mylogo

Salaattien, soseiden, kotitekoisten kastikkeiden ja leivonnaiset rakastavat tietävät, kuinka paljon aikaa ja vaivaa käytetään näiden ruokien valmistamiseen. Suurin osa tästä työstä voidaan kuitenkin siirtää nykyaikaiseen tekniikkaan. Kullekin tuoteryhmälle on kallista ostaa erillinen yksikkö, ja joskus ei ole tilaa tallentaa tällaisia ​​laitteita. On parempi ottaa heti toimiva yhdistelmä, joka korvaa tehosekoittimesi, sekoittimesi, lihamyllyt, kasvisleikkurin ja juicerin.

 

 

Ruoanjalostaja

Parhaat ruoanvalmistusvalmistajat - mikä yritys valitsee

Universaaliteknologialla on yksi vakava haittapuoli - se on huonompi kuin yksittäiset laitteet ja teho ja luotettavuus. Elintarviketeollisuuden valmistajien joukossa on kuitenkin yrityksiä, jotka ovat toistuvasti väittäneet päinvastoin.

Tunnettujen merkkien hallitsijoista löytyy luotettavia, toimivia ja tehokkaita yhdistelmiä:

 • bosch;
 • Kenwood;
 • CLATRONIC;
 • Moulinexin;
 • Philipsille.

Löydät parhaat mallit uusissa keittiökoneissa. Mutta ensin tarkastellaan näiden monimutkaisten, mutta hyödyllisten yksiköiden valinnan vivahteita.

Toimintaperiaate ja ruokakoneen laite

Toimintaperiaate ja ruokakoneen laite

Kaiken ruoka-prosessorin perusta on siinä tapauksessa, että sisällä on piilotettu moottori ja sähköinen täyttö, joka ohjaa koko laitteen toimintaa. Se asettaa käyttöakselien pyörimisnopeuden, sammuttaa moottorin ylikuumenemisen aikana ja kehittyneissä malleissa se seuraa myös ohjelman suoritusaikaa.

Omistajille ohjaus kuitenkin näkyy painikkeiden, pyörivien nupien tai anturien muodossa.
Mutta tämä on kaikki - vain perusta minkä tahansa yhdistelmän ominaisuuksien toteutumiselle. Ja ne ovat todella rajattomat nykyaikaisissa malleissa.

Tässä ratkaisevassa asemassa ovat mukana olevat suuttimet:

1. Kaikkien muotojen ja kokoisten raastimet ja silppurit;

2. Mehut ja puristimet;

3. Emulgointiaineet lyömistä varten ja suuttimet taikinan vaivaamiseksi;

4. Sekoittimen veitset;

5. Lihamyllyt;

6. Melenki mausteille, kahville jne.

Perusoperaatioiden suorittamiseksi yhdistelmät on varustettu erillisillä säiliöillä: avoimet kulhot, lasimurskaimet ja ravistimet, vastaanottoalustat jne. Ja viime aikoina todelliset keittiökoneet alkoivat näkyä myymälöissä, joissa on sisäänrakennettu elektroninen vaaka ja jopa induktio-minikeittimet ruoanlaittoon ja lämmitykseen.

Kaikki yhdistelmän liikkuvat ja pyörivät elementit on asennettu lähtöakseleihin. Niistä voi olla yksi tai useampi valitun rakenteen ominaisuuksista riippuen. Ensimmäisessä tapauksessa sinun on vuorotellen kiinnitettävä eri säiliöt yhteen varastoon ja valmistettava vain yksi annos kerrallaan.

Jos rungossa on vähintään 2-3 erillistä akselia, ja samanaikaisesti kytkeytymisellä, tuotteiden käsittelynopeus kasvaa useita kertoja, ja illallinen on valmis muutamassa minuutissa.

Elintarvikkeiden jalostajien tyypit

All-in-One-Universal-yhdistelmät

Yleinen all-in-one yhdistää

Tähän perheeseen kuuluu suuria monitoimilaitteita, joissa on valtava määrä liitteitä. Avulla voit nopeasti valmistaa lähes minkä tahansa ruokalistan, joka on valikossa, alkaen salaattia ja päättyen kotitekoisiin leivonnaisiin.

Nyt tällaiset mallit on valmistettu planeettasekoittimien pohjalta, mikä laajentaa niiden ominaisuuksia lisäkulmien ja hiontatuotteiden säiliöiden vuoksi.

Plussat:

 • Hyvä tehovara;
 • Monet nopeudet;
 • Useiden erillisten asemien saatavuus;
 • monipuolisuus;
 • Kestävä rungon rakenne;
 • Tilavat astiat, jotka mahdollistavat suurten annosten ruoanlaiton koko perheelle.

miinukset:

 • Hyvä yleisen yhdistelmän kustannus a priori ei voi olla alhainen;
 • Suurikokoinen muotoilu ja ei kovin kätevä varastointi, vaikka kotelossa on osastoja suuttimia varten.

harvesterit Choppers

harvesterit Choppers

Tähän luokkaan kuuluvat sekä sekoittimella varustetut laitteet että lihamyllyt sekä erilaiset sähkölaitteet, joita voidaan täydentää suuttimilla tuoreiden mehujen ja mehujen valmistamiseksi marjoista.

Toisin kuin useimmat yleiset yhdistelmät, ei usein ole kuppeja, vaan vain teriä ja verkkoja, koska tällaisissa laitteissa on itse asiassa yksi tehtävä - tuotteiden leikkaaminen ja pilkkominen.

Plussat:

 • Kompaktit täysikokoiset monitoimilaitteet;
 • Korkeampi keskimääräinen teho - erityisesti yhdistelmissä, joissa on lihamyllyt;
 • Rikas valikoima leikkausvinkkejä;
 • Edullisempi kuin yleismaailmalliset mallit.

miinukset:

 • Rajoitetut toiminnot;
 • Tällaiseen yhdistelmään rakennetussa lihamyllyssä on aina vähemmän tehoa kuin vapaasti seisova.

Mini harvesterit

Mini harvesterit

Toisin kuin yleismaailmallisissa malleissa, joissa on kaikki mahdolliset suuttimet, näillä yksikäyttöisillä yhdistelmillä on kapea "erikoistuminen". Useimmiten löydät vain muutamia silputtua leipää, sekä cocktail-ravistinta ja joskus mehunpuristinta.

Minilaitteiden teho on pieni - jotkut kuluttavat enintään 200 wattia ja on suunniteltu toimimaan vain pehmeillä ja mehukkailla hedelmillä. Mutta edistyneemmät yksiköt eivät anna enempää kuin 400-600 wattia.

Plussat:

 • Kompakti koko ja kätevä varastointi;
 • Jotkin laitteet mahdollistavat tavallisten keittiövälineiden käytön;
 • Pulssitilan ja 2-3 nopeuden olemassaolo erilaisen koostumuksen valmistamiseksi;
 • Edullinen hinta.

miinukset:

 • Matala teho;
 • Vain yksi taajuusmuuttaja, joka pakottaa järjestämään kulhon uudelleen, ja jopa kypsennä ainoa käytettävissä oleva kapasiteetti;
 • Pieni valmistusmäärä (keskimäärin 1-1,5 l).

Kädessä pidettävät yhdistelmät

Kädessä pidettävät yhdistelmät

Yksinkertaisuudesta ja käsikäytöstä huolimatta nämä mallit kuuluvat myös yhdistelmiin. Totta, niiden monipuolisuus liittyy vain vaihdettavien suuttimien määrään.

Nämä ovat vakiomateriaalilevyjä, joiden terät ovat eri muotoja ja kokoja, joten voit leikata ruokaa kuutioiksi, olkeiksi, palkeiksi, viipaleiksi jne. Mutta sinun täytyy kääntää kahva itse.

Plussat:

 • Absoluuttinen autonomia;
 • Kompakti koko ja pieni paino;
 • Helppokäyttöisyys;
 • Täysi hallinta leikkausprosessista.

miinukset:

 • Joitakin tuotetyyppejä on vaikea jauhaa käsin;
 • Pieni määrä kulhoa - jopa 2 litraa.

Valinnat yhdistelmän valitsemiseksi keittiöön

Valinnat yhdistelmän valitsemiseksi keittiöön

Voimansiirto

Tämä parametri määrittää, kuinka hyvin yhdistelmäsi hoitaa tehtävät:

1. Keitetyt tuotteet yksinkertaisesti jauhetaan ja kaadetaan, 200-300 W riittää;

2. Jotta raakaa lihaa täytettäisiin täytettäessä, sen on kehitettävä vähintään 600 watin teho;

3. Knead taikina voi tehdä moottorin ei heikompi kuin 800-1000 wattia.

Suuressa kapasiteetissa pitäisi olla myös monitoimilaitteet, koska niiden on työskenneltävä useilla eri tuotteilla. Jotta yhdistelmäsi jauhaisi helposti, jäätä, kahvia ja röyhelöitä, jotta voitte käsitellä puumaisia ​​lihaosia, tarvitset vähintään 1-1,2 kW: n kapasiteetin.

Kiinnitä myös huomiota nopeuksien määrään, koska jokainen toiminta tietyntyyppisen tuotteen kanssa edellyttää omaa lyömistä, sekoittamista tai jauhamista. Jos perheesi arvostaa rikkaan ja monipuolisen valikon ja aiot käyttää yhdistelmää joka päivä, etsi malli, jossa on vähintään 5-6 nopeutta.

Runkomateriaali

Parhaat yhdistelmät tulevat aina teräskoteloon (ruostumaton teräs tai polymeeripäällysteinen). Muovin läsnäolo olisi varoitettava, varsinkin jos vähäosaisen valmistajan ilmeisen edullinen malli törmäsi.

Kuitenkin suositut yritykset tarjoavat erinomaiset yksiköt muovikotelossa. Ainoastaan ​​niiden valmistuksessa käytetään todella vahvaa ja kovaa ABS-materiaalia, joka ei ”leikkiä” auton painon alapuolella eikä kipu käsissä.

Kulhot ja lastaussäiliöt

Valmiiden annosten määrä riippuu siitä, kuinka mahtava koko yhdistelmäastia on. Niin mitä enemmän kuluttajien perheessä, sitä suurempi tulee olla kantavuus. Ihannetapauksessa valittua laitetta voidaan käyttää muiden ruokien kanssa, jotka ovat jo keittiössä.
Kiinnitä huomiota täydellisiä kulhoja valmistavaan materiaaliin.

Nykyisin keittiökoneiden valmistajat tarjoavat seuraavat vaihtoehdot:

1. muovi

Edullinen ratkaisu itse yhdistelmän kustannusten (ja painon) vähentämiseen. Tällaiset säiliöt ovat riittävän vahvoja, mutta ajan mittaan muovi voi peittyä pienimmillä naarmuilla, jotka on maalattu tuotteiden mehulla. Pese, kun tällaiset läpinäkyvät lasit eivät onnistu.

2. metalli

Se on kestävä ja hygieeninen, mutta ei salli elintarvikkeiden käsittelyprosessin hallintaa. Siksi valmistajat tarjoavat usein yhdistelmiä, joissa vain suuri kulho taikinan vaivaamiseen on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja kaikki muut säiliökupit on valmistettu lasista tai muovista.

3. lasi

Keittiölaitteiden paras valinta - lasisäiliöt yhdistävät 100%: n hygieniaa ja värjäyskykyä sekä mahdollisia alkaleja ja happoja. Mutta tämä materiaali on kallis ja hauras. Ja jos rikkot yhdistelmäsi kulhon, etsi sama on vaikeaa (lukuun ottamatta kehittyneiden tuotemerkkien malleja, jotka myyvät lisävarusteita laitteisiinsa).

Yksittäisten mekanismien ominaisuudet

Kun valitset ruoanlaitto, sinun on käytettävä samoja sääntöjä kuin yksittäisiä silppureita, sekoittimia ja sekoittimia ostettaessa. Niitä on sovellettava vain kerralla. Luettele lyhyesti tärkeimmät vivahteet, jotka on syytä kiinnittää huomiota.

Sekoittimen tyyppi

Se voi olla upotettava, mutta useammin se on vain lasillinen ravistinta, jossa on alla olevat veitset. Ensimmäinen vaihtoehto sopii tiheiden elintarvikkeiden, raakojen vihannesten, ruoanlaittomateriaalien jauhamiseen.

”Kiinteät” tehosekoittimet on suunniteltu toimimaan nesteillä (cocktaileja, keitettyjä keittoja, smoothiet), vaikkakin pulssi-tilan läsnä ollessa ne selviävät jään ja pähkinöiden murskaamisesta.

Hiomakoneen periaate

Edullisissa yhdistelmissä useimmiten asetetaan lihamyllyjen lyömäsoittimet. Heiltä ei ole paljon järkeä, koska tässä liha on yksinkertaisesti hajotettu pastaksi, joka menettää samanaikaisesti mehua. Tämän seurauksena siitä peräisin olevat astiat saadaan "kuiviksi", koviksi ja mauttomiksi.

Oikean täytteen valmistus on mahdollista vain ruuvilaitteen avulla. Mutta sitten sinun täytyy etsiä yhdistelmä, jonka teho on riittävän suuri (0,8-1 kW tai enemmän), muuten osto ei ole sen arvoista.

Jotta lihamylly ei tule koko rakenteen heikoin lenkki, keittiövälineellä on oltava lisätoimintoja: taakse ja suoja moottorin ylikuumenemisesta. Sitten edes kovaa rustoa tai lihaa ei tuoda yksikköä pois.

juicer

Tämä laite löytyy monista yhdistelmistä, mutta se voi vaihdella eri malleissa.

Jotkut valmistajat rajoittuvat yksinkertaiseen sitrushedelmiin, joka useimmissa tapauksissa on hyödytöntä. Toiset tarjoavat täysimittaisen keskipakovoimapuristimen, jossa on suodatin kakku- ja auringonkukansiemenet, jotka pystyvät käsittelemään jopa hedelmiä tiheällä massalla.

Minkä ruokaprosessorin valita

Minkä ruokaprosessorin valita

1. Jos pariskunta elää ilman lapsia, riittää pieni pieni yhdistelmä. Tarjolla on jopa 1,5 litran kulho, jotta voit kokata illallisen kahdelle. Laite, jonka teho on noin 500 W muovikotelossa, osoittaa itsensä hyvin. Mutta käynnistyskapasiteetti on parempi valita lasista.

2. Eri salaattien ja kotitekoisten ystävien on säilytettävä sopiva silppuri suurella määrällä suuttimia. Tämä voidaan ottaa mukaan maahan, jotta voit käsitellä satoa paikan päällä. Rikas valikoima silputtuja levyjä on vain plus. Ja silti sinun ei pidä katsoa tätä laitetta täydellisenä yhdistelmänä - se on melko mukava lisä sekoitinlaitteeseen ja lihamyllyyn jo keittiössä.

3. 3-4 hengen perhe tarvitsee yhdistelmäsilppurin, joka pystyy suorittamaan lihamyllyn ja tehosekoittimen tehtävät.Lasipuristin on nopeaa leikkaaville vihanneksille sekä ruuvimutterille hyödyllinen. Pienten keittiöiden omistajat, joissa ei ole paikkaa useiden erillisten laitteiden varastointiin, voivat valita tämän vaihtoehdon turvallisesti. Tärkeintä on, että laitteen teho ei ollut pienempi kuin 600-800 W, ja pääsäiliöt sisälsivät vähintään 2-2,5 litraa tuotteita.

4. Ne, jotka kokevat paljon ja yrittävät monipuolistaa tavallista valikkoa, eivät voi tehdä ilman suurta yleistä yksikköä. Olisi oltava erillinen kasvisleikkuri, jossa on useita levyjä, upotettava sekoittimen sekoitin sekä toimiva lihamylly, johon on lisätty jauhelihaa, makkaraa, kebbeä ja muita hyödyllisiä työkaluja. Jotta tällainen tekniikka selviytyisi hyvin tehtävistään ja ei ylikuumentuisi, ota laite, jonka kapasiteetti on vähintään 1 kW ja jossa on useita erillisiä asemia koteloon.

Paljonko ruoanlaittaja

Paljonko ruoanlaittaja

1. Universal-tason harvesterin voi ostaa 6000-8000 ruplaan, mutta todella hyvät mallit ovat 15–40 tuhatta. Sitten kaikki riippuu taloudellisista ominaisuuksistasi - modernien keittiökoneiden hintakatto on 80-120 tuhatta ruplaa.

2. Yhdistää, "teroitettu" tuotteiden hionta (sekoitin, lihamylly ja murskain), ovat paljon vähemmän - välillä 3-15 tuhatta ruplaa.

3. Kompaktit mini-harvesterit ovat puolet silppurien kustannuksista, ja manuaalinen murskain maksaa sinulle 800-1500 ruplaa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset