mylogo

Keittiön taustakuvan viimeistely ei ole vieläkään suosittu, koska monet etsivät materiaalia käytännönläheisemmäksi. Itse asiassa tänään löydät monia tapettityyppejä, jotka eivät pelkää vettä ja rasvapisaroita, eivät ime hajuja ja sallii puhdistuksen harjalla ja kotitalouksilla. Tämä viimeistely tuntuu hyvältä keittiössä, joten voit luoda aidosti kodikkaat ja tyylikkäät sisätilat.

 

 

Taustakuva keittiölle

Paras tapetti valmistajat - mikä yritys valita

Keittiön parhaat taustakuvat - kauniit ja vedenpitävät - ovat saksalaisten yritysten valmistamia:

 • Rasch;
 • Marburg;
 • AS Creation.

Mielenkiintoisia kokoelmia tarjoavat belgialaiset (Grandeco), amerikkalaiset (York) ja Shinhan Etelä-Koreasta.

Kotimaisten tuottajien joukossa on korostettava seuraavia merkkejä:

 • Elysium;
 • paletti;
 • "Slaavilainen tapetti";
 • OIF.

Online-lehden sivuilla on näiden ja muiden tunnettujen valmistajien parhaiden taustakuvien luokitus. Mutta älä unohda, että keittiön sisustuksen valinta edellyttää yksilöllistä lähestymistapaa.

Keittiökäyttöön sopivat tapetit

vinyyli

vinyyli

Melko suuri joukko viimeistelymateriaaleja, jotka eroavat toisistaan ​​vain ylemmän kerroksen ominaisuuksissa. Niinpä sisäinen luokitus korostaa taustakuvaa kompaktista vinyyli-, kiinteästä, vaahdotetusta ja kosteutta kestävästä PVC: stä.

Keittiöön liimattu kaikki nämä vaihtoehdot ovat sopivia, paitsi liian pehmeä kuvioitu vaahtomuovi. Loput lajit eroavat paljon enemmän kulutuskestävyydestä eivätkä pelkää liiallista kosteutta.

Plussat:

 • Helppo tarttua ja ei indeksoida käsissä;
 • Salli piilottaa pienet epäsäännöllisyydet pohjasta;
 • Anna märkäpuhdistus;
 • Älä ime elintarvikkeiden hajuja;
 • Keittiön käyttöikä on 8–10 vuotta.

miinukset:

 • Matala ja joskus jopa nolla ilmanläpäisevyys, joka voi aiheuttaa muotin taustakuvan alle (vain vinyylilevy, jossa on mikrohuokosia, ei ole tätä haittaa).

Lasikuitu

Lasikuitu

Tekstiiliset lasikuidulla maalatut taustakuvat sopivat erinomaisesti keittiöön. Niitä on helppo hoitaa, koska lasikuitu siirtää rauhallisesti pesun ja jopa kovan puhdistuksen. Ja jos ei ollut mahdollista päästä eroon tahroista tai haluat tehdä pienen uudelleensuunnittelun, voit yksinkertaisesti maalata seinät eri värillä.

Tällaiset "kankaat" tuotetaan pääsääntöisesti muodossa 1 x 50 m ja ne vaativat tiettyä taitoa tarttua, mutta niiden kestävyys oikeuttaa mahdolliset haitat.

Plussat:

 • Kestävyys on kaksi kertaa suurempi kuin vinyyli;
 • Helppo kuljettaa märkäpuhdistus ja puhdistus;
 • Helppo palauttaa taustakuvan monivärinen maalaaminen;
 • Tulenkestävyys;
 • Ei huono vahvistaa heikon kipsi, estää sen halkeilua;
 • Pitkä käyttöikä (jopa 30 vuotta).

miinukset:

 • Leikkuun aikana vapautuu allergista lasikuitupölyä, joka aiheuttaa yskää ja kutinaa.
 • Ei rikkain malli.

fleece

fleece

Todelliset ei-kudotut taustakuvat ovat ristikko paperiristikon ja lasikuidun välillä. Ne on valmistettu selluloosasta, johon on lisätty polyesteriä ja erilaisia ​​kyllästyksiä, jotka tekevät paperista tiheän ja joustavan samanaikaisesti.

Samankaltainen viimeistely on saatavilla sekä painetulla että maalauksella, mutta toisin kuin lasilevyillä, sillä ei ehkä ole selvää helpotusta. Mutta sen avulla on helppo saada sileä pinta seinistä, jos pohjan laatu jättää paljon toivomisen varaa.

Plussat:

 • Korkea repäisylujuus;
 • Kankaat toimivat hyvin, vaikka olisit voimakkaasti murskattu tapetti kuljetettaessa tai leikkaessasi;
 • allergiselle;
 • Ilmanläpäisevyys;
 • Hyvä palonkestävyys;
 • Helppo puhdistaa antistaattisten ominaisuuksien vuoksi.

miinukset:

 • Erittäin korkeat kustannukset.

Keittiön taustavalintavaihtoehdot

Keittiön taustavalintavaihtoehdot

Hoito-ominaisuudet

On selvää, että keittiössä on hygieeninen tapetti, joka on helppo hoitaa. Mutta miten se riippuu veden, kotitalouksien kemikaalien ja hioma-aineiden kestävyydestä.

Etiketissä olevat kuvakkeet auttavat määrittämään sopivan materiaalin:

1. Kosteutta kestävä taustakuva (yksi aaltoileva viiva) - voit pyyhkiä vain joskus kostealla sienellä, mutta pitkään he eivät kestä tällaista hoitoa.

2. Pestävä (kaksi "aaltoa") - mahdollistaa helpon pesun ilman kemikaaleja.

3. Erittäin pestävä (kolme ”aaltoa”) - voit jopa pestä rasvaa ja hedelmämehua, esimerkiksi astianpesuaineella.

4. Kulutusta kestävä (aaltoileva viiva, jonka alla on maalattu harja) - mahdollistaa harjojen käytön pehmeällä harjalla.

5. Erityisen kestävä (kolme "aaltoa" ja harjaa) - voit hieroa, pestä ja puhdistaa kotitalouksien kemikaaleilla.

valonkestävyys

Sinun pitäisi kiinnittää huomiota siihen, jos sinulla on suuret ikkunat etelään päin keittiössä. Mitä vaaleampi huone ja sitä voimakkaampi vaikutus auringon säteiden koristeluun, sitä korkeampi niiden valonkestävyys on. Voit myös määrittää sen kuvassa olevilla kuvilla.

1. Haalistavimmalle taustakuvalle kestävimmät kuvakkeet näkyvät kuvakkeessa kahdella auringolla.

2. Hieman heikompi tässä suhteessa on materiaaleja, jotka on merkitty yhdellä auringon alla olevalla merkillä ”+” tai ilman sitä.

Huoneissa, joissa on pääsy pohjoispuolelle tai pysyvästi varjossa, riittää tyydyttävä valonkestävyys, joka näkyy puolella aurinkoa, jonka sisällä voidaan myös piirtää plusmerkki.

Tekstuuri (taustakuvaksi maalausta varten)

Valmistajat voivat luvata niin paljon kuin haluavat, että maalaus tapetit palvelevat ikuisesti. Itse asiassa se kaikki riippuu kohokuvioinnin korkeudesta, koska jokainen seuraava pigmentti kertoo millimetrin millimetrillä, mikä tekee kuviosta vähemmän ilmeikäs.

Yritä määritellä ainakin pintakuvion tekstuurin asteikko, ja ymmärrät, kuinka monta korjausta viimeistelee:

1. Jos kuvio on heikko (1-2 mm), taustakuva voidaan maalata vain 3-5 kertaa.

2. Lisää kuvioituja kuvioita mahdollistaa 7-10 värjäyksen.

Älä myöskään vähennä valmistuksen laatua. Todistetuissa eurooppalaisissa valmistajissa jopa kymmenennen värin jälkeen tapetti näyttää uudelta. Mutta epäilyttävän alkuperän ja toisen rullan jälkeen kulkevat pinnoitteet voivat alkaa rullata.

Pohjatyyppi

Tässä on muutamia vaihtoehtoja: vain paperi ja sen lähin sukulainen on interline.

1. Paperi - vähentää telan kustannuksia, mutta sillä on epämiellyttävä venytys ja jopa repiminen kosteana. Se ei sovellu perustana erittäin koville PVC-pinnoitetuille taustakuville, mutta se sopii erinomaisesti vanhan viimeistelyn tapaan.

2. Flizelin - joustava pohja ei vaadi toisen kerroksen levittämistä taustakuvan saumaiselle puolelle, mikä vähentää sen kulutusta käytön aikana. Tällaisten kuvakudosten toinen etu on se, että kankaalle ei ole venytetty eikä "istu alas". Tämä on erityisen tärkeää, kun kiinnität kuvioita ja tarttuu tukkiin.

kuva

Oikeasti valittu taustakuvio voit voittaa keittiötilan uudella tavalla:

1. Diamonds visuaalisesti tehdä ahdas huone enemmän tilava;

2. Pystysuorat raidat nostavat liian matalat katot;

3. Vaakasuuntaiset viivat pidentävät lyhyitä seiniä;

4. Suuret kukat tai geometriset kuviot antavat tilavalle keittiölle tiettyä läheisyyttä.

Luodakseen keittiön illuusion, joka ei ole läsnä, voit käyttää kirkkaita kankaita, joilla on hyvin pieni kuvio, koristelu huonekalujen värissä tai teemakuvan taustakuva, jossa on realistinen kuva jonkinlaisesta maisemasta.

värit

Kysymys seinien värin valinnasta olisi ratkaistava myös keittiön suunnittelussa. Täällä paljon riippuu valitusta sisustuksesta, huonekalujen varjoista ja omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Mutta on olemassa useita perussääntöjä, jotka auttavat ainakin likimääräisesti määrittämään paletin.

Älä koskaan ota taustakylläisiä tai räikeitä värejä ahtaissa keittiössä - visuaalisesti ne tekevät siitä vielä pienemmän. Jos todella haluat, on parempi käyttää tällaisia ​​kankaita keskittymään yhteen seinään ja valita rentouttavamman varjossa muille. Mutta liian tilava huone näyttää hyvältä, tumma tai kirkas viimeistely - se tuo visuaalisesti seinät ja tekee keittiöstä mukavamman.

Kevyiden huonekalujen sarjalle on parempi valita taustakuvaksi syviä värejä taustana (tumma oliivi, sininen, punainen jne.). Jos sinulla on klassiset ruskeat huonekalut, kannattaa ottaa kevyempi viimeistely - lämpimillä pastelliväreillä.

Mikä taustakuva keittiölle valita

Mikä taustakuva keittiölle valita

1. Jos olet juuri muuttanut uuteen rakennukseen, keittiön seinät kutistuvat jonkin aikaa. Jotta tapetti ei murtuisi ja putoaisi vuoden kuluttua säröillä, ota fleece - se pystyy kestämään tällaisia ​​testejä.

2. Ruokailutilan koristeluun sopiva vinyyli-taustakuva, jossa on alhainen tai keskimääräinen kosteudenkestävyys - niillä on monipuolisempi malli. Etusija tulisi antaa lämpimille väreille, jotka lisäävät ruokahalua.

3. Vinyyli tapetti, jossa on kovaa pintaa ja lasikuitu maalausta varten, sopii työskentelyalueen suunnitteluun, jos päätät luopua perinteisestä esiliinasta tai sokkelista. Kun ostat, lue etiketissä olevat piktogrammit - tarvitset kankaita, jotka ovat kestäviä paitsi vedessä, myös puhdistusaineilla ja harjoilla.

4. Liedessä voit liimata ei-kudottua tai lasiseinämateriaalia - ne ovat lämpöä kestäviä ja eivät aiheuta haitallisia aineita kuumennettaessa. Jos otat tulosteita kankaalla, varmista, että niillä on suurin valonkestävyys.

Kuinka paljon keittiön taustakuva on

Kuinka paljon keittiön taustakuva on

1. Vinyyli tapetit paperilla voidaan ostaa hintaan 350-400 ruplaa per rulla. Eliitin kokoelmat ovat 5-7 tuhatta. Jos valitset maalauksia ei-kudotusta kankaasta, telan vähimmäiskustannukset ovat noin 500-550 ruplaa.

2. Todellisilla ei-kudotuilla taustakuvilla on vielä suurempi hintataso - 800–14 000 ruplaa rullaa kohti.

3. Lasikuitu alkaa myös 800 ruplasta ja saavuttaa jopa 12 tuhatta. Vain täällä rullan pinta-ala ei ole 5, vaan 50 m2, joten ne eivät ole kudottua kankaita verrattuna paljon kannattavampia.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset