mylogo

Quadcopters voi suorittaa erilaisia ​​ilmassa olevia toimia, jotka eivät ole ihmisten ulottuvilla.

Ota kuva lintuperspektiivistä? - Ole hyvä!

Toimitat nopeasti pienen kuorman pari kilometriä? - Ei mitään ongelmaa!

Ammu huimaava laskeutuminen mustalla radalla menettämättä sinua toista kertaa? - Ei mitään kysymystä!

Jopa tällainen pikkuhilja kuin ryhmälomake, tämän levysoittimen voiman alla. Pienikokoisia droneja voidaan käyttää hakutoiminnoissa, osallistua lentokilpailuihin tai toimia lasten leluina - tärkeintä on valita oikea malli tietyille tarkoituksille.

 

 

1

Paras valmistaja quadcopters - mikä yritys valita

Joka vuosi Quadcopter-valmistajien luettelo päivitetään uusilla nimillä. Valitettavasti kaikki eivät onnistu, ja jotkut alun perin pyrkivät markkinoiden budjettisegmenttiin uhraamalla heidän droniensa laadun. Joka tapauksessa on parempi viettää aikaa hyvään merkkimalliin kuin ostaa halpoja levysoittimia kahden kuukauden välein epäonnistumisen sijasta.

Aloittelijoille ja ammattilaisille parhaiten sopivia multicoptereita tarjoavat yritykset:

1. DJI-innovaatiot

2. 3D-robotiikka (3DR)

3. UDI RC

4. Aeryon-järjestelmät

5. Terä - Horizon Hobby'n "quadrocopter" -haara

6. SYMA

Meidän sijoitus Näiltä valmistajilta löytyy useita mielenkiintoisia malleja. Mutta jos mikään niistä ei täytä vaatimuksia, suosittelemme, että tutustut neljän roottorin UAV: ​​n asiantuntijoiden suosituksiin - ne auttavat sinua löytämään parhaan vaihtoehdon.

Laite ja quadcopterin periaate

ystroistvo kvadrokoptera

Quadcopter on suhteellisen mutkaton ilma-alus, joka tietyillä taidoilla ja radioelektroniikan perusosaamisella voidaan koota itsestään käsin tai yksittäisistä materiaaleista. Mutta vaikka hankit RTF-laitteen (eli "valmis lentämään"), sinun on tiedettävä ainakin suunnilleen, miten se on järjestetty ja mitä se nousee ilmaan.

Kaikki multicopterit koostuvat useista perusosista:

 • asuminen;
 • Ruuvit - yleensä neljä, mutta malleissa on 3, 6 ja jopa 8 terää;
 • Yhdistetyt synkronimoottorit;
 • Ohjausyksikkö - elektroninen levy, jossa vastaanotin käsittelee konsolista tulevia signaaleja, ja joukko antureita tai pahimmassa tapauksessa gyroskooppi;
 • Akku ja kaukosäädin;
 • Joissakin "aikuisten" malleissa on sisäänrakennettu digitaalikamera.

Mitä monimutkaisempi ja kalliimpi drone-malli on, sitä useampia muita antureita sillä on: GPS, kiihtyvyysmittari, barometri, sonari - tämä ei ole täydellinen luettelo siitä, mitä multicopterit ovat "täytteenä" tänään.

Mutta riippumatta siitä, kuinka monimutkainen lentokoneen laite, sen toiminnan perusperiaate ei muutu. Vastaanottimen kautta drone board vastaanottaa radiosignaaleja - komentoja kaukosäätimestä. Niiden mukaan se hidastaa tai nopeuttaa moottoreita ja pakottaa yksikön liikkumaan ilmassa.

Samalla mikrokontrolleri tarkkailee jatkuvasti anturien ilmaisimia (tai gyroskooppien akseleiden poikkeamaa) säätämällä kunkin ruuvin nopeutta erikseen. Lentoonlähtöön ja pystysuuntaiseen laskeutumiseen drone käynnistää kaikki moottorit samalla nopeudella, kääntämällä ja suorittamalla erilaisia ​​temppuja - se nopeuttaa ja hidastaa muita.

Quadcopterien tyypit

Itse asiassa quadrocopterit ovat vain erityistapaus, jossa on neljä ohjattua radiota ohjaavia droneja. Kyllä - yleisin, mutta ei ainoa.

Neljäteräistä (todella quadrocopteria)

kvadrokopter

Tämä perhe on saavuttanut erityisen suosion multikopterien keskuudessa, koska se on monipuolinen ja optimaalinen ja hyvä ohjattavuus. 4 terällä olevat pisteet saavat korkeuden korkeintaan 5 m / s nopeuksilla ja pienenevät 4 m / s. Niiden suurin vaakasuuntainen nopeus saavuttaa 25 m / s.

Useimmat neljän roottorin ajoneuvot tarttuvat signaaliin konsolista 2 kilometrin säteellä, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää melko moniin tehtäviin. Monet mallit (tietysti edistyksellisiä) on varustettu valokuva- ja videokameroilla, joiden resoluutio on enintään 13 megapikseliä ja katselukulma jopa 100 °. Keskimääräisen kopterin akun kapasiteetti kestää noin 15-25 minuuttia lentoa, vaikka se riippuu paljon levysoitimen koosta. Jotkut nelikulmat voivat istua kämmenelle ja painaa noin 15 grammaa, kun taas toiset voivat saavuttaa puolen metrin halkaisijan ja vetää 3 kg.

Plussat:

 • Valtava valikoima erilaisia ​​malleja;
 • Valokuvien ja videokameroiden saatavuus, joissa on hyvä katselukulma;
 • Suuri nopeus;
 • Hyvä valikoima ja hyvä ohjattavuus.

miinukset:

 • Vähintään yhden ruuvin rikkoutuessa.

Trikoptery

trikopter

Tällaisilla radoilla on vain 3 ruuvia ja niissä on pienitehoiset kollektorimoottorit. Nämä eivät yleensä ole kovin suuria ajoneuvoja, joilla on erinomainen ohjattavuus. Niiden terillä on usein erityinen suojaus, mikä vähentää ruuvivirheen vaaraa vahingossa putoamisen aikana ja operaattori itse mahdollisten vammojen syntymisen aikana.

Trikopteria voi lentää 30-50 metrin säteellä ohjauspaneelista ja olla ilmassa enintään 10 minuuttia, mutta akun lataaminen USB-portin kautta kestää noin tunnin. Kolmiteräisten mallien mitat ovat myös vaikuttavia moninaisuudessaan: niiden joukossa ovat sekä 5x4x4 cm: n mittaiset sisäilmat, että 40 senttimetrin laitteet, joiden paino on enintään 1,5 kg.

Plussat:

 • Suurin ohjattavuus;
 • Kompakti koko ja suhteellisen pieni paino;
 • Suojaruuvien läsnäolo;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Tavallisen kameran puute;
 • Pieni määrä signaalia, mutta leluille, joka on tropopteri, riittää.

Geksakoptery

geksakopter

Se on täysin toimiva laite, jossa on 6 ruuvia, jotka pystyvät nousemaan korkeuteen ja joiden paino on jopa 10 kg. Tällaisille malleille on ominaista parempi tasapainotus ja luotettavuus, koska vaikka yksi ruuveista epäonnistuu, laite pystyy laskeutumaan ilman kaatumista. Peruskokoonpanossa "kuuden siivekkäiset" drones on usein varustettu kameroilla, joiden resoluutio on enintään 15 megapikseliä, ja suuri akku mahdollistaa niiden olevan jopa 40 minuuttia ilmassa.

Ja näiden laitteiden tärkein etu on kaukosäätimen alue - noin 6 km. Mutta niiden nopeusominaisuudet ovat hieman huonommat kuin quadcopterit: jopa 5 m / s lentoonlähdössä, jopa 3 laskevassa ja enintään 20 vaakatasossa. No, älkäämme unohtako mittoja: halkaisijaltaan 6-roottoriset dronit saavuttavat 0,5-1 m ja paino 5-10 kg.

Plussat:

 • Ne voivat jo nostaa ja kuljettaa pieniä kuormia;
 • Valmiit hyvät kamerat;
 • Korkea lentoalue ja ilmassa vietetty aika;
 • Lentoturvallisuus ja kyky laskeutua jossakin moottorissa on vika.

miinukset:

 • Matala ohjattavuus;
 • Korkea hinta

Oktokoptery

oktokopter

Suurimmat kopterit (halkaisijaltaan enintään 1,5 m) ja 8 erillistä ruuvia. Tällaiset laitteet ovat jopa turvallisempia ja vakaampia kuin kuusikulmat: 1-2 ruuvin vikaantumisen yhteydessä UAV voi jatkaa tehtävää. Kahdeksan terän dronesin kantavuus on 20 kg, vaikka niiden oma paino ei ylitä 9-10 kg.

Valitettavasti tällaisten mahdollisuuksien on maksettava. Nykyaikaisen oktokopterin lentomatka on yleensä enintään 1-1,5 km, ilmassa oleva aika on 15-30 minuuttia. Laitteet nousevat ja laskevat jopa 2-3 m / s: n nopeudella, ja suorassa linjassa ne kehittyvät vain "15 m / s".

Plussat:

 • Pystyy nostamaan raskaita kuormia;
 • Suurin luotettavuus ja vakavuus lennon aikana;
 • Kyky liikkua edelleen 1 tai 2 moottorin vikaantumisen yhteydessä;
 • Tavallisen kameran läsnäolo;
 • Riittää pitkään ilmassa.

miinukset:

 • Suuret koot;
 • Valtavat kustannukset.

Quadcopter-valintavaihtoehdot

parametri vibora kvadrokoptera

mitat

Yleisiä droneja voidaan käyttää monenlaisten tehtävien ratkaisemiseen, mutta pienikokoiset mallit ovat ohjattavampia.

Ymmärtäminen, mitä kokoa tarvitset, kopteri auttaa perehtymään niiden lajikkeisiin:

1. nano

Tämä nimen etuliite saa miniatyyripuhelimet kotikäyttöön. Voit yrittää ajaa tällaista vauvaa kadulla, mutta vain rauhallisella säällä ja jos sinulla on kokemusta tällaisista levysoittimista. Nano- ja quadrocopterit ovat vaatimattomasta koostaan ​​ja painosta huolimatta melko vahvat, joten ne sopivat erinomaisesti harjoitteluun.

2. mini

Amatööri-droneja, joita voidaan käyttää sekä kotona että kadulla. Nämä edulliset mallit sopivat teini-ikäisille ja aikuisille harrastajille ensimmäisen koettimena "kokeilemalla".

3. keskimääräinen

Melko tukevat mallit, joissa on hyvät moottorit. Soveltuu kilpailuihin, temppuihin sekä amatööri-ilmakuvaukseen.

4. Suuret kopterit

Täällä voit ottaa turvallisesti malleja, joissa on 6 ja 8 terää. Nämä ovat kalleimpia droneja, jotka soveltuvat ammattimaiseen ampumiseen ja tavaroiden kuljetukseen ja ovat tällä hetkellä teknisesti edistyksellisiä.

Alue, aika ja lentonopeus

On kolme tärkeintä kriteeriä, jotka määrittävät, soveltuuko valittu ohjain tietyn toiminnon suorittamiseen.

Lentoasema:

1. Amatöörille, joka haluaa pelata vain droneilla tai kokeilla temppuja pitämättä laitetta näkyvissä, 500 metrin pituus riittää pään kanssa.

2. Lapsi ei tarvitse lainkaan pitkää kantamaa, muuten hän ei ole kiinnostunut - 100-200 m on enemmän kuin tarpeeksi.

3. Ne, jotka aikovat käyttää droneja ratkaisemaan ammatillisia ongelmia, on välttämätöntä, että hän voi lentää pois konsolista kilometrin ja enemmän.

Monikopterin pitkä lentoaika laajentaa tietenkin huomattavasti sen ominaisuuksia, mutta heijastaa myös laitteen kustannuksia. Meidän on maksettava vakavasti enemmän kapasiteettista akkua, jonka ansiosta auto pysyy ilmaan pidempään kuin tavallinen 15-20 minuuttia.

Nopeasti, täällä kaikki päättävät itsestään, kuinka paljon hän haluaa puristaa droneistaan. Aloittelijalle tai amatöörille laite, joka kiihtyy 30-40 km / h, riittää, mutta niille, jotka haluavat osallistua kilpailuihin, tarvitset nopean mallin, joka pystyy nopeuttamaan jopa 100 km / h

akku

Mitä tehokkaampi akku on laitteessa, sitä kauemmin se kestää ilmassa. Kuitenkin maksu riippuu moottoreiden kulutuksesta.

Mitä enemmän moottoreita on asennettu laitteeseen ja mitä suurempi niiden kokonaisenergiankulutus on, sitä mahtavampi akku on, muuten sinun ei pitäisi laskea pitkään lentoon:

1. Halvimpiin droneihin asennettujen halvimpien paristojen kapasiteetti on 1100 - 2200 mAh (arvot alle 1000 on otettava huomioon vain, jos ostat pienen "kotitekoisen" lelun).

2. Mallit, joissa on akkuja, joiden kapasiteetti on 2800–8000 mA • h, kuuluvat keskihinta-luokkaan.

3. Kallis ja tehokas dolgolet pitäisi olla akku, jonka ominaisuudet ovat 10 000-22 000 mAh.

Huomioi akun purkausvirta (merkitty numerolla etiketin C-kirjaimen eteen). Täällä on myös toivottavaa valita suurimmat arvot - jolloin voit helposti tuoda auton maksimaaliseen nopeuteen. Lisäksi akut alkavat ajan mittaan virrata virran voimakkuutta, ja jos sinulla on syöttö, akkua ei tarvitse vaihtaa pian.

Ohjaustyyppi

Nykyaikaiset kopterit lähettävät ja vastaanottavat radiosignaaleja eri taajuuksilla, joista jokaisella voi olla etuja ja haittoja:

1. Tällä taajuudella toimivat 900 GHz: n taajuudet eivät kykene lentämään konsolista yli 500 m: n etäisyydelle, mutta niiden signaali kulkee helposti esteiden (puiden, kerrostalojen jne.) Läpi.

2. 1,2-1,3 GHz - vastaanottoalue ei ylitä 1 km: tä, esteiden läpi kulkevat signaalit ovat huonompia, mutta silti kulkevat.

3. 2,4 GHz on yleisin taajuus. Laitteet voivat noutaa konsolilta signaaleja enintään 2 km: n etäisyydellä.Radiotaajuuksia on kuitenkin vaikeaa murtaa esteiden läpi, joten nämä miehittämättömien laitteiden mallit otetaan yksinomaan avoimille alueille.

Kun ostat quadcopteria, kiinnitä huomiota myös mallissasi olevien viestintäkanavien määrään. Täällä voi olla 4-10, ja mitä enemmän kanavia vastaanotin-lähetinpari käyttää, sitä enemmän ilma-alukset voivat suorittaa.

Lisäksi tuotettiin integroitua Bluetoothia sisältäviä droneja. Ja vaikka täällä alue on hyvin rajallinen, hänen ansiostaan ​​on mahdollista ohjata dronin lentoa älypuhelimesta tai tabletista (erityisohjelman kautta).

Toinen vaihtoehto yhteydenpitoon quadcopterin kanssa on Wi-Fi. Signaalin alue on myös pieni, mutta standardikameran kuvaama video voidaan lähettää tai tallentaa välittömästi reaaliajassa.

Signalointiteknologioiden luettelo ei rajoitu tähän. Jokainen vakava valmistusyritys on tiiviisti mukana kehittämässä omia tapojaan kommunikoida lentoyhtiöiden kanssa. Mutta mikä niistä on tehokkaampaa - aika kertoo.

Runkomateriaali

Droneesi vahvuus ja paino riippuu siitä. Pienillä quadcoptereilla valmistusmateriaali ei ole paljon, sillä ne ovat melko kestäviä hyvin suuresta putoamisesta. Mitä suurempi valittu malli, sitä tärkeämpiä ovat sen vahvuusindikaattorit.

Seuraavassa on seuraavat vaihtoehdot:

1. Puristettu vaahto

Hauras, mutta erittäin kevyt ja ylläpidettävä. Ei niin pelkää putoamista kuin piste isku kehoon.

2. muovi

Yleensä hyvä materiaali droneille, mutta vain jos se ei ole liian ohut ja siinä on vähintään keskitaso.

3. hiili

Olisi täydellinen, jos ei sen korkeat kustannukset.

4. alumiini

Sillä on hyvä kestävyys, mutta kaikista luetelluista materiaaleista se on vaikeinta.

Kameran läsnäolo

Quadcopterin kamera voi olla amatööri tai ammattilainen, ja se voi olla poissa kokonaan. Tarkastellaan kaikkia tapauksia:

1. Quadcopters ilman kameraa sopivat aloittelijalle tai lapselle, koska ne eivät yksinkertaisesti pysty samanaikaisesti ampumaan ja ohjaamaan laitetta.

2. Amatööri-kamerat (sisäänrakennetut) ovat alhaisen resoluution ja eivät tuota laadukkaampia kuvia. Yksityisen valokuvauksen ja videon osalta ne ovat kuitenkin aivan riittäviä.

3. Quadcopterin ulkoista (irrotettavaa) kameraa tarvitsevat vain ammattilaiset. Tällaiset laitteet mahdollistavat laadukkaan kuvauksen suurimmalla nopeudella. Raskaiden laitteiden asentamiseen tarvitset kuitenkin riittävän hyötykuorman ja vakauden lennon aikana.

Jos valitset dronin kameralla, on parempi ottaa malli, jossa on ylimääräinen kauko-ohjain, koska samalla on hyvin vaikeata ohjata ja hallita kuvauslaitteita.

Muita ominaisuuksia ja ominaisuuksia

Käytännöllisesti katsoen kaikilla keskimääräisen hintaluokan ja sitä korkeammalla neljänneksellä on tiettyjä lisätoimintoja. Tarvitsetko niitä vai ei - päättää itse:

1. Autopilotti - kun se kytketään päälle, laite lentää määränpäähänsä ilman ulkoista ohjausta.

2. Paluu lähtöpisteeseen - drone palaa sinne, mistä se lähti (huolehdi tästä ominaisuudesta, koska kopteri ei ole kyyhkynen eikä tunnista takana olevia esteitä).

3. Lentoa tavoitteen jälkeen - kopteri pystyy seuraamaan liikkuvaa kohdetta.

4. Älypuhelimen seuranta on samanlainen kuin edellinen, mutta se on jo liitetty ohjauspaneeliin tai älypuhelimeen.

5. Pisteiden läpi kulkeminen - voit asettaa monimutkaisemman reitin.

6. FPV - ensimmäisen henkilön tila. Eli tilaisuus nähdä erikoislaskeissa kaikkea multikopterina "näkee".

7. Vakautusjärjestelmä - aiheuttaa sen, että drone roikkuu ilmassa, jos kaukosäädin lopetti komentojen vastaanottamisen.

8. Esineiden ja eleiden tunnistaminen.

Mikä quadcopter valita

kakoi kypit kvadrokopter

1. Lahjaksi lapselle on parempi valita kolmiosainen tai nelikopteri ilman kameraa, pienikokoinen (halkaisijaltaan 20-30 cm) - ohjattava, kevyt ja kätevä. Toimintojen määrä voi tässä tapauksessa olla minimaalinen, mutta terien suojaaminen on tarpeen.Drone-lelun lentomatka ei saisi ylittää 100–200 m, mutta on toivottavaa, että sen kesto on vähintään 10–15 minuuttia.

2. Absoluuttisille aloittelijoille sopivat jopa 30-40 cm halkaisijaltaan pienet kompressorit, mutta integroidulla kameralla - vaikka amatööri. Toimintaväli 200 - 500 m on riittävä, myös suuri nopeus ei ole tarpeen - optimaalisesti 40-50 km / h. No, jos malli tukee ohjausta älypuhelimen sovelluksen kautta ja sillä on joitakin yksinkertaisia ​​mutta mielenkiintoisia toimintoja (lento tavoitteen jälkeen, "seuraa minua" jne.).

3. Jos olet äärimmäinen urheilija, ja tarvitset kopterin, joka poistaa stuntit hyvältä kulmasta, hanki ammattikäyttöön tarkoitettu laite ulkoisella kameralla. On tärkeää, että hän kehittää vähintään 60-80 km / h nopeuden ja voi lentää 200-300 metrin päähän sinusta menettämättä kosketusta.

4. Matkailijoiden fanit ja kauniiden valokuvien tekeminen tien päälle sopivat suurelle nelin tai heksakopterille. Hyvän lentotason ja maksimaalisen ilman vakauden ansiosta tällainen laite tuo sinulle upeita kuvia, jotka on otettu tavallisella tai ulkokameralla 1-6 km säteellä. Toiminnoista, joihin tarvitset GPS, autopilotti palaa pisteeseen. Jos sinulla on tarpeeksi rahaa ja luotsauskokemusta, voit ostaa mallin FPV-tilassa, niin voit tutustua ympäristöön ja etäkulmiin omin silmin.

5. Jos olet ammattimainen valokuvaaja tai videokuvaaja, hex-octocopter auttaa sinua. Se voi jopa ripustaa raskaan kameran vakauttamalla ja saada ylellisiä laukauksia villieläimistä tai täynnä lomia. Tällaisessa laitteessa tärkeintä on, että kantavuus on riittävä laitteen kuljettamiseen ja enimmäislentoon (1 km ja enemmän).

Paljonko kopterit ovat

stoimost kvadrokopterov

1. Yksinkertaisia ​​tricopter-leluja myydään 1 500 - 5 000 ruplaan. Sama lasten malli, mutta neljä ruuvia voit ostaa 900-10000 ruplaa.

2. Täysikasvuiset 4-teräiset ”aikuiset” drones alkavat 8000: sta ja saavuttavat 600 tuhatta.

3. Heksakopterin hinta on 80-500 tuhatta ruplaa.

4. Okokopterille on maksettava 120 - 1,3 miljoonaa ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset