mylogo

Korkea kerrostaloissa ja kaupunkialueilla on aina palveluntarjoajia, jotka tarjoavat televisiolähetyksiä kaapelilla. Riittää, kun maksat yhteyden ja liität johdon virittimeen niin, että käytettävissä on kymmeniä tai satoja kanavia. Mutta maassa asiat ovat erilaisia. Lähiöissä ei ole kannattavaa asettaa kaapelia tai se maksaa paljon, joten tie on asentaa oma antenni. Mikä malli valitaan niin, että se saa hyvän signaalin, riippuu useista olosuhteista, jotka on kuvattu tässä artikkelissa.

 

 

Miten valita antenni antaa

Paras antennien valmistaja - mikä yritys valitaan

Voit nopeasti järjestää televisio-ohjelmien lähetyksiä maassa ostamalla yhden alan tunnetuimmista yrityksistä.

Näitä ovat:

 • DENN;
 • BBK;
 • Vivanco;
 • Rolsen;
 • "Remo".

Nämä ovat televisio- ja radiolaitteiden suosituimmat yritykset. Joillakin malleilla on kuitenkin huomattavia eroja sovelluksessa, joten suosittelemme niiden tarkistamista.

Jotta voisimme ymmärtää kaiken itsestämme ja valita antennin antamaan, ottaen huomioon kaikki maastoon liittyvät ominaisuudet ja kanavat, haluamme edelleen lukea.

Toimintaperiaate ja laitteen antenni

Toimintaperiaate ja laitteen antenni

Televisioasemat lähettävät radio-lähettimiä, jotka muuttavat sähköiset värähtelyt sähkömagneettisiksi aaltoiksi. Näin ne voivat levitä hyvin pitkälle ja päästä loppukäyttäjiin.

Signaalin pidentämiseksi käytetään toistimia, jotka säilyttävät aallon voimakkuuden ja lisäävät sen toiminnan sädettä.

Jotta kuluttajat voisivat hyödyntää tätä, on tarpeen tarttua ja muuttaa sähkömagneettisia aaltoja takaisin tärinään, joka tehdään antennilla. Jälkimmäisessä on erityisiä metallielementtejä, jotka paljaana tuntevat hyvin magneettikentät.

Tämä malli tallentaa signaalin ja lähettää sen kaapelin kautta virittimeen, jossa se muunnetaan sähköiseksi värähtelyksi ja toistetaan tietyn kanavan kuvana ja äänenä.

Muut antennimallit eivät vastaanota signaalia tornista, vaan suoraan satelliitista. Käytä tätä varten valtavaa metallilevyä ja useita muita elementtejä käsittelyä varten. Näin voit kaivaa hyvin kanavia myös syrjäisillä alueilla tai metsissä.

Maa-antennit korvaavat kaupungin palveluntarjoajien palvelut ja auttavat sinua nauttimaan suosikkiohjelmistasi maalaistalossa riippumatta siitä, missä määrin se on kaukana.

Tätä varten laite sijoitetaan taloon, useimmiten ikkunaan, ulkoseinään tai korkealle mastolle, joka on sijoitettu katon päälle. Jotkut mallit on suunnattava selkeästi TV-torniin, kun taas toiset kiinni kaikki signaalit kulkevat ja ovat suunnattomia.

Antennit vaihtelevat muodoltaan. On olemassa seuraavia antennityyppejä:

1. pystysuora;

2. vaakasuora;

3. pyöreä;

4. Perhonen.

Niiden käyttö kattaa asennuksen mökkeihin, mökkeihin, taloihin metsässä ja korkeatasoisissa rakennuksissa.

Antennilaite sisältää:

1. Keski-nauhat;

2. Maston kiinnitys;

3. Vertikaaliset ja vaakasuorat elementit herkkyyden lisäämiseksi;

4. Antennirasia, jossa on liittimet;

5. Tehovahvistin;

6. peili;

7. muunnin;

8. Hieromasauva.

Maan antennien tyypit

satelliitti

satelliitti

Niissä on suuri runko, jossa on metallilevy, joka heijastaa tehokkaasti aaltoja ja ohjaa ne syöttöön konvektorilla. Sitten signaali menee virittimeen ja televisioon.

Näiden antennien välinen ero on signaalin vastaanotto suoraan satelliitista, jossa reititys ei sisällä metsien, rakennusten, vuorten ja muiden esteiden kulkua.Tämä on erityisen käytännöllistä kaukana sivilisaatiorakenteesta ja erittäin epätasaisesta maastosta.

edut:

 • korkea kuvanlaatu;
 • hyvä ääni;
 • monenlaisia ​​kanavia;
 • kyky vieraan kielen oppimiseen;
 • katsella lähetysaikataulua suoraan näytöllä.

haittoja:

 • kustannukset ovat korkeammat;
 • kalliimpi huolto rikkoutumisen yhteydessä;
 • signaalin laatu heikkenee voimakkaassa lumessa.

olennainen

olennainen

Yksinkertaiset mallit, jotka toimivat TV-tornin tai toistimen signaalin kanssa. Jaettu analogisiin ja digitaalisiin, joissa on erilainen herkkyysalue ja sen seurauksena kuvanlaadun ero.

Sopii säännölliseen tai pysyvään käyttöön maassa, ei kovin kaukana kaupungista (jopa 30-80 km).

edut:

 • vähemmän painoa;
 • yksinkertainen asennus;
 • halpa;
 • on malleja, joissa on vahvistin;
 • taajuuksien monimuotoisuus;
 • digitaaliset signaalit;
 • on olemassa yhteisiä malleja.

haittoja:

 • vahvistimet kotelossa usein katkeavat;
 • laite voi heikentyä tuulen vuoksi;
 • signaalin laatuun vaikuttavat voimakkaasti sääolosuhteet;
 • eri kanavien saamiseksi sinun on muutettava laitteen suuntaa.

Antennin antamisen parametrit

Antennin antamisen parametrit

Työkohteiden lukumäärä

Sähkömagneettiset aallot tarttuvat paljaisiin metalliosiin. Tämä voi tapahtua jopa TV-tornia kohti suunnatulla puhdistetulla johdolla. Mitä enemmän metallitankoja antennissa on, sitä parempi se pystyy tallentamaan lähetyksen ja mitä vakaampi kuva on televisiossa.

Laitteen elementtien lukumäärä voi vaihdella välillä 2 - 62. Mitä kauempana mökki on toistimelta, sitä herkempiä yksityiskohtia tarvitaan signaalin tunnistamiseen.

1. Jos talo on rakennettu aivan kaupungin ulkopuolella (jopa 10 km), voit valita 8-20 elementin yksinkertaisten mallien joukosta.

2. 30 km: n säteellä siirtyminen siirtää antennin 30-50 värähtelijällä ja pienillä hyppyillä.

3. Käytä suurempaa etäisyyttä käyttämällä 55-62-elementtejä.

Tuulikuorma

Ulkoasennuksen yhteydessä katolle tai seinälle on tärkeää valita malli, jossa on riittävä tuulikuorma. Se näytetään kahdessa arvossa: tuulen nopeus, jolla antenni pitää normaalisti, ja tuhoutumisnopeus, kun laite on rikki.

1. Alueella sijaitsevassa kylässä, jossa voimakas tuuli nousee harvoin, antenni on normaalikuormituksella 20 m / s ja enintään 40 m / s.

2. Suuremmilla korkeuksilla tuulivoima on paljon korkeampi, joten normaalikäytössä tarvitaan 25–30 m / s: n rakenne ja vikaindikaattori 50 m / s. Tämä pitää telineen koko ja säästää rahaa.

Taajuusalue

Antennin antamisen tärkein tarkoitus on saada signaalinsiirto TV-tornista. Eri yritysten lähetys tapahtuu omalla taajuudellaan. Mitä laajempi vastaanotinlaite on, sitä enemmän TV-kanavia on saatavilla.

1. Venäjällä kanavia 1–12 lähetetään mittarin aalloilla taajuudella 49-230 MHz, joten tällaisen eetterin puhaltimien on varmistettava, että tämä kaista säilyy ostetussa tuotteessa.

2. Kanavat 21 - 69 lähetetään desimetrin aalloilla, joiden taajuus on 470 - 862 MHz, mutta kaikilla malleilla ei ole tällaista ajonopeutta ja jotkut ovat rajoitettuja 790 MHz: iin, mikä tallentaa enintään 60. kanavan luettelosta.

3. Laadukkaan kuvan ja äänen fanit pitäisi etsiä DVB-T2- ja DVB-T-nimityksiä, jotka osoittavat työn digitaalisen signaalin kanssa. Ilman tätä parametria antenni pystyy tallentamaan vain analogisen signaalin.

Aktiivinen tai passiivinen

Jotkin antennit voivat toimia vain omien metalliosiensa ansiosta ja siepata sisääntulevan signaalin fyysisiä lakeja ja olemassa olevia esteitä 30 kilometrin säteellä. Muissa malleissa on sisäänrakennettu vahvistin ja niitä kutsutaan aktiivisiksi.

Niiden toiminta mahdollistaa suuren etäisyyden vuoksi heikentyneen signaalin vahvistamisen ja lähettämisen televisioon sopivalla tasolla, jolloin ne voidaan käyttää jopa 60–80 km: n päässä toistimesta.

Mikä antenni valitsee, riippuu rakennuksen sijainnista ja lähimmän transponderin sijainnista. Jos kaikki tämä on 30 km: n sisällä, niin riittävän passiivinen malli.

Suuremmalla etäisyydellä ilman vahvistinta ei voi tehdä. Mutta se voi olla tarpeen lyhyillä etäisyyksillä, jos on olemassa korkea rakennus (tehdas, hissi) dachan ja tv-tornin välillä tai kun kylä on rakennettu laaksoon. Tällaisten esteiden takia signaalin laatu laskee merkittävästi ja sitä on tarpeen vahvistaa.

Tällaisen mallin ostaminen on kuitenkin syytä muistaa, että kadun asennuksen tapauksessa vahvistusyksikkö on jatkuvasti kadulla ja alttiina sateelle, lumelle ja tuulille. Tämä vähentää merkittävästi sen käyttöikää ja se on korjattava tai vaihdettava muutaman vuoden välein.

Lyhyen matkan päässä on parempi kokeilla analogisen mallin työtä, mutta vain jos kyseessä on huono kuva, osta vahvistin erikseen.

Vahvistustekijä

Kun antenni kykenee parantamaan signaalin vastaanottoa, kerroin, jolla se tekee tämän, on suuri rooli. Vahvistinmoduulin läsnäolo ei takaa vielä, että laite tallentaa automaattisesti kaikki sähkömagneettiset virrat hyvin. Mallista riippuen kerroin vaihtelee välillä 2 - 50 dBi.

1. Jos Dacha sijaitsee hieman kauempana kuin passiivisten mallien alue (35-40 km), on tarpeen etsiä laite, jonka luku on 10-20 dBi kullekin aaltotyypille (mittari ja desimetri).

2. Jos etäisyys on 50-60 km, tarvitaan mahdollisuus lisätä signaalia 25-30 dBi.

3. Kun lomakylä on hyvin kaukana tv-tornista tai lähimmästä toistimesta, käytetään 36-45 dBi-antennia.

Asennustyyppi

Sähkömagneettisia aaltoja on mahdollista saada eri paikoista.

1. Jos mökki sijaitsee kukkulalla ja siellä on suora tie toistimeen (ilman rakennuksia, metsiä), huoneen asennusvaihtoehto on sopiva, mikä on helpompi ylläpitää ja helpompi säilyttää koko. Tässä tapauksessa ikkunan ja asennetun antennin tulee mennä TV-tornin puolelle.

2. Kun on paljon häiriöitä (tiheästi rakennetut talot, korkeat aidat, hissi, mäki) tai talo on alamäessä, antenni kuljetetaan mastoon ja kiinnitetään 4-7 metrin korkeudelle maanpinnan korkeudesta riippuen esteiden korkeudesta.

3. Tiivis sijainti torniin ja pieni häiriö (korkea tiili-aita), voit kiinnittää laitteen ulkoseinään, mikä lisää herkkyyttä, mutta suojaa tuulen tuulelta.

Heijastimen halkaisija

Kun käytetään satelliittimallia, heijastimen halkaisija on suuri. Se voi olla 50-150 cm. Se on sen koosta, että mahdollisuus kaapata signaaleja satelliitista ja niiden edelleensiirto syöttöön konvektorilla riippuu.

Hyvällä säällä kuva on aina päällä, mutta lumessa tai sateessa kuva voi pudota pieniin neliöihin. Erilaisia ​​satelliittilähetyspaketteja varten on edelleen suositeltu standardi.

1. "Tricolor TV" - ja "NTV Plus" -kanavien satelliittilaadun ja kanavien monipuolisuus on tärkeää ostaa levyjä, joiden halkaisija on 80-90 cm, ja tämä riittää myös "Telekart TV": lle ja "Continent TV: lle".

2. On helppoa katsella ohjelmia missä tahansa säässä "NTV Plus Light" - tai "Rainbow TV" -paketista 120 cm: n tai enemmän levylle.

3. On sallittua työskennellä halkaisijaltaan 50-60 cm: n heijastimilla, mutta kuinka korkea lumen laatu on vaikea sanoa teoreettisesti.

Päällystystyyppi

Heijastimet ja jotkin muut antennielementit peitetään suojaavilla yhdisteillä käyttöiän pidentämiseksi ja korroosiota vastaan.

Seuraavia suojausmenetelmiä käytetään yleisesti:

1. Galvanointi - sopii paremmin lämpimille ja kuiville alueille.

2. Jauhemaalaus - soveltuu kosteisiin tiloihin, joissa on usein sateita.

Radio-ominaisuudet

Dachassa halutaan paitsi katsella televisiota illalla, mutta myös kytkeä musiikki päälle, kuunnella sääennusteita tai uutisia, ja kaikki tämä ilman häiritsevää työtä. Voit tehdä tämän valitsemalla antennin, jonka avulla VHF voidaan tallentaa radioasemille.

Tämä helpottaa ylimääräisen vastaanottimen kuljetusta maahan tai kytke puhelimen kaiuttimiin. Erittäin lyhyiden aaltojen suorituskyky on määrätty antennin ominaisuuksissa (nimitys VHF tai FM).

Kollektiiviset mallit

Tapahtuu maassa useita televisiot: keittiössä ja makuuhuoneessa. Usein "veteraanit" kuljetetaan tänne uuden asunnon ostamisen jälkeen. Jotta heille saataisiin televisiosignaali, ne käyttävät yhteistä antennityyppiä.

Se sisältää monia elementtejä ja on suunniteltu yhdistämään useita käyttäjiä. Tämä vaihtoehto on kätevä läheisille eläville sukulaisille, joiden mökit on rakennettu lähistöllä. Laitteen signaalia voidaan käyttää useissa taloissa tai pienellä kadulla.

Millainen antenni on valittavissa

Millainen antenni on valittavissa

1. Jos haluat katsella säännöllisesti uutisia kanavaparilla, on riittävästi antennia 16 elementille, mastoasennus, tuulikuormitus 25 m / s, vaihteluvälillä 100-230 MHz, ilman vahvistinta.

2. Jos talo sijaitsee laaksossa, tarvitset varusteita 40-50 elementistä, kiinnitys mastoon 5-6 metriä korkea, aktiivinen toiminta, jonka voitto on 20-30 dBi.

3. Kun löytyy mökki kukkulalla ja TV-tornin näkökentällä, 8-elementtiä varten on riittävästi tilaa muunneltavalla vahvistimella ja kertoimella 12-21 dBi. Hyödyllistä toimintoa kaappaavan VHF: n kaappaaminen alueella 88-108 MHz.

4. Jotta voidaan jakaa signaalia useiden televisioiden tai naapureiden välillä, kollektiivinen malli, jossa on 10–15 elementtiä, jossa on valtavat parametrit 2200 x 2900 mm, mastoasennuksella, tarvitaan tuulen kuormitus 50 m / s hävittämistä varten, mittarin aaltoalue 49-230 MHz ja UHF 470-862 MHz.

5. Voit katsella paljon kanavia syrjäisillä alueilla kaukana kaupungista, laadukkaasti satelliitista, laita "levy", jonka peilihalkaisija on 90-100 cm, ja jossa on jauhemaalaus ja seinäkiinnike. 37 dBi-vahvistinta.

Kuinka paljon antenni on maassa

Kuinka paljon antenni on maassa

1. Saat harvoin käyttöä maassa sopii antenni 450-700 ruplaa.

2. Tarjotakseen riittävän signaalin matalalla, he ostavat malleja 1200-2000 ruplaan.

3. Huoneen mallit maksavat 640-800 ruplaa.

4. Kollektiiviset laitteet ovat arviolta 2500-3000 ruplaa.

5. Satelliittiantennit myyvät 1500-6000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset