mylogo

Uskotaan, että mitä kalliimpaa puhelin, sitä toiminnallisempi ja kätevämpi se on. Tämä on osittain totta, mutta useimmat älykkäiden matkapuhelinten omistajat eivät käytä puolta valmiuksistaan. Joten jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa ostamaan megaprovediä, älä häiritse. Vihjeemme auttavat sinua löytämään edullisen, mutta erittäin hyvän puhelimen itsellesi, lapsellesi tai vanhuksille.

 

 

Miten valita matkapuhelin - edullinen, mutta hyvä

Parhaiden ja edullisten puhelinten valmistajat

Maailman parhaat puhelimet tuottavat omena ja Samsung, mutta valitettavasti näiden valmistajien huippumallit maksavat suuria rahaa, eivätkä kaikki pysty siihen varaa. Voit tietysti ostaa jotain varhaisista sarjoista, mutta nykyaikaisilla standardeilla rajoitettu toiminnallisuus ei anna sinulle mielihyvää omistaa merkkituotetta.

Monien käyttäjien iloksi nuoret aasialaiset yritykset ovat jo oppineet tuottamaan kunnollisia laitteita, jotka eivät ole millään tavalla huonompia kuin kaikkien suosikit. He maksavat vain 6-10 kertaa halvempia tuotteita kuin kuuluisa tuotemerkki.

Joillakin eurooppalaisilla yrityksillä on kuitenkin linja matalien laitteiden kanssa, jotka ovat korkealuokkaisia, vaikka niillä onkin vaatimattomampia toimintoja.

Halvat, mutta hyvät matkapuhelimet voivat olla seuraavien valmistajien valikoimassa:

 • Nokia (nyt tuotettu nimellä Microsoft);
 • Xiaomi;
 • Lenovo;
 • Meizu;
 • Huawei;
 • LG.

Näiden yritysten parhaat mallit ovat toistuvasti olleet luokituksissamme. Edullisten matkapuhelinten joukossa on monia hyviä kopioita. Ja säästääksesi rahaa, meidän ei tarvitse uhrata laitteen tärkeitä ominaisuuksia ja toimintoja, määritetään, mitä meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Toimintaperiaate ja laitteen matkapuhelin

Toimintaperiaate ja laitteen matkapuhelin

Matkapuhelimen tekninen kuvaus ei todennäköisesti kiinnosta ketään, joten siirrymme vain sen tärkeimpiin osiin, jotka voivat vaikuttaa valintasi.

Minkä tahansa puhelimen pääosat ovat, näyttö ja näppäimistö (tai toimintopainikkeet, jos puhumme kosketusmallista).

Sisällä ovat yhtä tärkeitä tietoja matkapuhelimesta:

1. Mikrofoni ja kaiutin, jonkun toisen puheesi tarttuminen ja lähettäminen;

2. Radiolähetin yhdistettynä vastaanottimeen ja antenniin;

3. Mikroprosessori ja muistisiru;

4. SIM-kortti- ja flash-asemat;

5. Valokuva-videokamera (yksi tai kaksi);

6. Irrotettava tai sisäänrakennettu akku, joka antaa virtaa koko laitteelle.

Radiomoduuli tekee puhelimesta puhelimen, eli sen avulla voit välittää puhetta etäisyydellä ulkoisten antennien järjestelmän kautta. Kaikki muut täytteet toimivat vain tiedon ja median kanssa.

Tärkeimmät tiedot (yhteystiedot, tekstiviestit jne.), Suuret tiedostot, kuten musiikkikokoelmat, elokuvat, pelit, säilytetään parhaiten flash-kortilla, tallennetaan natiiviin muistiin. Prosessori on vastuussa muistidatan lukemisesta ja käsittelystä.

Matkapuhelinten tyypit

Paina painiketta

Paina painiketta
PARHAISEN JULKISEN PUHELIMEN VALINTA

Push-painikkeita käyttävät ihmiset, jotka tarvitsevat puhelimen viestintävälineenä. Tällaisilla malleilla on joko vähäinen lisätoiminto tai ilman niitä. Tämän seurauksena yksinkertaisimpien soittajien tärkeimmät edut ovat: alhainen kustannus ja epärealistisesti edullinen akun kulutus.

Nykyään monet valmistajat tuottavat edistyksellisempiä painonapin puhelinmalleja, joissa on hyvä kameran resoluutio jopa 8 megapikseliä, integroitu MP3-soitin, paikka mahtavalle USB-muistitikulle ja riittävä määrä natiivia muistia jopa 512-1000 Mt.

Tällaisten mallien näyttö on tietenkin pieni kosketusnäytön älypuhelimiin verrattuna - loput otetaan numeronäppäimistöllä. Turvallisuusmarginaali on kuitenkin paljon suurempi.

Plussat:

 • Pieni näyttö, hyvin kunnollinen kamera;
 • Äänetyt kaiuttimet;
 • "Pitkäaikainen" akku;
 • Riittävä määrä tarvittavia toimintoja;
 • Tukeva tapaus ja koko koko rakenne on erittäin luotettava;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Pieni näyttö;
 • Internet-aikakaudella olevan käyttöjärjestelmän puute rajoittaa vakavasti matkapuhelimen ominaisuuksia.

aisti-

aisti-
PARASVALMISTEIDEN ARVIOINTI

Älypuhelimet ovat varmasti painamassa mallimalleja markkinoilta, eivätkä vain niiden rikkaiden toimintojen ja tyylikkään ulkonäön vuoksi. Oli paljon ihmisarvoisia älypuhelimia kohtuulliseen hintaan, ja ne olivat samansuuntaisia ​​kuin edistyneet soittajat.

Niiden ominaisuudet eivät tietenkään aiheuta ilahduttavaa huokausta, mutta ne ovat melko hyväksyttäviä. Budjetti-anturi voi olla pääkamera, jossa on 8-13 megapikseliä ja etuosa 5 - 8 megapikseliä. Näytön diagonaali ei yleensä ylitä 5-5,5 ″, kun taas resoluutio on melko kunnollinen ja saavuttaa helposti HD-tason (1280x720 pikseliä). Käyttöjärjestelmä on Android tai Windows.

Edullisten älypuhelimien RAM-muistit voivat olla hyvällä volyymillä 1-3 Gt (kiinalainen tarjous jopa 6). Prosessorissa voi olla 2, enintään 4 ytintä, mutta tämä riittää jopa "raskaille" leluille.

Ainoa budjettiharjoitusten ongelma on heikko akku. Akku purkautuu puolen päivän intensiivisen käytön jälkeen verkkoyhteydellä.

Plussat:

 • Rikas valinta ja moderni muotoilu;
 • toiminnallisuutta;
 • Tehokas prosessori ja suuri muisti;
 • Edellisen etukameran läsnäolo;
 • Suuri näyttö.

miinukset:

 • Akku ei välttämättä riitä loppupäivään;
 • "Sick" -paikka - hauras näyttö, joka vie puhelimen koko pinnan.

Painikkeen matkapuhelinvalintavaihtoehdot

Painikkeen matkapuhelinvalintavaihtoehdot

Lomakerroin

Push-puhelimet, jotka jäävät edelleen hyllyille, esitetään yleensä kolmessa muodossa:

1. Monoblokit - luotettavin ja kestävin;

2. "Taitettavat vuoteet" - mukava, mukava, mutta lyhytikäinen, koska se on kulunut;

3. Liukusäätimet - ne on varustettu melko suurella näytöllä ja näyttävät myös näyttäviltä, ​​mutta ne palvelevat hieman kauemmin kuin taittuvat mallit, vaikka ne ovat kaukana monoblokista.

Päätä itse, mikä on sinulle tärkeämpää - luotettavuus tai kauneus.

näyttö

Painonappilaitteiden näytön koot eivät ylitä 3,5-4 ″, kun taas modernien laitteiden vähimmäisleveys on 1,44 ″. Näin ollen näytön resoluutiolla tulisi olla 320x480 - 480x800. Alla on epätoivottavaa edellä - ei ole järkeä.

Olisi syytä lähestyä matematiikan valintaa. Jos haluat saada riittävän korkean kuvanlaadun puhelimen alhaisimmilla hinnoilla, kiinnitä huomiota näihin paneeleihin:

1. CSTN - näiden passiivisten matriisien uusin sukupolvi on jo tyytyväinen hyvään värintoistoon, joka on verrannollinen kalliimpien TFT-indikaattoreiden, jopa 140 °: n katselukulmien ja 0,1 sekunnin vasteen kanssa.

2. FSTN - jolla on samat suorituskykyominaisuudet, tarjoaa hieman suuremmat katselukulmat ja tarkan värisävyn siirtymisen kuvassa kompensoimalla värin siirtymiä.

Aktiiviset matriisit ovat kalliimpia, mutta silti melko edullisia. Näitä ovat nestekidenäytöt TFT- ja MVA-näytöt. Niiden nopeus on paljon suurempi, ja kuvan kontrasti ja selkeys on parempi kuin passiivisten paneelien.

kamera

Painikkeissa puhelimet ovat perinteisesti asentaneet yksinkertaisimmat ja heikot kamerat 0,3 MP: stä 3,2 MP: een. Ja jos haluat saada ainakin joitakin kunnollisia kuvia laitteellasi, ota malli, jonka kuvaustarkkuus lähestyy maksimiarvoa.

Kaikissa muissa tapauksissa pikselien lukumäärä ei ole merkitystä - ne ovat edelleen hirveästi pieniä, joten pysähtyvät 0,3-0,5 megapikselin kohdalla, jotta ei makseta liikaa hyödyttömästä laitteesta.

Muistikapasiteetti

Mikroprosessorin puute perinteisissä matkapuhelimissa antaa yhden edun - et tarvitse suurta muistia: 16-32 Mt on enemmän kuin tarpeeksi laitteen käyttämiseen.

Niille, jotka haluavat tallentaa satoja kappaleita ja kymmeniä videoita puhelimeen, on parempi, että he ostavat painonappimalleja lainkaan fiksujen hyväksi. Riippumatta valmistajat lupaavat siellä, budjetti "valintakeskukset" eivät vedä flash-asemaa yli 4 gigatavua.

Vaihtoehdot edullisen älypuhelimen valitsemiseksi

Vaihtoehdot edullisen älypuhelimen valitsemiseksi

Näyttö ja Matriisi

Talousluokan kosketusnäytön diagonaalikoko on keskimäärin 5-5,5 tuumaa - tämä näyttö riittää mihinkään pilaantumattomaan käyttäjään. Ratkaisu on kuitenkin edelleen tärkeä, mutta älypuhelimet ovat hyviä.

Yleensä ne on varustettu HD-näytöillä 1280x720 (kaikki edellä mainitut ovat jo budjettisegmentin ulkopuolella). Tärkeintä on, että tämä indikaattori ei ole merkittävästi pienempi. Esimerkiksi 940x560: n resoluutio 5-tuumaisella näytöllä ei anna enää ihanteellista kuvaa, vaikka kuva ei olekaan rehellinen.

Kosketus puhelimissa käytetyn matriisin tyyppi on myös tärkeä - ei vain kuvan laatu, vaan myös kuvan katselukulma, kontrasti ja värikylläisyys.

TN: stä, joka on asennettu halvimpiin älypuhelimiin, on parempi luopua välittömästi. Ja vaikka niille on ominaista nopea reagointi ja ne eivät erityisesti korosta akkua, värien vääristyminen ja alhainen kontrasti estävät täysin niiden edut.

Jos haluat ostaa todella hyvän, vaikkakin edullisen puhelimen, valitse IPS-näyttö. Näissä matriiseissa on korkea värintoisto, erinomainen kontrasti ja hyvin laaja katselukulma, joka on 180 astetta.

Tietysti et löydä IPS-standardia näinä päivinä, joten suosittelemme sen onnistuneimpia muutoksia:

1. H-IPS (Horisontaalinen) 2007 -näyte - siinä on melko kunnollinen kontrasti ja selkeä valkotasapaino. Katselukulma ilman kuvan vääristymistä on 178 astetta.

2. E-IPS (Enhanced) - tässä näkyvyyskulma maksimoidaan ja vasteaika on vain 5 ms. Tässä tapauksessa itse matriisin kustannukset, kehittäjät onnistuivat vähentämään huomattavasti.

3. P-IPS (Professional) - voi näyttää yli 1 miljardia eri väriä.

4. AH-IPS (Advanced High Performance) - on hyvä resoluutio ja samalla kuluttaa 20% vähemmän energiaa.

suoritin

Useimmat edulliset älypuhelimet on varustettu Snapdragon- tai MediaTek-prosessoreilla. Ensimmäiset ovat hieman kalliimpia, mutta ne tekevät erinomaista työtä kaikilla tehtävillä - aivan resurssia vaativiin videopeleihin asti. Toiset ovat hieman heikompia, mutta ne eivät todellakaan lisää laitteen kustannuksia.

Prosessorisarjan lisäksi tarvitset sen suorituskyvyn. Budjettimallissa hyvä indikaattori on kellotaajuus alueella 1300-1700 MHz. Ytimien lukumäärä - 2 tai 4, jos ostat täysimittaisen "kiinalaisen".

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmä on pakollinen ominaisuus minkä tahansa "älykkään" puhelimen kohdalla.

Nykyaikaiset älypuhelimet toimivat kolmella alustalla:

1. Android on yksinkertainen ja toimiva. Puhelimen käyttöliittymä Androidin kanssa voidaan räätälöidä itsellesi, joten se on ainutlaatuinen ja mahdollisimman kätevä. Tämän järjestelmän toinen etu on se, että se tukee monia ilmaisia ​​sovelluksia.

2. iOS on Applen oma teknologia, joka on viruksilta suojattu. Valitettavasti edulliset puhelimet, joilla on tällainen akseli, ovat erittäin harvinaisia. Nyt vain 4 ja 5 mallin iPhonet voidaan liittää tähän hintaluokkaan, mutta niiden ohjelmisto on vanhentunut eikä sitä ole päivitetty vuodesta 2015 lähtien.

Jos haluat tietää miten älypuhelin eroaa iPhonesta, muista lukea artikkeli.

3. Windows - kun Microsoft käyttää tätä järjestelmää vain Nokia-puhelimissa eikä se ansaitse paljon suosioa. Mobiilit "ikkunat" jumittui yhteen paikkaan, jäävät vakavasti jäljessä nopeasti kehittyvälle Androidille ja iOS: lle. Kuitenkin nyt Vindous kasvaa vähitellen ja kuka tietää, miten tilanne kehittyy vuoden kuluessa.

Muistikapasiteetti

Tämä parametri on paljon tärkeämpi älypuhelimille kuin painonappimalleille, joten numeroiden järjestys tässä on täysin erilainen.

Jos haluat tukea kaikkia tarvittavia sovelluksia ja tallentaa arvokkaita tiedostoja, puhelimen sisäisessä muistissa on oltava vähintään 4-8 Gt. Jos (tai pikemminkin, milloin) tämä ei riitä, tilanne voidaan korjata irtotavarakortilla.

Operatiivisen pitäisi myös olla melko suuri, koska puhelimen nopeus riippuu siitä. Budjetin hintaluokassa voit helposti löytää malleja, joiden OP on 3-4 gigatavua, kiinalaiset jopa jopa 6 Gt.

Joka tapauksessa on syytä ohjata näitä numeroita - tällaiset ominaisuudet riittävät älykkääseen työhön. Voit myös harkita 1-2 Gt: n RAM-muistia, mutta varaudu siihen, että sinun on suljettava sovellukset jatkuvasti, jotta voit avata seuraavat.

kamera

Nykyaikaisissa älypuhelimissa kaksi kameraa on perinteisesti asennettu. Takaa (pää) tarvitaan hyvä resoluutio 8-13 megapikseliä kuvien ottamiseksi HD-laadulla. Tietenkin on olemassa kehittyneempi optiikka, mutta se ei kuulu budjettiluokkaan, eikä liian korkea resoluutio ole aina perusteltua.

Etukameran luku on yleensä hieman pienempi, mutta sen ei pitäisi olla pienempi kuin 5 megapikseliä, joten voit tehdä kehyksiä 1024x720 px muodossa On toivottavaa, että kaikkien optiikoiden lisäksi puhelimessa on LED-salama ja automaattitarkennus, ja se voi myös tallentaa videota taajuudella noin 30 kuvaa sekunnissa.

akku

Mitä tehokkaampi valittu laite on, sitä enemmän valtaa se kuluttaa. Niinpä puhelin, jossa on 4-ytiminen korkean taajuuden prosessori, jota käytetään aktiivisesti Internetin selaamiseen, pelien pelaamiseen ja elokuvien katseluun, vaatii tehokkaimman akun.

Budjetin hintaluokassa akun suurin kapasiteetti on 4000 mAh - tämä riittää 6-7 tunnin jatkuvaan käyttöön. Mutta jos valitset pienikokoisen gadgetin ja käytät sitä useammin sen tarkoitukseen, voit ottaa akun 2800-3200 mAh: iin.

Jos olet aktiivinen käyttäjän opas, kiinnitä huomiota ulkoiset paristot.

Mikä puhelin valita

Mikä puhelin valita

1. Ikäiset, jotka eivät ole liian ystävällisiä uudenlaisen tekniikan kanssa, sopivat painonappilaitteeseen, jota ei ylikuormiteta tarpeettomilla vaihtoehdoilla. On parempi, että se oli monoblokki luotettavassa tapauksessa, jonka keskikokoinen näyttö oli 2-3 ″. Säästä toiminnallisuutta, älä varaa rahaa hyvään näyttöön, jota voi katsella myös kirkkaassa auringonvalossa. Ihanteellinen, jos se on TFT- tai MVA-matriisi.

2. Koulupoika on mielenkiintoisempi budjetti-älypuhelin. Korkeat ominaisuudet pieneen hintaan Kiinan älypuhelinten valmistajat, joten ohjaa tätä tuoteryhmää, jos haluat tyydyttää vaativan lapsen. Kiinnitä erityistä huomiota kameran laatuun: pääoptiikan tulisi olla todella hyvä ja sen resoluutio on vähintään 8 megapikseliä. RAM voidaan valita 2-4 Gt: n sisällä, natiivi - vähintään 16.

3. Opiskelijat ja työskentelevät ihmiset sopivat myös kosketuspuhelimalleihin. Tässä on keskityttävä prosessorin ominaisuuksiin valitsemalla 2 tai 4-ydinlaite, jolla on hyvä kellotaajuus noin 1500–1700 MHz. 8 Gt: n sisäisen muistin määrää voidaan kutsua riittäväksi, mutta RAM-muistin pitäisi olla todella suuri: kriittinen minimi on 2-3 Gt. Kuvaamisen ystäville sopivat takakameralla varustetut laitteet, joiden resoluutio on noin 13 megapikseliä, ja 5 on riittävä etukameralle.

Halvan ja hyvän puhelimen hinta

Halvan ja hyvän puhelimen hinta

1. Push-painiketta puhelimet ovat periaatteessa kaikki halpoja - suurin osa kuuluu hintaluokassa 600-3000 ruplaa. Mutta jos tarvitset hyvää mallia, valitse vähintään 1,5-2 tuhatta laitetta.

2. Älypuhelimet alkavat 1500 ruplasta, mutta suosittelemme harkitsemaan vaihtoehtoja 4-5 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset