mylogo

Niille, jotka työskentelevät paljon tai pelaavat tietokoneella, hiiri on yhtä tärkeä laite kuin näyttö tai näppäimistö. Jos se on hyvä, et yksinkertaisesti huomaa sitä ja käytä sitä omaa nautintoa varten, mutta epäonnistuneesti valittu ”jyrsijä” - anoil pystyy ryöstämään itsensä muutamassa minuutissa. Asiantuntijamme kertovat, miten et menetä manuaalista manipulaattoria ostettaessa ja löytää todella mukava hiiri.

 

 

Tietokoneen hiiri

Parhaat hiiren valmistajat - mikä yritys valitsee

Hiiret ovat melko yksinkertaisia ​​laitteita, joten ne kaikki leimaavat aktiivisesti. Ei-periferia-alueen ostaminen ei kuitenkaan pidä sinua pitkään: tällaisten hiirien elämä on yleensä enintään kuusi kuukautta, minkä jälkeen sinun täytyy mennä jälleenmyymälään uudelle laitteelle.

Jotta et menettäisi rahaa, on parempi valita välittömästi hiiri hyvämaineisesta valmistajasta:

 • logitech;
 • A4Tech;
 • Razer;
 • nero;
 • Terässarja.

Heidän laitteidensa kustannukset eivät ole niin suuria, ja niiden käyttöikä on pitkä. Me kerroimme artikkelissa parhaat merkkituotteiden mallit - se esittelee erinomaiset koti- ja toimisto-gadgetit. Mutta jos halutaan ymmärtää kaikki tällaisten laitteiden valinnan vivahteet, saat vastaukset kysymyksiisi täällä.

Tietokoneen hiiren toimintaperiaate ja laite

Tietokoneen hiiren toimintaperiaate ja laite

Jopa lapset tietävät, miten hiiri toimii: ajaa se tasaiselle pinnalle - ja kohdistin, joka noudattaa eleitä, liikkuu näytön läpi. Näppäimillä voit suorittaa tietyn toiminnon (napsauta linkkiä, virtuaalipainiketta, avaa valikko- ikkuna) ja vierityspyörä helpottaa vierittämistä, jos haluat vierittää hyvin pitkää asiakirjaa.

Joten pieni hiiri voi suorittaa kaikki nämä toiminnot, sen sisään asennetaan diodi tai valonsäteen muodostava laser. Se heijastuu pöydän tai maton pinnasta ja ohjataan erityiseen anturiin.

Osoittautuu eräänlainen videorunko, jota tietokone itse käsittelee kohdistimen uusien koordinaattien määrittämiseksi. Koska hiiren tällaiset tilannekuvat ovat noin 1000-1500 sekunnissa, nuolen liike näytöllä muuttuu tasaiseksi ja erittäin tarkaksi.

Tietokoneen hiiret

toimisto

toimisto

Yleisin hiiri ilman tarpeettomia koristeluja. Toimistossa ja kotona käytämme vain tällaisia ​​malleja - pari painiketta ja yksi vierityspyörä. Yleensä edullisia optisia pienoisohjelmia, joissa on LED, kutsutaan toimistolaitteiksi.

Plussat:

 • Laaja valikoima erilaisia ​​värejä ja kokoja;
 • Helppokäyttöisyys;
 • Yleensä ei tarvitse erityistä mattoa;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Keskimääräinen paikannustarkkuus ja nopeus;
 • Väärä työ lasin ja peilipintojen kanssa.

peli

peli

Suunnittelussa nämä hiiret ovat hieman monimutkaisempia - monet on varustettu lisäkytkimillä, joilla pääset nopeasti pelikomentoihin (jopa 20 kpl).

Voit myös oppia niitä aggressiivisella suunnittelulla ja näyttävällä kotelon valaistuksella. Ja vielä pelaajien manipulaattorit täydentävät aina pitkiä ja vahvoja johtoja.

Plussat:

 • Täydellinen kehon ergonomia;
 • Lisäpainikkeiden olemassaolo, jotka laajentavat laitteen toiminnallisuutta;
 • Kohdistimen suuri tarkkuus ja nopeus;
 • Sisäänrakennettu muisti käyttäjän asetusten tallentamiseen;
 • Vahva ja joustava johto.

miinukset:

 • Hinta on suurempi kuin yksinkertainen hiiri;
 • Hyvin harvat mallit vasenkätisille.

aisti-

aisti-

Suhteellisen uusi perheen tietokone "jyrsijät", täysin vailla ohjausmekanismeja.

Niiden koko yläpaneeli (tai vain osa, joka korvaa vierityspyörän) on kosketuspinta, joka reagoi kosketuksiin ja eleisiin. Apple Magic Mouse oli edelläkävijä, mutta nykyään muut tunnetut yritykset tarjoavat tällaisia ​​epätavallisia laitteita.

Plussat:

 • Kyky itsenäisesti asettaa komentoja eri eleille;
 • Sama sopii myös oikeakätisille ja vasemmanpuoleisille;
 • Yleensä on langaton yhteys;
 • Vähemmän likainen ja helpompi puhdistaa.

miinukset:

 • Hinta on rahapelien hiirillä, joilla on vaatimaton toiminta.

Tietokoneen hiiren valintavaihtoehdot

Tietokoneen hiiren valintavaihtoehdot

Valonsäteen lähde

Pujota mekaaninen hiiri, jossa pallo on menneisyyden jäänne, harkitse nykyaikaisempia malleja: optinen ja laser. Ensimmäisessä käytetään tavanomaisia ​​LEDejä heijastuneen valovirran muodostamiseksi ja toiseksi infrapuna-laseriksi.

Nopeuden osalta niiden välillä ei ole erityistä eroa, mutta IR-hiirillä on tarpeeksi muita etuja:

1. Pidempi käyttöikä;

2. Korkeampi paikannustarkkuus;

3. Pienempi virrankulutus;

4. Lähes näkymätön hehku, joka ei vahingoita silmiäsi, jos työskentelet tai pelaat hämärässä.

Edistyneemmät täytteet lisäävät laserin "jyrsijän" kustannuksia - noin kolmasosa verrattuna vastaavaan optiikkaan. Lisäksi sinun on haastettava hyvä pelaamiseen tarkoitettu matto, jotta valmistajat eivät puhu mahdollisuuksista työskennellä millä tahansa pinnalla.

Anturin resoluutio

Hän on merkittävimmistä hiiren ominaisuuksista merkitty asiakirjoissa dpi: nä tai cpi: nä ja näyttää kuinka monta "kehystä" hänellä on aikaa ampua, kun se kulkee 1 tuuman pinnan yli. Mitä korkeampi tämä luku on, sitä sujuvampi ja nopeampi on kohdistimen liike minimaalisella manipuloinnilla.

Tässä riippuu paljon näytön tarkkuudesta:

1. 1200x800 px -näytössä 400-600 dpi on riittävä anturi-indeksi;

2. Näytön tarkkuus 1600x900 vaatii 1000 dpi: n tarkkuuden hiirestä;

3. Jos näytön matriisi on 2560x1500 px, sinun on etsittävä laitetta, jonka anturi on 1600 dpi ja suurempi.

Koko ja muoto

Tietokoneen hiirillä on vain kaksi kokoa: vakio ja kompakti. Vaikka jos otetaan huomioon niiden todelliset mitat millimetreinä, valinta on paljon rikkaampaa. Ostamisen yhteydessä voit kuitenkin keskittyä yleisesti hyväksyttyyn yksinkertaistettuun luokitteluun.

Kompaktit hiiret sopivat hyvin koululaisille ja pienille kämmenille. On myös kätevää ottaa ne pari kannettavaan tietokoneeseen, jos et pidä kosketuslevyä - tällainen laite ei vie paljon tilaa pussiin. Niille, joilla on suuret kädet, on helpompaa käyttää tavallisia manipulaattoreita.

Pelaajien ja niiden, jotka työskentelevät paljon grafiikan parissa, on myös otettava huomioon niiden tartunnan erityispiirteet:

1. Jos olet tottunut luottamaan täysin hiiren kämmeneen, ota malli, jossa on pitkänomainen ja "humped" runko, joka toistaa taitetun kämmen muodon. Tämä on loistava vaihtoehto peleille, joissa reaktionopeus on tärkeää.

2. Jos painikkeita on helpompi painaa sormilla painettuna, normaalikokoinen litteä hiiri, jolla on suuret avaimet, sopii sinulle - se on tarkempi ja mahdollistaa napsautusten nopeamman.

3. Kun ohjaukseen liittyy vain sormia ja kämmen roikkuu ilmassa, kohdistimen maksimipaikannustarkkuus saavutetaan. Mutta hiiren pitäisi olla lyhyt ja helppo.

yhteys

Kyse on siitä, miten hiiri kommunikoi tietokoneen kanssa. Halvat langalliset laitteet, joissa on USB-johto, ovat edelleen suosittuja. Kyllä, sinun on otettava yksi satama, mutta saat luotettavan yhteyden, joka ei varmasti putoa käytön aikana.

Tärkeintä on, että lanka on riittävän pitkä (PC: lle, joka ei ole lyhyempi kuin 1,5 m) ja joustava. Vahvistava kankaan punos on lisäetuna.

Langattomat hiiret ovat kätevämpiä, koska ne vähentävät johtojen määrää pöydällä ja niiden liikkumisvapaus on suurempi. Ne kulkevat tällaisista laitteista akusta, ja ne on ladattava vain kerran viikossa tai jopa kuukausina.

Saat mukavuutta ja kykyä olla "sidottuina" tietokoneeseen, joten sinun on maksettava suorassa ja kuviollisessa mielessä: langattomat mallit maksavat enemmän kuin analogiset hihnat, painavat enemmän ja ennen kaikkea menettävät kosketuksen tietokoneeseen.

Vaihtoehtoisesti voit etsiä hybridi-hiirtä, joka voi muodostaa yhteyden USB: n ja Bluetoothin kautta.

Millainen tietokoneen hiiri valita

Millainen tietokoneen hiiri valita

1. Toimisto- tai kotitietokoneessa, jota käytetään vain asiakirjojen käsittelyyn, opiskeluun ja yksinkertaiseen viihteeseen, tavallinen optinen hiiri, jonka ilmaisin on 800-1000 dpi, riittää. Langan läsnäolo on valinnainen - voit ottaa BT-mallin, mutta jos otat edullisen gadgetin, jossa on johto, anna sen olla pitkä (vähintään puolitoista metriä).

2. Ne, jotka harjoittavat ammattimaisesti eSportsia, tarvitsevat laserhiiren, jolla on erittäin tarkka sijainti ja anturi 1600-2000 dpi: n tarkkuudella. Ihannetapauksessa siinä on liukumaton napin kansi ja pitkä, tukeva punottu johto, joka on riittävän joustava, jotta se voidaan suoristaa nopeasti nopeasti kotelon jälkeen.

3. Työskentelemään monimutkaisten grafiikkojen kanssa tarvitset 2000 tai enemmän dpi: n, jos sinulla on korkea resoluutio. Laserlaite antaa maksimaalisen tarkkuuden, ja on parempi kieltäytyä langoista Bluetoothin hyväksi. No, jos gadget otetaan käyttöön vaakasuorassa vierittämisessä käyttämällä lisäpainikkeita, ohjauspalloa tai kosketuspintaa.

4. Karkkipalkkien haltijoiden tulisi myös kääntyä langattomiin malleihin, jotta muutama USB-portti ei mene. Jos varat sallitaan, voit ottaa kosketuslaitteen tukemaan monen kosketuksen eleitä. Se ei tuota mitään erityisiä etuja, ellei tietokoneen kulman yleiskuva ole nykyaikaisempi.

Kuinka paljon tietokoneen hiiri maksaa

Kuinka paljon tietokoneen hiiri maksaa

1. Langallinen LED-hiiri voidaan hankkia 60 ruplaan 4 tuhanteen hintaan. Malli ilman johtoja vetää 150 - 5000.

2. Laserlaitteet alkavat 250: stä, mutta jos etsit puhtaasti pelaamista, valmistaudu osallistumaan 800-10 000 ruplaan.

3. Langattomat laitteet, joissa on anturi tavallisten avainten sijasta, ovat alueella 1,5-4,5 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset