mylogo

Kompaktit ja kätevät USB-muistitikut ovat tulleet välttämättömiksi ominaisuuksiksi jokaiselle, joka on ainakin toisinaan kohdannut tietotekniikkaa. Yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi monet ihmiset ostavat näitä laitteita ja rajoittavat heidän valintansa vain muistin määrään. Kerromme teille, mitä muita kriteereitä sinun on kiinnitettävä, jotta flash-asema palvelee sinua todella pitkään eikä aiheuta ongelmia.

 

 

Flash-asema

USB-asemien parhaat valmistajat

Tietokonelaitteiden osalta valmistajan nimi on ratkaiseva. Ja flash-asemat eivät ole poikkeus.

Tämä tuote on kysyntää eikä sitä ole vaikea valmistaa, joten monet yritykset kehittävät USB-asemia. Totta, kaikki eivät saa todella ongelmia, jotka täyttävät ilmoitetut ominaisuudet.

Jotta voisimme olla väärässä valinnan kanssa, suosittelemme kiinnittämään huomiota luotettavien yritysten tuotteisiin:

1. Kingston;

2. Corsair;

3. Transcend;

4. Silicon Power;

5. SanDisk.

Katsauksessamme olemme jo tarkastelleet näiden ja muiden tunnettujen valmistajien parhaita USB-muistitikun malleja. Mutta koska ulkoisten asemien valikoima on hyvin monipuolinen, on aluksi syytä selvittää, mikä laite sopii monenlaisiin tehtäviin.

Toimintaperiaate ja laitteen flash-asema

Toimintaperiaate ja laitteen flash-asema

USB-asemien suunnittelussa ei ole mitään monimutkaista. Kompaktissa paketissa on vain elektroninen kortti, jossa on transistorimuistipiirit, joihin kaikki tiedot tallennetaan. Yhdistäminen tietokoneeseen (älykäs televisio tai muu laite) tehdään vastaavaan pistorasiaan asennetun pistokkeen kautta.

Muistisoluissa olevat tiedot kirjoitetaan binaarikoodimuodossa, kun otetaan huomioon avoimien tai suljettujen transistoreiden "fyysinen muoto". Tämä mahdollistaa asemien tietojen tallentamisen silloinkin, kun niitä ei enää käytetä.

Kaikilla flash-asemilla on rajallinen määrä kirjoitusjaksoja, mutta niiden vähimmäismäärä 10 tuhatta riittää taajuusmuuttajan aktiiviseen käyttöön 3-5 vuotta. Mutta vielä on NAND-laitteita, joiden resurssi on paljon korkeampi ja 100 000 sykliä.

Parametrit flash-aseman valitsemiseksi

Parametrit flash-aseman valitsemiseksi

Muistikapasiteetti

Ulkoisen muistin kustannukset riippuvat suoraan tästä kriteeristä: mitä suurempi määrä on, sitä kalliimpi laite. Sinun täytyy kuitenkin olla kiinnitettynä niin paljon, kuin se on datasi tallennustarpeisiin nähden, muuten sinun täytyy ostaa toinen flash-asema.

1. Pienimpien asiakirjojen käsitteleminen Word- tai Excel-muodossa, pienin ja halvin jopa 1 Gt: n asema riittää.

2. Jos työskentelet usein musiikkitiedostojen kanssa ja täydennät jatkuvasti suosikkikappaleitasi, tarvitset USB-muistitikun vähintään 2-4 gigatavuun.

3. Eri ohjelmien tallennukseen ja vaihtamiseen tarvitaan laite, jonka kapasiteetti on 4-8 Gt.

4. Voit ottaa pari elokuvaa mukaasi flash-asemaan, jonka kapasiteetti on vähintään 8 Gt, mutta se on parempi, jos se on tilavampi - vähintään 16 tai 32 gigatavua.

5. Peli on suuria flash-asemia, joiden tiedot voivat olla 64–128 gigatavua.

6. 256-512 Gt: n ja sitä korkeammat mallit ovat vain kysyttyjä vakavien ohjelmoijien keskuudessa. Tavallisille ihmisille tällaisen muistin koon tarve viittaa siihen, että on aika ostaa ulkoinen kiintolevy.

Tiedonsiirtonopeus

Tämä on flash-muistin tärkein parametri ja se liittyy suoraan valitun aseman USB-liitäntään.

Nykyään ne ovat saatavilla kolmessa päämuodossa:

1. USB 2.0

Tällaisia ​​flash-asemia voidaan käyttää missä tahansa tietokoneessa, koska useimmissa koneissa on tällainen liitin, ja jos vanhoja versioita ei ole, ne tukevat edelleen 2.0-standardia. Tässä kirjoitusnopeus vaihtelee välillä 10-20 MB / s ja lukeminen - 20-30 MB / s.Tämä riittää, kun keskimääräinen PC-käyttäjä työskentelee samoilla tiedostoilla ilman toistuvaa uudelleenkirjoittamista.

2. USB 3.0

Parannettu käyttöliittymä on jo laajalti käytössä nykyaikaisissa tietokoneissa, kannettavissa tietokoneissa ja älykkäissä televisioissa. Mutta vaikka sinulla on vanha tekniikka, USB 3.0 "tekee ystäviä" sen kanssa, vaikka flash-aseman on rajoituttava nykyisen sataman tarjoamiin nopeuksiin. Asianmukaisella liittimellä ulkoinen asema näyttää parhaan tuloksensa: 50 - 190 Mt / s kirjallisesti ja 100-250 Mt / s lukemisen aikana.

3. USB 3.1

Uusien laitteiden nopeus on vieläkin suurempi - myytävissä on flash-asemia, joissa lukeminen / kirjoittaminen saavuttaa todelliset luvut 450/380 megatavua sekunnissa (teoriassa nämä luvut ovat vieläkin korkeampia). Täällä on kuitenkin pieni temppu: tietokoneen vastaava portti voi kuulua ensimmäiseen sukupolveen, joka tukee vain USB 3.0 -nopeuksia. Ja ostaaksesi flash-aseman 3.1, se on järkevää vain toisen sukupolven liittimien alla.

Suunnitteluominaisuudet

Tämän perusteella kaikki olemassa olevat flash-laitteet voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

1. Avaa liitin

Kompaktit mallit, jotka voidaan kiinnittää avaimenperiksi avainten, nuppin tai repun lukkoon. Tällaisten asemien haittana on, että ne eivät ole täysin suojattuja ulkoisen ympäristön vaikutuksista ja usein epäonnistuvat.

2. Irrotettava korkki (suljettu)

Yleisin flash-aseman tyyppi, jossa on yksinkertainen mutta tehokas suojaus pölyltä ja kosteudelta. Valitettavasti laitteen kansi on helppo menettää edes pöydän ääressä, joten jotkut valmistajat alkoivat tuottaa flash-asemia, joissa on koteloon liitetty korkki.

3. Kääntökiinnikkeellä

Avoimen ja suljetun laitteen välillä on jotain. Kansi ei ole sellaisenaan, mutta on olemassa laaja metallikannake, joka peittää pistokkeen reiän. Tietenkin se suojaa sähköistä täyttöä vain iskuilta ja joskus isoista rosoista, mutta tällaisen aseman käyttäminen on paljon helpompaa.

4. liukusäädintä

Tässä liitin piiloutuu kotelon sisään ja tarvittaessa liukuu ulos. Tällaisia ​​malleja ei voi tuskin kutsua turvallisiksi, koska jopa niiden "piilotetut" kontaktit ovat edelleen auki. Kyllä, ja salpa, jolla liitin ulottuu, voi helposti rikkoutua tai alkaa tukehtua, joten liukusäädin ei ole parempi vetää sitä uudelleen.

Erillisissä suunnittelumalleissa on armeija, jossa on monipuolisin, mutta aina mielenkiintoinen ratkaisu. Liitin piilottaa useimmissa pienissä esineissä (riipus, lelu, kevyempi tai huulipuna). On kuitenkin olemassa enemmän toiminnallisia ratkaisuja, esimerkiksi muistin täyttöä koskevia erityisindikaattoreita. Se voi olla vain useiden tasojen kohokohta tai turpoava kumirunko.

No, on edelleen niin sanottuja flash-asemia harrastajille, joilla on erilaisia ​​lisätoimintoja, kuten sormenjälkitunnistin, salasana tai kyky salata ja pakata tietoja.

Valmistusmateriaali

Nykyaikaiset flash-asemat on valmistettu kolmesta perusmateriaalista: muovista, kumista ja metallista. Hintaero on pieni, mutta lujuusominaisuudet ovat erilaisia:

1. Metalli-flash-asemat ovat paremmin suojattuja iskuilta, mutta ne raapuvat nopeasti ja menettävät houkuttelevan ulkonäönsä.

2. Kumi sietää myös hyvän laskun, mutta ei enää kestä murtumiskokeita, jotka ovat täynnä vakavia sisäisiä vaurioita laitteelle.

3. Muovi eroaa vähäpainoisena, kun sitä käytetään tarkoitetulla tavalla, ne eivät hajoa eikä taivuta, mutta pudotuksen tai vaikutuksen sattuessa heidän tapauksensa voi rikkoutua (mahdollisuus tallentaa tiedot pysyy, mutta tämä on onnea).

Myynnissä on myös flash-asemia, joissa on täysin vedenpitävä kotelo. Miten tarvitset tätä suojaustasoa - päättää itse.

Millainen flash-asema valita

Millainen flash-asema valita

1. Työasiakirjojen käsittelyyn ja pienen määrän tietojen siirtämiseen muille ihmisille yksinkertaisin keikkaohjain, jossa on korkki tai suojakannatin, riittää.USB 2.0 -liitäntä on paras valinta, koska kevyt tiedostojen kirjoittaminen ei kestä kauan.

2. Jos tarvitset taskukokoelman, pari äänikirjaa tai elokuvaa, jotka jaetaan ystävien kanssa, ota budjettilaite 2 - 16 Gt. Kuinka siististi niitä käytetään, ei tiedetä, joten on parempi ostaa malli muovikotelossa ja irrotettavalla korkilla. Liitäntä 3.0 mahdollistaa tiedostojen siirtämisen nopeammin.

3. Ne, jotka vaihtavat raskaampia pelitiedostoja, tarvitsevat laitteen, jonka kapasiteetti on 32-128 Gt. Suojavaatimukset ovat samat: muovikotelo ja kansi. Ihannetapauksessa tämän pitäisi olla 3,0 tai 3,1 flash-asema, jolla on suuri kirjoitusnopeus.

4. Oletko ohjelmoija tai suunnittelija ja kuljeta jatkuvasti kaikki saavutuksesi taskussa? Useiden flash-asemien sijaan voit ostaa yhden - kapasiteetti 256 Gt tai enemmän. No, jos osoittautuu metallikoteloon, näytätte kiinteämpiä asiakkaiden edessä.

5. Kaikkien uusien ja epätavallisten fanit pitävät erilaisista flash-asemista. Muistin koko täällä muuttuu jo taustalle. Vaikka ostat pienen aseman, on pian syytä täydentää kokoelmasi toisella prikolyukhalla.

USB-asemien hinta

USB-asemien hinta

Kaikkia jopa 8 gigatavua flash-asemia pidetään jonkin verran budjetina ja ne maksavat välillä 200-1800 ruplaa. Lisäksi hinnankorotukset lisääntyvät muistin avulla:

1. 16-32 Gt - 300 - 3800 ruplaa;

2. 64-128 Gt - 1 - 18 tuhatta;

3. 256 Gt ja enemmän - 4,5 - 50 tuhatta ruplaa.

4. Flash-asema, jolla on kyky asettaa salasana jopa suhteellisen pienellä muistimäärällä, maksaa enemmän kuin sen kollegat - välillä 2,5-30 tuhatta ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset