mylogo

Koska laki antoi väestölle mahdollisuuden käyttää ei-tappavia itsepuolustustapoja, ESD (sähkösokituslaitteet) alkoi myydä lähes maanalaisissa käytävissä. Itse asiassa tällainen ase, vaikka se ei edellytä lisenssin hankkimista, on pakollinen sertifiointi, mikä tarkoittaa, että se olisi ostettava vain erikoistuneessa kaupassa, joka voi toimittaa tarvittavan asiakirjan. Lisäksi kannattaa ajatella etukäteen, millainen järkytys takaa turvallisuutesi kadun konfliktissa.

 

 

Tainnutuspistooli

Paras valmistajien tainnutusaseet - mikä yritys valita

Huolimatta tuotemerkkien runsaudesta, jotka tarjoavat "siviilikäyttöisiä" kipinäsäteitä, leijonan osuus tällaisista laitteista on tehotonta tai jopa vaarallista kuljettajalle.

Ulkomaiset tuotemerkit, jotka tuottavat hyvät ESA: t (Taser, Police, Flashlight), eivät valitettavasti ole myöskään saatavilla - laki sallii vain GOSTin mukaisesti valmistettujen laitteiden käytön.

On kotimaisia ​​tuottajia:

 • Maaliskuun ryhmä;
 • Thunder;
 • SRI Steel;
 • Oberon;
 • ZAO NPO SM.

Teimme katsauksen parhaista malleistaan ​​erikseen. Nyt on tärkeämpää ymmärtää eri järkyttävien tekijöiden työn erityispiirteet ja löytää itselleen sopiva vaihtoehto.

Toimintaperiaate ja laite järkyttävät

Toimintaperiaate ja laite järkyttävät

ESHU on kannettava laite, eli paristot sijoitetaan suoraan koteloon. Kun virta kytketään päälle, niiden jännite kulkee kaskadimuuntimien läpi, mikä lisää sitä noin kymmenen tuhatta kertaa ja siirtyy taisteluelektrodeihin. On olemassa korkeajännitteinen kaari, jonka täytyy myös toimia hyökkääjällä.

Myös kosketusmalleissa näkyy toinen ohjauselektrodien pari sisäänpäin. Niiden avulla voit visuaalisesti arvioida laitteen suorituskykyä, ja jotkut jopa tarjoavat upean vastuuvapauden, jotta "suostuttelisi" vihollinen hajottamaan rauhallisesti.

ESAn kuvaus- tai etäisyys on hieman erilainen. Työssään on käytettävä kertakäyttöisiä kasetteja - kuljetusyksiköitä, joiden sisällä paineilmalla oleva kapseli asetetaan.

Kun "shot" BT on hyvällä nopeudella lentää eteenpäin ja kaivaa vihollisen teräviä kontakteja, lävistää jopa paksu vaatekerros. Sitten kaikki tapahtuu kuin normaalissa sokerissa: sähköisku iskee hyökkääjään.

Käytettävästä jännitteestä ja elektrodien kanssa kosketuksen kestosta riippuen henkilö voi aiheuttaa voimakasta kipua, tilapäistä lihaskipua, desorientaatiota ja jopa tajunnan menetystä.

Tainnutusaseiden tyypit

EShU-yhteystoiminta (K)

EShU-yhteystoiminta (K)

Nämä ovat kaikkein yksinkertaisimpia iskunvaimentimen suunnittelussa, ja ne ovat myös luotettavimpia. Tällaista laitetta voidaan kuitenkin käyttää tehokkaasti vain suoran yhteyden kautta hyökkääjän kanssa.

Tätä varten sinun on pakotettava elektrodit vihollisen kehoon (ehkä vältettävä kaulan ja pään alueita, jotta ne eivät kuulu rikoslain mukaan) ja pidä asetta 1-3 sekunnin ajan.

Plussat:

 • Kätevä käyttää tiukoissa tiloissa;
 • Kyky palvella useita päästöjä taistelun aikana;
 • Kompakti koko;
 • Kontaktihävittäjät ovat usein peiteltyinä vaarattomampina esineinä ja toistaiseksi eivät houkuttele huomiota.

miinukset:

 • Jos hyökkääjä on aseistettu tai paljon vahvempi kuin sinä, et voi tarttua painikkeeseen.
 • Jotta sähköisku olisi tehokas, elektrodit on painettava lujasti kehoon eikä kosketa vain ihoa.

Etäkontaktitoiminnot (CD)

Etäkontaktitoiminnot (CD)

Yleensä nämä ovat varsin tehokkaita ESA: ita, joiden ominaisuudet vastaavat I- ja II-tehokkuusluokkia.Ampumismallien terävät elektrodit lävistävät jopa 7 cm: n etäisyydellä olevan vaatekerroksen, eli jopa paksu turkki tai lampaiden takki ei ole niiden este.

Tällaisia ​​pidättimiä käytettäessä on tärkeää laskea etäisyys oikein, koska silmiinpistävä vaikutus voidaan saavuttaa vain 1–4 metrin etäisyydellä vihollisesta. Ja vaikka valmistaja määritteleekin suuren määrän ominaisuuksia, sinun ei pidä tasoittaa itseäsi - 4-5 metrin päässä joko kaipaat tai hyökkääjällä on aikaa väistää.

Plussat:

 • Kyky käyttää aseellista henkilöä vastaan, ei tule lähelle häntä;
 • Toimii vaatteiden kautta - jopa talvella;
 • Taattu pitkäaikainen kosketus elektrodien kanssa poistaa hyökkääjän kokonaan;
 • Monissa malleissa on lasersilmä, jotta pimeässä tapahtuvat hyökkäykset heijastuvat tarkasti.

miinukset:

 • Käyttämättömät ja joskus vaaralliset kamppailutilanteissa;
 • Taistelun olosuhteissa ne todella tulevat kertakäyttöisiksi, koska jopa epäonnistuneen "laukauksen" jälkeen sinun on asennettava uusi kasetti.

Myös nykyään valmistajat tarjoavat yhdistetyn iskunvaimentimen - vain silloin, kun on kaukana kaukana. Niissä on lisäksi sisäänrakennettu kontaktimoduuli, jonka avulla voit jatkaa taistelua lähietäisyydellä.

Taser Choice Options

Taser Choice Options

teho

Tätä indikaattoria säännellään tiukasti standardien mukaisesti, eikä se saa ylittää 3 wattia. Tietenkin on olemassa tehokkaampia laitteita, jotka tuottavat 10 wattia, mutta niitä voivat käyttää vain turvallisuusjoukot - tällaiset laitteet eivät ole tavallisten kansalaisten saatavilla.

GOST 50940-96: n mukaan kaikki sähköiskun itsepuolustuslaitteet on jaettu kolmeen tyyppiin:

I. Tähän luokkaan kuuluvat 2-3 W -laitteet.

II. "Lähi": n teho on 1-2 wattia.

III. Pienimmät laitteet, jotka antavat 0,3-1 W ulostulolle.

Muista, että pussissa pitkään tai hyllyssä kotona olleen tainnutuspistoolin virransyöttö vähenee vähitellen. Jotta laite ei oikeassa ajassa laske sinua, älä varaa rahaa tehokkaampaan yksikköön.

jännite

Teoreettisesti iskunvaimentimen lähtöjännite voi olla 5 - 200 kilovolttia, mutta on myös rajoituksia. Esimerkiksi kipinävälit, jotka antavat yli 90 kV: n, ovat kiellettyjä myyntiin.

Laitteiden ryhmä määritetään myös jännitteestä riippuen:

1. 70-90 kV eivät ole halpoja, mutta todella tehokkaita laitteita, jotka kykenevät pysyvästi halvaamaan vihollisen tai jopa pudottamaan hänet ulos.

2. 45-70 kV - tällaisia ​​malleja kutsutaan disorientoinniksi. Ne auttavat kiusaa neutraloimaan lyhyen ajan, vaikka purkaus olisi pitänyt palvella kevyiden vaatteiden kautta.

3. 20-45 kV - vähän järkeä tällaisista laitteista. He eivät juuri pudota hyökkääjää, mutta voit helposti vihaa.

4. 12-20 kV - näitä laitteita tulisi pitää vain psykologisen vaikutuksen aseena.

5. Alle 12 kV - soveltuu vain pahalle vedolle, mutta ei itsepuolustukselle.

Kun valitset tainnutuspistooliluokkaa, se on ratkaiseva merkkivalo - mitä korkeampi se on, sitä tehokkaampi ase taistelussa ja korkeampi luokka sille.

suunnittelu

Täällä valmistajat kokeilevat aktiivisesti, mutta on jo mahdollista tunnistaa useita EShU: n suosituimpia ja kätevämpiä muotoja:

1. Kompakti - kevyt lyhennetty sokki, enemmän kuin taskulamppu tai suorakulmainen palkki, jossa on kosketuspäät.

2. Cudgel - sama kontaktilaite, vain pidempi ja raskaampi. Sen avulla voit lyödä hyökkääjää jopa 1-1,5 m: n etäisyydellä, jotta voit suojautua harhautuneilta koirilta tai jopa vain taistelemaan huligaaneja vastaan ​​- sanan kaikkein mielessä.

3. Shocker-pistooli - etämalleilla on tämä muoto. Koska tämä ase on samankaltainen hämärässä, niitä voidaan käyttää henkiseen vaikutukseen viholliseen.

Lisäksi on ostoksia messinki-nilkkojen ja nippujen muodossa, jotka on naamioitu huulipunaputkeksi, älypuhelimeksi, savukepakkaukseksi tai jopa kokoontaitettavaksi.

Lisäominaisuudet

Kipinänpoistimien tapauksessa on yleinen käytäntö lisätä erilaisia ​​vaikutuksia lisävaihtoehtoihin, joiden avulla voit pelätä vihollista tai häiritä sitä ilman sähköiskua. Niiden läsnäolo ei kuitenkaan aina ole perusteltua.

Esimerkiksi taskulamppu, joka väitetään voivan sokeuttaa hyökkääjän, hätätilanteessa tuskin muistaa. Mutta suuttimen sireeni tai signaalipatruuna, joka on mukana kaukosäätimen ESD: n "laukauksella" ja jossa on salpa ja salama, voi vakavasti pelottaa rikollista, ja hän huolehtii muiden huomion ryöminnästä.

Toinen hyödyllinen ominaisuus, joka löytyy kipinäsäteistä, on ultraäänigeneraattori, joka pelottaa harhaisia ​​koiria. Se on helpompaa ja inhimillisempää kuin voittaa ne nykyisellä.

akut

Iskunvaimentimen käyttämiseen voidaan käyttää vaihdettavia paristoja tai sisäänrakennettua akkua.

Paristot ovat käteviä, koska ne voidaan vaihtaa nopeasti ja helposti, jos ne ovat mukana. Lisäksi niiden kokonaiskapasiteetti riittää 60 sekunnin purkamiseen. Mutta vaikka et ole koskaan käyttänyt ESD: tä, puolentoista vuoden kuluttua on parempi tuoda uusia elementtejä.

Akun lataaminen vaatii säännöllistä latausta (kuuden kuukauden tai vuoden välein) tai jokaisen käytön jälkeen. Mutta se kestää yli tunnin, ja ajan myötä akun ominaisuudet huonontuvat vakavasti.

Joka tainnuttaa ase valita

Joka tainnuttaa ase valita

1. Yksityisen sektorin asukkaille ja niille, jotka usein palaavat pimeässä puistojen tai tuholaisten kautta, kauko-ohjaamot sopivat parhaiten.

2. Miehet voivat valita kosketusvaihtoehdon paristoissa, joissa on taskulamppu. Vain tässä tapauksessa on toivottavaa hankkia 1-2 luokkaa, jotta vihollinen voidaan varmasti neutraloida.

3. Ennen kaikkea pelkäävät hyökkäystä porraskäytävässä, yhdyskäytävässä tai hississä - valitse kontaktipistooli ilman ylimääräisiä voiteita. No, jos se mahtuu helposti taskuun. Sinun ei pitäisi ajaa virtaa myöskään - on tarpeeksi laitetta 1-2 W: lle, jännite 50 kilovoltia.

Paljonko tainnuttaa aseita

Paljonko tainnuttaa aseita

1. Pieni ammunta-isku voidaan ostaa 9-15 tuhatta ruplaa.

2. "Taskulamput" ovat halvempia - välillä 4000-8000 ruplaa.

3. Kaukoputkisto maksaa noin 14 tuhatta.

4. Yhteyspukki maksaa 9-11 tuhatta ruplaa.

5. Heikko pugalki on halvin - niiden hinta vaihtelee 800 ruplasta 1,5-3 tuhanteen.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset