mylogo

Skootterit ovat erittäin suosittuja polttoainekulutuksen, ajokykyyn ilman oikeuksia tiettyihin malleihin ja erinomaisen ohjattavuuden ansiosta kaupunkialueissa. Opiskeluun, työhön tai vapaa-aikaan on helppo päästä, on mukavaa vain ratsastaa ystävien kanssa tai mennä kalastamaan. Kapeamittaistensa ansiosta skootteriohjaimet eivät koskaan seiso liikenneruuhkissa. Pienen "rautahevosen" ylläpito on paljon halvempaa kuin moottoripyörä tai auto. Mutta miten ei pääse sotkeutumaan tämän tekniikan eri ominaisuuksiin ja valita käyttäjän kannalta sopiva laite painon, korkeuden ja maaston mieltymysten suhteen? Tässä on yksityiskohtainen vastaus tähän kysymykseen.

 

 

Miten valita skootteri

Paras skootteri valmistajat - mikä yritys valita

Maailmassa on useita parhaita todistettuja moottoripyöriä tuottavia yrityksiä. Jos olet liian laiska syventyäksesi yksityiskohtiin, sinun pitäisi valita hyvä malli seuraavien valmistajien joukosta:

 • Stels;
 • SYM;
 • Suzuki;
 • Irbis;
 • Honda.

Mutta niiden valikoima on niin laaja, että on parempi lukea. paras skootterin luokitus. Tässä oleva materiaali auttaa ymmärtämään skootterien monimutkaisia ​​ominaisuuksia ja määrittämään tietyn käyttäjän ja käyttöolosuhteiden parametrit.

Toimintaperiaate ja laitteen skootteri

Toimintaperiaate ja laitteen skootteri

Tämä kompakti kaksipyöräinen ajoneuvo muistuttaa mopoja, mutta miellyttävämpi ja kaunis muotoilu.

Skootteriin mahtuu yksi tai kaksi matkustajaa ja se voi liikkua nopeudella 50-180 km tunnissa tehon mukaan. Useimmiten kuljetusta käytetään liikkumaan ympäri kaupunkia, joka on kätevä kiireisillä pääkaduilla ja liikennevaloilla, ja auttaa ajoissa päästä yliopistoon tai työskentelemään.

Toista skootteria käytetään lasten pihalla pihalla, retkiä maaseudulle, kalastusta. Kätevä tällainen liikenne nuorille ja vanhoille, miehille ja naisille, mennä myymälään tai muuhun liiketoimintaan. Laitteelle on tunnusomaista bensiinin taloudellinen kulutus, joka on identtinen julkisen liikenteen kuljetuskustannusten kanssa, mutta tekee kuljettajasta täysin itsenäisen ja liikkuvan.

Skootterin periaate on polttaa moottorissa oleva ilma-polttoaineseos, käynnistää kampiakseli ja siirtää vääntömomenttia takapyörään. Kiihtyvyys saadaan aikaan siirtämällä vaihteiston vähennysventtiili ketjupyörille, joiden halkaisija on pienempi.

Itse moottorissa on männät, venttiilijärjestelmä, jossa on paineilmaa ja sekoitetaan polttoaineeseen, laite polttoaineen ruiskuttamiseksi ja pakoputki. Käynnistysyksikkö on mahdollista käynnistys- ja elektronisen sytytysjärjestelmän ansiosta. Generaattori antaa virtaa optiikalle ja muille energiankulutusosille.

Vääntömomentti siirtyy ketjuun tai hihnaan, joka liikkuu kahden vaimentimen välillä. Kampiakselin hammaspyörä toimii yhdessä linkkien kanssa ja käynnistää nokka-akselin liikkeen. Jälkimmäisessä on useita vaihteita, jotka vaihtavat kuljetusnopeutta tai kartionmuotoista variaattoria.

Kaikki avaimen solmut sijaitsevat kehyksessä. Tasaisen liikkeen varmistamiseksi ja kuoppien voittamiseksi etu- ja takahaarukoiden mukana toimitetaan eri tyyppisiä iskunvaimentimia. Skootterissa on ajovalot, kääntösignaalit ja takavalot.

Kun moottori saavuttaa 50 cm3: n, siitä tulee täysimittainen ajoneuvo, jossa kuljettaja on velvollinen käyttämään kaikkia vaadittuja signaaleja ennen ohjausta. Tällaisten kaksipyöräisten ajoneuvojen hallintaan tarvitaan luokan A oikeudet. Jos pienempi tilavuus on, voimayksiköllä on oikeus ajaa ilman lupaa, mutta kaikkien liikennesääntöjen mukaisesti.

Skootterilaitteessa on seuraavat keskeiset osat ja osat:

1. Rama;

2. Jousitusjärjestelmä;

3. moottori;

4. akku;

5. Sytytyspuola;

6. siirto;

7. Ohjauspyörä;

8. äänenvaimennin;

9. optiikka;

10. Pyörät.

Skootterien erilaisilla malleilla on oma läpäisevyys ja ne on suunniteltu erityisiin käyttöolosuhteisiin ja tienpintaan.

Kaupungissa voit liikkua kaikilla tämän kuljetuksen muodoilla, mutta hiekkatielle ajaminen ja kuoppien ja reikien voittaminen ei ole kaikkien saatavilla. Kaukoliikenne on myös vain tietyn ryhmän skoottereita. Kaikki tämä vaikuttaa tehoyksikön tilavuuteen, pyörän halkaisijaan ja tehoon.

Skootterien tyypit

Mini-skootterit tai tilavuus enintään 50 cm3

Mini-skootterit tai tilavuus enintään 50 cm3

Tällaiset mallit ovat kooltaan pieniä, sopivia lapsille tai vakiona. Pyörän halkaisija voi vaihdella 8 - 14 tuumaa. Laitetta ei ole vaikea valita sekä lapselle että aikuiselle.

Tärkein ero tässä luokassa on kyky ajaa ympäri kaupunkia ja valtatietä ilman lisenssiä. Kukaan ei tietenkään vapautu sääntöjen noudattamisesta. Tämä on hyvä vaihtoehto teini-ikäiselle lapselle tai vanhukselle, joka voi käydä ostoksilla ja vierailla.

edut:

 • erilaisia ​​muotoiluja, klassisesta agressiiviseen;
 • on sisäänrakennettu hälytysjärjestelmä;
 • mallit 1,5-2 henkilölle;
 • vahvistettu ripustus;
 • nopea kiihtyvyys;
 • edulliset;
 • lapsille on pieniä malleja;
 • saatavilla pyörillä 14 tuumaa;
 • hiljainen moottorin toiminta;
 • alhainen polttoaineenkulutus.

haittoja:

 • suurin nopeus 50-60 km / h;
 • kokoonpanovaltiosta riippuen voi esiintyä pieniä vaurioita;
 • pieni polttoainesäiliö;
 • matkustaja melkein roikkuu istuimen reunalla.

Keskisuuret skootterit tai tilavuus 50 - 250 cm3

Keskimääräiset skootterit tai tilavuus 50 - 250 cm3

Tämä on kaikkein vaativin teknologialuokka nopeuden, tehon ja kustannusten hyvän yhdistelmän ansiosta.

Tällaisten laitteiden moottorin koko on 50 - 250 cm3 ja niiden hallinta edellyttää ajokorttia. Pyörän koko vaihtelee välillä 12 - 14 tuumaa ja suurin nopeus 80 - 120 km / h.

Vahvistettu jousitus mahdollistaa niiden käytön paitsi kaupungissa, mutta myös kylässä ja kalastuksessa. Se on helppo päästä naapurikaupunkiin 100-200 kilometrin säteellä. Tämä on nuorten ja aikuisten ihmisten mahdollisuus mennä töihin joka päivä, ehkä jopa lähiöistä, tai päästä kalastukseen.

edut:

 • kauniita alumiinivanteita;
 • mielenkiintoinen virtaviivainen muotoilu;
 • hyvät ajovalot;
 • hydrauliset levyjarrut;
 • hyväksyttävä nopeus;
 • keskimääräiset kustannukset;
 • kyky matkustaa kauas kaupungin ulkopuolella;
 • kohtalainen polttoaineenkulutus.

haittoja:

 • oikeuksia tarvitaan, mikä ei sisällä 14–15-vuotiaita nuoria;
 • suspensiota ei aina koota onnistuneesti.

Maxi-skootterit tai tilavuus yli 250 cm3

Maxi-skootterit tai tilavuus yli 250 cm3

Nämä mallit näyttävät nykyaikaisilta moottoripyöriltä. Niissä on laaja leikkaus, kaksi täyttä istuinta, mukava jalkatuki ja korkeampi tuulilasi. Mallit saavat enemmän tehoa ja voivat saavuttaa jopa 180 km / h nopeudet.

Laitteet on varustettu nestejäähdytyksellä ja ne voivat kattaa huomattavia etäisyyksiä ilman ylikuumenemista. Nämä skootterit sopivat pitkän matkan matkustajille tai aktiivisille nuorille.

edut:

 • aerodynaamiset päällysteet;
 • vahva runko;
 • voimakas moottori;
 • hyvä hallinto;
 • hydrauliset jarrut;
 • tilava polttoainesäiliö;
 • täysi paikka kahdelle hengelle;
 • suuri nopeus

haittoja:

 • korkea polttoaineenkulutus;
 • erittäin korkeat kustannukset.

Scooter-valintavaihtoehdot

Scooter-valintavaihtoehdot

Moottorin kapasiteetti

Voimayksikön kammion sisäistä kokoa kutsutaan sen tilavuudeksi. Hän on 49 - 550 cm3. Mitä suurempi tämä parametri on, sitä vaikuttavampi on ilman ja polttoaineen seoksen polttamisen voima, ja mitä voimakkaampi laite on.

Tämä on tärkeää harkita, kun valitset ajoneuvon teini-ikäisille tai henkilöille, joilla ei ole ajokorttia. Lain mukaan on mahdollista ajaa ajoneuvo, jonka tehoyksikkö on enintään 49,9 cm3. Muut täällä hankittavat mallit ovat merkityksettömiä, ja tämä vaihtoehto on optimaalinen 14–15-vuotiaille lapsille, joilla ei ole oikeuksia.

1. Käytettäväksi usein matkustajan tai rahdin kanssa vaaditaan 100-150 cm: n tilavuus.3. Samat parametrit koskevat hiekkatietä.

2. Jos aiot ajaa vain itseäsi ja valoa, voit valita vähimmäisarvon.

3. Jos haluat matkustaa kaupunkien välillä riittävän nopeasti yhdessä tai raskaan pussin kanssa, saat skootterit, joiden moottorin tilavuus on 250 - 500 cm3. Ne selviytyvät helposti tällaisista kuormista.

Moottorin reaktiivisuus

Skootterien tehoyksiköissä voi olla 2-tahti- tai 4-tahtinen laite.

1. Kaksitahtimoottoreissa sisäinen polttokammio vastaanottaa ilmaa erityisestä kanavasta, sekoittaa sen polttoaineeseen, palaa ja vapauttaa sen toisella puolella. Se antaa yksinkertaisen huollon, suuren tehon ja halpoja osia. Tällaiset mallit soveltuvat matkoille, kalastukseen tai kylän ympärille.

2. 4-tahtimoottorit on varustettu venttiilijärjestelmällä ja rikkomalla palamisprosessi neljään osaan. Tämä antaa tasaisemman toiminnan, hiljaisen äänen ja vakaan veto. Nelitahtiset mallit soveltuvat paremmin kaupunkiin ja valtatielle.

teho

Toinen kuormituksen kestävyys on hevosvoiman teho. Parametri on 3 - 50 hv. Mitä korkeampi se on, sitä helpompi on, että ajoneuvo kulkee kahdella matkustajalla varustetulla kukkulalla, se ohittaa toisen ajoneuvon nopeammin tai pikemminkin noutaa halutun nopeuden.

1. Jos haluat ajaa lapsia tai käydä ostoksilla vanhukselle, riittää 3 HP: n skootteria

2. Jotta jokapäiväiset matkat voivat työskennellä kaupungin sisällä, 4-14 hv: n kuljetus on hyödyllistä.

3. Kaupunkien välinen matka pitkille matkoille on helppoa 40-50 hv: n teholla.

Suurin nopeus

Muodostuu moottorin koon ja hevosvoiman yhdistelmä ja laitteen suurin nopeus, joka valitaan käyttäjän perusteella. Se voi olla 50 - 180 km / h.

1. Teini-ikäisille ei ole suositeltavaa ostaa turvallisuuden vuoksi yli 50 km / h nopeuksia.

2. Ratsastaa työskentelemään kaupungissa helpommin skootterilla 80-90 km / h. Sama vaihtoehto soveltuu maaretkille.

3. Jos sinun täytyy usein päästä lähiöstä tai kylästä suurelle kaupunkiin ja takaisin, tarvitset yleismaailmallisen mallin, jonka indikaattori on 120 km / h.

4. Pitkän matkan matkustajat käyttävät moottorilaitteita, joiden kyky kiihtyä 160-180 km / h.

Paikkojen määrä

Modernin mopon valinta kannattaa kiinnittää huomiota istuimen kokoon. Tästä riippuu mahdollisuus purkaa matkustaja.

1. Yksittäiset mallit sopivat lapsille tai yksinäiselle eläkeläiselle.

2. Työskentelyyn tarkoitetut ajoneuvot voidaan ostaa 1,5 istuimella. Näin voit istua mukavasti joka päivä ja mennä samaan kuljetukseen vaimoasi viikonloppuisin.

3. Pitkän matkan matkoilla on aina tarjonta tarvikkeita, joihin ei välttämättä ole riittävästi tilaa pienellä rungolla, joten täällä tarvitaan kaksi täyttä istuinta, joita käytetään pussiin tai matkustajaan.

Laitteen massa

Moottoritekniikan massa on 80 - 300 kg. Ajamisen aikana se ei ehkä vaikuta käyttäjään, mutta kun ajetaan ajoneuvoja autotalliin, kynnyksen yli, on vaikeampaa asettaa raskasta mallia. Siksi mopon varastointipaikalla on tärkeä rooli. On tarpeen ottaa huomioon jalkakäytävän asennus siten, että kuljettaja voi tehdä sen yksin.

1. Teini-ikäisille ja tytöille on parempi noutaa 80-100 kg painava skootteri.

2. Aikuiset voivat helposti hoitaa teknikot 120-150 kg.

3. Vahvat miehet valitsevat raskaat mallit.

Polttoaineen kulutus

Skootterin polttoaineenkulutus riippuu tehoyksikön tehosta ja injektion tyypistä.

1. Ihanteellinen ratsastus lapsille on skootteri, jonka polttoaineenkulutus on 0,8 litraa 100 kilometriä kohti. Tällaisella viihteellä ei ole lähes mitään vaikutusta perheen talousarvioon.

2. Jotta jokapäiväiset matkat eivät tule liian kalliiksi, on parempi ostaa skootteri, jonka kulutus on 1,3-2 litraa 100 kilometriä kohti.

3. Kalastusmatkat ja -kaupungit tarvitsevat tehokkaampia malleja, joten tässä virtaus on 3-4 litraa.

4. Tour maxi -moottoripyörät kuluttavat jopa 6 litraa kattamaan nopeasti merkittäviä matkoja.

jousitus

Tien karkeuden tasoittamiseksi on useita keskeyttämisvaihtoehtoja, jotka eroavat sisäisestä rakenteesta ja toimintaperiaatteesta:

1. Teleskooppinen - toimii hydraulisylintereissä ja siinä on kaksi putkea. Tämä on erittäin pehmeä suspensio, joka sopii hyvin kaupunkien teille.

2. Pendulumilla on suurempi matka-alue, jonka avulla voit siirtää osumia kuoppiin tai voittaa muita esteitä. On syytä valita, jos vierailut usein kylään tai kalastukseen.

3. Vipu - hyvin vakauttaa tien jännitystä ja on keskimääräinen vaihtoehto edellä mainitun välillä, mikä on parempi vanhemmille ihmisille tai lapsille.

Jäähdytysjärjestelmä

Polttoaineen polttoprosessissa oleva tehoyksikkö on erittäin kuuma. Jotta varmistetaan pitkän aikavälin toiminta, käytetään jäähdytysjärjestelmää. Se on kahdenlaisia: ilma ja neste.

1. Ilma - sopii lyhyille matkoille, työmatkoihin ja töihin, hyökkäykset luontoon tai kalastukseen.

2. Nestemäinen - tarvitaan suurten etäisyyksien voittamiseksi kaupunkien välillä ilman, että moottori vaikuttaa.

Polttoaineen syöttö

Bensiini toimitetaan moottorin palotilaan kaasuttimen tai injektorin avulla.

1. Skootterit, joissa on kaasutinjärjestelmä, toimivat polttoaineen vuotojen vuoksi pienessä lohkossa. Sen toiminta riippuu polttoaineen laadusta ja ilmakehän paineesta, joten se on epävakaa. Mutta kustannukset, joita heillä on vähemmän. Kaasuttimen mallit sopivat lapsille ja ikäisille. Lyhyt matka ympäri kaupunkia on varsin hyväksyttävää.

2. Injektori ruiskuttaa hienojakoista polttoainemassaa, joka antaa vakauden polttoaineen määrässä, tasaisella nopeudella ja hyvällä vetovoimalla. Tällaisella skootterilla voit varmasti ohittaa muut ajoneuvot lyhyessä ajassa tai matkustaa huomattavilla etäisyyksillä. Tämä on paras kuljetustapa pitkän matkan matkoille tai skootterin käyttäminen koko päivän ajan kaupungin sisällä.

Säiliön tilavuus

Tämän tekniikan heikko kohta on kaasusäiliön pieni koko. Se voi olla 5 - 10 litraa ja harvoin jopa 15 litraa. Jos unohdat tankata ajoissa, voit nousta keskelle tietä.

1. Kaupungissa, jossa on monia huoltoasemia, ei ole vaikeaa työntää kuljetusta lähimpään ja voit valita malleja, joiden säiliö on 5-6 litraa.

2. Kuljetusta ei ole niin helppoa siirtää ennen tankkausta kaupungin ulkopuolella, joten on suositeltavaa ostaa skoottereita, joiden polttoainesäiliö on 6-8 litraa.

3. Matkat vaativat riittävän tarjonnan, jotta et enää katsoisi bensiini-anturia, ja täällä ne käyttävät 12-15 l mallia.

lähetys

Skootterit ovat helppokäyttöisiä. Ne on asennettu variaatioihin tai vaihteistoon, joissa on puoliautomaattinen.

1. Variaattorissa on kartiomainen kytkin, joka järjestää hihnan, joka säätää takapyörän kierrosnopeutta. Kun hihna pyörii laajimmassa osassa, nopeus on hitaampi. Kun saavutat kapean osan, kierto kasvaa merkittävästi. Tämän mekanismin avulla on helppo kohdata tyttöjä ja vanhuksia.

2. Laatikko, jossa on puoliautomaattinen laite - siirtyminen pienempään ketjupyörään ja pyörän nopeuden nousu saavutetaan työntämällä erikoispolkimen jalka. Tällaisten mallien nopeusominaisuudet ovat paljon korkeammat, mutta ne vaativat tiettyjä ajo-osaamista ja sopivat niille, jotka eivät voi eksyä, ja samanaikaisesti ohjauspyörän ohjauksen kanssa suoritetaan toimia jalalla.

Pyörän halkaisija

Skootterit on varustettu halkaisijaltaan eri pyörillä. Niiden koko voi olla 8 - 16 tuumaa. Kun ajetaan tasaisella asfaltilla, renkaan koon eroa ei tunneta, mutta vaurioituneella tiellä sillä on keskeinen rooli. Pienet pyörät lentävät helposti kaivoihin ja niistä on vaikeampaa lähteä.

1. Lasten viihdettä ja ratsastusta ympäri neljänneksen, riittävä halkaisija 8 tuumaa.

2. Työskentelyä ja asfaltin ostamista on helpompi tehdä malleissa, joissa on 12–14 tuuman pyörät, ja samoja indikaattoreita valitaan kylään matkustettaessa.

3. Rata vaatii koko 15-16 tuumaa.

Jarrujen tyyppi

Jarrujen turvallisuus on vastuussa.Mitä suurempi ajoneuvon nopeus, sitä luotettavampia niiden pitäisi toimia.

Jarruja on useita:

1. Mekaaniset levyt - kiinnitetään käsin ja välittävät teräskaapelin voiman tyynyille, jotka estävät levyn pyörimisen pyörällä. Toimenpide suoritetaan niin kauan kuin ohjauspyörän liipaisinta pidetään käsin. Tämä riittää ajamaan ympäri pihaa tai lähimpään ruokakauppaan.

2. Rumpu - on sisäinen laite, jossa on kaarevat tyynyt erityisen rummun sisällä. Niiden avioero estää kiertoa. Järjestelmä on luotettava, koska se on suojattu saostumiselta, mutta vaatii huolellista seurantaa, jotta vuorausta voidaan muuttaa ajoissa, jonka poisto on käyttäjän kannalta huomaamaton. Tämä vaihtoehto sopii miehille, jotka ymmärtävät tekniikan. Tällaiset jarrut ovat käytännöllisiä jyrkissä rinteissä kalastettaessa.

3. Hydraulinen - työskentele levyn periaatteella, mutta kiristysvoima suorittaa erityinen sylinteri eikä vain ihmisen käsi. Tämä on luotettavin jarru, joka sopii tytöille, lapsille ja aikuisille. Optimaalinen radalla.

Satulan korkeus

Helppo laskeutuminen skootteriin määräytyy istuimen muodon ja korkeuden mukaan.

1. Lapsille, jotta ne eivät venyttäisi sukkia maahan, mopot, joiden lukumäärä on 650–700 mm maasta, tekevät.

2. Keskikorkeat ihmiset ovat mukavat ratsastaa 780 mm: n satulan korkeudella.

3. Korkeiden kuljettajien kohdalla on parempi löytää malli, jonka arvo on 850 mm.

Mikä skootteri valitsee

Mikä skootteri valitsee

1. Teini-ikäisten ratsastamiseen tarkoitetun mototekniikan tarvitsee 3 hv: n teho, kaksitahtimoottori, suurin nopeus 50 km / h, tehoyksikkö 49 cm3, istuimet x 1,5 henkilölle, paino 90 kg, teleskooppi- tai vipuhaarukka, levyjarrut ja kaasuttimen ruiskutus. Pyörien koko on 8-12 tuumaa ja satulan korkeus on 650-700 mm.

2. Päivittäiseen työmatkalle tarvitset 4-tahtimoottorin, 49 cm3 tilavuuden, variaattorin, 4 hv: n tehon, ilmanjäähdytyksen, kaasuttimen ruiskutuksen, etulevyn ja takarummun jarrut, pyörillä R12-13. Säiliön tilavuus on 6 litraa ja virtausnopeus on 1,5 litraa 100 kilometriä kohti. Laitteiden massa on 125 kg, kaksi täyttä istuinta ja kotelo henkilökohtaisiin tavaroihin.

3. Kalastukseen ja kylään tarvitset ilmajäähdytteisen mopon, jonka teho on 72 cm3, 4–5 hv: n kapasiteetti, 9 litraa polttoainetta säiliössä, rumpujarrut molemmilla pyörillä, kooltaan 14–15 tuumaa. ja suurin nopeus 70-80 km. Polttoaineen kulutus on 2 litraa 100 kilometriä kohti.

4. Pitkillä matkoilla tarvitset skootterin, jossa on nelitahtinen moottori, tilavuus 530 cm3, teho 46 hv, nestejäähdytys, polttoaineen ruiskutus, 15 litran säiliökapasiteetti, puoliautomaattinen laite tai variaattori, jossa on kaksi täyttä istuinta, levyjä 15 tuumaa pitkä, 800 mm korkea ja painaa 220 kg. Tällaisen laitteen suurin nopeus on 180 km / h.

Kuinka paljon skootteri on

Kuinka paljon skootteri on

1. Lasten ja vanhusten ajoneuvot ostavat 25000-30000 ruplaa.

2. Jos haluat mennä pysähtymättä liikenneruuhkiin, sinun on hankittava malli 30000-50000 ruplaan.

3. Kalastusmatkat vaativat 40000-90000 ruplaa. haluttu malli.

4. Maxi-skootterit, jotka eivät pelkää etäisyyksiä, maksavat 250000 - 900000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset