mylogo

Keittiövaaka - välttämätön asia, kun sinun täytyy kokata ihme-ruokalaji tiukasti reseptin mukaan tai tehdä herkullisia valmisteita talvella. Ne, jotka seuraavat ruokavaliotaan ja noudattavat erityisiä ruokavalioita, ilman tällaista laitetta eivätkä tee. Miten valita hyvä tasapaino, joka selviytyy kaikista tehtävistä ja kestää todella kauan?

 

 

Keittiövaaka

Keittiövaaka-alan parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Pieniä kodinkoneita valittaessa tavallisesti luotamme tuttuun valmistajaan, jos aiemmat ostokset olivat onnistuneita. Ne, joilla ei ole vielä suosikkeja, suosittelemme keskittymään luotettavien ja suosittujen merkkien luetteloon.

Erinomaiset yrityksen tuottamat elektroniset vaa'at:

 • edellä;
 • Zelmer;
 • Rolsen;
 • Polaris;
 • Vitek.

Mekaaniset laitteet toimivat hyvin samalla Supralla, samoin kuin Vitesse ja Irit.
Voit lukea lisää näistä valmistajista ja niiden menestyneimmistä malleista luokitusmme. Sillä välin selvittäkäämme, mitä ne ovat - täydellinen keittiön mittakaava?

Toimintaperiaate ja laitteen keittiön asteikot

Toimintaperiaate ja laitteen keittiön asteikot

Useimmat nykyaikaiset laitteiden punnituslaitteet poikkeavat vain vähän lattiasta "ihmisen" malleista. Kyllä, ne ovat pienempiä ja herkempiä, mutta niiden sisäinen rakenne on suunnilleen sama.

Kalibroitu jousi on kiinnitetty mekaanisiin vaakoihin, jotka on kiinnitetty osoittimen nuolen akseliin. Kun alustaan ​​kohdistuu paineita, tämä kierre venytetään vipujärjestelmällä, joka liikuttaa nuolta asteikolla ja palaa paikalleen, kuorma on vain poistettava.

Elektroniikka toimii eri periaatteella. Tässä paine (tarkemmin sanottuna alustan asennon muutos) luetaan sisäpuolella asennetulla venytysmittarilla. Hän muuntaa otetut mittaukset välittömästi sähköiseksi signaaliksi, jonka keskuslaite dekoodaa ja näyttää näytöllä meille ymmärrettävinä numeroina.

Keittiökaalojen tyypit

mekaaninen

mekaaninen

Nämä ovat yksinkertaisimpia laitteita, vaikkakin hieman hankalia. Keittiössä on harvoin tarpeen punnita jotakin ulottuvuutta tai raskasta, joten sisäänrakennetun kevään venyttämiseen tarvitaan pidempi vipu.

Kotitalouksien malleissa on tavallisesti astia, jossa ladataan irtotuotteita tai kaikenlaisia ​​hedelmiä ja marjoja.

Plussat:

 • Suunnittelun yksinkertaisuus ja luotettavuus;
 • Korkea punnitusraja enintään 10-15 kg (mallista riippuen);
 • Itsenäiset työt - paristot, joita ei tarvita;
 • Edulliset kustannukset.

miinukset:

 • Ei lisäominaisuuksia;
 • Matala mittaustarkkuus (5 - 50 grammaa);
 • Koska jousi ulottuu ajan myötä, saldon virhe kasvaa vähitellen.

elektroninen

elektroninen

Nämä asteikot ovat erittäin tarkkoja, koska ne ovat jopa pieniä paineita alustalle - toisinaan kymmenesosassa grammaa. Vain työhön tarvitaan paristoja, koska niiden toiminnan periaate perustuu sähkövirran ominaisuuksien muutoksiin.

Kantamittarin pienikokoisten mittojen, tukivarsien ja piirilevyjen ansiosta tällaiset asteikot voidaan tehdä hyvin pieniksi tai tasaisiksi. Valmistajat käyttävät tätä aktiivisesti ja luovat malleja, joilla on epätavallinen muotoilu ja jotka jopa upottavat punnitusjärjestelmiä muihin keittiövälineisiin.

Plussat:

 • Korkea punnitustarkkuus;
 • Ei ole "kerääntyvää" virhettä;
 • Pienet mitat ja paino;
 • Kyky sisällyttää lisäominaisuuksia.

miinukset:

 • Niitä käyttävät paristot, jotka on vaihdettava aika ajoin (vaikkakin harvoin);
 • Ne maksavat vähintään 2-3 kertaa kalliimpia kuin mekaaniset mallit.

Valinnat asteikon valitsemiseksi keittiöön

Valinnat asteikon valitsemiseksi keittiöön

Punnitusraja

Tämä indikaattori on ensimmäinen ja tärkein asia, joka sinun on kiinnitettävä huomiota ostettaessa keittiökaaloja. Punnitusraja osoittaa maksimikuormituksen, jonka laite pystyy mittaamaan. Mekaanisissa malleissa se on suurempi ja voi nousta 10-15 kg.

Elektroniikka on ”herkempi”, joten se asettaa useimmiten enimmäismäärän 3-5 kg. On kuitenkin olemassa digitaalisia alustoja, joiden punnitusraja on enintään 20 kg, mutta ne ovat myös kalliimpia.

Mittaustarkkuus

Tässä taas kaikki riippuu siitä, mitä punnitset ja mitataan mittakaavillasi.
Jos sinun täytyy työskennellä mausteiden kanssa ja määritellä tuotteiden massa ruoanlaittoon pieniä annoksia varten, tarvitset suurta tarkkuutta elektronisissa mittakaavoissa (0,1-2 gramman sisällä).

Jos punnit vain hedelmä-vihanneksia tai pakkaa viljaa, riittää mekaanikko, jonka hinta on jopa 50 grammaa. Ja silti on parempi, että tämä indikaattori on pienempi - sitten laitetta voidaan käyttää pieniin osiin tuotteita.

Suunnitteluominaisuudet

Tässä ei puhuta niin paljon rungon ominaisuuksista kuin punnitusalustojen tyypeistä. Yleisimmät vaihtoehdot ovat kulhoon ja alustaan. Ensimmäisessä tapauksessa voit mitata palan ja irtotuotteiden massaa, vaikka kulhon kapasiteetti rajoittaa sitä.

Jos valitset alustan, voit punnita sitä suuremmaksi (kala, lintujen ruhot), ja kaikkeen muuhun kuin kulhoon, käytä keittiössä olevia ruokia. Myynnissä on myös toiminnallisempia mittastandardeja. Totta, yleensä he itse ovat lisävarusteena keittiövälineet.

Elektroniset punnitusyksiköt voidaan upottaa eri kohteisiin:

1. lusikka;

2. Leikkuulauta;

3. Mittauskuppi.

Valmistusmateriaali

Mitä materiaalia vaaka on valmistettu, ei vaikuta heidän työhönsä. Suunnittelu, kustannukset ja käyttöikä riippuvat kuitenkin suoraan siitä.

Nykyään valmistajat tarjoavat vakiomateriaaleja pienille kodinkoneille:

1. Muovi on halvin ja helpoin vaihtoehto. Sillä on oikeus olla läsnä kotelon sisustuksessa, mutta muovinen kulho ei kestä pitkään, varsinkin jos aiot kuormittaa sen vakavasti.

2. Teräs on kallista, mutta kestävää. Erinomainen materiaali itse asteikolle ja säiliölle. Metallimallit on kuitenkin suojattava kosketuksesta vahvojen happojen ja emästen kanssa.

3. Lasi - sitä käytetään elektronisten vaakojen valmistukseen alustalla, mutta voit myös löytää malleja, joissa on lasikupit. Yleensä se on ihanteellinen vaihtoehto keittiölle - hygieeninen ja kohtalaisen kestävä. Tällaisia ​​vaakoja on kuitenkin käsiteltävä huolellisesti, koska rikkoutunutta lasia ei korvata.

Myös vaa'an valmistuksessa voidaan käyttää puuta, mutta vain alustan koristeena.

Tällaiset laitteet näyttävät esteettisesti miellyttäviltä, ​​mutta ne on suojattava kosteudelta, ja "märkät" tuotteet (raakaliha, mansikat, raastetut vihannekset) punnitaan erilliseen kulhoon.

Lisäominaisuudet

Koska mekaanisilla mittakaavoilla ei ole periaatteessa erityisiä toimintoja, tässä tarkastellaan vain sähköisiä malleja.

Jotta jotenkin erottuisivat useiden kilpailijoiden taustasta, valmistajat toimittavat heille erilaisia, toisinaan täysin tarpeettomia vaihtoehtoja. Niin, tyhmiin lisäyksiin, keittiön asteikot sisältävät sääantureita, herätyskelloja ja sisäänrakennettuja lämpömittareita, jotka mittaavat keittiön lämpötilaa tai jopa ikkunan ulkopuolella.

Tällaisten hybridien maksaminen on järkevää vain yhdessä tapauksessa: jos tarvitset todella ilmoitettua toimintoa, mutta et halua ostaa toista laitetta. Keittiön asteikoissa on myös tarpeeksi hyödyllisiä vaihtoehtoja, ja tällöin sääntö on jo voimassa: mitä enemmän mittari pystyy, sitä kalliimpaa se on.

Ennen kuin ostat, mieti huolellisesti, mitä älypuhelimen ominaisuuksia käytät:

1. Tarocompensation on päätoiminto, jonka avulla voit välittömästi vähentää tuloksista paljon astioita tai punnituskuppeja.

2. Peräkkäinen punnitus on kätevä vaihtoehto, jos joudut mittaamaan suuria osia tuotteista. Laite tallentaa kaikki tulokset muistiin ja laskee kokonaispainon.

3. Mittausyksiköiden vaihtaminen - kuten ne, jotka usein kokevat ulkomaisia ​​julkaisuja.

4. Automaattinen sammutus säästää akun virtaa. Ihannetapauksessa tällaiset vaa'at kääntyvät myös kuorman alla.

Urheilijoille ja laihduttaville naisille on hyödyllisiä ns. Niitä on vaikeampi hallita ja kalliimpia, mutta niiden avulla voidaan laskea tuotteiden kaloripitoisuus, hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien pitoisuus sekä kolesteroli punnittaessa.

Mitä keittiön asteikot valita

Mitä keittiön asteikot valita

1. Jos vaa'at ovat tarpeen vain talven korjuukauden aikana, voit ottaa mekaanisen mallin, jossa on mahtava kulho vähintään litraa. Laitteen "kantokyvyn" tulisi olla vähintään 5 kg, mutta myöskään tarkkuutta ei pidä unohtaa. Valitse asteikot, joiden jakoarvo on 10-20 grammaa, jotta niitä voidaan käyttää mausteiden annosteluun.

2. Ne, jotka käyttävät mittakaavoja päivittäin ruoanlaiton aikana, sopivat elektroniikkaan alustan kanssa. Punnitusraja 3-5 kg ​​riittää, tarkkuuden on oltava vähintään 1 gramma. Tarkista, että asteikolla on taaratoiminto, lisäyksiköiden käyttö ei häiritse.

3. Jos käytät vaa'oita vain mausteiden jakeluun, ota lusikka-asteikot - se on kätevämpää sen kanssa, eikä se vie paljon tilaa laatikossa.

4. Ihmiset, joilla on ruokavalio (lääketieteen, urheilun tai ruumiinpainon säätämisen), joutuvat syömään ruokavalion tietokoneeseen kalorien, rasvojen ja hiilihydraattien hallitsemiseksi.

Kuinka paljon keittiön asteikot ovat

Kuinka paljon keittiön asteikot ovat

1. Punnitusastian mekaanikoiden hinnat alkavat 100 ruplasta ja saavuttavat jopa 2000. Mallit, joissa on alustaa, ovat jo kalliimpia - 500-3000.

2. Elektronisia vaakoja myydään hintaan 300 ruplaa, merkkituotteiden arvo on 5-7 tuhatta.

3. Scal-lusikaa voi ostaa 4 sadalle.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset