mylogo

Projektorit ovat joissakin tilanteissa vaativampia kuin televisiot. Ne ovat kevyitä ja helppoja kuljettaa. Niiden avulla voit luoda valtavan kuvan, joka on selvästi näkyvissä jopa 100 tai useammalle yleisölle, ja ne sijoitetaan tiukasti pöydälle tai katolle, joka ei vie ylimääräistä tilaa seisokkeja. Niitä käytetään kotona, kouluissa ja toimistoissa. Projektorin valitsemiseksi tiettyihin tarkoituksiin on tärkeää tietää sen ominaisuudet. Tämän artikkelin avulla voit ymmärtää teknisten ominaisuuksien arvot ja ymmärtää niiden vaikutuksen kuvan laatuun.

 

 

1

Parhaat projektorivalmistajat - mikä yritys valitsee

Kun näyttö on kiireellinen suurella näytöllä ja ei ole aikaa kaivaa projektorien ominaisuuksiin, voit ostaa laadukkaita tuotteita todistetuista tuotemerkeistä:

1. BENQ

2. Epson

3. notko

4. Sony

5. Panasonic

Erityisten mallien ominaisuuksien suurten erojen vuoksi kannattaa lukea niiden etuja ja haittoja parhaiden projektorien sijoitus.

Projektorin itsenäiseen valintaan parametreissa materiaali valmistetaan alla.

Toimintaperiaate ja laitteen projektori

ystroistvo proektora

Projektori on pieni laite, joka muodostaa yhteyden tietokoneeseen tai muuhun videolähteeseen ja toistaa sille lähetetyn multimediavirran kuvana projisoituna. Jälkimmäisessä on kolmijalka lattialle asettamiseen tai kattoon ripustettuna. Jos näyttöä ei ole, kuva voidaan toistaa seinällä edellyttäen, että se on sileä ja valkoinen (koristeelliset ulkonemat tai kuvioitu taustakuva vääristävät lähetystä).

Toisin kuin televisiot, projektorit pystyvät muuttamaan toistetun kuvan kokoa säätämällä objektiivia. Pienessä huoneessa, jossa on useita ihmisiä, voit katsella elokuvaa, jonka diagonaali on 1-2 metriä, ja suurelle yleisölle se voidaan laajentaa 3-5 metriin. On olemassa malleja, jotka voivat työntää kuvan rajat 15 metriin, mutta siihen tarvitaan asianmukainen näyttö.

Laitteiden käyttöalueet ovat hyvin laajoja:

 • katsella säännöllisiä TV-ohjelmia, urheilutapahtumia;
 • peli tietokoneessa;
 • luennot kouluissa ja yliopistoissa;
 • esityksiä toimistossa;
 • valokuvien ja videoiden näyttäminen kulttuuripalatsissa, konserttisaleissa, filharmonisissa yhteisöissä (taiteilijoiden esityksiä liukumäillä).

Projektori itse asetetaan kattoon (kiinteässä käytössä, niin ettei sitä ole vahingossa työnnetty), tai pöydälle, alustalle, kannettavan mallin tapauksessa. Voit aloittaa käytön avaamalla objektiivin, painamalla virtapainiketta ja maksimoimalla näytön. Roiskesuodattimen käynnistyksen jälkeen kuvan koko säädetään ja kulmat säädetään laitteen ala- tai kattoasennossa (trapezium-asetus).

Ajoneuvon takana on useita sisäänkäyntejä, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa muiden laitteiden kanssa. Kun olet liittänyt vastaavat laitteet (tietokone, puhelin, DVD-soitin), voit suorittaa tiedoston siihen ja se näkyy välittömästi suuressa näytössä. Ohjauksen helpottamiseksi säädetään kauko-ohjaimesta, jota voidaan käyttää värien kirkkauden, koon, kontrastin säätämiseen.

Projektorin sisällä on seuraavat keskeiset osat:

 • valonlähde;
 • matriisi, joka mallinnaa tulevan valovirran kuvan;
 • joukko prismoja sisäiseen siirtoon;
 • linssi kuvan lähettämiseksi ulkopuolelle;
 • piirilevy;
 • jäähdytystuuletin.

Toiminnan periaate on digitaalisen signaalin hyväksyminen tietokoneesta ja sen toistaminen ketjun läpi kulkevalla kävelyllä. Valonlähde (lamppu, diodi tai laser) palvelee matriisiin valkoista virtaa, joka on eräänlainen valosuodatin.Prismojen järjestelmän läpi kulkee linssiin värikuva, joka projisoi sen näytölle. Linssin linssien välinen etäisyys muuttaa mukana toimitetun kuvan kokoa.

Projektorien tyypit

On olemassa useita erilaisia ​​projektoreja, joilla on erilaiset käyttötarkoitukset. Tämä määrittää niiden keskeiset ominaisuudet ja kustannukset.

talous

domashnii proektor

Tällaisilla laitteilla on keskimääräinen lampun kirkkaus ja riittävä resoluutio resoluutioon, jonka avulla voit katsella ohjelmia TV-virittimestä, urheilutapahtumista tai piirretyistä korkealla laadulla.

Näissä malleissa voit toistaa kuvia pelikonsoleista (PlayStation) tai tietokoneesta. Kuvan koko vaihtelee diagonaalisesti 1-2 metrin verran. Tämä on tekniikka, jota voidaan tarkastella perheessä ja muussa suuressa yrityksessä.

edut:

 • Riittävästi suuri resoluutio pienelle yritykselle, jonka etäisyys on 2-4 m.
 • kylläiset värit;
 • pitkä käyttöikä;
 • keskihinta-luokka;
 • yhteensopivuus suuren määrän laitteiden kanssa;
 • kompakti koko;
 • voidaan käyttää peleihin.

haittoja:

 • rakkaat ystävät;
 • kaikilla ei ole 3D-toimintoa;
 • alhainen lampun kirkkaus.

Oppilaitoksille

dla ychebnih zavedenii proektor

Kouluissa ja yliopistoissa käytettävillä laitteilla on alhainen resoluutio, mutta riittävä kirkkaus, jonka avulla voit näyttää opiskelijoille diaesityksiä ja videoita 20–100 henkilölle. Kuva on selvästi näkyvissä ei-aktiivisessa näytössä, ja koulun tai yliopiston ohjelman materiaalin yksityiskohtien merkitys ei ole niin suuri, joten teräväpiirto ei ole tarpeen.

Usein tällaisia ​​projektoreja käytetään yleisön tutustumiseen kaavioihin tai historiallisiin esineisiin.

edut:

 • hyvä kirkkaus;
 • monipuolinen värintoisto;
 • edulliset;
 • pienet mitat, jotka mahdollistavat laitteen kiinnittämisen kattoon tai luokan takana kaapissa;
 • sisäänrakennettu kaiutin;
 • kyky laajentaa kuvaa 3-7 metriin vinosti.

haittoja:

 • ei yksityiskohtaa lähestyessä kuvaa;
 • heikko ääni;
 • alhainen kontrasti.

Suurille esityksille ja puheille

dla krypnih prezentacii proektor

Tämä luokka erottuu korkealla resoluutiolla ja kontrastilla. Säilytä tällaiset projektorit ja mahdollisuus käyttää kuvaa 5-15 metrin etäisyydellä.

Tämän avulla voit lähettää kuvaustoimintoja suurella näytöllä tai seurata konserttia ylimääräisillä näytönsäästäjillä. Laatu ei heikkene suurella kasvulla. Toimistokäyttöön mallit tarjoavat korkean määritelmän, mikä auttaa näkemään esitetyn projektin yksityiskohdat pienillä asioilla (asuinalueen luonnos, kaupalliset, piirustukset).

edut:

 • korkea resoluutio;
 • kirkkaat valot;
 • valtavat diagonaalit;
 • korkeimmat kontrastit;
 • suuri määrä satamia;
 • ylimääräiset teknologiat (Wi-Fi, 3D);
 • nopeasti päälle ja pois.

haittoja:

 • suuri massa;
 • korkeat kustannukset;
 • Jotkut mallit toimivat äänekkäästi (jäähdytys).

Projektorin valintavaihtoehdot

parametri vibora proektora

Projektoria valittaessa on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat kuvan kauneuteen, sen kokoon, selkeyteen jne.

kirkkaus

Tämä indikaattori mitataan lumeneina ja voi vaihdella 900 - 10 000 yksiköstä. Jos avainominaisuudet jakautuvat tärkeyden mukaan, niin lumeenien määrä tulee ensin. Koska projektori toistaa kuvan inaktiivisella näytöllä (toisin kuin televisiossa), kuinka kirkkaat värit riippuvat lampun tai muun valonlähteen tehosta. Mitä kirkkaampi se on (enemmän lumenia), sitä kylläisemmät värit ovat.

Indikaattorit 900–2 500 sopivat pienelle ryhmälle (jopa 30 henkeä), koska kaukana kaukana kuva on hyvin haalistunut. Kuvien näyttäminen tällaisessa kirkkaudessa edellyttää, että yleisö sulkee ikkunat paksualla liinalla ja sammuttaa valot. Päivänvalossa mitään ei näy. Tällaisia ​​projektoreita käytetään kouluissa tai pienissä yrityksissä työntekijöiden tuomiseksi alukseen. Yleensä tämä tapahtuu erityisesti varustetussa huoneessa, jossa on lukittavat ikkunat.He asettavat tällaisia ​​laitteita kotiin katsomaan televisiota tai tietokonepelejä suurella näytöllä.

Mallit, joiden merkkivalo on 3000-4000 lumenia, mahdollistavat videon katselun ilman verhojen sulkemista, jopa kirkkaissa aurinkoisina päivinä. Tämä on hyvä vaihtoehto näyttää materiaaleja valmistelemattomassa tilassa kannettavaan käyttöön (esitys uloskäynnillä). Suuria yleisöjä ja konserttisaleja käytetään 4000 lumenin ja sitä korkeammissa malleissa.

Kontrasti

Kontrastitasolla voit korostaa valkoista ja mustaa. Tämä parametri vaihtelee välillä 1000: 1 - 20000: 1. Jos merkkivalo on alhainen, musta näyttää harmaalta, mikä ei anna selkeää kuvaa ohuista viivoista, numeroista tai kaavioista näytöllä. Siksi piirustusten, luonnosten tai analyyttisten taulukkojen esittämistä varten tarvitaan projektorit, joiden indeksi on 15000: 1 tai suurempi.

Elokuvien katseluun ja pelien pelaamiseen riittää 6000: 1-10000: 1. Kontrastisuhde 6000: 1 tai vähemmän riittää yrityksen kävijöille, opiskelijoille ja yleiselle toiminnalle, jossa esitellään esittelykuvia koulussa tai ajetaan leikkeitä.

lupa

Tämä ominaisuus viittaa kuvapisteiden kyllästymiseen ja lähettää kuvan. Ne on määritelty vaaka- ja pystysuunnassa, ja ne ovat 800x600 - 4096x2160. Mitä enemmän pisteitä on, sitä selkeämpi kuva. Tässä on välttämätöntä rakentaa toistetun materiaalin tyyppi.

Voit näyttää elokuvan DVD-muodossa luokalle, jossa on 800x600 pikseliä. Tämä on aivan tarpeeksi nähdä, mitä tapahtuu ja ymmärrämme olemuksen. Mainosten esittely tapahtuu samalla kapasiteetilla. Piirustusten ja kaavioiden ja luentomateriaalien kanssa toimitetuissa toimistoprojekteissa on 1024x768 resoluutio. Mutta ymmärtääksesi pöydät, joissa on paljon numeroita ja pieniä elementtejä, on laitteessa 1280x800.

Korkealaatuisten elokuvien katselu on todellista vain 1920 x 1080 ja sitä korkeammilla hinnoilla. Raja on 4K-resoluutio, mikä merkitsee 4096 x 2160 pikselin läsnäoloa, mutta kantajasta tulevan materiaalin on oltava samantasoinen, muuten eroa ei tunneta.

Kuvasuhde

Ratkaisun lisäksi on tärkeää pohtia mahdollisuutta, että projektori toistaa materiaaleja, joilla on tietty kuvasuhde. Esimerkiksi lyhyet videot luokasta koulussa näyttävät hyvältä lähes neliön ruudussa. Sama koko soveltuu yleisön tutustuttamiseen verkkosivujen sisältöön, joista suurin osa on räätälöity tähän standardiin.

Piirustukset ja esitykset edellyttävät suhdetta 16:10, jolloin katsojat näkevät yksityiskohdat. Voit nauttia elokuvasta, jonka sivut ovat 16: 9.

Projisointietäisyys

Suuri rooli on itse laitteen etäisyydellä projisoidusta pinnasta. Mitä kauempana laite on, sitä suurempi kuva. Mutta se ei ole aina kätevä tietylle yleisölle, koska laitteen sijoittaminen kauas on mahdotonta.

Tekniikan pitäisi pystyä näyttämään riittävän kokoinen ja lyhyen matkan kuva:

1. Esimerkiksi laitteiden sijainti neljän metrin etäisyydellä voi kirkkaasti osua opettajaan valolla silmissä tai heittää varjon näytölle, jos joku kulkee sen ja projektorin välillä.

Pienessä huoneessa tällaisten laitteiden asennus ei salli halutun kehyksen koon luomista. Tästä syystä tarvitaan malleja, joiden lyhyt projektioetäisyys on 0,1-0,51 metriä. Näin laite voidaan asentaa 10-50 cm: n etäisyydelle näytöstä ja laajentaa riittävän kuvan diagonaalisesti, mikä ei häiritse kaiutinta. Tällaisilla laitteilla on erittäin lyhyt tarkennusluokitus.

2. Suuremmassa yleisössä, jossa projektori seisoo kaiuttimen taakse tai on kiinnitetty kattoon, voit valita malleja, joiden indikaattori on 0,8-1,3 metriä. Tämä viittaa lyhyen tarkennuksen luokkaan. Niiden asettaminen liian lähelle ei salli laajentaa suurta kuvaa.

3. Kotiteatterille sopivat tavalliset polttoväli-mallit, jotka on asetettu 1,3-2 metrin päähän näytöstä. Kattokiinnitys eliminoi varjostuksen tai kaatumisen. Sama laite palvelee esityksiä konserteissa, joissa projektorit on ripustettu näyttämön teknisistä palkeista.

4. Jos ne asennetaan salin takana olevaan huoneeseen (elokuvateatteri, filharmoninen sali, koulutustila yrityksessä), projektioetäisyys voi olla 2 - 35 m, mikä edellyttää pitkäkeskeistä laitteistoa. Samaa laitetta käytetään, kun katsojan istuimet on sijoitettu kaltevuuteen siten, että niiden kasvu ei putoa linssin hehkun vyöhykkeeseen.

Diagonaaliset mitat

Jos kuvan laatu vastaa resoluutiosta, hyvä näkyvyys riippuu näytön koosta. Sitä pidetään diagonaalisesti, kuten televisiossa, mutta se on ilmoitettu metreinä. Koulussa, yliopistossa tai suuressa kokoushuoneessa projektorin kyky avautua 2–4 ​​metriä riittää. Tämä riittää, kun 100 hengen yleisö voi harkita kaikkea.

Pienessä toimistossa on hankalaa tarkastella näyttöä, jonka diagonaali on 2 m, joten laitteiden kykyä toistaa pienikokoinen video 0,7-1 m on pakollinen. , jotta jokainen voisi nähdä yksityiskohtia, varsinkin jos se ei ole kappaleen tai tanssin numero, vaan temppuja tai piirustuskilpailuja.

Valonlähde

Valo on perusta, josta matriisisuodattimet muodostavat kuvan. Jäljennettävän kalvon laatu ei ole suuresti riippuvainen sen tyypistä, mutta laitteen käytön ehdot vaihtelevat.

Lähde on kolme:

1. valo

Siinä on kaasu (ksenon) ja kierre. Lämmittää hehkuen. Sopii paremmin paikallaan oleviin malleihin, koska tarvittava jäähdytys on käytön jälkeen. Jos se laitetaan välittömästi autoon ja kuljetetaan, lamppu voi murtua ja se on 70% projektorin kustannuksista. Tällaisia ​​malleja käytetään kotiteatteriin tai saman koulun toimiston näyttelyihin.

2. LED

Se on diodi, joten se pysyy kylmänä pitkästä työstä huolimatta. Tällaiset projektorit tuottavat vähemmän melua eivätkä tarvitse jäähdytystä. Näyttelyn jälkeen voit heti taittaa pussiin ja siirtyä eri yleisöön. Tämä on hyvä vaihtoehto kannettavaan käyttöön ja mainontaan eri paikoissa.

3. laser

Moderni ja kallis ratkaisu, jonka avulla voit saada kirkkaan kuvan ja vähäisen lämmön. Tällaisia ​​laitteita asennetaan elokuvateattereisiin ja muihin julkisiin virkistyspaikkoihin jokapäiväiseen käyttöön.

Kaiuttimien läsnäolo

Joissakin malleissa projektorissa on sisäänrakennettu kaiutin, jonka avulla voit lähettää multimediatietoja tietokoneen järjestelmäyksiköstä, puhelimesta tai jopa flash-asemasta. Se on kätevä kannettavaan käyttöön pienissä luokkahuoneissa ja laitteen siirtämiseksi huoneesta toiseen (mainonta, kertaluonteiset tapahtumat).

Paikalliseen käyttöön luennoissa ja kokoushuoneissa aseta erillinen johdotus äänenvahvistinlaitteiston alle, jotta kaikki läsnäolijat voisivat kuulla hyvin. Täällä voit tallentaa sisäänrakennetut kaiuttimet.

Asennusmenetelmä

Projektori voidaan sijoittaa pöydälle tai jalusta. Tämä vaatii huolellista käyttöä, jotta ei vahingossa kallista kalliita laitteita tai tarttua siihen. Tapahtuman jälkeen laite poistetaan. Tätä ulkoasua voidaan käyttää, kun kannettava kertaluonteinen näyttö yleisöltä yleisölle tai kotiin, ja siinä on erillinen taulukko.

Luennon tai esitysalin varustukseen projektori on kiinteästi kiinnitetty, useimmiten kattoon. Joten se ei häiritse ihmisten kulkua, on aina käytettävissä nopeaan käyttöönottoon ja on turvallinen iskuilta ja kaatumiselta. Suurissa konserttisaleissa se ripustetaan teknisen palkin päälle vaiheen yläpuolelle.

Toinen asennusvaihtoehto on seinäkiinnike jalustalle. Tämä on kätevää ripustetun katon tapauksessa, jossa ei ole jäykkä perustaa kiinnitykseen. Jalusta voidaan kääntää oikealle ja vasemmalle, ja sarana projektorilla voi laskea alaspäin ylöspäin ja tarkentaa kulmaa. Sivuseinämässä oleva järjestely on kätevä pitkässä huoneessa, ja lyhyenä se suoritetaan takaosassa.

3D-tuki

Tämän ominaisuuden avulla voit katsella videoita erikoislaskeista, joissa on huomattava kuvan syvyys. Se on välttämätöntä, jotta voidaan näyttää elokuvia avaruudesta, merimaailmasta tai molekyyleistä ja atomeista.

Tällaiset projektorit on asennettu planetaarioihin tai kotiteatteriin. Silmien sisällön tarkasteleminen on kuitenkin silmille väsyttävää, joten tämä toiminto on suuremmalla syyllä perusteltua kaupalliseen käyttöön.

Wi-Fi-yhteys

Nykyaikaiset projektorimallit voivat toistaa tiedostoja, olla yhteydessä tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen paitsi langalla, myös etäyhteydellä. Se tapahtuu Wi-Fi-verkon kautta. Esimerkiksi puhelin siirtyy verkon kautta projektorin kanssa, ja siitä lähetetty kuva tai video lähetetään välittömästi suurempaan näyttöön.

Tämä on kätevää kannettaville näyttöille (vierailut eri oppilaitoksille, joissa on informaatio-ohjelmia), joten jalkojen alla on vähemmän johtoja. Se on hyödyllinen myös suuressa toimistossa, jossa käydään vilkasta keskustelua kehityksestä, jossa jokainen työntekijä voi johtavan asiantuntijan luvalla muodostaa yhteyden projektoriin ja näyttää työnsä version.

Matriisityyppi

Matriisi muodostaa täyden kuvan valovirrasta. Näitä laitteita on kaksi: 3LCD ja DLP.

Ensimmäisessä on kolme peilityyppiä, joista jokainen heijastaa omaa väriä: punainen, sininen ja vihreä. Prisman avulla ne yhdistetään yhdeksi, mikä antaa hyvin rikkaan pelin. Tämä vaihtoehto sopii kauniisiin mainontaesityksiin, opetusmateriaalin lähettämiseen, näyttelyyn, joka tapahtuu lavalla konsertin aikana.

DLP: llä on erilainen toimintaperiaate: kaikki lampun valo lähetetään matriisin sirulle, joka koostuu satoja tuhansia pieniä peilejä. Näiden elementtien läheisyys mahdollistaa suuren puhtausasteen. Tällaisella kaavalla on myös lyhyempi viive, joka on hyvä dynaamisten kohtausten välitöntä näyttöä varten. Tällaiset projektorit ostetaan usein kotiteatteriin tai tietokonepeleihin.

Lampun käyttöikä

Valmistajat ilmoittavat lampun käyttöiän (laitteen kallein solmu) ominaisuuksissa. Se auttaa näkemään, kuinka kauan laite kestää tietyllä taajuudella. Numero ilmoitetaan tunteina ja voi olla 3000–30 000.

Jos näytät tunnin pituisen koulutuselokuvan viisi kertaa päivässä, laite kestää noin kolme vuotta (3000 tunnin resurssi). Näin ollen, kun tiedät laitteen toimintatilan, voit säästää rahaa ja ostaa välittömästi laitteen 6000-7000 tuntia, jotta ostot eivät toistuisi kolmen vuoden kuluttua. Mutta jos aiot näyttää tiedostoja korkeintaan tunnin päivässä, laite, jonka lampun käyttöikä on 3000 tuntia, riittää 12 vuodeksi.

Nopea päälle / pois päältä

Pitkän käyttöajan jälkeen projektorin valoelementti kuumenee hyvin ja se on jäähdytettävä sisäisellä jäähdyttimellä. Vain silloin se voidaan pakata ja lähettää.

Kiinteän asennuksen kannalta ei ole väliä, mutta mobiilien näyttökertojen tapauksessa sinun täytyy nopeasti rullata laitteet. Tässä pikatoiminto on hyödyllinen, jotta lamppu lämpenee noin kahden minuutin ajan ja sammuttaisi nopeasti jäähdytyksellä.

paino

Laitteen massa voi vaihdella välillä 1,5 - 25 kg. Tämä on otettava huomioon kiinnittimiä valittaessa. Mutta ennen kaikkea se on tärkeää kannettavan käytön kannalta. 5 kg: n kuljettaminen on erittäin vaikeaa, joten mobiilien näyttökertojen paino on enintään 1,5 kg.

tulot

On tärkeää varmistaa, että projektori voi olla vuorovaikutuksessa median kanssa, josta on tarkoitus lähettää näyttöä koskevia tietoja. Tätä varten ominaisuudet antavat luettelon laitteen takana olevista tuloista.

Jos haluat toistaa tiedostoja flash-asemasta, sinun on tarkasteltava luetteloa nimikkeestä USB. Yhteyden muodostaminen tietokoneeseen edellyttää HDMI-liitintä, jonka avulla sitä voidaan käyttää kotiteatteriin tai videopeleihin.

Suurissa konserttisaleissa lähetetyn signaalin laatu katoaa pitkien johtojen takia, joten tällaisissa tilanteissa käytetään vain VGA-liitintä ja vastaavaa kaapelia.Jos aiot liittää muita äänilaitteita, on tärkeää varmistaa RCA: n läsnäolo.

Mikä projektori valita

kakoi vibrat proektor

1. TV-ohjelmien, urheilutapahtumien tai -pelien katseluun tietokoneessa tarvitaan laite, jonka kirkkaus on 2500 lumenia, DLP-matriisi, resoluutio 1920 x 1200, projektioetäisyys 1,2–10 m, sisäänrakennettu kaiutin, 3D-tuki, kontrastisuhde 18000: 1 ja lampun käyttöikä 6000 tuntia. Diagonaaliset kuvat 1-9 m. Tarvittava HDMI-tulo.

2. Oppimateriaalin tai esitysten näyttämiseksi toimistossa tarvitset laitteen, jossa on DLP-matriisi, lampun käyttöikä 5000 tuntia, näytön diagonaali 1 - 12 m, polttoväli 0,7-1,3 m, resoluutio 1280x800, sisäänrakennettu kaiutin, 3000 lumenin kirkkaus ja USB-liitin.

3. Mobiilinäyttöjä on helpompi toteuttaa LED-diodin pro rektorilla, jonka kirkkaus on 3500 lumenia, kontrastin ollessa 3500: 1, diagonaali 0,4–3 m, projektioetäisyys 0,5–4 m, resurssi 30 000 tuntia ja massa 0,3 kg.

4. Konserttien, DK: n tai planetaarien käyttöä varten he ostavat laitteita, joissa on laserlähde, resoluutio 1920x1200, kirkkaus 8000 lumenia, resurssi 30 000 tuntia, 3D-tuki, kontrastisuhde 2000: 1, projektioetäisyys 0,8-35 m, HDMI- ja DVD-D-portit paino noin 23 kg.

Kuinka paljon projektorit ovat

stoimost proektora

1. Kodin näyttölaite maksaa 50000-250000 ruplaa.

2. Oppilaitosten ja toimistojen projektori maksaa 27 000–60000 ruplaa.

3. Pienissä toimistoissa käytettävien kannettavien näyttöjen laitteiden kustannukset ovat 19000-40000 ruplaa.

4. Tehokkaat videoaggregaatit suurelle yleisölle ostavat 200000-280000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset