mylogo

Märkäpuku on välttämätön kaikille, jotka kouluttavat tai aktiivisesti tukevat "avointa" vettä. Ilman sitä ei edes tunne edes lämpimässä meressä - lämpötilaerojen aiheuttama hypotermia tuntuu nopeasti. Se on tästä vesipuvusta ja suojaa uimarin kehoa. Ja hän pystyy suojaamaan ihoa vammoilta ja lisäämään nopeutta omistajalle. Tärkeintä - älä tee virhettä valinnalla ja etsi laitteita, jotka sopivat ihanteellisesti luokkiin, olipa se sitten surffausta, sukellusta tai vedenalaista spelunkingia.

 

 

märkäpuku

Paras märkäpukujen valmistaja - mikä yritys valitsee

Märkäpuku - ei halpa laite, ja hän osti yli yhden kauden. Hyväksy, se on häpeä viettää paljon rahaa epäilyttävän laadukkaille tavaroille ja kuukaudessa mennä myymälään uuteen asuun.

On parempi ottaa heti tunnetun yrityksen malli ja mennä hiljaa suosikkiurheilullesi ajattelematta, että hydrikki vuotaa "ei se, missä sen pitäisi olla".

Erinomaiset vesipuvut ovat yrityksen tarjoamia:

 • Marlin Skiff;
 • SCUBAPRO;
 • Mystic;
 • omer;
 • AquaLung.

Yksityiskohtainen kuvaus näiden valmistajien parhaista märkäpuvuista löytyy muusta artikkelista. Mutta ennen kuin ostat suosikkimallin, kannattaa tutustua tärkeimpiin valintaperusteisiin, joihin sekä mukavuus että turvallisuus ammattien aikana riippuvat.

Leikkaa märkäpuvut

Leikkaa märkäpuvut

Märkäpuvun ei tarvitse olla kiinteä jumpsuitti, joka peittää kehon nilkkojen ja kurkun ja ranteiden välillä.

On muutoksia, joissa takki ja / tai housut lyhenevät tai ovat yleensä erillään toisistaan. Myös vedenpitävä elastinen kypärä, joka on liimattu kurkkuun. Kaikki riippuu siitä, mitä lämpötilaolosuhteita laite ostaa.

Vesipuvun päätehtävänä on pitää uimari lämpimänä ja samalla suojata häntä auringolta, tuulelta ja mahdollisilta ihon loukkaantumisilta. Ja jotkut nykyaikaiset mallit ovat niin täydellisiä, että ne jopa auttavat omistajaa uimaan, suuntaamaan tulevia vesivirtoja ja vähentämään siten sen vastustuskykyä.

Märkäpuvut

märkä

märkä

Nämä ovat halvimmat ja samalla kaikkein mukavimmat puvut, jotka saivat nimensä "epätyypillisen" lämmityksen "periaatteen vuoksi.

Vetoketjun ja eräiden haarautumattomien osien läpi tulee pieni määrä vettä (0,5-1 L), joka ei virtaa takaisin. Se lämmitetään urheilijan kehossa ja muuttuu eräänlaiseksi kerrokseksi ihon ja neopreenikuoren väliin, mikä vähentää lämpöhäviötä.

Tavallisesti märkä sukelluspuvun paksuus on 1-5 mm, mikä tekee mahdolliseksi epämukavuuden tuntemiseen vedessä +16 .. + 24 ° C lämpötilassa. On olemassa erittäin ohuita Lycran malleja, mutta ne on jo suunniteltu lämpimälle vedelle noin +25 .. + 30 ° С. Erityistä eristystä niistä ei tarvita - vain suoja meduusoja ja pieniä naarmuja vastaan.

Märkä märkäpuvun neopreenikuori voidaan kopioida muilla materiaaleilla (termoplastilla, nailonilla). Lisäkerros antaa voimaa ja parantaa lämmöneristysominaisuuksia, mutta samalla estää uimarin liikkumista.

Plussat:

 • Laaja valikoima malleja;
 • Kevyt ja mukava;
 • Niillä on hyvä elastisuus;
 • Ne ovat suhteellisen edullisia.

miinukset:

 • Melko ohut, mikä tekee sen huonommaksi pitää lämpimänä ja helposti repäisevänä;
 • Mallit, joissa on pitkät hihat ja housut, on vaikea käyttää - sinun on käytettävä erityistä geeliä.

kuiva

kuiva

Nämä puvut ovat täsmälleen päinvastaisia ​​kuin edellä kuvatut. Ne ovat täysin suljettuja, eivät anna veden sisälle ja säilyttää ihmiskehon tuottaman lämmön mahdollisimman paljon.Tehdäksesi tämän, kuivat jumpsuitit "liitetään" robotteihin, joustavaan kypärään ja suljinlaitteisiin (ranteisiin, jaloihin ja kaulaan kiinnittyvät hihansuut).

Kuivan märkäpuvun sisällä on ilmaventtiilejä, jotka tarjoavat uimarille suurimman mahdollisen mukavuuden raskaissa vaihteissa. Kuori itsessään on melko paksu (5-15 mm) ja vaikeuttaa vakavasti liikkumista varsinkin suurilla syvyyksillä. Mutta siinä voit sukeltaa jopa hyvin kylmässä vedessä alle 0 ° С.

Kuivatyyppiset puvut maksavat paljon rahaa, joten niitä käyttävät pääasiassa ammattilaiset. Suuren paksuutensa vuoksi ne soveltuvat vain rajoitetun luettelon tekemiseen teoksista, joissa erityistä liikkuvuutta ei tarvita. Mutta se on kuiva malli, joka ratkaisee pitkän ajan ongelman, jonka ihminen on veden alla.

Plussat:

 • Ehdottomasti hermeettinen;
 • Niiden alla voi käyttää lämpövaatteita tai vain lämpimiä vaatteita;
 • Kuivapuvuissa on lähes mahdotonta jäädyttää joko vedessä tai pinnalla;
 • Erittäin kestävä;
 • Anna jäädä veden alle pitkään.

miinukset:

 • Shackled-liike;
 • Erittäin kallis.

puolikuiva

puolikuiva

Välissä välillä märkä- ja kuivapyyhkeitä. Ensimmäisestä ne erottuvat tiheämmästä neopreenikerroksesta, joka säilyttää paremmin lämpöä, obturatorien ja vedenkestävien vetoketjujen läsnäolon. Kuitenkin kuoren alla oleva vesi voi silti jäädä pienempään tilavuuteen (noin 200 - 250 ml).

Puolikuivien pukujen paksuus on 3-7 mm. Sallittu veden lämpötila on +10 .. + 20 ° C. Yleensä nämä ovat kaksikomponenttisia haalareita ja takkeja, joissa on kaksinkertaiset hihansuut ranteissa ja nilkoissa, mutta myös kypärä, robotit ja suojapehmusteet polvilla ja kyynärillä.

Plussat:

 • Erinomainen lämmönkesto viileässä vedessä;
 • Riittävä ja mukava;
 • Kevyt mutta kestävä;
 • Lähes ei pidä liikkeitä;
 • Varmista hyvä ihonsuojaus mekaanisista vaurioista.

miinukset:

 • Anna olla vedessä enintään 2 tuntia.

Wetsuit-valintavaihtoehdot

Wetsuit-valintavaihtoehdot

materiaali

Noin 90% markkinoilla olevista märkäpuvuista on valmistettu neopreenista - kevyestä vaahtomuovista. Tällä materiaalilla on hyvä puristuslujuus vedenpaineessa, joten sen eristysominaisuuksia ei vähennetä niin katastrofaalisesti. Ja pinnan nousun jälkeen kuori palauttaa kokonaan sen tilavuuden.

Valmistuksessa märkäpuvut käyttää kahdenlaisia ​​neopreeni: vaahdotettu kaasu (parempi laatu) ja huokoinen kemiallinen käsittely (tämä on halvempaa). Lisäksi on olemassa useita neopreenimateriaaleja, koska jokainen valmistaja yrittää luoda pohjalta jotain täydellisempää.

Kun valitset märkäpuvun, sinun tarvitsee vain tietää kuoren tyyppi:

1. "Naked" neopreeni - kevyt, joustava, hyvä suoja kylmästä vedestä, mutta liian herkkä UV-säteille ja mekaanisille vaurioille, joten sen käyttöikä on pieni. Useimmiten käytetään tiivistyslevyjen valmistukseen.

2. Monistettu (yksipuolinen tai kaksipuolinen) - kestävämpi ja vastaavasti kestävä. Lämpösuojaominaisuuksiensa mukaan se ylittää "alaston" kaverin 15-25%.

3. "Avoin huokos" - sisäpuolella on puoliksi avoin huokoset, jotka tarttuvat kehoon, kuten suckers. Tämä vähentää veden kiertoa märkäpuvun kuoren alla ja parantaa sen lämmöneristysominaisuuksia.

Kuivan tyyppisten mallien valmistukseen voidaan käyttää muuntyyppisiä joustavia materiaaleja:

1. Trilaminate on kumia ja nailonia. Joustava, hyvin suojaa uimari vedestä, mutta ei kylmältä, joten sinun on aina käytettävä lämpövaatteita.

2. Puristettu neopreeni - jolla on korkeat eristysominaisuudet, kuitenkin rajoittaa uimarin liikettä ja se ei kestä riittävää kulumiskestävyyttä.

3. Rikki neopreeni sopii erinomaisesti lämpösuojaukseen ekstrudoidun materiaalin tasolla, mutta paljon kestävämpi ja kestävämpi.

4. Superstretch on sama neopreeni, mutta erittäin joustava ja erityinen ”muistivaikutus”. Käytetään levyjen muodossa olkapäissä ja kainaloissa, jotta uimarin liikkumista ei estetä.

jäljentäminen

Wetsuitin lujuuden ja lämmöneristysominaisuuksien parantamiseksi valmistajat monistavat ne usein lisämateriaaleilla yhdeltä tai kahdelta puolelta. Tietenkin laitteiden kustannukset tästä kasvavat, mutta sen ominaisuudet paranevat selvästi.

Lisäkerroksena voidaan käyttää:

1. Pehmo (PL) tai termoplus - levitetään neopreenikuoren sisäpuolelle, mikä parantaa sen lämpöä eristäviä ominaisuuksia. Tämän päällekkäisyyden ansiosta puku on paljon helpompi laittaa päälle ja pois.

2. Nailonia (N) käytetään sekä sisä- että ulkopuolelta, mikä lisää perusmateriaalin lujuutta. Joissakin malleissa nailonjohdolla voi olla vahvistavan kerroksen rooli näiden kahden neopreenipuikon välissä.

3. Titaani (Ti) tai alumiini (Al) -asetus - heijastavat ominaisuuksia ja vähentävät lämpöhäviötä 20-30%.

Kuoren paksuus

Kaikki riippuu märkäpuvun käyttöolosuhteista. Ja sinun täytyy etsiä kompromissi, koska neopreenin paksuuden lisääntyminen vähentää toisaalta lämpöhäviötä ja toisaalta vaikeuttaa liikkumista.

1. 1-2 mm - tarjoaa maksimaalisen joustavuuden ja minimaalisen lämpösuojauksen, jolloin voit uida vain lämpimässä vedessä (yli +27 ° C);

2. 3 mm - mahdollistaa käytön vähintään +20 ° C: n lämpötiloissa;

3. 5-6 mm - selviytymään sen tehtävästä viileässä lampi (noin +15 ° C);

4. 7 mm - mahdollistaa lämpötilan alenemisen +12 ° С: een;

5. 9 mm - suunniteltu kylmään veteen + 10 ° С.

Nämä luvut ovat voimassa märkä- ja puolikuiviin märkäpuvuihin, kuivia malleja voidaan käyttää kylmällä säällä. Nämä arvot ovat kuitenkin vain neuvoa-antavia, koska jokainen vastaa kylmään eri tavalla. Joten, kun valitset, harkitse myös, kuinka “kylmä” olet.

Jos tarvitset todella hyvää lämmöneristystä, mutta sinun on säilytettävä maksimaalinen liikkuvuus vedessä, etsi eri paksuuden omaava neopreeni. Täällä taittopisteissä (kainaloissa, kyynärpäissä, polvien alla jne.) Ohuemmat insertit liimataan, ja kaikkien käytettyjen materiaalien indikaattorit kirjataan puvun merkintään murto-osan kautta.

leikkaus

Märkäpuvun leikkaus on valittava "sään mukaan" ja ottaen huomioon vedenkäytön erityispiirteet.

1. Lämpimässä vedessä ja ilman vakavia esteitä, jotka voisivat naarmuttaa ihoa, riittää lyhyt lyhyt avoin kyynärpäät ja polvet.

2. Kylmissä vesissä sekä sukellettaessa riuttoihin ja vedenalaisiin luoliin on parempi käyttää monosuiteja tai yhdistettyjä malleja, joissa on pitkät hihat ja housunjalat.

Salaman läsnäolo on myös yksi tärkeimmistä parametreista. Pitkä lukko helpottaa märkäpuvun poistamista / levittämistä, muuten sinun täytyy päästä siihen kurkun läpi.

Kiinnitä huomiota sen sijaintiin. Se on kätevintä, jos se on edessä olevassa takissa, mutta takana vetoketju ei koskaan harjata, mikä vähentää uimarin aerodynaamisia ominaisuuksia. Epäsuotuisin vaihtoehto on olkapääkiinnike, joka käsien voimakkaan liikkumisen myötä voi häiritä ja jopa hieroa ihoa.

Ompeleiden tyyppi

Heistä riippuu pukuasi vahvuudesta ja joustavuudesta ja siten sen käyttöikästä. Valmistajat tarjoavat useita saumavaihtoehtoja:

1. Siksak - kestää huonosti kuormaa, joten sitä voidaan käyttää vain alueilla, joilla ei ole vakavaa jännitettä. Jos puku on täysin tehty tällaisella saumalla, älä osta sitä.

2. Mauser - laatu, mutta ei kovin joustava sauma. Näyttää itsensä hyvin vain, jos laite on täsmälleen mitoitettu.

Älä kiinnitä huomiota ompelun ominaisuuksiin vaan myös osien liittämismenetelmään.

Halvoissa puvuissa reunat yksinkertaisesti taittuvat ja päällystetään päällysteen läpi - tämä on sauman päällinen, joka ei ole tukeva eikä riittävän joustava.Lisäksi se on pullistumassa, mikä voi aiheuttaa uimarille epämiellyttäviä tunteita.

Flatlockin tasainen sauma on miellyttävämpi vaihtoehto, koska tällöin neopreenikankaan päät liitetään toisiinsa ennen vilkkumista. Valitettavasti se soveltuu vain kosteisiin ja puolikuiviin märkäpuvuihin, koska neulan liitäntäjohtojen läpi on monia reikiä, joiden avulla vesi kulkee läpi.

Blindstitch (sokea tai piilotettu sauma) - ehdottoman tiukka, kestävä ja joustava. Täällä kaikki puvun yksityiskohdat liimataan ensin ja vain ommellaan. Lisäksi neula ei lävistä kuoria läpi, vaan muodostaa lomituksen sauman runkoon.

Suoraan heikkojen saumojen ominaisuuksien parantamiseksi on mahdollista saada lisää tiivistystä. Tämä voi olla nivelien osittainen tai täydellinen mitoitus neopreeninauhalla, mutta kyllästäminen nestemäisellä kumilla on paras vaihtoehto.

koko

Jotta märkäpuku istuu mukavasti kehoon ja täyttää kaikki sen suojaavat toiminnot, se on sovitettava tiukasti kokoon. Tässä on otettava huomioon useita parametreja:

1. kasvua;

2. Rintakehä;

3. Leveys vyötärö;

4. Lonkkojen määrä.

Kun ostat verkkokaupasta, on myös suositeltavaa määritellä ympärysmitta polkupyörän, ranteen, ylemmän (leveimmän) osan reunoihin, polven ja vasikan lihaksille. Lisäksi tarkista olkapäiden leveys, selän pituus kokkareihin ja porrassauma nivusta nilkaan, jos mallissa on pitkät housut. Kaikki mitat on tarkastettava valmistajan taulukon avulla, koska eri yrityksillä voi olla eri kokoja. Toleranssi ei saa ylittää 2 cm.

Ihannetapauksessa märkäpuvun on vielä mitattava ennen ostamista. Hän on velvollinen istumaan tiiviisti, jos se on märkä tai puolikuiva malli, mutta ei pakkaa. On erityisen tärkeää varmistaa, ettei kurkkuun tai rintaan kohdisteta liiallista painetta: viettää muutama minuutti laitteistoon, jotta näet, ettei se tukahduta sinua. Puvun vapaa istuvuus sallitaan kainalossa ja vyötärön lähellä, mutta ilman "kuplia".

Mikä wetsuit valita

Mikä wetsuit valita

1. Sukeltajille sopii märkä tai puolikuiva, 3-5 mm paksu kangas, jossa on pitkät hihat ja housut. Sisäpinnan tulisi olla avoin huokos, mutta ulkopuolelle on mahdollisuuksien mukaan oltava sileä materiaali, jossa rintakehän urat vähentävät vedenpitävyyttä. Hartioissa ja kainaloissa on toivottavaa ohuiden elastisten inserttien läsnäolo, mikä takaa käsien vapaan liikkuvuuden.

2. Pyöräilyä varten tarvitset mono- tai kaksiosaisen puvun, jossa on pakollinen kypärä ja robotit. Vetoketjun läsnäolo ei ole tässä toivottavaa, mutta jos budjetti sallii, voit ottaa mallin, jossa on kaasunpitävä kiinnitin. Paras vaihtoehto on puolikuiva puku, jossa on "avoin huokos" ja täysin varustettu anatominen leikkaus. Neopreenin paksuus riippuu veden lämpötilasta, mutta on parempi ostaa laitteita, jotka eivät ole ohuempia kuin 5-7 mm, koska metsästäjät viettävät paljon aikaa veden alla.

3. Kesällä hauskaa vedellä (ratsastus vedellä ja surffaaminen kaikilla sen ilmentymillä) on riittävän ohut märkä märkäpuku 3 mm: n neopreenista tai yhdistetystä versiosta (esimerkiksi 3/2). Hihat voivat olla lyhyitä tai poissa kokonaan, jos tarvitset käsivarsien maksimaalista liikkuvuutta. Mutta housut ovat parempia ottamaan pitkän ja ylimääräisen suojan polvilleen - tämä on erityisen tärkeää aloittelijoille.

4. Luolat, sukeltajat ja kaikki, jotka joutuvat pysymään kylmässä vedessä pitkään, tarvitsevat 7–9 mm: n paksuista kuivapuvua, jossa on kaikki lisävarusteet (kypärä, robotit, käsineet) ja lämpö alusvaatteet.

Kuinka paljon on märkäpuku

Kuinka paljon on märkäpuku

1. Lyhennettyä märkäpyyhettä voi ostaa 1 200 - 17 000 ruplaan. Haalarit, joissa on pitkät hihat ja housut, alkavat 5800-6000.

2. Puolikuivat mallit ovat kalliimpia: lyhyet versiot ovat 5-20 tuhatta ruplaa, pitkät 6,600–28 tuhatta.

3. Sopii kalanpyyntikustannuksiin 2300-26 000 ruplaan.

4. Kuivien pukujen hinnat alkavat 10 000 ruplaan ja ovat 140 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset