mylogo

Jalkapallokengät valitaan ottamalla huomioon pelattavan kentän kattavuus. Tämä on ainoa tapa saavuttaa menestystä tässä mahtavassa urheilussa. Lisäksi hyvien kenkien tulisi istua mukavasti jaloillaan, eivät häiritse pallojen hallintaa ja minimoida loukkaantumisvaara. Puhumme tänään siitä, miten valita tällaiset saappaat aikuiselle tai lapselle.

 

 

jalkapallokengät

Saappaiden parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Ne, jotka pelaavat jalkapalloa ensimmäisenä vuonna, ovat hyvin tietoisia siitä, mitä laitteita heidän pitäisi ottaa. Ammattilaisten ja kokeneiden pelaajien hyväksi vanhin urheilumerkki on:

 • adidas;
 • Nike,
 • Puma.

Ne tarjoavat todella laadukkaita saappaita, ja jopa näennäisen yksinkertaisessa työssä he löytävät vuosittain innovatiivisia ratkaisuja.

Aloitteleville jalkapalloilijoille on kuitenkin vaikea ymmärtää kentän kenkien monipuolisuutta. Heille olemme laatineet parhaiden saappaiden sijoituksen, sekä nämä ohjeet, joilla voit valita oikean parin peleihin ja harjoitteluihin.

Jalkapallokenkien tyypit

Kiinteä maa (FG) - luonnollisessa ruohossa

Kiinteä maa (FG) - luonnollisessa ruohossa

Klassiset jalkapallokengät - jossa on kymmeniä kiinteitä kartiomaisia ​​piikkejä tai litteitä teriä, jotka on valmistettu polyuretaanista tai fluoroplastisesta. Heidät istutetaan tiheämmin eteen (täällä ne ovat yleensä 8-9 kappaletta), jonka ansiosta kenkä voi "purra" kirjaimellisesti kuivaan kenttään, jossa on todellista ruohoa.

Plussat:

 • Hyvä sitkeys ja vakaus;
 • Tehokas luonnollisen nurmikon korkealle ruoholle;
 • Helppo löytää myynnissä.

miinukset:

 • Nastojen nopea hankautuminen ja kyvyttömyys korvata ne;
 • Suurenna jalkojen kuormitusta kovilla pinnoilla.

Hard Ground (HG) - kengät vankalle alustalle

Hard Ground (HG) - kengät vankalle alustalle

Nämä harjoitusjalkineet näyttävät hieman erilaisilta kuin FG-mallit, paitsi että niillä on 1-2 enemmän piikkejä, ja niiden korkeus on päinvastoin vähemmän. Jopa tällainen vähäinen ero sallii mukavasti pelata Hard Ground -kenkiä koville pinnoille ja palanut alueelle.

Plussat:

 • Tasaisempi selkärangan jakautuminen pohjaan, mikä takaa paremman vakauden;
 • Kyky pelata erittäin kovilla pinnoilla kuluneella tai synteettisellä ruoholla.

miinukset:

 • Kaikki samoja ei-irrotettavia piikkejä, jotka poistetaan vielä nopeammin.

Soft Ground (SG) - pehmeille pinnoille

Soft Ground (SG) - pehmeille pinnoille

Täällä piikkien määrä on pienin - 6-8, mutta ne istutetaan kierteille ja ne voidaan tarvittaessa vaihtaa. Siksi SG-saappaat soveltuvat soittamiseen pehmeillä pinnoilla sekä sateessa.

Parempaan tarttumiseen pintaan korkeat piikit (12 - 18 mm) ruuvataan pohjaan ja ne on usein varustettu metallikärjillä.

Plussat:

 • Monipuolisuus - kyky poimia piikkejä tietyissä pelin olosuhteissa;
 • Erinomainen tartunta pehmeällä ruoholla, löysällä ja kostealla maaperällä;
 • Pidä nopeus hyvin;
 • Kuluneet piikit voidaan korvata tarvittaessa uusilla.

miinukset:

 • Minkä tahansa kovalla pinnalla ne todella muuttuvat lokeiksi;
 • Lapsilla ja nuorilla tällaisten kenkien kuluminen voi aiheuttaa tasaisia ​​jalkoja.

Keinotekoinen ruoho (AG) - keinotekoiseen kenttään

Keinotekoinen ruoho (AG) - keinotekoiseen kenttään

Nämä saappaat suunniteltiin alun perin synteettisille nurmikoille. Pohjalla on noin 2 tusinaa pieniä pyöreitä ulkonemia (korkeintaan 1 cm), joita tuskin kutsutaan piikkeiksi. Ne voitaisiin sekoittaa amatööri- turpeeseen, jos ei tiheään alkuun, joka on suunniteltu erityisesti pelaamaan kentällä.

Plussat:

 • Hyvin jakaa paino jalkaan;
 • Varmista vakavuus, kun pääset kovaan pintaan;
 • Ei huono näyttää itseään sekä keinotekoisella että luonnollisella pinnalla;
 • Sopii lapsille ja nuorille.

miinukset:

 • Vaikka se ei ole liian yleinen ja harvoin esiintyy vapailla markkinoilla;
 • Lyhyt piikit kuluvat nopeammin eikä niitä voi vaihtaa.

Turf (TF) - Amatöörikengät

Turf (TF) - Amatöörikengät

Turf-malleja kutsutaan usein "sentipedesiksi", koska koko pohja on lukuisia pieniä piikkejä. He kouluttavat hyvin lyhyellä keinotekoisella ruoholla, asfaltilla ja ajavat vain palloa tuomioistuimessa, joka ei sovi "normaaliin" jalkapalloon.

Spike-pohja on valmistettu korkeammasta kulumiskestävyydestä, ja pohjallinen sijoitetaan pohjallisen alle iskun vaimentamiseksi.

Plussat:

 • Täydellinen pito kovilla pinnoilla;
 • Kuorman tasainen jakautuminen jalkaan;
 • Sopii lapsille;
 • Kustannukset ovat edullisia ja myydään kaikissa myymälöissä.

miinukset:

 • Synteettisellä pinnalla centipedes voi käyttäytyä arvaamattomasti, sotkeutumalla ruohoon - ja tämä on jo täynnä vammoja.

Sisäpidot tai Futsal (FS, IN, IC) - futsal kengät

Sisäpidot tai Futsal (FS, IN, IC) - futsal kengät

Jalkapallokengät (ne ovat myös kolhuja) on varustettu matalalla istuvuudella ja tasaisella pohjalla ilman piikkejä. Tällaisessa kätevässä juoksussa, leikkimässä ja junassa kuntosalin sileällä lattialla. Lisäksi niissä on kevyt päällinen, jossa on tekstiili-insertit ja joustava pohja, joka ei häiritse pallon hallintaa.

Yksi futsalin ominaisuuksista on myös vaakasuora varvas, jossa on vahvistettu yläosa.

Plussat:

 • Joustava välipohja, joka vähentää jalan kuormitusta jaloilla;
 • Hengittävä ylempi sisäkappale jalkailmanvaihtoa varten;
 • Monimutkainen kulutuspinnan kuvio estää liukumisen;
 • Kulutusta kestävä pohja on kestävä eikä jätä mustia merkkejä lattialle.

miinukset:

 • Ei sovellu pelaamiseen ruoholla ja maaperällä.

Saappaiden valintavaihtoehdot

Saappaiden valintavaihtoehdot

koko

Et voi vain ostaa kenkiä samankokoisina kuin rento kengät. Monen tunnin pelaamisen tai harjoittelun aikana jalat varmasti turpoavat ja lisääntyvät. Jos otat nahkaa tai tekstiilikenkiä, erityisongelmat eivät tämän takia tule, mutta kova pää tulee etsiä kenkiä, joiden koko on 1-1,5.

Huippumateriaali

Nahka on ihanteellinen materiaali saappaiden ompeluun. Se on pehmeä, hengittää hyvin ja antaa sinun tuntea pallon. Kun ostat tällaisia ​​kenkiä, on kuitenkin muistettava, että iho ulottuu nopeasti jalan päälle, joten varren yläosassa olevan halkaisijan päälle tulisi halata se tiukasti. Tämä pätee erityisesti kevyeen ja joustavaan ihon kenguruun. Mutta vasikka riippuen pukeutumisesta voi olla paljon kovempi, ja se maksaa vähemmän kuin esimerkki.

Jos joudut pelaamaan märällä ruoholla tai sateessa, on parempi ottaa kengät, jotka on valmistettu polyuretaanista. Tällä kevyellä materiaalilla on ainutlaatuinen ominaisuus: se toimii yhdenpuolisen kalvon periaatteella, säilyttäen ulkoisen kosteuden eikä estä sen vapautumista sisältä.

Suede (keinotekoinen tai luonnollinen) - sisältää kaikki nahan edut, mutta toisin kuin se ei menetä muotoa ajan mittaan eikä se venytä niin paljon.

Tekstiilit - kevyt ja kohtalaisen kestävä materiaali. Pelit ja treenit kadulla eivät ole sopivia (ellei kesällä), mutta salissa tällaiset yläkengät näyttävät itsestään täydellisesti.

Synteettinen yläosa vähentää kengän kokonaispainoa ja samalla sillä on pitkä käyttöikä jopa suurissa kuormissa. Tällaisia ​​kenkiä on kuitenkin vaikea nostaa jalasta, koska se ei venytä eikä sovi jalkojen muotoon. Yritä ostaa kenkiä synteettisistä aineista ei ole toivottavaa.

Ulkopohjamateriaali

1. Polyuretaani on kevyt ja riittävän joustava materiaali hyvän liikkuvuuden varmistamiseksi ja toisaalta sen suojaamiseksi iskun kuormilta käynnin aikana.

2. Kumi - ei kaikkein kestävin vaihtoehto, mutta futsalille ja täysin mahdottomalle, koska tällainen pohja saa väistämättä mustat raidat lattialle. Mutta hänellä on hyviä iskuja vaimentavia ominaisuuksia ja edullisia.

piikkejä

Nastakengät on valmistettu samoista materiaaleista kuin pohja. Myös tuotannossaan käytetään kovia muovisia ja jopa metalliosia. Mutta ensimmäinen asia, jota on tarkasteltava, on piikin muoto.

Tässä on useita vaihtoehtoja, mutta tehokkaimmat olivat:

1. Bevel - hyvä valinta, jos tarvitset vakautta, ja haluat välttää vammoja ja putoaa kentälle.

2. Litteä (terä, fin) - pääsee hyvin maahan ja tarjoamaan urheilijalle suurimman nopeuden kentällä.Mutta jos pinnoite on kova, ja piikki ei upota kokonaan siihen, nilkan vaurio on vain ajan kysymys.

3. Pyöreä - uusi tyyppi piikkejä, jotka ovat ihanteellisia nykyaikaisille keinotekoisille nurmikoille. Usein on lisää reikiä parempaan pehmustukseen.

4. Boomerangit sopivat täydellisesti ylinopeuteen kentällä.

5. Kuusikulmio - älä haittaa liikettä ja anna tarkkoja iskuja palloon.

Mitkä kengät valita

Mitkä kengät valita

1. Pelkästään ajaa palloa ystävien kanssa, tavalliset senttimetrit, joissa on keinotekoinen nahka- ja kumipohjat, ovat riittävät. Mutta jos haluat näyttää todelliselta jalkapalloilijalta jopa pihapiirissä, voit etsiä AG-mallien verkkokaupoista.

2. Vihreällä nurmikolla FG- tai HG-sarjan saappaat näyttävät itsensä hyvin. Tätä monipuolista jalkineita käytetään aktiivisimmin, joten on parempi ottaa korkealaatuinen pari, jossa on aitoa nahkaa, mokkaa tai synteettistä materiaalia oleva jalka - se kestää pidempään.

3. Maalivahtien ja puolustajien tulisi käyttää SG-saappaita piikkeihin (jos peli ei ole keinotekoinen). Muiden joukkueen jäsenten tulisi myös pitää pari varauksessa, mieluummin polyuretaani nahkakenkiä. He auttavat, jos tarvitset kentän sateessa tai leikkivät pehmeällä ruoholla.

4. Lapsille kannattaa valita senttimetrit tai AG-saappaat, jotta se ei häiritse jalkojen oikeaa muodostumista. Olisi mukavaa valita pari sukella - tämä on edelleen uusi ja ei-standardi ratkaisu urheilujalkineille, mutta se antaa tiukan istuvuuden jalkaan, ja samalla suojaa nilkkaa mahdollisilta vammoilta.

Kuinka paljon saappaat ovat

Kuinka paljon saappaat ovat

1. Nahkajalkineet nurmikolla pelaamiseen maksaa noin 1800 ruplaa 14-16 tuhanteen.

2. Keinonahkaiset saappaat ovat keskimäärin kolmannes halvempia - niiden hinta vaihtelee 800-12 000 ruplaan.

3. Hallin jalkineet alkavat 700 ruplaa per pari ja saavuttavat 4,5 tuhatta. Amateur centipedes kuuluvat samaan hintaluokkaan.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset