jossa on työpinta, jossa neulan (tai useiden) lisäksi on myös veitset leikkaamiseen.

Lisäksi suunnittelussa on muita elementtejä:

1. Kierrejohdin kiristimillä käsin tai automaattinen säätö.

2. Silmukat, jotka peittävät kierteet neulan liikkeen aikana, riippuvat siitä, että päällysteen saumojen laatu ja tyyppi riippuvat.

3. Vauhtipyörä, joka laukaisee kaikki ylilukitusmekanismit.

4. Kuljetin - rakenteeltaan se eroaa hieman ompelukoneeseen asennetusta, mutta ilman vaivaa se ulottuu myös joustaviin, neulottuihin kankaisiin muuttamatta niitä.

5. Irrotettava muunnin - jota käytetään työskentelemään erittäin ohuilla kankailla, jotka ovat päällekkäin kaksoistikkaan sauman kanssa. Se asennetaan ylempään silmukkaan ja voidaan tarvittaessa kytkeä pois päältä.

Kun haluat aloittaa lukituksen, sinun täytyy kierteyttää kierteet oikein kullakin kelalla, ja aseta sitten sauman tyyppi ohjauspaneeliin ja voit siirtyä peittämään. Älykone suorittaa kaikki toiminnot omalla tavallaan: leikkaa epätasaisen reunan ja tarttuu siihen välittömästi monisäikeisellä saumalla, jotta kangas ei murene ja leviisi.

Ylikierrätyypit

Overcasting-kone (overlock itse)

overlok

Kompakti tekniikka, jonka avulla voit leikata kankaan tyhjäksi ja pyyhkiä luotettavasti sen reunan yli. Se on pakollinen lisä säännölliseen ompelukoneeseen niille, jotka ompelevat paljon.

Ylilukot voivat vaihdella käytön aikana käytettävien kierteiden lukumäärässä. Vakiomalleissa voi olla 2-5 puolaa - ompeleiden lajike, laatu ja luotettavuus riippuvat niiden lukumäärästä. Overcasting-koneita käytetään neuleiden, satiinin, silkin, puuvillan, villakankaiden käsittelemiseen. Jotkut mallit voivat pyyhkiä mattojen ja mattojen paksuja reunoja.

Overlock kotikäyttöön voi toimia nopeudella jopa 1500 pistoa minuutissa - se riittää kokeneelle ompelijalle.

Plussat:

 • Pieni koko ja keskimääräinen paino (5-12 kg);
 • Stretch-jouset venyvät kahdessa suunnassa;
 • Säätöjen runsaus (kuilu jalkojen alla, kankaan vetonopeus, kiristys- ja syöttölangat);
 • Monet mallit on täydennetty lisäletku- alustalla;
 • Kyky sammuttaa terät;
 • Työpinnan korostaminen.

miinukset:

 • Monimutkainen tankkausjärjestelmä;
 • Mallit, joissa on manuaalinen viritys, vaativat paljon kokemusta;
 • Korkeat vaatimukset langojen laadulle.

Koverlok

koverlok

Tämä on hybridi, joka yhdistää perinteisen overlock- ja levityskoneen toiminnot yhdessä tapauksessa. Toisin sanoen hän ei vain pyyhkäisi reunojen yli, vaan myös lämmittää ne helmassa ja jopa jauhaa yhteen yksittäiset tuotteen osat tasaisella saumalla. Lisäksi koverlok osaa tehdä koristeellisia, yhdistettyjä ja joustavia ketjunompeleita.

Hihan lähteminen matonpäällysteeseen on pidempi kuin pilvikoneen, koska sen täytyy toimia paitsi tuotteen reunalla. Mutta nopeus on hieman vaatimaton - yleensä enintään 1300 pistoa minuutissa.

Plussat:

 • Toimiva yli normaalin ylilukituksen;
 • Ymmärretään hyvin tiheiden ja jäykkien kudosten kanssa;
 • Pystyy tekemään koristeellisia saumoja ja jauhamaan osia yhteen;
 • Siinä on monipuolinen kokonaisuus (ylimääräiset tyynyt, pysäyttimet, ruuvitaltat, neulat, kierteitinkankaat jne.).

miinukset:

 • Kaikissa malleissa ei ole letkualustaa;
 • Tricky tankkaus;
 • Suuri langankulutus.

Overlock-vaihtoehdot

parametri vibora overloka.jpg3

sieppareissa

Toisin kuin ompelukoneessa, ylilatauksessa ei ole sukkulaa - tässä toiminnot suorittaa silmukat.

Se riippuu silmukoiden lukumäärästä ja suunnittelun ominaisuuksista, kuinka monenlaisia ​​saumoja on käytettävissänne ja mitä laatua ne ovat:

1. Talousarvion ylilukit (niitä kutsutaan myös flatlocksiksi) on varustettu vain parilla silmukoita - ylempi ja alempi. Niinpä ne toimivat samanaikaisesti vain kahdella johdolla. Tämä riittää peittämään ohuita kankaita tai neuleita, mutta näiltä koneilta ei ole odotettavissa mitään.

2. Keskiarvoluokan peittäviin koneisiin on asennettu kolmisäikeiset silmukat. Tämä on yleisimpiä vaihtoehtoja, joiden avulla voit luoda luotettavia saumoja murskaavilla kankailla ja avata neuleita. Jos irrotat neulalangan ja kiristät alemman silmukan, voit saada myös litteän Flatlock-sauman kolmeen kierteeseen.

3. Neljän kierteen silmukalla on vielä enemmän ominaisuuksia. Se sopii ompelemaan osia, joissa on samanaikainen overcasting ja ”tuntee” vähintään 7 erilaista saumaa. Tällaiset silmukat asennetaan peitelevyille.

4. Viisisäikeinen - on kolmen alemman ja kahden ylemmän silmukan järjestelmä, joka tarjoaa suurimman linjan leveyden.

5. Ketjuommel silmukka on ylimääräinen alempi välilehti, jonka avulla voit luoda luotettavia ja siistejä saumoja, jotka venyvät pitkittäissuunnassa. Tällaisia ​​ketjuja on nähtävissä T-paitoja, T-paitoja, pyjamia, vyötä ja lasten vaatteita.

Työkierteiden (ja vastaavasti silmukoiden) määrän kasvun myötä myös ylilukon hinta kasvaa, joten valitse malli tarpeidesi mukaan, ylittämättä ylimääräistä toiminnallisuutta. Kun ostat, kiinnitä huomiota myös silmukoiden saatavuuteen, koska sinun on täytettävä säännöllisesti jokainen niissä oleva kierre.

teho

Tämä indikaattori on yleensä sidottu ylilukitusfunktioon: mitä enemmän eri toimintoja se "tietää", sitä suurempi on laitteen virrankulutus:

 • Edullisissa kahden- ja kolmipylväisissä laitteissa 75-100 W: n teho riittää;
 • Ylilukot, joissa on 4-5 kelaa, tulisi kuluttaa 100-220 W;
 • Ammattimaiset monitoimimallit voidaan varustaa 250 W tai enemmän moottorilla.

Tankkausmenetelmä

Ylilukitus on vieläkin vaikeampaa kuin ompelukoneessa, ja aloittelijalle tämä on todellinen helvetti. Kaikille malleille on tietenkin liitetty yksityiskohtaiset ohjeet, joissa täyttöjärjestelmä on maalattu ja havainnollistettu kirjaimellisesti vaiheittain, mutta tämä työ on edelleen pitkä ja karkea työ. Erityisen vaikea on kiertää langat alemmissa silmukoissa.

Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​täydellisiä säiliöaluksia, joiden tarkoituksena on yksinkertaistaa ja nopeuttaa työhön valmistautumista:

1. Mekaaninen - asetetaan keskihinta-luokan ja joidenkin budjettilaitteiden malleihin.

2. Pneumatiikka - kirjaimellisesti imeä johto erityisten ilmakanavien kautta, mutta lisää vakavasti ylilaskua ja vaatii ensin vähän käytäntöä.

Jännitteen säätö

Kierteen jännityksellä on tärkeä rooli monimutkaisten päällystyssaumojen muodostamisessa ja vaikuttaa suoraan niiden laatuun.

Valmistajat ehdottavat sääntelyä kolmella eri tavalla:

1. Etupaneelin manuaalisesti käyttämällä erillisiä kiristimiä kullekin kelalle. Tämä vaihtoehto soveltuu kokeneille ompeleille, koska väärä asetus voi johtaa langan rikkoutumiseen.

2. Samalla akselilla sijaitsevien kiristimien avulla. Tässä tapauksessa kaikki työkierteet venyvät samalla tavalla, mikä mahdollistaa korkealaatuisten saumojen saamisen ja vähentää taukojen riskiä, ​​mutta rajoittaa ompeleiden kokeilua.

3. Tietokoneen ohjain - jota käytetään kalliissa malleissa, joissa mikroprosessori itse valvoo kaikkia toimintoja, myös tukee oikeaa jännitystä tietyn ohjelman mukaisesti. Mutta kokeneet mestarit voivat hienosäätää manuaalisesti.

Ompeleet

Perusompeleiden indikaattorit jopa yksinkertaisimmissa ylilukkoissa voidaan säätää, mutta valitessasi sinun on kiinnitettävä huomiota raja-arvoihin, jotta voit määrittää koneen ominaisuuksien rajat:

1. Piston leveys

Nykyaikaisissa lukituksissa vähimmäisleveys vaihtelee 1-5 mm: n sisällä, maksimissaan 3 - 16. Laajempi ommel, jonka kone voi tehdä, sitä enemmän mahdollisuuksia on luoda kauniita koristeompeleita ja siksakkeja. Tämä on kuitenkin tärkeää vain peitelevyille, ja overcasting-laitteissa on riittävästi keskiarvoa.

2. Piston pituus

Ominaisuudet osoittavat yleensä pienimmän arvon alueella 1 - 3 mm. Jos ylilataus voi tehdä hyvin lyhyitä ompeleita vain millimetrin pituiseksi, voit saavuttaa valmiiden saumojen korkean lujuuden.

Paininjalan säätö

Tämä toiminto on kaikissa overlock-malleissa. Sen avulla voit asettaa halutun etäisyyden työpinnan ja kankaan välillä viimeksi mainitun paksuuden ja jäykkyyden mukaan.

Sinun on valittava paininjalan suurin korkeus:

1. Työskentelyyn neuleilla ja tavallisilla kankailla riittää 4-7 mm.

2. Vuonna kovorlokah tämä arvo voi nousta 14 mm, koska ne usein työskentelevät kankaat, taitettu kahdesti, ja jopa kolminkertaistunut.

3. Mattojen käsittelyyn tarkoitetuissa pilvikoneissa jalka nousee 2,5 cm: n korkeuteen.

Joka tapauksessa etusija olisi annettava malleille, joilla on sileä, eikä portaiden porrastettu säätö.

Tarvikkeet ja toiminnot

Mitä rikkaampi on ylilukon toimivuus ja laitteet, sitä kalliimpaa on ostaa se, mutta koneen käyttö on paljon helpompaa:

1. Letkualustan läsnäolo on yksinkertaisesti välttämätöntä, kun työskentelet kapeilla yksityiskohdilla: hihansuissa, housuissa jne. Voit tietysti sopeutua sen poissaoloon, mutta sen peittäminen on paljon helpompaa.

2. Roolisarjan toteutus - tämä vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä erittäin ohuilla kankailla, kuten tyllillä ja sifonilla, ei vain pyyhkäisemällä helman yli, vaan esivääntämällä sitä ohueksi ruliksi.

3. Ylimääräisen kankaan leikkaamiseksi ja reunojen leikkaamiseksi käytetään veitset ylä- ja alaosassa. Yleensä ylilukit ovat alemman pyörän käyttölaitteita, joiden avulla voit poistaa ylemmän terän käytöstä, mallit, joissa on ylempi käyttö, alempi on poistettu. Toisessa tapauksessa karsimisprosessia on helpompi hallita.

4. Tasauskuljettimen avulla voit säätää etu- ja takakampaiden liikkumisnopeuksia kankaan vetämiseksi. Sen avulla voit tehdä kauniita kerättyjä reunoja suoraan jalostusprosessissa.

5. Työalueen näkyvyyden parantamiseksi ylilukituslaitteet on varustettu taustavalolla. Halvissa malleissa ei voi olla liian kirkkaita hehkulamppuja, ja kalliissa ja hienostuneissa on tehokkaampia LED-valoja.

6. Valmistajat täydentävät myös hyviä pilvikoneita, joissa on kansi, varaosat, neulat, kelat, pidikkeet, harjat ja nännit.Kaikkien tämän pienten asioiden läsnäolo ei vaikuta ylilukon työhön, mutta vahvistaa jossain määrin valmistajan laatua ja vakavaa lähestymistapaa.

Mikä overlock valita

kakoi vibrat overlok.jpg1

1. Aloittelijalle, joka ei ole vielä täysin tajunnut töitään kaikilla elämänaloilla, tekee kolmen kierteen ylitys ja kiristimien säätö yhdellä akselilla. Nämä mallit tarjoavat riittävän määrän erilaisia ​​ompeleita eivätkä aiheuta paljon ongelmia. Tärkeintä, että moottorin teho ei ollut alle 100 wattia.

2. Jos haluat tehdä rahaa käsityökaluilla tai harjoittaa vaatteiden ompelua ja korjaamista, osta yläluku, jossa on kolme tai neljä kierteensilmukkaa ja irrotettava putkimainen alusta. Erilaisten kuljettimien ja mini- tietokoneiden läsnäolo, jotka valvovat eri ohjelmien toteutusta, ovat tervetulleita.

3. Kokeneille käsityöläisille on parempi ostaa 4 tai 5-kierteinen silmukka ja kokonaisteho vähintään 220 wattia. Ei tule olemaan turhaa paineilmasäiliöalusta, tietokoneen kierrejännitteen säädin ja ommeleveyden ohjaustoiminto.

Kuinka paljon on ylikypsiä

stoimost overloka

Ylilukon hinta riippuu lisätoimintojen saatavuudesta. Budjettivaihtoehdot saattavat olla edullisia, mutta työ näkyy itse ei ole paras tapa. Halua säästää johtaa päivittäiseen vaivattomaan kierteitykseen ja kiristimien asentamiseen, minkä seurauksena valmistelet paljon aikaa.

Mallien hinnat vaihtelevat seuraavasti:

1. Kahden kierteen ylitys ja automaattinen sidos voi maksaa 4 500–15 000 ruplaa. Kuitenkin ei ole toivottavaa ottaa koneen halvemmaksi kuin 6 000 - sen työn laatu ei ota teitä vastaan.

2. "Amatööri" -kierteinen ylijohdin, jossa on viisi tyyppiä, maksaa 4000 - 13 000 ruplaa. Täällä, älä myöskään ajaa rehellisesti halpaa - aseta itsellesi kohtuullisten säästöjen kynnysarvo 7-8 tuhatta.

3. Puoli-ammattimaiset mallit 3-4 kierteelle, jotka kykenevät suorittamaan vähintään 7 tyyppiä ompeleita, maksavat sinulle 12–28 tuhatta ruplaa.

4. Ammattilukko, jossa on 5 säiettä, sujuva säätö ja johdon automaattinen jännitys vetää 21-39 tuhatta. Saat kehittyneempää mallia, "tietäen" vähintään 2 tusinaa linjaa ja varustettu pneumaattisella säiliöaluksella, sinun täytyy maksaa 45-75 tuhatta ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset