mylogo

Yksi puutarhan halutuimmista työkaluista on bentsokosa. Sitä käytetään taistelussa nurmikon korkeaa ruohoa vastaan, paksujen poisto puutarhan ympärillä, leikata yläosat ennen juurikasvien kaivamista, heinän kerääminen useille eläimille. Usein leikkureiden ääni voidaan kuulla korotetussa lohkossa, kun apuohjelmat toimivat. Laitetyyppi vaihtelee myös riippuen suoritettavasta tilavuudesta ja maastosta sekä niitetyn kasvillisuuden tyypistä. Alla oleva materiaali auttaa sinua valitsemaan tämän puutarhatarvikkeen oikein tiettyihin tehtäviin.

 

 

Miten valita bentsokosu

Paras valmistaja bentsokossia - mikä yritys valita

Jos sinun täytyy ostaa luotettava bentsokosu ja sinulla ei ole aikaa tutkia kaikkia sen ominaisuuksia, voit viitata luotettavien yritysten tuotteisiin:

 • Champion;
 • echo;
 • Huter;
 • Carver;
 • Hitachi.

Varmistaaksesi, että tämä puutarhatyökalu selviytyy tietystä tehtävästä, lue arvostelu, jossa kuvataan tunnettujen tuotemerkkien tiettyjen mallien soveltuvuus ja mahdolliset ongelmat. No, valita täysin itsenäinen bentsokosu, pelkästään parametreihin, voi se, joka lukee tämän artikkelin loppuun.

Toimintaperiaate ja laite bentsokosy

Toimintaperiaate ja laite bentsokosy

Kaasunleikkurit käyttävät polttoainetta polttamalla energiaa moottorin pyörimisen herättämiseksi ja vääntömomentin siirtämiseksi leikkuuelementtiin, jolloin voidaan leikata vihreää ruohoa, kuivia versoja, jäykkiä runkoja ja pensaita.

Merkittävä ero ruohonleikkurista on työkalun helppo kuljettaminen paikalleen. Joitakin kokoontaitettavia malleja voidaan kuljettaa myös polkupyörän rungossa. Erottaa motokosan ja käytön jyrkillä rinteillä. Kuljettaja voi kallistaa leikkuupäätä eri kulmiin ja saavuttaa hyvän tuloksen ilman, että laite vaikuttaa negatiivisesti.

Trimmerin pienen painon ansiosta voit työskennellä pitkään ja nopeammin kuin ruohonleikkureiden työntäminen eteenpäin. Jos leikkuuelementin alapuolelle jää kivi tai paksu haara, bentsokosyn linja lyö vain esteeseen ilman seurauksia. Tämän vuoksi laitetta käytetään menestyksekkäästi ruohonleikkuun reunan, pilarin ja aidan vieressä.

Benzokosa koostuu seuraavista osista ja osista:

1. Polttomoottori;

2. sauva;

3. Kiinnitys kalastuslinjalle tai veitsille;

4. Suojakotelo;

5. Käsittelee ohjauspainikkeilla;

6. Reisilevy;

7. Polttoainesäiliö;

8. Käynnistys käynnistyy;

9. äänenvaimennin;

10. vähennysventtiilillä;

11. Vyökiinnitys.

Leikkaus ruoho johtuu akselin nopeasta pyörimisestä sauvan sisällä, joka siirretään kelalle kalastuslinjalla. Jälkimmäinen on paljastanut päät. Sitten he hajottavat varret törmäyksessä.

Linja on kätevä, koska se ei katkea, kun se joutuu kosketuksiin kivien, aidan tai pylväiden kanssa. Tässä tapauksessa sen kuluminen on nopeampaa, mikä vaatii prosessin lopettamista ja pään pidentämistä, mutta kestää enintään minuutin.

Kalastuslinjan lisäksi benzokosa pystyy leikkaamaan veitset ja levyt. Ne on valmistettu muovista tai metallista ja ne ovat kiinteämpiä, joten voit poistaa paksuista pensaista ja jäykkyydestä alueelta. Mutta ennen kuin työskentelet tällaisen laitteen kanssa, on tarpeen tyhjentää kivien ja suurten oksojen tila.

Operaattori käyttää bentsokosua yhdellä tai kahdella olkapäällä kiinnitysvyöhön. Käynnistää työkalun avaimella olevalla avaimella. Lisäohjaus suoritetaan kahvoilla, jotka voivat tarkasti koordinoida leikkuuosan asennon.

Viisteen alussa käyttäjä vetää kaasun liipaisinta ja lisää kierrosta veitseen.Lyhyt siirtyminen alueelta toiselle, moottori ei sammu, mutta vain kaasun laukaisu vapautetaan.

Bentsokin tyypit

talous

talous

Ne erottuvat moottorin alhaisella teholla (jopa 1,5 hv), ohuella kalastuslinjalla, kevyellä ja kokoontaitettavalla tankolla, joka on kätevä kuljettaa. Useimmiten varustettu kaksitahtimoottori ja D-muotoinen kahva.

Avulla voit leikata maan ruohoa puutarhan ympärille puutarhan puiden, kukkapenkkien, puistojen penkkien alla. Ne on suunniteltu lyhyeen työhön päivän aikana ja pienet kuormat.

edut:

 • kevyt;
 • kohtuullinen hinta;
 • erilaisia ​​liitettyjä veitsiä;
 • kokoontaitettava sauva;
 • yksinkertainen toiminta;
 • bensiini ja öljy kaadetaan yhteen reikään.

haittoja:

 • kova moottorin toiminta;
 • enemmän myrkyllisiä pakokaasuja;
 • vähän virtaa

ammattilainen

ammattilainen

Mallit ovat korkealaatuisia. Rod useimmiten suoraan. Kahvan muotoinen valikoima on kätevä eri työskentelyolosuhteissa. Voimansiirrot ovat voimakkaita ja hiljaisempia. Vuorovaikutuksessa kalastuslinjan, levyjen ja veitsien kanssa 3-8 terälehdelle.

Tällainen työkalu painaa enemmän eikä ymmärrä, mikä on kuljetuksen kannalta hankalaa, mutta pystyy toimimaan 6-8 tuntia joka päivä. Niitä käytetään heinän keräämiseen, ruohon leikkaamiseen korkeiden nousujen, radan sivuilla suurissa puistoissa.

edut:

 • tehokkaat voimayksiköt;
 • vankka rakenne;
 • erilaisia ​​leikkuuelementtejä;
 • kyky käyttää monta tuntia;
 • hiljainen työ;
 • vähemmän myrkyllisiä pakokaasuja;
 • vähimmäisvaje.

haittoja:

 • suuri massa;
 • hankalaa kuljetusta;
 • monimutkainen hoito ja korjaus;
 • korkeat kustannukset.

Vaihtoehdot bentsokosyyn valinnalle

Vaihtoehdot bentsokosyyn valinnalle

teho

Kuinka nopeasti se tulee tekemään työtä bentsokosan kanssa riippuu sen tehosta. Se mitataan hp: ssä ja se voi olla 0,7 - 3,2. Mitä suurempi teho on, sitä nopeammin leikkuuosat pyörivät, mikä nopeuttaa kulkua alueen läpi.

Lisää voimaa tulee olemaan tärkeä, kun linja kohtaa jäykkyyttä. Heikot mallit voittavat vankan esteen ja voivat leikata sen viidennen kerran tai jättää sen. Vahvemmat koneet leikkaavat karkea varsi ensimmäistä kertaa, joten osan puhtaus kulkuaikana riippuu myös tehosta.

1. Jos motokosa ostetaan puutarhan hoitamiseksi, jotta ruoho leikataan puiden tai kukkapenkkien väliin, indikaattorit ovat melko alhaiset 0,7-1 hv.

2. Karkeamman kasvillisuuden (korkeatasoisten rakennusten pihat, suurten yritysten alue) työskentelyyn tarvitaan 1,5–2 hv: n arvoja, jotka mahdollistavat kovien varsien ja kuolleen puun selviytymisen.

3. Ruohon leikkaaminen tien puolella, jossa on pensaita ja paljon kiviä, vaatii 2,1–3,2 hv: n.

Moottorin reaktiivisuus

Benzokosy on varustettu seuraavilla moottorityypeillä:

1. Kaksitahtiset voimayksiköt - männät puristavat seosta ja ilman virtaus ja ulosvirtaus kammion sivu- ja yläaukkojen läpi. Kahden jakson aikana laite suorittaa samanaikaisesti ilmanottoa ja palamista yhdessä bensiinihöyryjen sekä pakokaasupäästöjen kanssa.

Nämä mallit vaativat polttoaineen ja synteettisen öljyn kaatamista yhteen reikään. He työskentelevät kovemmin ja päästöt ovat myrkyllisempiä. Mutta erilainen vaatimaton palvelu ja halpa korjaus. Kustannukset ovat erittäin edullisia. Tämä bentsokosa sopii mökkeihin, apuohjelmiin.

2. Nelitahtiset voimayksiköt - työ, sekä auton tehoyksikkö. Niissä on ilmaventtiilien järjestelmä, joka suorittaa ilman vuotoja ja pakokaasupäästöjä kampiakselin ja männän iskun liikkeen rinnalla. Tällaiset tuotteet ovat kalliimpia, koska ne ovat luotettavampia ja kestävämpiä.

Nämä ruohonleikkurit soveltuvat ammattikäyttöön suurilla alueilla (heinän korjuu, ruohon leikkaus tiellä useita kilometrejä, puiston tai yrityksen laaja alue). Bensiini ja öljy kaadetaan eri aukkoihin, mikä antaa vähemmän myrkyllistä pakokaasua ja hiljaista toimintaa.

Moottorin kapasiteetti

Tämä on toinen parametri, joka määrittää suorituskyvyn. Moottorikoneistot ovat tilavuudeltaan 22 - 57 cm3.Mitä suurempi numero, sitä nopeammin veitset voivat pyöriä. Tämä johtuu moottorisylinterien koosta.

Polttokammion tilavuusmallissa tulee suurempi määrä bensiinihöyryä ja ilmaa, jonka puristus johtaa enemmän energian ja nopeamman vääntömomentin vapautumiseen.

1. Pehmeän ruohon leikkaamiseksi maassa, kukkapenkki, nurmikko lapsille talon takana, melko alhainen 22-25 cm3.

2. Puiston hoitamiseksi ja ruohojen leikkaamiseksi puiden välissä, penkkien alla, polkujen vieressä tarvitset laitteen, jonka moottorin tilavuus on 30-40 cm3.

3. Karkeat pensaat ja tiheä kasvillisuus tarvitsevat ammattimaisia ​​laitteita, joiden indeksi on 45-57 cm3.

Leikkuuselementin tyyppi

1. Kalastuslinja - on halvin keino leikata. Nopea kierto mahdollistaa vihreän ruohon ja ohuen kuolleen puun leikkaamisen. Tämä on hyvä vaihtoehto mökeille, laitoksille ja puistotyöntekijöille, koska kalastuslinja ei heikkene törmäyksessä napaan tai reunaan. Mutta hyvin paksulle ruoholle se ei toimi, koska se joutuu nopeasti siihen.

2. Muovinen veitsi on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin kalastuslinja, mutta sen resurssi on paljon pidempi sen tiheämmän rakenteen vuoksi. Koskettamalla kiinteitä esteitä veitsi ei katoa. Tämä on edistyksellisempi vaihtoehto tienvarsien ja ruohon leikkaamiseen rinteillä.

3. Metallilevy - sisältää paljon hampaita ja toimii kuin saha. Hän pystyy poistamaan paitsi ruohoa ja kuolleita puita myös pensaita, joiden paksu on useita senttejä. Sopii paksun ruohon leikkaamiseen tasaiselle maastolle huolimatta jo olemassa olevista jäykistä runkoista. Mutta rinteillä voidaan ladata maahan, mikä hidastaa työtä. Pienillä kivillä pienet muruset nousevat, joten vaaditaan lasien kulumista.

Linjan paksuus

Kun kalastuslinjaa käytetään, sen oikea paksuus on tärkeää. Valikoima vaihtelee välillä 1,4 - 3,3 mm. Kosketuksessa paksunnetun varren, kuolleen puun tai pensaiden kanssa liian ohut elementti ei pysty leikkaamaan sitä ja jättämään sen kokonaan.

Mitä paksumpi linja, sitä parempi on selviytyä esteistä. Kalastuslinja on myös eri muoto, joka vastaa tulevaa työtä. Perinteistä pyöreää muotoa pidetään. Erikoistuneet ovat neliön ja kuusikulmaisia.

1. Työskentely puutarhassa, jossa pehmeä ruoho, riittää leikkauselementti, jonka halkaisija on 1,4 mm ja pyöreä poikkileikkaus.

2. Monikerroksisten rakennusten pihapiirin tai kylän kasvipuutarhan reunan on oltava 2,7 mm: n mittari, jossa on neliö.

3. Tien varrella kasvanut karkea runko tarvitsee halkaisijaltaan 3,0-3,3 mm ja kuusikulmaisen poikkileikkauksen.

Leikkuuleveys

Motokos pystyy leikkaamaan yhdellä kulkulla eri leveydellä 225 - 460 mm. Tämä on kolmas suoritusindikaattori. Jos haluat leikata ruohoa 2x2 m: n alueelle, jossa on minimiparametri, sinun on suoritettava 8 pyyhkäisyä ja enintään - 5. Mutta enemmän ei aina tarkoita parempaa.

1. Jos bentsokosaa tarvitaan pienten ruohoalueiden hoitoon puistossa, kukkapenkki, niin suuri leikkauksen leveys ei vaikuta suorituskykyyn, koska liikkumisten määrä on sama. Tässä sallitaan 225-300 mm: n arvot.

2. Suuria leveysindikaattoreita tarvitaan tilavissa kentissä, joissa heinää korjataan tai suurissa yrityksissä, sanatorioissa. Se leveys on 350 mm tai enemmän.

Säiliön tilavuus

Polttoaineen tynnyrin kapasiteetti on 0,3-1,2 litraa. Mitä suurempi tilavuus on, sitä kauemmin laite pystyy toimimaan ilman tankkausta. Pienillä indikaattoreilla ja suurella etäisyydellä polttoaineen sijainnista tarvitaan ylimääräinen kanisteri. Tämä on otettava huomioon, kun työskentelet etäyhteydestä paikasta.

1. Maassa, jossa voit aina mennä taloon ja kaada polttoainetta, voit käyttää pienimpiä 0,3 litran lukuja.

2. Puistojen ja apuohjelmien työntekijöillä on riittävästi 0,5-0,7 litran säiliötä, joka toimii pitkään ja palaa säännöllisesti tukikohtaan varastoinnin täydentämiseksi.

3. Pellolla (heinänkorjuu) tai tien puolella työskentelemiseen tarvitaan malleja, joissa on 1,2 litran säiliö.

Kynän tyyppi

On useita tavallisia kynätyyppejä:

1. D - voit pitää laitetta tukevasti nykimisen aikana, mikä on käytännöllistä työskennellä levyn kanssa alueella, jossa on kiviä ja haaroja;

2. J - helpompi jyrkissä rinteissä, koska se antaa leikkauselementille luonnollisen kaltevuuden;

3. U ja polkupyörävaihtoehdolla voit helposti ohjata päätä, mikä on hyödyllistä estettäessä esteitä (napa, puutarha-patsas, putket) kukkapenkeissä ja ruohon leikkaamisessa kapeilla alueilla.

Vetoakseli

Tämä elementti on kahdenlaisia:

1. Kova akseli - siirtää vääntömomentin voimayksiköstä karan vaihteistoon suoran teräsakselin kautta. Tämä on vankempi rakenne, joka kestää törmäyksiä karkean kasvillisuuden kanssa. Tällaiset trimmerit pääsevät puhdistamaan juoksupaikkoja ja ammatillista toimintaa. Kiintolevy toimii hyvin veitsillä ja levyillä.

2. Joustava akseli - välittää pyörimisen sauvan sisällä olevan kaapelin läpi. Sen plus on, että kun veitsi törmää kiveen, kaapeli imeytyy osittain tärinään ja putoaa vähemmän moottoriin. Vähemmän jäykän rakenteen vuoksi häviää voimaa ja kykyä leikata paksuja elementtejä. Siksi tällaiset mallit soveltuvat annosteluun ja pehmeään ruohoon.

paino

Massa bentsokosyytti voi olla 3,8 - 10,7 kg. Se riippuu moottorilaitteistosta, polttoainesäiliön koosta ja käyttöakselin tyypistä. Usein mitä tehokkaampi laite on, sitä raskaampi se on. Mutta paino on otettava huomioon myös käyttäjän helppokäyttöisyyden vuoksi.

1. Pitkään työhön puistossa, valtavassa puutarhassa tai yrityksen alueella on parempi ostaa 4-6 kg painavia malleja, joista olkapää ei ole kovin väsynyt. Näin voit työskennellä puoli päivää ilman pitkiä pysähdyksiä.

2. Julkisten palvelujen työntekijät ruohon leikkaamiseen lohkoissa ja tien varrella tarvitsevat tehokkaampia malleja, joiden paino on 7-10 kg, mutta prosessi vaatii keskeytyksiä.

Kokoontaitettava akseli

Joissakin trimmerimalleissa puomi, johon tehoyksikkö ja leikkauselementti sijaitsevat vastakkaisessa päässä, voidaan purkaa kahteen osaan. Tämä mahdollistaa laitteiden sijoittamisen auton runkoon tai polkupyörän runkoon.

Tämä malli on kätevä kuljettaa paikasta toiseen ja kompakti varastointi ruokakomeroihin. Se olisi ostettava pienten alueiden tarjoamiseksi tai hoitamiseksi puistoissa, kukkapenkeissä, varsinkin jos yhden työntekijän täytyy usein liikkua eri esineiden läpi.

Laitteet, joissa on erottamaton akseli, ovat lujempia ja sopivia jatkuvaan käyttöön, mutta ovat ongelmallisia kuljetuksen aikana. On järkevää ostaa ne toimimaan yhdellä suurella alueella tai kuljetuksen yhteydessä kuljetusta varten.

Mitä benzokosu valita

Mitä benzokosu valita

1. Huolehdi maan pihasta tai pieni puutarha muuttuu 0,7 hv: n trimmerillä, kaksitahtinen tehoyksikkö, 21 cm3 tilavuus, 1,4 mm: n kalastuslinjalla, 225-250 mm: n leikkuuleveys, 0,3 litran säiliökapasiteetti, joustava vetoakseli ja bruttopaino 4 kg. Säilytä ruokakomero on helpompi kokoontaitettava malli.

2. Valmistettaessa heinää eläimille tarvitaan laitteisto, jonka teho on 1,8 hv, mahdollisuus asettaa metallilevy, leikkuuleveys 300–400 mm, säiliön tilavuus 1 litra, D-muotoinen kahva, taipuisa akseli ja 6 kg: n massa.

3. Korkeiden rikkakasvien leikkaukset asuintilojen välillä toteutetaan käyttäen 5-7 kg painavia motokos, 30-40 cm3, kaksitahtinen, 3,0 mm: n kalastusviiva, 350 mm: n leikkuuleveys, 0,7 litran säiliökapasiteetti ja U-muotoinen kahva. Laitteen teho 2,5 hv

4. Tien sivun huoltaminen pensaikoilla tapahtuu muovisella veitsellä varustetulla kaasulevyllä, leikkuuleveydellä 270-320 mm, nelitahtinen tehoyksikkö, tilavuus 45-56 cm3, teho 3 hv, säiliön tilavuus 1 litra, kovalevyakseli, J-muotoinen kahva ja kokonaispaino 8-10 kg.

Paljonko bentsokot

Paljonko bentsokot

1. Työkalu antaa 3500-4500 ruplaa.

2. Leikkuukenttien ja niittyjen laitteet eläinrehulle maksavat 5000–8 000 ruplaa.

3. Asunto- ja yhteisöpalvelujen trimmeri on arviolta 7 000–14 000 ruplaa.

4. Benzokosa torjua kasvillisuutta pitkin valtatie maksaa 17000-40000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset