mylogo

Kartat ja kompassit pysyvät menneisyydessä ja antavat tien modernille navigointivälineelle. Luotettava navigaattori, joka ei tee virheitä eikä väsy - navigaattori. On vain tärkeää päivittää ohjelmisto ajoissa ja seurata laitteen latausta.

 

 

Kuinka valita navigaattori

Paras valmistaja navigaattoreita - mikä yritys valita

Venäjän markkinoilla suosio sai Euroopan, Amerikan, Aasian ja Venäjän valmistajien tuotteet.

Suosittelemme kiinnittämään huomiota sellaisten tuotemerkkien navigaattoreihin, jotka ovat eniten kysyttyjä:

 • Navitel;
 • Digma;
 • Dunobil;
 • Prology;
 • LEXAND;
 • Garmin.

parhaiden gps-navigaattoreiden sijoittaminen autoon ja artikkelissa parhaat turisti-navigaattorit asiakkaiden arvioiden mukaan Voit tutustua suosituimpien mallien ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin.

Toimintaperiaate ja laitteen navigointi

Toimintaperiaate ja laitteen navigointi

Tärkeimmät komponentit, jotka varmistavat laitteen toiminnan:

1. Chipset, mukaan lukien prosessori;

2. antenni;

3. näyttö;

4. Virtalähde;

5. RAM;

6. BIOS-muisti;

7. Flash-muisti;

8. Ohjelmisto.

Navigaattori vastaanottaa GPS-satelliittien lähettämiä signaaleja, jotka kiertävät maapallon keskirataa ja laskevat sijaintinsa avaruudessa.

Yhteensä navigointijärjestelmä sisältää 24 satelliittia. Kaksiulotteisen sijainnin määrittämiseksi, ottaen huomioon leveys- ja pituusasteet, laitteen on käsiteltävä signaaleja vähintään kolmelta satelliitilta.

Jokainen saapuva radiosignaali sisältää tietoa satelliitin sijainnista kiertoradalla ja ajankohtana. Vertaamalla signaalin vastaanottamisaikaa ja lähetysaikaa navigaattori määrittää etäisyyden sen lähteeseen.

Kun tiedot on käsitelty useilta satelliiteilta, hän löytää koordinaattien leikkauspisteen, joka on hänen sijaintinsa. Laitteen muistissa on ladattu kartta, johon tämä kohta on sijoitettu, mikä osoittaa selvästi kohteen sijainnin suhteessa ympäröivään maastoon.

Navigaattorityypit

Autonavigaattori

Autonavigaattori

Autonavigaattori auttaa tasoittamaan reitin lopulliseen määränpäähän reittipisteiden järjestämisellä, on mukava matkustaa hänen kanssaan tuntemattomilla alueilla, se on välttämätöntä pitkiä matkoja.

Laite voi olla asennettavissa ja irrotettava. Erityisissä automalleissa on sisäänrakennettuja navigaattoreita, jotka toimivat virtalähteenä.

Itsenäiset laitteet valmistetaan tabletin muodossa, imukuppeja tai erikoiskannattimia käytetään niiden kiinnittämiseen. Savukkeensytyttimen pistoketta voidaan käyttää virtalähteenä, jotkut mallit toimivat sisäisellä akulla.

Navigointilaitteita on saatavana erilaisilla laitteisto-ominaisuuksilla ja käyttöjärjestelmillä (Windows CE ja Android).

Laitteen tärkeimmät ominaisuudet:

1. Sijainti kartalla, ottaen huomioon liikkeen suunta ja nopeus;

2. Etsi tarvittava osoite tietokannasta;

3. Optimaalisen reitin valinta;

4. Reitin graafinen kuva;

5. Interaktiivinen apu ajon aikana;

6. Soundtrack.

etuja:

 • Näytön heijastamattomalla pinnoitteella leviää tuleva valo - kuvaruutu näkyy myös suorassa auringonvalossa;
 • Näytön diagonaalin optimaalinen valinta - laite ei häiritse tarkistusta, mutta voit tarkastella reitin yksityiskohtia kartalla ja jatkaa liikkumista
 • Useimmat valmistajat tarjoavat pääsyn sähköisten korttien päivityksiin tietyn ajan tai koko laitteen toiminnan ajan;
 • Suuri tehoantenni tarjoaa korkealaatuista viestintää;
 • Useimmat mallit on varustettu moduuleilla, joissa on internetyhteys, jonka avulla voidaan saada tietoa liikenneruuhkista reaaliajassa.

haittoja:

 • Rajoitetut toiminnot;
 • Venäjän syrjäisillä alueilla ja syrjäisillä paikoilla olevien karttojen hankkimisessa tai päivittämisessä saattaa olla vaikeuksia;
 • "Sidonta" autoon.

Tourist Navigator

Tourist Navigator

Useimmissa älypuhelimissa on GPS-tuki, joten herää kysymys turisti-navigaattorin tarpeesta. Mutta älypuhelimen käyttäminen navigaattorina voidaan harkita vain piknikille menemistä tai helppoa marssia dachan ympäri, koska vaikeissa olosuhteissa niiden paikannustarkkuus on nolla.

Signaalin vastaanottamisen este ei ole pelkästään syviä kanjoneita ja tiheitä paksuuksia, vaan myös sääolosuhteet: raskas lumi tai sade, matalat pilvet.

Siksi vaellus-, sieni-poimijoiden, metsästäjien ja kalastajien ystäville, jotka etsivät uusia paikkoja itselleen, tarvitaan turisti-navigaattoria. Sen ohjaus voi olla painike tai kosketus.

Se on äärimmäisissä olosuhteissa käytettäväksi tarkoitetut painemallit - he eivät pelkää kylmää, voit kysyä käskystä poistamatta käsineitä ja käsineitä. Niiden tärkein plus on suorituskyky, vaikka näyttö olisi vaurioitunut.

Monien mallien avulla voit kerätä tärkeitä matkailutilastoja varten:

1. Suurin ja keskimääräinen ajonopeus;

2. Reitille kulunut aika;

3. Pysähdyspaikat;

4. Kulunut matka ja loput matkalla määränpäähän.

Matkailunavigaattorit on jaettu kolmeen pääryhmään:

1. Yksinkertaiset mallit ilman karttoja. Kun kohde-koordinaatit on syötetty, laite ilmoittaa polun nuolella. Palatessasi annat reitin kääntöprojektin;

2. Mallit, joissa on ladatut kartat ja mahdollisuus lisätä ne, mutta rajoitetuissa määrissä;

3. Laitteet, joissa on muistikorttipaikkoja, jotka muuttuvat tarvittaessa. Voidaan käyttää auton karttoihin.

etuja:

 • Käytössä on pitkä työaika, joka voi ylittää 24 tuntia (virtalähteen osalta vaihdettavia paristoja ja (tai) suurkapasiteettisia akkuja)
 • Signaalin vastaanoton korkea laatu riippumatta korkeuksien ja sääolosuhteiden eroista;
 • Useimmissa malleissa on lisääntynyt suoja mekaanisia vaurioita, kosteutta, pölyä ja kylmää vastaan.

haittoja:

 • Ohjelman muuttamisen mahdottomuus (ohjelmaa voidaan muuttaa vain hakkeritoiminnoilla);
 • Useimmissa malleissa on pieni näyttö (2,2–3 tuumaa);
 • Pieni määrä toimintoja (paitsi navigointi).

Navigatorin valintavaihtoehdot

Navigatorin valintavaihtoehdot

ohjelmistot

1. Navitel

Venäjän kehittäjien ohjelmisto. Tämä on yksi yleisimmistä ohjelmista, jotka valmistajat asentavat oletusarvoisesti. Se toimii 9 käyttöjärjestelmässä, tukee kymmeniä kieliä. Siinä on määritelty kymmeniä tuhansia Venäjän kaupunkeja.

2. Autosputnik

Venäjän valmistajien ohjelmistot, joiden kartat ovat myös parantaneet yksityiskohtia. Tukee ilmaista Yandex-palvelua.

2. GARMIN

Ohjelmisto asennetaan vain saman yrityksen navigaattoreihin. Garminin yleiskarttojen erikoisuus ei ole pelkästään asfalttitien piirtäminen, vaan myös jalkakäytävät, portaat, hiekkatie ja glades, joita ei voi ajaa vaan myös kävellä.

4. IGO

Ohjelmiston ominaisuus - realististen kolmiulotteisten rakennusten kuva. Ohjelma on suunniteltu käytettäväksi megaapteissa ja Euroopan maissa, eikä sitä ole sovitettu Venäjän sisämaahan.

Korttityypit

Grafiikkakortit voivat olla rasteria ja vektoria. Rasterigrafiikka on laadukkaita satelliittikuvia, jotka on asennettu turisti-navigaattoreihin, he näkevät alueen helpotuksen.

Vektorikartoissa on pisteitä, jotka kiinnostavat kuljettajia - rakennuksia, huoltoasemia, hotelleja. Talojen ja katujen nimet on numeroitu.

Satelliittijärjestelmän tyyppi

Useimmat navigointilaitteet tukevat vain GPS-signaaleja.Kyky tukea signaaleja kahdesta satelliittijärjestelmästä (GPS ja GLONASS) lisää navigaattorin kustannuksia, mutta lisää datan vastaanoton luotettavuutta ja lisää koordinaattien määrittämisen tarkkuutta.

monipolkuohjelmiston

Satelliittien määrä, josta navigaattori voi siepata signaalin samanaikaisesti, lisää laitteen tehokkuutta. Mitä enemmän kanavia on, sitä enemmän tietoja vastaanotetaan ja käsitellään satelliiteista. Useimmissa malleissa on 8-12 kanavaa, laitteissa on 20 kanavaa.

suoritin

Prosessori (GPS-piirisarja) käsittelee vastaanotetun signaalin ja varmistaa sovellusten tehokkuuden.

Valitessaan prosessorin kellotaajuus on tärkeä - mitä suurempi indikaattori, sitä enemmän ”älykäs” navigaattori on - signaalit käsitellään nopeasti, sovellukset ladataan ja toimivat. On muistettava, että järjestelmän nopeus vaikuttaa muistin määrään.

Navigointijärjestelmän toimivuus on suoritettu prosessorilla, jonka taajuus on 500 MHz, mutta sovellusten, myös videon, nopeaa toimintaa varten tarvitaan vähintään 1000 MHz: n taajuusprosessori.

Käyttöjärjestelmä

Navigaattoreissa käytettävät käyttöjärjestelmät ovat Windows CE ja Android. Android-käyttöjärjestelmää käyttävät laitteet ovat "ketterämpiä", ohjelmistokehittäjät muodostavat ensisijaisesti tämän käyttöjärjestelmän päivitykset.

Windows CE: n tuotteet "hidastuvat", karttapäivitykset saattavat näkyä viiveellä. Mutta kun markkinat tarjoavat suurimman osan WinCE-malleista, ne erottuvat halvemmalla.

näyttö

Laitteet, joiden diagonaali on 5-7 tuumaa, ovat helpompia lukea tietoja. Kuvan laatu riippuu näytön tarkkuudesta - mitä korkeampi ilmaisin on, sitä korkeampi laatu. Erittäin hyvä kuva on 800x480: n resoluutio 5 tuuman näytöllä ja 1024x600: n resoluutio 7 tuuman näytöllä.

Lisäominaisuudet

Lisäominaisuudet tekevät navigaattorista helpompaa ja toimivampaa, mutta jopa ilman niitä valittu laite suorittaa suorat tehtävänsä.

Internet

Sen avulla voit päivittää käyttöjärjestelmän ja kartoittaa tietoja muodostamatta yhteyttä tietokoneeseen. Internetin avulla voit seurata todellisia tietoja liikenneruuhkista, valita parhaan reitin ja säästää aikaa.

Voit kytkeä Internet-navigaattorin verkkoon, jos sinulla on GSM-moduuli (tarvitset SIM-kortin) tai Wi-Fi-langaton moduuli.

FM-lähetin

Navigointilaitetta voidaan käyttää viestintävälineenä, jos se on käytettävissä. Jos laite on varustettu Bluetoothilla ja tukee puhelutoimintoa, voit liittää sen äänijärjestelmään radion kautta, jolloin voit soittaa ja vastaanottaa puheluja häiritsemättä tietä.

Bluetooth

Moduuli, jonka avulla voit liittää navigaattorin tietokoneeseen ja puhelimeen. Synkronointi puhelimen kanssa mahdollistaa pääsyn Internetiin ja saada tietoja liikenneruuhkista.

videonauhuri

Joissakin malleissa yhdistyvät navigaattorin ja DVR: n toiminnot.

1. Budjettimalleilla on pääsääntöisesti 1 megapikselin kamera.

2. Kalliimpia laitteita on varustettu kameroilla 2 ja 3 MP.

Tärkeä ominaisuus on myös videon pakkauskoodekki. Suositellut laitteet, jotka tukevat H.264: ää tai MPEG4: ää.

Tutka-anturi

Laitteet, joissa on sisäänrakennettu tutkatunnistin, antavat kuljettajalle tietoa jokaisesta tutkalta matkalla.

Joka navigaattori valita

Joka navigaattori valita

1. Navigaattorit, joilla on kätevä Navitel-kartta, ovat käteviä matkustaa Venäjälle - ne ovat yleisiä, yksityiskohtaisia ​​ja usein päivitettyjä. Lisäksi heillä on maksettu lisenssi useimmille laitteille;

2. Jos kuljettaja aikoo saada auton eurotour, IGO-kartografi on paras valinta. Tämän järjestelmän kartat ovat hyvin kehittyneitä ja yksityiskohtaisia. Niiden kanssa Eurooppa näyttää kodilta;

3. Garminin kartografia on ihanteellinen ratkaisu niille, jotka aikovat käyttää navigaattoria Venäjällä ja Euroopassa. Sitä tukevat vain samannimiset laitteet;

4. GPS-navigaattori ja ohjelmisto Autosputnik on paras valinta kuorma-autonkuljettajille, ne ovat erittäin käteviä, kun ne liikkuvat pisteestä toiseen, ne ovat informatiivisia.

5. Taksinkuljettajalle, jonka on kuljettava aikaa asiakkaan odottaessa, on parempi pysäyttää valinta Android-käyttöjärjestelmän navigaattorilla, joka tukee useita sovelluksia.

6. Kun ostat turisti-navigaattorin retkeilyyn, kalastukseen tai metsästykseen, sinun on kiinnitettävä huomiota laitteen suojaamiseen vaurioilta, kosteudelta sekä akun kapasiteetilta ja akkujen mahdollisuudelta.

Kuinka paljon navigaattori on

Kuinka paljon navigaattori on

1. Auton navigointityökalu merkin, ominaisuuksien ja lisätoimintojen mukaan maksaa 1,2 tuhatta ruplaa. jopa 32 tuhatta ruplaa. Amerikkalaisten Garmin-navigaattorien enimmäishinta. Laitteella, jolla on hyvä suorituskyky, voi ostaa 5-7 tuhatta ruplaa.

2. Navigaattori, joka suorittaa DVR: n toimintoja, maksaa 6 - 19 tuhatta ruplaa;

3. Laite, joka voi lisäksi suorittaa tutkan toimintoja, voidaan ostaa 7-10 tuhatta ruplaa;

4. Navigator 3 in 1 (jossa tutka ja DVR) maksaa 10–28 tuhatta ruplaa.

5. Hinnat turisti-navigaattoreille "purevat". Yksinkertaisissa malleissa hinta on 8 000 ruplaa. Laitteet, joissa on edistyksellinen navigointi, maksavat 18–24 tuhatta ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset