mylogo

Hyvä musiikki tien päällä auttaa rentoutumaan, kirkastamaan matkaa tai täyttämään hiljaisuuden, kun mökissä on vain yksi henkilö. Voit tehdä tämän kytkemällä auton stereot. Pääyksikkö pystyy soittamaan kappaleita, toistaa videoita, elokuvia ja jopa näyttämään tien. Laitteiden kustannukset vaihtelevat suuresti sisäisistä ominaisuuksista, joten autamme ostajaa selvittämään, mitä ne ovat ja valitaan paras vaihtoehto pyydettyjen toimintojen ja hinnan mukaan.

 

 

Miten valita stereot

Auton stereojen parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Kun haluat nopeasti ostaa musiikkilaitteita salongissa, voit ottaa yhteyttä tämän alan päälliköihin.

Todistetut yritykset, jotka tuottavat korkealaatuisia pääyksiköitä autoille, ovat:

 • edelläkävijä;
 • Sony;
 • SoundMAX;
 • Kenwood;
 • Mystery.

Tiettyjen mallien kyvyt ovat kuitenkin hyvin erilaisia, joten on järkevää tutustua niiden etuihin ja haittoihin paras stereo. Tämä tarkistus on omistettu auton radion itsenäiselle valinnalle yksinomaan parametrien avulla.

Ajoneuvojen toimintaperiaate ja laitteen tallennin

Ajoneuvojen toimintaperiaate ja laitteen tallennin

Pääyksikkö on asennettu uusiin autoihin tehtaalla tai ostettu erikseen. Ne varustavat henkilöautoja, takseja, linjaliikenteen linja-autoja ja pitkäajoneuvoja.

Asennus tapahtuu yleensä kuljettajan oikealla puolella kojelaudassa 40–60 cm: n etäisyydellä ohjauspyörästä, jotta ohjauspainikkeet voidaan helposti päästä häiritsemättä tieltä.

Autostereo pystyy ominaisuuksista riippuen toistamaan musiikkia eri muodoissa, leikkeissä ja elokuvissa, ottamaan vastaan ​​radioasemia, näyttämällä tien tai kuvan takakamerasta. Vuorovaikutuksessa median kanssa siinä on liittimiä flash-asemille, muistikortille ja levyille.

Etupaneelissa on säätimet ja pieni näyttö, joka näyttää asetukset ja navigoi flash-aseman kansioihin.

Useimmissa malleissa on avaimet:

1. Ota käyttöön / poista käytöstä;

2. Radiokanavan valinnan numerot;

3. valikosta;

4. volyymi;

5. Vaihda kanavien ja radion välillä;

6. Ohjelmatyypin tunnustaminen;

7. Näyttää viestin tilanteesta tiellä.

Jos haluat käyttää auton radiota, sinun on käynnistettävä virta, paina päälaitteen virtapainiketta, valitse tulostusmateriaali (CD-kortti tai USB-asema, levy, radioasema), aseta äänenvoimakkuus ja nauti.

Radion sisällä on useita keskeisiä osia ja osia sen toimivuuden varmistamiseksi:

1. UMZCH-mikropiiri;

2. Audio-prosessori;

3. Flash-muisti;

4. dekooderi;

5. Suojaava diodi;

6. Radio siru;

7. kondensaattorit;

8. Zephyr;

9. Maksa yhteystietojen kanssa.

Joidenkin autostereoiden ominaisuus on liittää puhelin langattomasti musiikin toistamiseen. Tämä antaa pääsyn kaiutinpuhelimeen, jotta se ei häiritse ajon aikana. Toinen laite pystyy toimimaan ohjauspyörän ohjaussauvan kanssa, mikä helpottaa raitojen ja asetusten vaihtamista.

Autostereoiden tyypit

DIN1

DIN1

Tämä nimitys viittaa pääyksikön kokoon 180x50 mm. Suurimmassa osassa pieniä autoja, perheen sedaneja ja minibusseja on kojelaudassa tällainen katkaisu radion asentamiseen. Ne varustavat ne linjaliikenteen linja-autoilla ja vaunuilla. Mallit eroavat käytettävissä olevista kustannuksista ja monista eri toiminnoista.

edut:

 • muistikorttien 32 ja 64 GB tunnistaminen;
 • suuri valikoima valtaa;
 • herkkä radio-vastaanotto;
 • levyjen, korttien, flash-asemien lukeminen;
 • vuorovaikutus puhelimen kanssa langan yli;
 • kohtuullinen hinta.

haittoja:

 • yksinkertainen näyttö;
 • näytössä olevien tiedostojen lukumäärä on rajattu yhteen kansioon;
 • kaikki tunnisteet eivät näy näytössä;
 • Bluetoothia ei ole koskaan koskaan kohdattu.

DIN2

DIN2

Tämä koko viittaa suurempiin laitteisiin, joiden parametrit ovat 180x100 mm. Tällaiset laitteet ovat erilaisia ​​suurennettuja näyttöjä 6-7 tuumaa ja lisäominaisuuksia.

Useimmiten tämä on multimedian toisto leikkeillä ja elokuvilla, mikä on kätevää, kun odotat autossa tai pysyvän liikenteessä. Ohjaus suoritetaan joko fyysisillä näppäimillä tai suoraan kosketusnäytöltä.

Kartan katsominen ja GPS-ohjeiden noudattaminen on paljon helpompaa. Ne sijoitetaan yritystason autoihin ja crossoverssiin, joissa kojelaudassa on vastaava katkaisu.

edut:

 • hyvät katselukulmat;
 • suuri määrä tuettuja ääni- ja videoformaatteja;
 • liitäntä ohjauspyörän ohjaussauvaan;
 • monikaistainen taajuuskorjain;
 • kaikkien tallennettujen tunnisteiden näyttö;
 • Bluetooth;
 • yhdistelmä puhelimeen, joka perustuu iOS- ja Android-laitteisiin;
 • videolähtö;
 • GPS;
 • Kaiutinpuhelin.

haittoja:

 • korkeat kustannukset;
 • USB-sijainti ei ole aina kätevä.

Parametrit radion valitsemiseksi autolle

Parametrit radion valitsemiseksi autolle

Liitettävän median tyyppi

Auton radion valitseminen kannattaa miettiä, millaista mediaa käytetään yhteyden muodostamiseen.

Ne voivat olla yhdessä yhdessä laitteessa tai vain yhdessä:

1. SD on erittäin pienikokoinen, korttipaikka on aina edessä, kortti mahtuu 64 tai 128 gigatavuun. Plussa on kuljettajan täydellinen peitto kytkettynä, mikä suojaa korttia vahingossa tapahtuvalta erottelulta huolimattomalla liikkeellä kuljettajan tai matkustajan kädellä. Hyvä vaihtoehto taksille tai moderneille autoille.

2. DVD - asetetaan etupuolelta vastaavaan paikkaan, joka sijaitsee laitteen yläosassa tai kojelaudan taakse. Voit kuunnella musiikkia levyltä tai katsella elokuvia. Teknologia on vanhentunut, mutta jos elokuvissa on paljon elokuvia kotona, se on erittäin kätevä liikenteessä tai odottamassa. Soveltuu perheautoille ja linja-autoille, joissa sinun täytyy viihdyttää matkustajia pitkän matkan aikana.

3. USB - voit käyttää jopa 64 Gt: n taajuusmuuttajia ja toistaa musiikkia ja elokuvia. Suuren kapasiteetinsa ansiosta tämä on hyvä vaihtoehto pitkille matkoille perheen tai työn kanssa. On käytännöllistä, että tällainen portti on radiossa kuorma-auton kuljettajille.

Lähtöteho

Autoradiolla ei ole omia kaiuttimia, joten se yhdistyy ohjaamon akustiikkaan. Neljä pistorasiaa on tavallisesti tarkoitettu vuorovaikutukseen neljän kaiuttimen kanssa (kaksi ovessa ja kaksi takana). Lähtöteho mitataan watteina ja voi olla 35 - 200 wattia.

Laitetta valittaessa on välttämätöntä määrittää tämä parametri hytin äänen voimakkuuden vaikutuksesta. Mitä enemmän wattia, sitä voimakkaammin voit säätää ääntä.

1. Jos kone on hyvin eristetty radan melua ja moottorin työtä, niin vähintään 35-40 wattia riittää.

2. VAZ: n ja DAEWOO: n omistajat, joissa ei ole paras tiiviste, tarvitsevat 45-50 wattia.

3. Kova musiikin ystävät asettavat radion 55 W tai enemmän, varsinkin jos autossa on subwoofer.

4. Voimakkaalla moottorilla varustetuissa kuorma-autoissa ja merkittävissä ulkopuolisissa meluissa voi olla jopa 200 wattia.

multimedia

Laitteen kyky pelata ei vain musiikkia, vaan myös leikkeet, joissa on leikkeitä, ovat hyödyllisiä pitkään odottamassa. Niinpä liikenneruuhkassa voit katsella elokuvaa osissa, joissa ei ollut tarpeeksi aikaa kotona. Jos tämä on työ, jossa joudut usein odottamaan tuotetta tai matkustajaa, ladattu ohjelma tai esitys kestää jonkin aikaa.

Multimedia on hyödyllinen myös matkustajien kuljettamiseen tarkoitetuissa minibussikuljettajissa. Se on käytännöllistä pitkälle perhematkalle, jotta sukulaiset eivät kyllästy tielle. Lapset arvostavat ladattuja piirroksia, jotka häiritsevät raidan yksitoikkoisuutta. Kätevästi se on taksipalvelut.

Lyhyille matkoille ympäri kaupunkia työhön ja takaisin, tai tavaraliikenteen ja jatkuvan ajon tapauksessa tämä toiminto ei ole haettu.

Painikkeen valaistus

Voit painaa tarkasti painikkeita pimeässä radion mukana toimitetussa taustavalossa. Se voi olla eri värejä: sininen, sininen, valkoinen, punainen, keltainen, violetti, vihreä.

Kuljettajille, jotka liikkuvat vain päivän aikana, ei ole väliä, mutta illalla ja yöllä polttava punainen radiotallennin on hyvin kaukana muiden laitteiden vihreästä hehkusta.

Perustetut laitteet on aina korostettu samalla nopeusmittarilla ja kierroslukumittarilla, joten on järkevää valita radiopainikkeiden väri ohjaamon suunnittelun mukaisesti.

Bluetooth

Tätä toimintoa ei ole kaikissa laitteissa, mutta se voi olla hyödyllinen joissakin tilanteissa:

1. Langattoman yhteyden ansiosta voit liittää musiikkilaitteen puhelimeen ja toistaa tiedostoja siitä. Tämä on kätevää, kun unohdin flash-aseman kotona tai minulla ei ollut aikaa kirjoittaa uusia teoksia. Puhelin on aina käsillä ja siihen lisätään jotain, joten voit vaihtaa matkan. Tämä on käytännöllistä kiireisille ihmisille.

2. Voit ohjata laitteita ohjauspyörällä ohjauspyörällä. Joten et voi häiritä painamalla painikkeita radioon, ja vaihtaa kappaleita ja keskeyttää kappaleet tuntemalla ohjauspyörän näppäimet. Se on hyödyllinen kuljettajille, joilla on raskas liikenne.

3. Puhelimen kaiutinpuhelin voidaan määrittää. Joskus puhelimen dynamiikka ei riitä täydelliseen keskusteluun matkustamossa ajon aikana. Voit liittää sen Bluetooth-yhteyteen radio-nauhurin avulla, jolloin voit näyttää keskustelukumppanin vastaukset koneen akustiikkaan. Tämä on käytännöllistä tavaroiden kuljettamiseen tarkoitetuissa virallisissa autoissa, takseissa ja autoissa, jotka mahdollistavat ongelmien ratkaisemisen tieliikenteessä eikä häiritä ajamista.

taajuuskorjain

Komponentin äänen pakollinen muutos on mahdollista taajuuskorjaimen ansiosta. Toiminto pystyy tekemään jotkut aallot kovemmiksi ja selkeämmiksi ja muokkaamaan muita.

2-13 kappaleella on taajuuskorjaimet. Mitä enemmän niistä, sitä monipuolisempi voit säätää ääntä. Rockin, elektronisen musiikin ja klassikkojen fanit arvostavat tätä. Kasvava basso ja rummut yhdessä hyvän akustiikan kanssa mahdollistavat koostumuksen nauttimisen.

Tätä toimintoa ei tarvita, jos kuuntelet yksinkertaisesti radiota tai jos matkustamossa on suuria ääniä.

koko

1. DIN1 on useimmiten asennettu kotimaan autoihin ja keskiluokan ulkomaisiin autoihin. Ne varustavat linja-autoja, perhekuljetuksia ja kuorma-autoja. DIN2: n asettamiseksi niihin on lisättävä 50 mm: n etäisyys ylhäältä paneeleihin, mikä ei ole aina mahdollista ja voi vääristää torpedon muotoa tai lisätä piikit.

2. DIN2 on asennettu jeeppeihin, crossovereihin ja ulkomaisiin autoihin, joissa on toimeenpaneva luokka, jossa tähän on varattu paikka tehtaalta. Kun DIN1 on asennettu niihin, vapaa musta aukko kääntyy pelilaitteen päälle, mikä pilaa koko matkustamon sisätilan.

GPS

Joissakin auto-musiikkiasemissa on sisäänrakennettu GPS-moduuli ja ne voivat kommunikoida satelliitin kanssa auton sijainnin näyttämiseksi ja reitin kartoittamiseksi. Näin voit yhdistää radion navigaattoriin eikä ostaa erillisiä laitteita.

Tällainen toiminto on hyödyllinen taksinkuljettajille ja niille, jotka usein matkustavat tuntemattomiin kaupunkeihin työhön tai henkilökohtaisiin olosuhteisiin.

USB-paikka

Flash-aseman kytkeminen auton radioon voidaan tehdä joko etu- tai etupaneelista. Kaikki riippuu USB-liitännän sijainnista. Molemmilla vaihtoehdoilla on etuja ja haittoja.

1. Sisäänkirjautuminen takaa edellyttää, että ostat ylimääräisen kaapelin ja asetetaan elementti käsinekoteloon tai tuodaan se etupaneeliin. Tämä edellyttää lisäkustannuksia rahoituksesta ja järjestelyjen ajasta. Jos haluat liittää materiaalin, sinun on avattava käsinekotelon luukku tai nostettava käsinoja. Mutta mukana toimitettu flash-asema ei häiritse ja huolimaton liike ei lyö matkustajia. Tämä on hyvä vaihtoehto taksille tai perheelle, jossa on pieniä lapsia.

2. Taajuusmuuttajan asentaminen etupuolelle (etupuolelle) on yksinkertainen eikä vaadi lisätyötä ja varoja.Mutta radioelementistä jatkuvasti tarttuva elementti voidaan helposti koskettaa käsin. Siksi tämä radio sopii tilavaan matkustamoon tai kuljettajaan, joka usein matkustaa itseään.

Kaukosäädin

Jotkin autostereot ohjataan paitsi paneelista myös kaukosäätimen kautta. Tietenkin, kun kuljettaja on paikallaan, tämä ei ole välttämätöntä, koska painikkeita on helppo saada.

Kaukosäädin on hyödyllinen lepotilassa takaistuimessa, jotta et pääse etsimään raidaa tai etsimään toista aaltoasemaa. Luonnollisen poistumisen yhteydessä on myös käytännöllistä kuunnella musiikkia asetetusta avoimesta koneesta.

Käytettäessä vain konsolissa ajamista ei tarvita.

Näytön tyyppi

Autoradiot voidaan varustaa useilla eri tyyppisillä näytöillä:

1. Teksti - sisältää valoisia pisteitä, jotka näyttävät radioaseman numerot ja joitakin merkkien merkkejä. Tämä riittää perustamaan aallon tai näkemään, mikä kokoonpano pelaa nyt. Sopii kuorma-autonkuljettajille tai päivittäin kaupunkiin.

2. Nestekide - voi olla väri ja yksivärinen. Voit lukea kappaleiden nimen, selata kansioiden luetteloa ja saada visuaalisen koristeena sävellyksiä (juoksevat palkit, vilkkuva piste). Jotkut pystyvät näyttämään elokuvia. Tämä riittää käytettäväksi autossa ajaessasi töihin joka päivä ja takaisin.

3. Graafiset näytöt ovat usein kosketusnäyttöjä, jotka antavat laajan valikoiman asetuksia, koska painikkeiden lukumäärä ei rajoitu kotelon fyysiseen tilaan. Tällä näytöllä voit katsella elokuvia ja leikkeitä, jotka arvostavat minibussin matkustajia, lapsia ja niitä, jotka usein seisovat liikenneruuhkissa. Karttaa on kätevää käyttää tässä näytössä, ja taksinkuljettajat ja matkustajat asentavat nämä mallit aktiivisesti.

Tuetut muodot

Kaupungin välisellä matkalla radio häviää usein ja tarvitsee omaa musiikkivaraa asemaan. Tässä tapauksessa kannattaa varmistaa, että autostereo pystyy lukemaan olemassa olevat tiedostot.

1. Niille, jotka käyttävät musiikkilaitetta kerran viikossa ja joilla on tarpeeksi aikaa ladata uusia kappaleita, MP3-formaatti riittää.

2. Päivittäisen toimenpiteen avulla et voi seurata ja tallentaa kappaleita muissa muodoissa, jotka ovat näkymättömiä pääyksikölle, joten tarvitset laitteen, joka tukee WMA: ta ja WAV: tä.

3. Tarkastele laitteiden leikkeitä ja videoita, on syytä tarkistaa mahdollisuus lukea MP4, Xvid, MPEG1-2 ja AVI.

Kamerayhteys

Joidenkin laitteiden näytössä voit näyttää kuvan takakamerasta. Sijainti kuljettajan edessä on kätevä, jotta portista voi näkyä hyvästi, kun ajetaan taaksepäin. Tämä on käytännöllistä aloittelijoille tai usein pysäköintipaikoille kapeissa paikoissa.

Mitä auton radio valita

Mitä auton radio valita

1. Voit tehdä päivittäisiä matkoja ympäri kaupunkia työhön ja takaisin, melko yksinkertainen DIN1-malli, jossa on yksivärinen näyttö, 40 W, jossa USB-liitin etupaneelissa, MP3-tuki ja tunniste. Bonus on näytön kello.

2. Taksilla käytetyssä autossa sopii DIN1-autoradio, mutta siinä on suuri kosketusnäyttö 6-7 tuumaa, joka sijaitsee ylhäällä. USB-liitännän tulee näyttää takaa ja tuoda se ohjauspyörän tai käsinekotelon alle. GPS- ja Bluetooth-toiminnot ovat käytännöllisiä. Lähtöteho 200 wattia. Hyödyllinen tuki takakameralle.

3. Perheautolle ja pitkille matkoille tarvitset suuren DIN2-radion, jossa on kosketusnäyttö tai LCD-LCD-näyttö, 13-kaistainen EQ, joka tukee kaikkia äänimuotoja (WMA, MP3 ja WAV) ja videota. Laitteen on toimittava CD-korttien ja DVD-levyjen sekä puhelimen kanssa. Lähtöteho 50 wattia. Etäinen d / y ei ole tarpeeton.

4. Truckers tarvitsee DIN1-laitteen, joka tukee MP3-, WMA-, WAV- ja CD-levyjä sekä flash-asemia. Näyttö on riittävän graafinen tai mustavalkoinen. Lähtöteho 55 wattia. USB-liitin on kätevä etupuolella.

Kuinka paljon auton radio on

Kuinka paljon auton radio on

1. Autopuhelin työmatkalla maksaa 1000-1500 ruplaa.

2. Taksin monitoimimalli on arviolta 11000-27000 ruplaa.

3. Perheautojen ja pitkien matkojen laitteet maksavat 6000-10000 ruplaa.

4. Kuorma-autopuhelimeen voi ostaa 5000-7000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset