mylogo

Todennäköisesti ei ole olemassa yhtä lasta, joka ei halua ajaa pyörällä. Pienin iloajelu kolmipyöräisessä mallinnuksessa, vanhemmat kaverit oppivat pyörittämään pyörää sivupyörien kanssa, ja teini-ikäiset, joilla on voimakasta ja tärkeintä kiireistä pyörillä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin aikuiset. Pyöräily ei ole vain hauskaa, vaan hyvä tapa parantaa lapsen terveyttä. Mutta vain, jos pyöräyksikkö valitaan tiukasti nuoren omistajan kasvun ja iän mukaan ja sillä on myös kätevä ja turvallinen rakenne.

 

 

Kuinka valita lasten pyörä

Lasten polkupyörien parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Lasten pyörä ei ole vain lelu. Se vaatii vauvan maksimaalisen luotettavuuden ja turvallisuuden. Mutta älä unohda, että tämä liikenne palvelee yleensä enintään 3-4 vuotta - sitten lapsi vain kasvaa ulos. Sinun ei tarvitse ajaa kalleimpia ja merkittävimpiä malleja, mutta sinun ei pitäisi myöskään ostaa halpaa tarahkua.

Markkinoillamme on monia hyviä polkupyöriä lapsille ja nuorille - sekä tuontia että kotimaista tuotantoa.

Suosituimmat tuotemerkit olivat:

 • Puky;
 • JAGUAR;
 • Injusa;
 • Rikkaat lelut;
 • Little Tikes.

Artikkelissamme voit oppia yksityiskohtaisesti kaikista ominaisuuksista. parhaat pyörät nämä yritykset. Mutta lopullinen päätös ostosta on tehtävä vasta, kun on tutkittu kaikki lasten kuljetuksen ominaisuudet.

Lasten polkupyörän toimintaperiaate ja laite

Lasten polkupyörän toimintaperiaate ja laite

Lähes 150 vuotta on kulunut ensimmäisen polkupyörän keksinnöstä, ja toimintaperiaate ja "rautahevonen" eivät ole muuttuneet paljon.

Ja ei ole eroa, onko hän aikuinen tai lapsi, vaikka nuorimpien malleilla on edelleen omat ominaisuutensa:

1. Runko on yksinkertaisempi ja helpompi, koska siinä ei ole vakavaa stressiä.

2. Istuin ja ohjaustanko ovat säädettävissä - tämän ansiosta pyörä voi ”kasvaa” lapsen kanssa.

3. Polkimet sijaitsevat usein etupyörän akselilla, ketjunsiirto asennetaan vain kaksipyöräisiin malleihin koululaisille.

Myös lasten polkupyörillä voi olla korkea kahva, jonka avulla vanhemmat voivat hallita murusien, tavaroiden korin, aurinkosuojan tai jopa pelipaneelin liikkumista. Mutta kaikki nämä elementit löytyvät vain esikoululaisille tarkoitetuista kolmipyöräisistä malleista.

Lasten polkupyörien tyypit

kolmi-

kolmi-

Kolmipyörä on ihanteellinen kuljetus 2–3-vuotiaille lapsille, jotka oppivat vain pyöräilemään. Täällä vauva ei tarvitse pitää tasapainoa, ja hän voi keskittyä polkimiin ja ohjaukseen.

Kolmipyöräisillä malleilla on erittäin yksinkertainen ja luotettava muotoilu, mutta niiden tärkein etu on vakaus. Yleisimpiä ovat kolmipyörät, joissa on yksi etu- ja kaksi takapyörää, vaikka niiden joukossa on myös vaihtoja.

Kolmipyörien koko on suunniteltu alle 100–105 cm: n korkeille lapsille.

Plussat:

 • Korkea vakavuus 3 tukipisteen takia;
 • Pieni paino;
 • Hyvä turvavara;
 • Kirkkaat värit, joita lapset pitävät;
 • Monissa malleissa on lisäksi korit, pelimoduulit, vanhempien kahva ja muut hyödylliset lisävarusteet;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Yleensä kova ja kova pyörä;
 • Älä pinoa ja vie paljon tilaa säilytyksen aikana.

Neljä pyörää (2 + 2)

Neljä pyörää (2 + 2)

Vanhempi lapsi, jolle kolmipyöräinen malli on jo liian pieni, sopii pieneen polkupyörään, jossa on lisäsuojapyörät.

Ulkoisesti nämä laitteet muistuttavat yksinkertaisimpia aikuisten polkupyöriä: niissä on ketjukäyttö ja pehmeät kumipyörät. Sivurullat voidaan poistaa heti, kun vauva oppii pitämään tasapainon.

Nelipyöräiset polkupyörät on suunniteltu 4-7-vuotiaille lapsille, joiden korkeus on noin 105-130 cm.

Plussat:

 • Erilaisia ​​malleja, joissa on mielenkiintoinen muotoilu (poliisipyörät, urheilu-moottoripyörät jne.);
 • Laaja valikoima säätöjä satulan ja ohjauksen korkeuteen;
 • Pienet sivupyörät eivät häiritse ratsastusta, vaan vain suojaavat;
 • Lapsi oppii nopeasti tasapainottamaan polkupyörän;
 • Joissakin malleissa on irrotettava vanhempi kahva.

miinukset:

 • Jyrkällä käänteellä chetyrekolesnik voi pudota sen puolelle;
 • Turvarullojen käpälät taivutetaan jatkuvasti.

kaksipyöräinen

kaksipyöräinen

Nämä mallit on suunniteltu opiskelijoille, jotka ovat jo hallinneet itsenäisen ajon. Rakenteellisesti ne eivät eroa aikuisten polkupyöristä - vain hieman pienemmät.

Erityisen mielenkiintoisia ovat vuoristo- ja stunt-polkupyörien lasten kopiot, vaikka leijonan osuus markkinoista on edelleen tavallisten virkistysajoneuvojen käytössä.

Plussat:

 • Laaja valikoima;
 • Kaikkien "aikuisten" toimintojen läsnäolo - jopa nopeuden kytkimiin;
 • Usein tulevat taitettavat kehykset;
 • On tyylikäs muotoilu.

miinukset:

 • Kehitä kunnollinen nopeus ja vaadi tiettyä kokemusta ratsastajalta.

Lasten pyörävalintavaihtoehdot

Lasten pyörävalintavaihtoehdot

Lapsen kasvu

Tämä on tärkein kriteeri lasten pyörän valinnassa. Jotta vauva voi oppia ratsastamaan, hänen täytyy olla mukava istua ja ajaa pyörää. Tätä varten sinun täytyy kokeilla haluamaasi mallia ja istua lapsellasi.

Oikea istuvuus merkitsee lapsen litteää selkänojaa, varsien asento ei ole korkeampi kuin rintakehän taso, ja polvi on lähes täysin suoristettu poljettaessa. Jos tilaat lasten polkupyörän Internetin kautta, on tarpeen noudattaa myyjän ilmoittamia lukuja.

Pyörän halkaisija auttaa sinua valitsemaan enemmän tai vähemmän tarkasti lapsen kasvun mallin:

1. Toddler-kasvu jopa 1 metriin sopii hyvin 12 tuuman pyörillä;

2. Kasvun ollessa 1,15-1,20 m on jo mahdollista ottaa malli, jossa on vanteet 14-16 ″;

3. 130-140 cm pitkä lapsi on mukava pyörillä, jossa on pyörät 18-20 ″;

4. Teini-ikäiset voidaan siirtää jo pyörille, joissa on alhaiset kehykset ja vanteet 20 - 24-26.

Jotta voisimme olla väärässä rungon pituuden kanssa, mittaa aukko satulan "nenästä" peräsimen linjaan: sen ei pitäisi olla enempää kuin etäisyys lapsen kyynärpäästä sormiensa kärjiin.

Runko ja pyörän materiaali

Lasten polkupyörien kehykset valmistetaan seuraavista materiaaleista:

1. terästä;

2. Alumiiniseos;

3. Komposiittimateriaalit.

Pienimmille kolmipyöräiset mallit voidaan valmistaa kovasta muovista. Erityistä voimaa ei tarvita tässä, mutta painoarvot: kevyet polkupyörät ovat vähemmän traumaattisia, ja lapsia on helpompi käsitellä. Jätä raskaan teräksen vuoksi teini-ikäiset tiilet ja nuoremmat koululaiset ottavat polkupyöriä alumiini- tai komposiittikehyksillä.

Myös lasten ajoneuvojen pyörät ovat erilaisia:

1. Muovi - sopii pienelle polkupyörälle, jossa 2-3-vuotias lapsi ratsastaa tasaisilla jalkakäytävillä tai leikkikentällä.

2. Kumi (puhallettava) - tarjoaa parhaan mahdollisen mukavuuden ja pehmeän ajon jopa epätasaisessa päällystyksessä. Mutta on olemassa vaara, että kamerat tulevat puhkeamaan, ja ne on pumpattava säännöllisesti.

3. Vaahtokumi - yhdistää kahden edellisen tyyppisen pyörän edut. Pehmeiden renkaiden alla ei ole ilmakammioita, joten pyörää ei voi lävistää, mutta poistot ovat melko keskimääräisiä.

jarrut

Kysymys jarrujen valinnasta vaivaa monia vanhempia: jotkut uskovat, että on välttämätöntä opettaa lapselle manuaalista jarrutusta välittömästi, toiset eivät näe sitä, miten tyynyjä käytetään. Itse asiassa kaikki riippuu lapsesi iästä ja hänen ratsastuskokemuksestaan.

1. Ohjauspyörän jarru on sopiva vain nuorille - jopa 6–7-vuotiailla on käsi, joka ei ole tarpeeksi vahva käyttämään sitä (ja sormet eivät usein riitä).

2. Lapsille paras vaihtoehto olisi jalkajarru.

3. Jos et vieläkään pysty päättämään, mikä järjestelmä on parempi, osta vain malli, jossa on yhdistetyt jarrut.

polkimet

Lasten ajoneuvojen polkimet ovat:

1. muovi;

2. Metallia.

Toinen vaihtoehto on tietenkin paljon vahvempi ja kestävämpi, joten se valitaan 6-vuotiaille ja vanhemmille lapsille. Mutta muovi voi helposti murentua ensimmäisen voimakkaan luistelun kauden päätyttyä tai hajota vahingossa tapahtuneesta vaikutuksesta.

Etsi polkupyörä, jossa on liukumattomat alustat, jotta lapsen jalka ei heitä pois. Mutta missään tapauksessa älä ota polkimia salvalla. Koordinointi lapsilla ei ole paras - kun lapsi on kiinnittänyt varren telineeseen, lapsi voi pudota hyvin epäonnistuneesti sen sijaan, että se seisoisi.

Turvallisuuskysymykset

Kaikkien pyörän ominaisuuksien tutkimiseksi ei pitäisi hetkeksi unohtaa lapsen turvallisuutta. Tämä ei koske ainoastaan ​​suunnittelun luotettavuutta - lasten paino on pieni, joten on epätodennäköistä, että laite putoaa vauvan alle.

Kaikkein tärkeintä on pienet yksityiskohdat, jotka näyttävät aluksi merkityksettömiltä:

1. Pehmeä vaahtokumi ohjauspyörällä;

2. Kumipoljin vuori;

3. Terävien reunojen ja reunojen puuttuminen polkupyörän missään osassa;

4. Ketjua ja etupyörän ketjua peittävä läppä;

5. Heijastavat piirustukset tai heijastimet, jotta autoilijat voisivat nähdä lapsen tiellä yöllä.

Pienimpiä pyöräilijöitä varten, jotka eivät vieläkään pysty hallitsemaan itsenäisesti kolmipyöräistä kuljetusta, turvavyöt, hihnan yläpalkin rajoitin ja syvä istuin eivät ole turhia. Vanhempi kahva ja jalkatuki mahdollistavat vauvan päästä mukavasti kotiin, kun he ovat väsyneitä polkemisesta.

Mikä pyörä valita

Mikä lasten pyörä valita

1. Alle 1,5–2-vuotiaille lapsille paras valinta on kolmipyörä, jossa on vanhempi kahva, jalkatuki, taitettava markiisi ja syvä istuin, jossa on hihnat ja turvajärjestelmät. Pyörän halkaisijan tulee olla noin 12 tuumaa, runko voidaan ottaa alumiinista tai korkealaatuisesta paksusta muovista. Se on hyvä, jos se on hienoa, se valmistuu musiikkipaneelilla ja tilavalla korilla lasten asioita ja pieniä ostoksia varten.

2. 2-4-vuotiaat lapset, jotka eivät vieläkään pysty pitämään tasapainoa, voit ottaa kolmipyöräisen alumiinikehyksen ja ilman vanhempien kynää. On toivottavaa, että sen paino ei ylitä 4 kg, muuten lapsi ei yksinkertaisesti selviydy laitteeseen, jos se putoaa tai jää jumiin reunan reunaan. Täällä tarvitset liukumaton polkimet, joissa on kumivuoraus ja jalkajarru. Pyörän koko on edelleen sama - 12 ″.

3. 3-5-vuotiaat lapset, jotka tuntevat olonsa hyvin luottavaisiksi satulaan, pitävät turvallisuudeltaan kaksipyöräistä polkupyörää, jossa on sivurullat. Runko voi olla alumiinia tai terästä, pyörien 14-16 ″ optimaalinen halkaisija. Muista tarkistaa, että valittu malli on säädettävä istuinkorkeus ja ohjaus, ja sillä on myös kaikki tarvittavat suoja- ja heijastimet.

4. 6–9-vuotiailla opiskelijat saavat säännöllisen pyörän, jossa on matala runko ja pari pyörää 18-20 tuumaa. Korkeuden säätöjä ja perusturvallisuusominaisuuksia tarvitaan edelleen. Jarrujärjestelmän osalta on parempi, että se yhdistettiin.

5. Teini-ikäiset tytöt nauttivat kevyestä alumiinipyörästä, jossa on ”naisten” runko pyörillä, joiden halkaisija on 20–24 tuumaa. No, jos sillä on taitettava rakenne - se yksinkertaistaa säilytystä kotona. Korin ohjauspyörällä, suuret siivet ja vartija ketjumekanismin suojaamiseksi ovat tervetulleita.

6. Pojat 10–14-vuotiailta ostavat pienen kopion aikuisten maastopyörästä tai temppupyörästä. Teräs- tai alumiinirunko voi olla taitettava, mutta jos lapsi haluaa aggressiivista ratsastustyyliä, on turvallisempaa ottaa täysin hitsattu. Pyörän halkaisija valitaan nuorten ratsastajan kasvun mukaan, eikä se yleensä ylitä 24 tuumaa. Käsijarruja tarvitaan, ja ne on asennettava etu- ja takapyörille.

Kuinka paljon on lasten pyörä

Kuinka paljon on lasten pyörä

1. Lasten kolmipyörä, jolla on vanhempien kahva, voi ostaa 5 000 - 16 000 ruplaan.

2. Tavallinen kolmipyörä ilman liikaa painoa on paljon halvempaa - 350 - 4000 ruplaa.

3. Lisäpyörien malli maksaa 3–7,5 tuhatta ruplaa.

4. Teini-polkupyörät ovat jo "aikuisten" hintoina - 6,5 - 53 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset