mylogo

Garden pruner on käsityökalu, sekä ulkoisesti että sen pohjalta, ja se muistuttaa suuria saksia. Tässä on vain paljon tällaisia ​​laitteita: jotkut on suunniteltu yksinomaan kukkien ja nuorten versojen leikkaamiseen, toiset käsittelevät paksumpia oksoja paremmin kuin käsihelmi. Kokematon kesäasukas on vaikea ymmärtää kaikkia herkkuja. Joten niille, jotka vain suunnittelevat parantaakseen sivustoaan, on hyödyllistä tietää, millaisia ​​risteilijöitä käytetään erilaisiin töihin ja miten valita oikea työkalu itsellesi.

 

 

Kuinka valita puutarhakone

Paras valmistajat puutarha metsästäjät - mikä yritys valita

Pruner on yksinkertainen työkalu, mutta jos ostat halpaa ja huonolaatuista varastoa, se joko katkeaa ilman selviytymistä toisesta vahvasta solmusta, tai se märkää oksat sen sijaan, että teit nopeasti ja siististi. Joka tapauksessa tulos on sama - siirryt myymälään uudelle leikkurille.

Jotta voisimme joutua toiseen hyödyttömään työkaluun, on parempi kääntyä luotettavien valmistajien malleihin:

 • Fiskars;
 • Tsentroinstrument;
 • Wolf Garten;
 • Palisad;
 • Raco.

Nämä yritykset tuottavat erinomaisia ​​työkaluja laadukkaista seoksista ja työskentelevät aina huolellisesti suunnittelunsa kautta huolehtimalla paitsi luotettavuudesta myös ergonomiasta. Se oli heidän mallinsa, jotka lankesivat meidän. Suosituimmat arvosanat.

Jokaisella puutarhurilla on omat vaatimuksensa varastotyöhön, joten tänään ymmärrämme, millaisia ​​sekuntureita sopivat ongelmien ratkaisemiseen.

Toimintaperiaate ja laitteen puutarhan karsinta

Toimintaperiaate ja laitteen puutarhan karsinta

Vakiomekaaninen metsäkone on vain yksi saksetyyppi, vain hyvin voimakas ja paksu terä.

Jotta hän voisi työskennellä isojen solmujen ja haarojen kanssa, "kaksi rengasta, kaksi päätä", joissa niitti oli keskellä, oli parannettava vakavasti:

1. Ylempi terä (työskentely) sisältää pakollisen hienon jauhamisen ja laadukkaan teroituksen.

2. Alempi terä (tuki) - valmistettu paksusta teräksestä. Ammattimallisissa malleissa voi olla tippa-astia ja se on usein vaihdettavissa.

3. Säätöpultti - yhdistää kaksi leikkuuterää. Sen avulla on säädettävä terien lähentymistä, saavutettava optimaalinen leikkausvoima, mutta ilman liiallista kitkaa. Vain silloin karsinta kestää todella kauan.

Kahvojen puolelta (muuten myös erittäin paksu ja taottu) on jousipelti ja pidike. Ensimmäinen suojaa kädet loukkaantumiselta, kun työskentelet vahvoilla oksilla, toinen takaa leikkuutyökalun turvallisen säilytyksen suljetussa asennossa.

Tyypit puutarha metsästäjät

Ohitus (yhteys)

Ohitus (yhteys)

Niitä käytetään kovien varsien ja haarojen leikkaamiseen jopa 2 cm: n paksuisiksi, molemmat terät ovat sirppimäisiä, mutta vain ylempi on teroitettu (alempi on korostettuna).

Kun kasvit on ohitettu metsästäjiä, on aina puhdas ja tasainen leikkaus vahingoittamatta loput ampumista. Käsityökalujen kokonaispituus ei yleensä ylitä 20-25 cm, josta 5-8 cm putoaa veitsi. Kosketuskoneen paino voi olla 200-250 g.

Plussat:

 • Kovien versojen ja kuivien varsien tarkka leikkaus ilman muodonmuutosta ja halkaisua;
 • Terien puolikuun muoto estää oksojen liukumisen veitsen alapuolelta;
 • Usein niissä on räikkä- tai tehomekanismit, joiden avulla voit helposti selviytyä paksuista varret.

miinukset:

 • Vaatii työkalun asianmukaisen sijoittamisen leikkauksen aikana;
 • Yhtenäisen teroituksen takia vasemmanpuoleisten on vaikeampi säätää.

Leikkausleikkurit (harjaleikkurit)

Leikkausleikkurit (harjaleikkurit)

Tällaiset laitteet soveltuvat noin 3 cm paksuisten pensaiden ja puun oksojen leikkaamiseen, jotka ovat tasomaisia ​​metsästäjiä, joilla on enemmän samankaltaisuuksia kuin klassisilla saksilla: niissä on kaksi symmetristä terää, joissa on kaksipuoliset teroitus ja pitkät kahvat (20-40 cm).

Niiden ansiosta voit helposti leikata varsien keskimääräisen paksuuden ilman lisävahvistimia. Myös havupuiden ja vanhojen puumaisia ​​pensaita leikattaessa voi olla aaltoilevia tai siksak-reunoja.

Plussat:

 • Yksinkertainen ja luotettava suunnittelu;
 • Pitkien terien ansiosta selviytyvät nopeasti suuresta määrästä työtä;
 • Voi leikata suuria oksia pensaista ja pienistä puista;
 • Laaja valikoima leikkuuterien kokoja;
 • Älä vaadi paljon vaivaa;
 • Salli kasvien karsiminen mihin tahansa suuntaan.

miinukset:

 • Painon pitäminen on vaikeaa;
 • Sinun täytyy työskennellä molemmin käsin.

raivaussakset

raivaussakset

Nämä ovat kahden edellisen lajittelijan hybridit. Loppereilla on samat pitkät kahvat kuin puutarha-saksilla ja lyhyet, mutta paksut sirppimäiset terät, joiden pituus on enintään 10 cm ja jotka kuuluvat tasomalleihin, toisin sanoen molemmat kankaat ovat teroitettuja ja liikkuvat toisiaan kohti.

Suunnittelua täydennetään usein vahvistimilla tai räikkävaihteilla, jotka mahdollistavat himmentimien selviytymisen jopa erittäin paksuilla oksilla jopa 5-6 cm.

Tällainen työkalu on suunniteltu puiden karsimiseksi, mutta se valitaan usein työskentelemään nuorempien ja alamittaisten kasvien kanssa - kaikki siksi, että kahden käden saksilla ei tarvitse taivuttaa liikaa. Monissa leikkaimissa on teleskooppikahvat, joiden pituus on 30-200 cm, mutta näiden mallien paino on melko suuri - 1,5-3 kg.

Plussat:

 • Laadukas leikkaus;
 • Tehokas, helppo käsitellä myös vanhojen puiden karsinta;
 • Kätevä työskennellä matalien ja raskaiden pensaiden kanssa;
 • Mallit, joissa on teleskooppikahvat, voidaan säätää pitkiä.

miinukset:

 • tilaa vieviä;
 • Erittäin raskas.

rokotus

rokotus

Nämä ovat puutarhaviljelijöitä, joilla on hyvin kapea laajuus ja moitteettomasti puhdas leikkaus, joka on tehty latinalaisen kirjaimen V tai puoliympyrän muodossa. Siiven ja kannan halkaisija, jonka tietty malli pystyy käsittelemään, riippuu käytettyjen veitsen tyypistä ja vaihtelee välillä 4 - 12 mm. Pituudeltaan oksastuksen jälkeläiset ylittävät harvoin 20 cm ja painavat jopa 250 g.

Plussat:

 • Täysin tarkka rokotusleikkaus tehdään;
 • Älä deformoi nuoria versoja;
 • Niin helppokäyttöinen kuin säännöllinen karsinta;
 • Älä vaadi paljon vaivaa.

miinukset:

 • Kapea "erikoistuminen";
 • Korkeat kustannukset

Puutarhan karsimisvaihtoehdot

Puutarhan karsimisvaihtoehdot

Valmistusmateriaalit

Yksi tärkeimmistä kriteereistä puutarhakoneen valinnassa on metalli, josta sen terät valmistetaan. Budjettityökalu on valmistettu tavallisesta teräksestä ilman pinnoitetta, joka muuttuu nopeasti tylsäksi ja ruosteeksi.

Hyvä kartoitus on tehty seuraavien merkkien seoksista:

1. 65Х13 - veitsiteräs eroaa erittäin korroosionkestävyydestä. Usein löytyy kotimaisen tuotannon metsästäjistä.

2. SK-5 on Aasian yritysten käyttämä korkeahiilinen työkaluteräs. Arvostettu siitä, että se ei vaadi usein teroitusta.

3. 440A: lla on suurin korroosionkestävyys ja samalla erinomaiset voimakkuuden osoittimet.

4. AUS-6 - edellisen tuotemerkin japanilainen analogi, jonka kulutuskestävyys on lisääntynyt.

5. Titaani on erittäin kevyt ja kestävä, se ei ole täysin alttiita ruosteelle, mutta tällaisen työkalun hinta on melko suuri.

Käsivarsien osalta ne ovat myös metallia, mutta sinun pitäisi olla kiinnostunut punoksen materiaalista. Tämä voi olla yleisin halpa muovi- tai kestävämpi vahvistettu polyamidi.

Tärkeintä on, että kahvoissa on liukumaton kumi-insertit, muuten laite pudotetaan jatkuvasti tai et voi siepata sitä mukavasti.

mekanismi

Sekulaattoriin asennetusta mekanismista riippuu se, mitkä oksat pystyvät selviytymään, ja mitä ponnisteluja tästä tarvitaan.

1. sakset

Yksinkertaisin ja vähiten tehokas on saksimekanismi: se siirtää teriin vain kuorman, jota voit käyttää työkalun kahvoihin. Siten tällaista karsinta voidaan käyttää yksinomaan nuorten ja ohuiden versojen leikkaamiseen. Ainoa asia, joka jotenkin helpottaa työtä, on kahvan itsensä lisääntynyt pituus, joka toimii vivun periaatteen mukaisesti.

2. sidonnaisuus

Lähes saksesta poikkeavat, vain tässä tapauksessa karsintakahvat ovat keskenään yhdensuuntaiset. Pitempiä pituuksia ja vahvuuden kasvua ei voida saavuttaa täällä, joten työkalu voi silti leikata erittäin ohuita varret. Mutta käsien kuormitus tulee vähemmän havaittavaksi, koska painat samanaikaisesti kahvat kaikilla sormillasi.

3. räikkä

Räikkämekanismi itsessään on hammaspyörä, jossa on tulppa, joka voi pyöriä vain yhteen suuntaan. Tällainen laite sallii "välipalan" paksun haaran useissa vaiheissa. Kun painat ensimmäistä kertaa, terät leikkaavat varren läpi niin paljon kuin voima oli. Mutta jokaisella seuraavalla nuppien liikkeellä veitset syvemmälle ja syvemmälle, kunnes he tekevät työnsä. Räikkämekanismi löytyy usein voimakkaista sekateureista, kuten loppusijoittajista ja ammattikäyttöön tarkoitetuista työkaluista.

4. Voimansiirto

Lisää itsenäisesti kahvoihin kohdistuvaa voimaa, mikä tekee mahdolliseksi leikata erittäin paksuja ja jäykkiä haaroja ilman suuria vaikeuksia. Tällaisen mekanismin läsnäolo tekee työkalusta raskaamman ja lisää karsintakustannuksia, mutta et löydä mitään tehokkaampaa kuin se - ellet osta sahaa.

jouset

Karsintajousen toiminta määrittää, kuinka nopeasti sen kahvat palaavat alkuperäiseen (avoimeen) asentoonsa.

Nykyaikaisissa malleissa on kolme tyyppistä jousia:

1. Lanka - heikoin ja lyhytikäinen, on lyhyt aivohalvaus;

2. Spiral (vipu) - erittäin tiukka, mutta täysin säädettävä;

3. Vyö - pidetään luotettavimpina, mutta käytön aikana ne tukkeutuvat jatkuvasti pienillä jätteillä.

Mikä puutarhan karsinta valitaan

Mikä puutarhan karsinta valitaan

1. Yksinkertaisimmista hiiliteräksestä valmistetuista tasoisista saksista (parempi - korroosionestopinnoitteella) riittää kasvattajille. Kevään tyyppi ei ole väliä, joten voit saada halvimmalla johdolla. Poikkeus on tehtävä vain niille, jotka ruusuja istuttavat. Paksujen varsien leikkaamiseen tarvitset toisen - ohitusleikkaimen, jossa on ylimääräinen pidike, jotta ei tarttu piikkikahvoihin käsillesi.

2. Myös paksujen ja kestävien terien kosketuksen ohitusleikkuri tarvitsee niitä, jotka huolehtivat pensaista. Nuorten viinirypäleiden tai pensasleikkojen leikkaamiseen sopiva, saksilla tai vipumekanismilla varustettu harjaleikkuri sopii, tiheät kaksi- tai kolmivuotiset oksat saattavat vaatia räikkää.

3. Puutarhat ja vanhat kuivat varret puutarhassa on tehtävä räikkäpuristuskoneella tai jopa voimansiirrolla. On toivottavaa, että työkalulla oli pitkä tai liukuva teleskooppikahva - sitten pääset mihin tahansa haaraan. Kiinnitä erityistä huomiota terien materiaaliin: sopiva korkean lujuuden omaava teräs 440A tai vastaava, sekä titaani, jos sinulla on tarpeeksi rahaa tällaiseen ostamiseen.

4. Hedelmäpuiden varttamiseen on järkevää ostaa erityisesti tätä karsinta-aluetta varten suunniteltu. On välttämätöntä käyttää sitä harvoin, joten teräteräs on varsin sopiva perusmateriaalina (terien suojapinnoitteen läsnäolo on tervetullutta, mutta ei pakollista).

Kuinka paljon on puutarhavälittäjä

Kuinka paljon on puutarhavälittäjä

1. Tavanomainen ohitusmittari maksaa 100 - 4800 ruplaa käytettyjen materiaalien ja alkuperämaan mukaan.

2. Malli, jossa on saksimekanismi, voi ostaa 140–2 900 ruplaan.

3. Hyvä pitkäkädensijan kahva maksaa 400–4,5 tuhatta ruplaa.

4. Oksasukkuri vetää 2,5-5 tuhatta euroa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset