mylogo

Vain höyrytetty, voit nopeasti valmistaa ruokia, jotka ovat sekä terveellisiä että maukkaita. Sinun ei tarvitse öljyä tai paljon vettä, joka poistaa arvokkaita tuotteita ruoanvalmistustuotteista, joita lämpökäsittely ei tuhoa. Yksi hyvä kaksoiskattila riittää.

 

 

höyrylaiva

Höyrylaivojen parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Pienet kodinkoneet, yleensä valitsemme myyntiasiantuntijan neuvoja tai keskitymme vain tuttuihin nimiin.

Toinen vaihtoehto on suositeltavampi, mutta jos et ole vielä löytänyt yritystäsi, suosittelemme rajoittamaan hakusi muiden luotettavimpien valmistajien luetteloon muiden ostajien mukaan:

 • TEFAL;
 • Moulinexin;
 • Braun;
 • Kenwood;
 • Polaris.

Budjettimalleista myös Vitek- ja Delta-höyrylaivat ovat huomionarvoisia.
Näiden merkkien varusteet ovat hyvässä kunnossa. Se on laadultaan toimiva ja miellyttää erilaisilla muotoiluilla.

Tunnettujen yritysten valikoimasta löytyy höyrykoneet missä tahansa lompakossa - katso tämä, katso vain parhaiden mallien luokitus. Mutta jos tarvitset laitetta, joka täyttää kaikki vaatimukset, tämän päivän artikkeli auttaa ymmärtämään vivahteita.

Toimintaperiaate ja laitteen kaksoiskattila

Toimintaperiaate ja laitteen kaksoiskattila

Moderni höyrylaiva ei ole enää vain kattilaa, jossa on ruudukko, vaan täydellinen sähkölaite, jossa on hyvä joukko toimintoja, jotka ohjaavat täysin kypsennysprosessia. Sen suunnittelua ei kuitenkaan ole vaikea nimetä.

Tärkeimmät tekijät ovat:

1. Kotelo, jossa on silmäkotelot tuotteille (1 - 3 kpl) ja kansi;

2. Vesisäiliö;

3. Lämmityselementti;

4. Ohjausyksikkö - elektronisissa malleissa sitä täydentää ulkoinen näyttö;

5. Lavat keräämään mehua ja tiivistymistä (joskus voi olla poissa).

Kaksoiskattilan valmistamiseksi työhön on välttämätöntä asentaa veden keräys- ja ruokalokerot runkoon ja peittää ne kannella. Tämän jälkeen vesi jää vain kattilaan ja valitse keitto-ohjelma.

Integroitu lämmityselementti alkaa välittömästi lämmittää säiliössä olevaa nestettä ja kuuma höyry nousee tuotteiden erityisaukkojen kautta. Tällainen lämpökäsittely antaa sinulle mahdollisuuden valmistaa nopeasti vihanneksia, lihaa tai viljaa - käyttämättä rasvaa ja säilyttäen mahdollisimman paljon hyödyllisiä aineita.

Höyrylajien tyypit

Standardimallit

Standardimallit

Paras vaihtoehto 3-4 hengen perheelle on klassinen täysikokoinen höyrylaiva. Siinä on 2-3 kulhoa, joissa voit sijoittaa melko suuren määrän tuotteita ja kokata useita ruokia samanaikaisesti.

On myös ns. Mini-höyrylaitteita, joissa vain yksi kori valitaan yksin asuvien tai pienten lasten lomalla.

Plussat:

 • tilavuus;
 • Useiden ruokien samanaikainen valmistelu kerralla säästää aikaa ja energiaa;
 • Hyvä toimivuus, jonka avulla voidaan asettaa haluttu teho tai aika;
 • Täydellinen suojaus - keittämisestä, ylikuumenemisesta, vahingossa tapahtuvasta sisällyttämisestä;
 • Kätevä varastointi laitteen koosta huolimatta - korit tulevat pääsääntöisesti eri kokoisiksi ja taittuvat toisiinsa kuin nuket;
 • Rikas valikoima malleja myymälöissä ja hintaluokassa.

miinukset:

 • Suurimmassa osassa kaksoiskattiloita ei ole tilaa veden täyttöä varten - on välttämätöntä poistaa kaikki korit, vaarantamalla palovamma;
 • Budjettimallit ovat vuotavia ja mahdollistavat höyryn virtauksen aukkojen läpi.

Upotetut höyrystimet

Upotetut höyrystimet

Tämä tekniikka sopii niille, jotka usein ja paljon höyryttävät.Ulkopuolella ja kooltaan nämä höyrylaivat muistuttavat sisäänrakennettuja uuneja ja asennetaan samalla tavalla jalustan tai keittiön kaapin erityiseen kapealle.

Ne poikkeavat lähisukulaisistaan ​​ja höyrytoimituksen tavasta. Täällä tuotteet on sijoitettu ei rei'itettyihin koriin, vaan tavallisissa lokeroissa. Vesi kaadetaan erilliseen irrotettavaan säiliöön ja höyry syötetään kammioon seinien reikien läpi.

Plussat:

 • Suuri sisäinen tilavuus;
 • Kyky kokata useita eri ruokia samanaikaisesti sekoittamatta mehua;
 • Hyvin hoidettava;
 • Täysin automatisoitu keitto.

miinukset:

 • Erittäin suuri koko;
 • Korkeat kustannukset

Blender-höyrystin

Blender-höyrystin

Nykyään valmistajat lisäävät ruoanlaittoon parin eri keittiökoneissa: uunit, monitoimilaitteet. Mielenkiintoisin ja suosituin tällaisten hybridien joukossa oli sekoittimien höyrylaivat.

Periaatteessa niitä käytetään vauvanruoan valmistukseen, koska tässä yhdessä kulhossa tuotteet keitetään samanaikaisesti ja jauhetaan perunamuusien tilaan. Yhdistetyissä laitteissa on kuitenkin mahdollista kokata samalla menestyksellä joitakin aikuisen keittiön ruokia.

Plussat:

 • Kompakti koko;
 • Helppo käyttää ja hoitaa;
 • Täydellinen siemenperunoiden ja kermakeittojen keittojakso samassa kulhossa;
 • Helposti toteutettu vesien lisäysjärjestelmä;
 • Toiminnallisuus - monia höyrystimien sekoittimia voidaan käyttää myös ruoan sulattamiseen, lämmin ja steriloimaan vauvapullot;
 • Voit usein löytää valmiuden astian lämpötilan;
 • Jopa yksinkertaisimmilla malleilla on automaattinen poiskytkentä.

miinukset:

 • Pienet volyymit - pääsääntöisesti “lasten” höyrylaitteiden kulhoon mahtuu jopa 1 l.

Höyrystimen valintavaihtoehdot

Höyrystimen valintavaihtoehdot

teho

Tämä ilmaisin määrittää, kuinka nopeasti höyrylaiva käynnistyy. Sitten kaikki riippuu korissa olevien tuotteiden ominaisuuksista.

Asiantuntijat suosittelevat 800-1000 W: n kapasiteetin mukaisten laitteiden ottamista - tämä riittää, jotta 20 minuutin kuluttua lounas on valmis. Voit ottaa tehokkaamman mallin, mutta jopa kaksinkertainen lämmityselementin ominaisuuksien nousu antaa sinulle vain 5 minuutin ajan voiton, mutta käytät paljon enemmän sähköä.

Myös teho tulisi korreloida vesisäiliön kapasiteetin kanssa, mutta tämä on fysiikka sen puhtaimmassa muodossa. Mitä suurempi määrä nestettä on lämmitettävä ja haihduttava lyhyessä ajassa, sitä enemmän energiaa laite maksaa.

Ohjaustyyppi

Nykyaikaisia ​​höyrylaitteita valmistetaan kahdella päätyypillä: mekaaninen ja elektroninen.

Mekaaniset mallit soveltuvat iäkkäille ihmisille ja ihmisille, jotka eivät periaatteessa halua häiritä tekniikkaa. Sen ohjaamiseksi käytetään yksinkertaisia ​​pyöriviä nuppeja, joiden avulla voit asettaa lämpötilan ja kypsennysajan mittakaavassa. Tämä on melko luotettava tapa, lisäksi mekaniikka on edullista. Mutta ei voida luottaa siihen, että lisävaihtoehtoja on runsaasti.

Elektroninen ohjaus on toiminnallisempi ja tarjoaa mahdollisuuden kaksinkertaiseen kattilaan. Nämä voivat olla:

1. ajastin;

2. Viiveen aloitus;

3. Säädetyn lämpötilan säilyttäminen;

4. sulatus;

5. Höyry-isku;

6. Automaattiset kypsennysohjelmat yksittäisille astioille;

7. Jäljellä olevan vesimäärän hallinta;

8. Lasten linna.

Elektronisten mallien näyttäminen helpottaa työskentelyä. Tässä näet, kuinka paljon aikaa on jäljellä kypsennyksen loppuun asti, mikä tila on valittu, tiedot kattilassa olevan veden määrästä jne.

Täydellinen sarja

Jokainen höyrylaiva on varustettu erilaisilla kulhoilla, kupeilla, verkkoilla ja lavoilla. Niiden lukumäärä ja koko riippuvat siitä, mitä ja missä määrin voit valmistaa laitteessa.

On oltava vähintään yksi höyrykori, jossa on rei'itetty pohja, kaikki muu riippuu mallista ja gastronomisista mieltymyksistä.

1. Lisäkoreja - voi olla sama tilavuus (0,8-1,5 litraa) tai poikkeavat toisistaan.Ensimmäisessä tapauksessa saat toiselle vaihdettavia ruoanvalmistusastioita, toisessa - pienempää säilytysjärjestelmää.

2. Kupit ruoanlaittoon - säiliöt, joissa on kiinteä pohja tai erittäin hieno verkko, ovat suuria tuotteita irtotuotteille ja hienoksi leikatuille vihanneksille. Yleensä niiden tilavuus ei ylitä 1-1,5 litraa.

3. Lasit - käytetään osien, omelettien ja erilaisten jälkiruokien valmistukseen.

4. Muita kuormalavoja - matalia osia on suunniteltu lihan ja kalan ruoanlaittoon omassa mehussaan, mutta myös vilja-astioina, ne ovat varsin sopivia. Ihannetapauksessa jokaisella tällaisella "levyllä" on sivuputki nesteen tyhjentämiseksi.

Monikerroksisissa höyrykattiloissa on pakollinen syvä yleinen lava. Ilman sitä kaikki virtaava mehu putoaa kattilaan, joka sitten ei pese. Ihannetapauksessa tällaisen kollektorin sivujen tulisi olla vähintään 2–2,5 cm korkeat.

Lisäksi jokaisen korin lisäalukset ovat käyttökelpoisia - niiden ansiosta eri ruokia sisältävä mehu ei sekoita. Loput lisävarusteet ovat valinnaisia, mutta höyrystimen käyttö on helpompaa.

Näitä hyödyllisiä tietoja ovat:

1. Lusikat;

2. Ruudukko kiehuville munille;

3. Annoskupin pidike.

Kulhomateriaali

On vain kaksi vaihtoehtoa: kuumuutta kestävä muovi tai ruostumaton teräs. Metalliseinät ovat turvallisempia, hygieenisempiä ja kestävämpiä, mutta läpinäkyvän muovin avulla on helpompi seurata ruoanvalmistusprosessia.

Lasia voidaan käyttää myös pieniin sekoittimiin, se on ihanteellinen materiaali terveiden ja täysin turvallisten astioiden valmistukseen. Mutta jos rikkot tällaisen kulhon, se ei todennäköisesti korvaa sitä.

Mikä höyrylaiva valitaan

Mikä höyrylaiva valitaan

1. Useimmissa perheissä, jotka arvostavat ruokalajin valikoimaa, on riittävästi säännöllistä höyrylaivaa, jossa on 2-3 tilavaa koria ja lisää kulhoja vilja- ja ruoanvalmistukseen. On suositeltavaa ostaa malli, jossa on elektroninen ohjaus, mutta jos haluat säästää rahaa, voit tehdä ilman mekaniikkaa. Etsi laitteita, joiden kapasiteetti on noin 1 kW ja joissa on aina syvä tarjotin mehun keräämiseksi.

2. Ne, jotka ovat täysin siirtyneet terveelliseen ruokaan, tarvitsevat toimivamman ja tilavamman upotetun höyrylaitteen, jonka teho on vähintään 1800-2000 wattia. Tällaisia ​​laitteita voidaan tietysti ottaa vain sillä edellytyksellä, että keittiössä on riittävästi tilaa toisen mittalaitteen asentamiseen.

3. Nuoret muumiat ja ne, jotka joutuvat syömään ruokavaliota pelkästään, tulevat pelastamaan höyry-liesisekoittimella, jonka kapasiteetti on 400–600 W. Vain parempi on etsiä mallia, jonka kulhon kapasiteetti on vähintään 1 l. Myös elintarvikkeiden lämmin säilyttäminen ja lisäkori viljan valmistukseen eivät ole tarpeettomia.

Kuinka paljon kaksoiskattila

Kuinka paljon kaksoiskattila

1. Standardihöyrylaitteita, joilla on mekaaninen ohjaus, voi ostaa 1 000 - 6 500 ruplaan. Elektroniset mallit ovat huomattavasti kalliimpia - alueella 1,3-15 tuhatta.

2. Sulautettu tekniikka ei ole kaikkien kannalta edullinen - tällaisten laitteiden hinta on 28-265 tuhatta ruplaa.

3. Höyrystimen tehosekoitin maksaa sinulle 4–12 tuhatta euroa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset