mylogo

BMH on yksi yksinkertaisimmista suunnittelemista polkupyöristä, jotka on alun perin luotu valmistelemaan lapsia motocross-koulutukseen. Kuitenkin he pystyvät kestämään sellaisia ​​kuormituksia, joita muut maastopyörät eivät voi hallita, ja tämä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon temppuajeluun. Valitettavasti on mahdollista löytää kunnon jako vain hyville rahoille, joten ammattilaiset keräävät usein kuoret itse. Mutta aloittelevat urheilijat voivat löytää kunnollisen BMX: n kaupassa. Tärkeintä on ottaa huomioon asiantuntijamme suositukset, jotta saisimme riittävän luotettavan mallin ratsastustasolle.

 

 

Miten valita BMX

Parhaat BMX-pyörävalmistajat - mikä yritys valitsee

Kokeneet ratsastajat “viimeistelevät” usein BMX: nsä siinä määrin, että loppujen lopuksi vain natiivi kehys jää niistä. Kuitenkin ne, jotka tuskin alkoivat harjoittaa tätä upeaa urheilua, on helpompi ottaa hyvä pyöräkokoonpano luotettavalta valmistajalta.

Erinomaiset Bicycle MotoCross -mallit tarjoavat yrityksille:

 • Haro;
 • NORCO;
 • BSD;
 • Duo;
 • koodi;
 • Varastettu.

BMX: n julkaisu on mukana joissakin maastopyörävalmistajissa, kuten:

 • GT;
 • kirjoittaja;
 • Jättiläinen.

Näiden merkkien parhaat polkupyörät löytyvät sijoituksestamme. Mutta ennen kuin lopulta päätät mallista, sinun pitäisi tutkia motocross-polkupyörien ominaisuuksia sekä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niiden laatuun ja luotettavuuteen.

Toimintaperiaate ja laitteen BMX-pyörä

Toimintaperiaate ja laitteen BMX-pyörä

Toisin kuin muut äärimmäiset pyörät, BMX-malleissa ei ole ripustusta. Jäykkä jäykkä runko on hitsattu saumattomista taivutusputkista, joilla on suurin lujuus ja suhteellisen pieni paino. Tämä on ainoa tapa parantaa ammuksen luotettavuutta.

Se eroaa myös geometriaansa: motocross-kehys on hyvin matala, usein pitkänomainen, vaikka sen pituus riippuu pitkälti siitä, mihin tyyliin pyörä on tarkoitettu. Koko rakenteen luotettavuuden lisäämiseksi kynsi hitsataan etupuoliskolle suoraan ruoriin (se toimii lisärasitusnauhana), ja takana olevat höyhenet kiinnitetään yläosaan eikä vain runkoistuinputkeen.

Mukautettu suunnittelu ja ruorissa. Täällä se pyörii vapaasti 360 °, jolloin voit laajentaa polkupyörällä tehtyjä temppuja. Luonnollisesti ei ole mitään puhetta kädensijoista ulottuvista kaapeleista, joten BMX: llä ei ole vaihteenvaihtojärjestelmää.

Jarrujen osalta monissa malleissa ne eivät yksinkertaisesti ole olemassa. Ja jos on, niin se on yleisimpiä U- tai V-jarrupalat, joissa on voimakaapelin siirto ja jotka on vedetty pistokkeen onteloon. Se kulkee gyrorotorin läpi ohjauspylväässä, koska monet tällaisten polkupyörien suorituskyvystä liittyvät ohjauspyörän pyörimiseen - ilman "sovitinta" jarrukaapeli yksinkertaisesti kiertyy ja irtoaa.

Toinen tyypillinen piirre polkupyörille on pieni pyörän halkaisija jopa 20 ″. Ensinnäkin sen avulla voidaan vähentää ammuksen massaa, ja toiseksi se tarjoaa hyvän ohjattavuuden eikä häiritse urheilijaa suorittamaan perusvoittoja.

Kiinnikkeet kiinnitetään lisäksi pyörien akseleille - lyhyet putket, joiden pituus on 10-11 cm ja jotka on suunniteltu tukemaan jalkoja ja liukuja (jauhaa) eri pinnoilla.

BMX: n polkupyörien tyypit

katu

katu

Suoralla pyörällä on kevyt ja erittäin yksinkertainen rakenne - usein ilman istuinta tai jarrujärjestelmää. Peggy-kilpa-auto kiinnittää itsensä ja valitsee sopivimman puolen asennusta varten.

Tällaisten polkupyörien pääasiallinen tarkoitus on vaellus kaupunkien olosuhteissa pitkin reunoja, kaiteita, portaita jne. Niissä on lyhennetty kehys, agressiivinen kulutuspyörä etupyörässä ja perinteinen liukas takana.

Plussat:

 • Kohtalaisen kevyt ja kompakti;
 • Kapea ohjauspyörä ja lyhyet höyhenet helpottavat vetämistä;
 • Hyvä pito;
 • Ohjattavuutta.

miinukset:

 • Hyppääminen jousilaudoista ei ole suositeltavaa - lähes pystysuora haarukka vaikeuttaa laskeutumista;
 • Usein on budjettipakkaus, vaikka kehys olisi hyvä.

Samanlaisia ​​tarinoita käytetään ruuville (Vert). Tämä on yksi upeimmista BMX-tyyleistä - ratsastus rampilla, jossa on ilmatiivistyksiä ja somersaults. Siksi "lentävien" polkupyörien varustaminen on muuten tarpeen.

Nastat on asennettu sekä etu- että takapyörille, ja renkaat ovat vain ohuita, ja niiden kulutuspinta on heikko. Muut ruuvin tarinat ovat samat suorat.

kilpa-

kilpa-

Itse asiassa tämä on klassinen BMX, jonka kanssa kaikki alkoi. Tällaiset polkupyörät on suunniteltu nopeisiin ajoihin, joissa reitillä on teräviä kierroksia, pienet putoukset ja muut pienet esteet. Niissä on kevyt runko, joka on valmistettu kestävästä alumiiniseoksesta 6005A ja kestävistä pyöristä, joissa on selkeä kulutuspinta. Jarrut asennetaan vain takaosaan.

Plussat:

 • Erittäin kevyt, mutta tarpeeksi vahva;
 • Hyvä vaihtosuhde, toisin kuin useimmat BMX;
 • He kävelevät varmasti liukkaalla ja löysällä maalla;
 • Kestävämpi pitkänomaisen pohjan takia;
 • Varustettu hyvillä kontaktipedaaleilla.

miinukset:

 • Jäykkä alumiinirunko ei vaimentaa tärinää.

lika

lika

Saat likaa (hyppää jousilaudoista ja äärimmäisistä ratsastuksista mäkimäillä), tarvitset kyykkyjä ja raskaampia polkupyöriä. Toisin kuin kaikki muutkin BMX-tyypit, tällaiset polkupyörät voidaan varustaa etupuolella, mutta myös takajarruilla.

Plussat:

 • Varustettu kestävimmillä kehyksillä;
 • Kestävä alhaisen painopisteen takia;
 • Pitkä pohja takaa vakauden lennossa;
 • Suuri haarukan kulma - takuu onnistuneesta laskeutumisesta;
 • Kestävä kumi, jolla on voimakas kulutuspinta.

miinukset:

 • Raskaampi kuin muut BMX;
 • Ei sovellu vaikeassa maastokävelyssä.

flatland

flatland

Tasainen - erittäin epätyypillinen pyörä, jota ei periaatteessa ole tarkoitus ajaa. Akrobatiaa suoritetaan siinä ja he tanssivat yhdessä pyörässä koskematta maata jaloillaan.

Näillä pyörillä on hyvin lyhyt pohja ja lähes pystysuora haarukka. Ne ripustetaan neljällä voimakkaalla kiinnikkeellä - parilla kullakin pyörällä - niin, että niissä olisi oltava luotettavat pensaat sekä edessä että takana.

Plussat:

 • Lyhyt kehys ja koko rakenne on tehty mahdollisimman mukavasti temppuja varten;
 • Vahvistettu vanne, jossa on suuri määrä neuloja;
 • Täysi toimintavapaus pyörän kanssa;
 • Reagoivat ja sitkeät jarrut.

miinukset:

 • Hyvin alhainen vaihteisto, mutta nämä pyörät ajavat ja eivät ole tarkoitettu.

BMX-pyörävalintavaihtoehdot

BMX-pyörävalintavaihtoehdot

Valmistusmateriaali

Tämä parametri määrittää kaiken: polkupyörän painon, sen "elämän" keston (sovitettuna ratsastustyyliisi) ja ammuksen kustannukset. Puhumme paitsi runkomateriaalista, myös muista ladattavista elementeistä: haarukasta, ohjauspyörästä ja pensaista.

BMX-polkupyörien valmistuksessa käytetään kahta päätyyppiä metalleja:

1. Hi-Ten on yleinen teräs, edullinen ja kaukana kestävimmistä. Aggressiivisen luistelun ja hyppäämisen myötä kaikki siitä valmistetut pyörän osat vaativat nopeasti vaihtoa - joko taivuttavat tai räjähtävät. Vaikka matalapainoisten urheilijoiden keskuudessa, korkea-kymmenen kestää kauan.

2. Cr-Mo - seostettu kromi-molybdeeniteräs. Sitä pidetään ihanteellisena kaikkien BMX-metalliosien valmistukseen, koska se on kaksi kertaa vahvempi kuin tavallisesti. Mutta se ei ole halpaa.

Keskimääräisessä hintaluokassa on polkupyöriä, joissa osa rakenteen osista on valmistettu Hi-Tenistä, kun taas toiset on valmistettu kromi-molybdeeniterästä. Jos tällaista mallia varten on tarpeeksi rahaa, varmista, että ainakin kehys on seostettu (sen korvaaminen maksaa liian paljon, toisin kuin muut solmut).

BMX alumiini- ja titaanikehyksillä on erillinen polkupyörien luokka. Ensimmäiset sopivat vain kilpaillen ilman vakavia hyppyjä ja iskuja, mutta niitä voivat käyttää nuoret ja lapset. Jälkimmäiset ovat liian kalliita, ja Cr-Moiin verrattuna hintaero ei vastaa niiden voimakkuuden eroa.

Ohjauspyörä ja pylväs

BMX-ohjauspylvään on oltava riittävän tehokas ja sen halkaisija on vähintään 1,1 / 8 ″. Edullisempaa on antaa integroitu lasi, jossa oletuksena ovat suljetun tyyppiset teollisuuslaakerit, joilla ei ole mitään negatiivista vaikutusta putkeen. Lisäksi tällainen sarake on helpompaa ja halvempaa muuttaa.

Kuljetuskuppi

Tämä istuin kiinnitystankojen polkimille ja vetopyörälle.

Nykyisin BMX-valmistajat tarjoavat 2 peruskokoa:

1. Kun painat laakerit ja holkki, se on parempi, jos se on Mid tai kevyempi espanja;

2. Kierteinen, ulkoiset laakerit (euro) - ei kaikkein juokseva. Raskas, ei kovin luotettava ja vaatii myös erityisiä sauvoja.

Joskus on myös polkupyöriä, joissa on lasia, kuten amerikkalaista, jossa laakerit (usein löysät) kiinnitetään lisäksi kuppeilla. Laitteen ostamisesta kuljetusmallilla on parempi kieltäytyä.

holkit

Ansaitse erityistä huomiota, kun valitset BMX-polkupyöriä, koska ne vievät usein koko kuorman.

Lisäksi heillä on useita suoritusmahdollisuuksia:

1. Frivil ovat suhteellisen edullisia hihoja, joissa on räikkä ja melko suuri raskas tähti.

2. Kuljettajan kanssa - ihanteellinen temppujen malleihin, koska räikkäkasetti on kestävämpi kuin räikkä ja sen avulla voit vähentää ammuksen painoa pienentämällä hammaspyörästöä.

3. Fricoster on tyylikäs ja järjettömän kalliita hihoja vain trikkipyörille. Mutta niitä ei käytännössä käytetä standardisoiduissa kliteissä, jos tämä ei ole jonkinlainen lippulaivamalli.

Älä unohda määritellä asennettujen laakereiden tyyppi: teollisuus (teollisuus) vaaditaan takapyörältä ja erittäin toivottavaa - edessä.

Koon osalta holkin takana on joka tapauksessa 14 mm: n halkaisija - tavallinen tusina ei ole täällä sopiva, koska tangon asennuksen jälkeen ratsastajan painon alle se yksinkertaisesti karkottaa. Etupyörässä on sallittua käyttää 9,5 mm: n kevyempää akselia - jos taas tämä ei ole tasainen malli, etkä aio laittaa etutappia.

pyörät

Ota heti pyörä kaksoisvanteilla - ne ovat vahvempia ja kestävämpiä muodonmuutokselle. Yksin voidaan ottaa teini-ikäiseksi, mutta useiden epäonnistuneiden hyppyjen jälkeen hän tekee helposti kahdeksan pyörästä.

Pinnojen lukumäärä riippuu navan koosta, mutta mitä enemmän niistä, sitä vakavammin on mahdollista ladata pyörät - tämä koskee sekä ratsastajan painoa että äärimmäistä vauhtia matkan aikana.

Renkaita käytetään yleensä leveillä (1,8-2,25 ″), joissa on liukas tai puoliksi liukas profiili. Mutta jos sinun täytyy rullata huono kattavuus, on järkevää ottaa enemmän aggressiivinen kulutuspinta.

Poljinmateriaali

Kyse ei ole itse tankoista - tässä valinta on ilmeinen: joko ostaa polkupyörän Cr-Mo: sta heti tai ota Hi-Ten ja vaihda seostettu seos ensimmäisestä rahasta.

Pyörän motocrossissa merkittävin kuormitus putoaa polkimen alustoille.

Seuraavassa on seuraavat vaihtoehdot:

1. Alumiinipedaalit - luotettava ja kestävä, melko edullinen.

2. Magnesium - paras, koska samoilla indikaattoreilla paino on pienempi kuin alumiini, mutta ne ovat paljon kalliimpia.

3. Muovi - edullinen, helppo vaihtaa, mutta ne eivät selvästikään riitä. Kyllä, ja kytkin, jossa niiden pohjat ovat merkityksettömiä.

Rostovka

Outoa, koska se voi tuntua, perinteinen runkokoko ei ole merkitystä BMX: ssä. Tällaisilla polkupyörillä ratsastus pääosin seisoo polkimilla, mikä tarkoittaa, että mukavuuskysymys riippuu vain urheilijan perustamisesta. Yläputken pituus kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota.

Valitse parempi sovitusmenetelmä, mutta vertailuarvon avulla voit käyttää näitä numeroita:

1. Lasten ja 140 cm korkeiden nuorten kehyksen koko on 18-20 ″.

2. 150-170 cm: n korkeudessa on jo mahdollista ottaa malleja 20.25-20.75 ″;

3. Korkeat urheilijat 180 cm sopivat kehykseen 21-21,2 ″, mutta tämä on katto. Tehdä temppuja tämän putken pituudella ei näytä olevan kätevä kaikille.

Mikä BMX valita

Mikä BMX valita

1. Jos haluat tuoda lapsen urheiluun, ota lapsen BMX-malli pyörillä 12-18 tuumaa.Alumiini- tai Hi-Ten-kehykset, joiden pituus on enintään 20 cm, riittää hänelle, pienet hihat, joiden halkaisija on jopa 10 mm - myös. Jarrut ovat pakollisia.

2. Aloittelijoille, jotka vain hallitsevat tämän upean urheilun, on parempi ottaa pyörä keskihintaiseen luokkaan, mutta varmasti kromi-molybdeenikehykseen, jossa on yhtä luotettava ohjauspyörä. Muut pyörän metalliset osat voidaan valmistaa tavallisesta teräksestä, jos ratsastajan paino on pieni.

Kokemuksen kasvaessa osa talousarvion talousarviosta olisi edelleen korvattava. Mutta takarungon pitäisi olla aluksi "aikuinen", eli sen halkaisija on 14 mm. Edessä ei ole erityisen tiukkoja vaatimuksia. Jarrut, kuten lasten polkupyörien tapauksessa, tulevat kätevästi aluksi.

3. Ne, joilla on tarpeeksi rahaa hyvään BMX: ään ja joilla on äärimmäinen hiihtokokemus, tarvitsevat kestävimmän pyörän, koska teet huolellisesti ja asiantuntevasti "tappaa" sen. Näin ollen suunnittelussaan kaikki - kehyksestä poljinvarsiin - on valmistettava Cr-Moista.

Myös painojen tulisi valita luotettavin: keskikupit vaunussa, kasettiholkit teollisuuslaakereilla, tehokas alumiinitähde ja vastaava ketju. Pedaalit ovat parempia valita magnesiumseoksesta. Jos jotain tästä luettelosta ei näy luettelossa, on suositeltavaa ostaa ja vaihtaa välittömästi.

Kuinka paljon BMX-pyörä on

Kuinka paljon BMX-pyörä on

1. Lasten temppupyörille kaupoissa he kysyvät 5 - 20 tuhatta ruplaa.

2. Teräsrungon budjettikadun malli voidaan ostaa 10-22 tuhatta ruplaa.

3. Alumiininen BMX kilpa-ajoneuvoille on 18–28 tuhatta euroa.

4. Noin samassa alueessa (15-30 tuhatta) voit ostaa yhdistettyjä polkupyöriä, jotka on koottu seostetuista ja Hi-Ten-osista.

5. Hyviä kromi-molybdeenipyöriä löytyy budjetista 19-40 tuhatta ruplaa, vaikka osa kehon paketista saattaa olla tarpeen muuttaa.

6. Todella viileä moottoripyörä, joka lasketaan ammattilaisille, maksaa 30–100 tuhatta ruplaa. Tai jopa korkeampi, jos valitset uutuuden kuuluisalta brändiltä.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset