mylogo

Monet ihmiset pitävät SSD: tä liian kalliina. Kyllä, se on, mutta ne ovat todella rahansa arvoisia. Verrattuna perinteisiin HDD-kiintolevyihin SSD: t etsivät ja välittävät tarvittavat tiedot monta kertaa nopeammin, ja niiden vaatimattomassa koossa he voivat tallentaa kunnollisen määrän tietoja. Karaosia ja muita pyöriviä osia ei ole, minkä vuoksi järjestelmä latautuu kirjaimellisesti murto-osassa sekuntia, ja tietokone alkaa lentää. Kun magneettilevy on korvattu edistyneellä SSD: llä, huomaat heti, kuinka paljon nopeammin tietokone alkoi ajaa, avata kansioita ja tiedostoja salamannopeasti. Myös pelien ja sovellusten suorituskyky kasvaa. Totta, yhdellä ehdolla: jos lähestytte asiantuntevasti kovan ytimen valintaa.

 

 

SSD-kiintolevy

Parhaat SSD-valmistajat - mikä yritys valitsee

Kaikista solid-state-asemien valmistajista yksiköillä on kunnon levyjä. Niiden laitteilla on todella korkea suorituskyky, kestävä ja laadukkaita.

Kun ostat kuuluisan tuotemerkin levyn, et voi huolehtia siitä, että se osoittautuu vialliseksi, tai sen passi-tiedot eivät vastaa todellisuutta.

Tällaisia ​​vastuullisia valmistajia ovat yritykset:

 • ADATA;
 • AMD;
 • Intel;
 • Plextor;
 • Western Digital.

Näiden ja useiden muiden valmistajien parhaat kiinteiden asemien asemat, joita olemme jo harkinneet viime aikoina sijoitus. Mutta tarvitsetko kalliita omia laitteita, tai voit silti tehdä edullisempaa vaihtoehtoa? Kaikki on ratkaistava yksilöllisesti.

Lisäksi SSD: tä ostettaessa on otettava huomioon noin kymmenen eri kriteeriä - käsittelemme niitä tänään.

Toimintaperiaate ja SSD-laite

Toimintaperiaate ja SSD-laite

Solid-state-asemien laite on yksinkertainen - kuten kaikki nerokkaat. Kompaktissa tapauksissa on vain muutamia sähköisiä piirejä, jotka tekevät kaiken työn:

1. Flash-muisti - matriisin lohkot, jotka on rekrytoitu transistorisoluista ja jotka kirjoitetaan dataan.

2. DDR-DRAM-siru on pieni siru, johon tallennetaan muistin välimuisti. Tämä on ainoa asia, joka erottaa solid-state-asemat perinteisistä flash-asemista.

3. SSD-ohjain on siru, joka on itse asiassa kokonainen lohko ohjaimista, jotka vastaavat tietojen lukemisesta, kirjoittamisesta ja sijoittamisesta soluihin.

SSD: n toiminnan periaate ei ole erityisen monimutkainen. Aluksi laite määrittää datan sijainnin (etsii halutun muistisolun osoitteen) ja alkaa heti lukea / kirjoittaa tietoja.

Toisin kuin magneettisilla kiintolevyillä, sinun ei tarvitse siirtää päätä "pannukakun" pinnan yli - kaikki tapahtuu sähköimpulssien tasolla eli lähes välittömästi.

Solut itse ovat transistoreita, joilla on portti, jossa on vain 2 paikkaa:

1. "Open" - vastaa loogista yksikköä;

2. "Suljettu" - vastaa nollaa.

Tallennuksen aikana taulukon porttisolut vievät tiettyjä paikkoja ja voivat pysyä tässä asennossa vuosia säilyttäen tiedot.

SSD-tyypit

SLC-tyyppiSLC-tyyppi

Tämän tyyppistä levyä pidetään tuottavimpana (vaikkakin vanhin), joten sitä käytetään laajasti palvelimissa. Tässä merkintä menee yhden tason muistisoluihin, joissa kussakin on vain yksi bitti informaatiota - yksi tai nolla binaarikoodi.

Tämä tallennusvaihtoehto tarjoaa suuren levyn suorituskyvyn ja mahdollistaa saman solun käytön ääretön määrä kertoja. Lukunopeus saavuttaa 25 ms.

Plussat:

 • Suuri nopeus;
 • Saman solun ääretön käyttömahdollisuus;
 • Kestävyys ja luotettavuus.

miinukset:

 • Kustannukset ovat kohtuuttoman kalliita;
 • Erittäin vaatimaton muistikapasiteetti;
 • Teknologia ei ole uusi, ja on vaikea löytää levyä SLC-soluilla vapailla markkinoilla.

MLC-tyyppi

MLC-tyyppi

Näissä asemissa tallennetaan 2 bittiä tietoa jokaiselle transistorille. Tällöin lukunopeus ei ole enää yhtä vaikuttava kuin SLC-levyjen (noin 50 ms), ja samaan soluun kirjoitettavien uudelleenkirjoitussyklien määrä on rajoitettu 3000-10000.

Plussat:

 • Riittävästi nopea;
 • Suuri määrä tallennuskapasiteettia;
 • Kompakti koko "tiivistetyn" tallennustilan takia;
 • Edullisempi hinta;
 • Valtava valikoima asemia markkinoilla.

miinukset:

 • Rajoitettu määrä merkintöjä samaan soluun, jolloin valmistajat vähentävät sitä jatkuvasti.

TLC-tyyppi

TLC-tyyppi

Tällöin tiedot ovat vielä tiivistettyjä: SSD kirjoittaa 3 bittiä dataa yhteen soluun. Tämän vuoksi TLC-asemat ovat pienimpiä. Mutta kompaktiuden kannalta on maksettava voimakas lasku- nopeuden lasku (jopa 75 ms) ja uudelleenkirjoitussyklien määrä - jopa 1000-3000 kertaa.

Plussat:

 • Tietojen tallennuksen korkea "tiheys";
 • Kompaktin levyn koko;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Pieni määrä informaatiokirjoitussyklejä;
 • Alin lukunopeus.

SSD-valintavaihtoehdot

SSD-valintavaihtoehdot

tilavuus

SSD-asemilla on edelleen ongelmia niiden sisältämien tietojen kanssa - tämä parametri menettää huomattavasti magneettisiin kiintolevyihin. Edistyminen ei kuitenkaan pysähdy, ja yhä enemmän kapasiteettia käyttävä kiinteä karbidi ilmestyy jatkuvasti markkinoille.

Tällaiset asemat ostetaan kuitenkin usein vain käyttöjärjestelmän asentamiseksi ja sen suorituskyvyn parantamiseksi. Jos haluat pelata pelejä, musiikkia, valokuvia ja elokuvia vanhanaikaisena, pidä kiintolevyä.

Ohjelmistojen asennukseen on yleensä varattu 60 Gt muistia, joten pieni määrä solid-state-asemaa ei ole ongelma. Mutta jos olet ammattimainen ohjelmoija tai haluat kokeilla erilaisia ​​tehtäviä, osta 128-256 Gt: n levy - sinulla on varmasti riittävästi työtä.

Liitäntätyyppi

Tällä hetkellä SSD-asemat käyttävät seuraavien 3 tyypin rajapintoja:

1. SATA 3 - toimii taajuudella 6 GHz ja nopeudella 600 MB / s.

2. PCI Express 2.0: lla on sama taajuus kuin troikalla, mutta sillä on suurempi kaistanleveys ja 800 MB / s.

3. PCI Express 3.0 - kaikkien nykyisten parhaiden käyttöliittymien. Tiedonsiirtonopeus on 2-3,2 Gt / s.

Markkinoilla on joitakin vähemmän tuottavia ja luotettavia levyliittymiä - nämä ovat SATA 1, SATA 2 ja USB. Mutta ne soveltuvat vain vanhanaikaisille emolevyille, ja niiden ominaisuudet ovat useita kertoja pienempiä kuin edellä mainitut rajapinnat, joten on parempi kieltäytyä ostamasta.

Työn nopeus

Kaikki riippuu talousarviosta. Mitä nopeammin asema on, sitä parempi koneellesi, mutta SSD: n hinta kasvaa merkittävästi. Taloussegmentissä voit laskea noin 450 Mt / s ja 350 Mt / s kirjoituksen aikana.

Yleensä tämä indikaattori vaikuttaa moniin tekijöihin, ja tärkeimmät niistä ovat asennetun ohjaimen ominaisuudet. Tunnetut yritykset eivät tallenna vakavaa lähestymistapaa kiintolevyn kokoonpanoon, eivätkä ne tallenna ohjauspiiriin - toinen syy ostaa tuotemerkin asemaa nimettömän laitteen sijaan, jolla on vanhentunut siru.

Lisäksi valittaessa SSD: n optimaalinen suorituskyky on otettava huomioon sen muistin koko. Tilavassa laitteessa on enemmän soluja, joten tarvitsemme hyvän nopeuden lukemaan ne kaikki nopeasti.

Energiaa poistava suojaus

SSD, jossa on DDR3-välimuisti, tarvitsee lisäsuojaa sähkökatkoksia vastaan. Tämän ominaisuuden avulla voit tallentaa väliaikaisia ​​tietoja siruista, jos taajuusmuuttaja katkeaa. Jos sinulla on ulkoinen suojaus (esimerkiksi bespereboynik), sisäänrakennettu voidaan jättää huomiotta.

Saatavuus TRIM

Tämän ominaisuuden avulla voit ratkaista SSD: n pääasiallisen ongelman - poistettujen tiedostojen paikkojen virheellisen puhdistuksen. Ilman sitä levy yksinkertaisesti "ei ymmärrä", että tarpeettomiksi tulleita soluja voidaan käyttää uudelleenkirjoittamiseen ja jatkaa työskentelyä jäljellä olevan vapaan tilan kanssa.

Tämän seurauksena taajuusmuuttajan suorituskyky täyttäessään alkaa laskea tasaisesti, ja se muuttuu eräänlaiseksi herneen lasiksi: näyttää siltä, ​​että niiden välillä on tarpeeksi tilaa, mutta ei myöskään ole mahdollista kiinnittää toista "herneä".

Se vie aikaa, ennen kuin levy siirtää tietoja solusta välimuistiin, tyhjentää paikan, muuttaa vanhentuneita tietoja uusiin ja tallentaa vain muistiin. Luonnollisesti tällainen monivaiheinen prosessi hidastaa aseman ja tietokoneen työtä.

TRIM-toiminnon avulla voit puhdistaa tarpeettomia tietoja, jotka eivät ole tietojen kirjoittamisen ajankohtana, mutta millä tahansa "vapaalla" ajalla, kun kiintolevy on vähiten ladattu (esimerkiksi joutokäynnillä tai taustalla). Totta, palauttaa vahingossa poistetut tiedot eivät enää ole mahdollisia.

TRIM-toiminto on hyödytön, jos tietokoneeseen asennettu käyttöjärjestelmä ei osaa toimia tällaisten komentojen kanssa.

Sen toteuttamiseksi tarvitsemme suhteellisen uusia käyttöjärjestelmiä:

1. Windows ei ole vanhempi kuin 7;

2. Linux alkaen 2.6.33;

3. Mac OS X 10.6.6 tai uudempi.

Piilotettu muisti

Kussakin levyssä on piilotettu muistialue, jota käyttäjä ei voi käyttää. Sen soluja käytetään, kun päätyötilan kokoelmat epäonnistuvat, mikä mahdollistaa levyn käyttöiän pidentämisen.

SSD: n piilotettu alue voi kestää jopa 30% laitteen kokonaismuistista, mutta monet valmistajat vähentävät tätä arvoa 10%: iin, jotta käyttäjät voivat lisätä työtilaa.

Valitettavasti tällä lähestymistavalla on vakava haittapuoli. Kun levy on noin 80% täynnä, dataa siirrettäessä se alkaa "epäonnistua", koska sen nopeus laskee 2-3 kertaa. Lisäksi se on "vara-soluissa" TRIM, joka vaikuttaa myös tietokoneen komentojen nopeuteen ja vasteaikaan.

Lomakerroin

Muotoilutekijän alla SSD ymmärtää levyn fyysisen koon, rajapintojen liittimien ja kiinnikkeiden sijainnin. Valinta riippuu kuitenkin siitä, missä kovaa asennetaan:

1. Kannettavat tietokoneet käyttävät 2,5 tuuman asemia.

2. PC-järjestelmän lohkoihin asennetaan 3,5 ″ levyjä, vaikka jos niillä on erityiset kiinnikkeet, 2,5 ″.

3. Kompakteissa mobiililaitteissa toimivat kiintolevyt, joiden muotokerroin on 1,8 "tai vähemmän.

Runkomateriaali

Solid state -asemia voidaan tehdä seuraavista materiaaleista:

1. muovi;

2. Alumiinia.

Uskotaan, että toinen vaihtoehto on parempi lämmöntuotannon kannalta, mutta tämä koskee vain hyvin suuria SSD: itä.

Tosiasia on, että tietokoneessa olevat tavalliset kiinteät levyt eivät käytännössä kuumene. Joten keskivertokäyttäjälle se ei ole lainkaan merkitystä - taajuusmuuttajan tai alumiinin muovikotelo. Joten, ei ole mitään järkeä maksaa yli.

Mitä SSD-asema valitsee

Mitä SSD-asema valitsee

1. Jos haluat rakentaa erittäin tehokkaan pelitietokoneen, tarvitset SSD-levyn, jossa on SLC-muistisolut. Äänenvoimakkuus riippuu lisäkiintolevyn saatavuudesta: jos on, riittää 256 Gt: n kiintolevy, muuten on parempi ottaa mallia 500 keikalle. Ihanteellinen käyttöliittymä on PCI Express 3.0. Lomakerroin riippuu asennuspaikasta.

2. Etsitkö hyvää, mutta ei kallis SSD: tä? Ota malli MLC-soluilla ja tilavuus on 128-256 Gt. Liitäntä PCI Express 2.0 tarjoaa riittävän nopeuden.

3. Tarvitsetko ehdottoman budjetin? Sitten sovitetaan kiinteän aseman TLC-tyyppinen TLC jopa 128 Gt: ksi SATA 3 -liitännällä.Valitse lomakekerroin tietokoneen tyypin mukaan: 3,5 ″ kiinteän ja 2,5 ″ kannettavan tietokoneen osalta.

Kuinka paljon SSD on

Kuinka paljon SSD on

1. SLC-muistisoluja käyttävät asemat ovat kalleimpia. Niiden hinta alkaa 20-40 tuhatta ja saavuttaa 1,2 miljoonaa ruplaa.

2. SSD, jossa on MLC-soluja, voidaan ostaa 2000-5000 ruplaa, jos se on 30-keikkainen laite, jopa 280 tuhatta 2 TB: n levylle.

3. Halvat SSD-TLC-arvot ovat alueella 2000-88000 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset