mylogo

Haluatko päästä eroon ylimääräisistä laitteista keittiössä, mutta silti ruokkia perheesi maukasta ja vaihtelevaa? Sitten tarvitset varmasti konvektion uunin - konvektion uunin. Se korvaa uunin, kuivurin, osittain kaksinkertaisen kattilan ja jopa mikroaaltouunin. Mutta niin, että osto ei petä, sinun täytyy tietää perussäännöt hyvän aerogrillin valinnasta.

 

 

Konvektion uuni

Paras valmistaja konvektion uunit - mikä yritys valita

Konvektiouuni on harvinainen vieraana keittiössämme, ja siksi kaupat eivät kiirehtii pisteitä, joissa on vastaavia laitteita. Mallien valinta ei ole rikas, mutta niiden joukossa on todella mielenkiintoisia laitteita - tehokas, laadukas ja toimiva.

Nämä löytyvät tunnetuista yrityksistä:

 • Polaris;
 • Redmond;
 • kuumempi;
 • Kitfort;
 • Edellä.

Voit yksinkertaisesti valita hyvän aerogrillin, ilman vivahteita, meidän luokituksen voittajien joukossa. Siinä on kaikkien listattujen valmistajien parhaat mallit, jotka palvelevat sinua jo vuosia.

Mutta koska meidän on vielä käsiteltävä tuntematonta tekniikkaa, ymmärrämme ensin sen ominaisuudet. Tämä auttaa tekemään oikean päätöksen.

Toimintaperiaate ja laite aerogrill

Toimintaperiaate ja laite aerogrill

Konvektion uunia kutsutaan usein konvektion uuniksi, koska se valmistaa ruokaa puhaltamalla kuumaa ilmaa. Tämän seurauksena astiat ovat meheviä sisällä ja eivät palaa ulkona. Ja mikä tärkeintä - ne paistavat ja paahtavat ilman öljyä eivätkä kerää syöpää aiheuttavia aineita.

"Ilma" -grillin pääelementit:

1. Kansi, jossa on koko sähköinen täyttö;

2. Lämmityselementti;

3. Puhallinpuhallin;

4. Ohjauspaneeli;

5. Syvä kulho, jossa on grilli, erilaisia ​​tukia ja renkaita, mikä lisää sen käyttökelpoisuutta.

Kun kytket lämmittimen päälle (halogeeni, hiili tai tavallinen lämmitin), sisäänrakennettu kansi, lämmittää itsensä ja lämmittää kammion ilmaa.

Puhallin poimii välittömästi kuumat virrat ja saa ne kiertämään kotelon sisällä, tasoittamalla ruokaa tasaisesti. Valitun mallin ominaisuuksista riippuen ilma-aluksen lämpötila ja teho "pyörteet" voidaan asettaa ohjauspaneelista.

Tyypit aerogrill

Klassinen kiertoilmauuni (kulhoon)

Klassinen kiertoilmauuni (kulhoon)

Edellä kuvattiin lyhyesti perinteisten ilmakehien laitetta. Nämä mallit on valmistettu lämpöä kestävästä lasista, joka on usein varustettu monenlaisilla lisävarusteilla, ja niiden kansi, joka on olennaisesti grilli, voi olla irrotettava tai kiinnitetty kannattimeen.

Konvektiokiuasupullojen käyttökelpoinen tilavuus on 3-14 litraa, ja tätä rajaa on ohjattava valittaessa valmiita aterioita.

Plussat:

 • Laaja valikoima malleja;
 • Kyky lisätä kulhon tilavuutta käyttämällä erityistä laajennusta (vain laitteissa, joissa on irrotettava kansi);
 • Hyvä ominaisuus ja rikkaat laitteet.

miinukset:

 • Melko suuret mitat;
 • Elektronisten ohjauslaitteiden korkeat kustannukset.

Yleinen konvektioliuunin kansi

Yleinen konvektioliuunin kansi

Koska aerogrillin koko "täyttö" sijaitsee sen kannessa, tällaiset yleiset laitteet ilman kulhoja alkoivat näkyä markkinoilla. Ne voidaan kiinnittää kaikkiin lämmönkestäviin astioihin, joiden läpimitta on sopiva, alkaen paistinpannusta ja päättyen syvään pannuun.

Tulos ei ole huonompi kuin täysimittaisilla malleilla, joissa on omat pullot, ja yleiskorkkien kustannukset ovat paljon pienemmät.

Plussat:

 • Suhteellisen kompakti koko;
 • Mahdollisuus kiinnittää mihin tahansa tarpeelliseen tilavuuteen;
 • Edullinen hinta.

miinukset:

 • Huono toimivuus verrattuna klassisiin aerogrilleihin - pääasiassa mekaanisen ohjausmenetelmän ansiosta;
 • Mallien vaatimaton valinta.

Airgrill-valintavaihtoehdot

Airgrill-valintavaihtoehdot

teho

Aerogrillille teho on yksi tärkeimmistä indikaattoreista, jotka määrittävät käytettävissä olevien lämpötilajärjestelmien lukumäärän ja ruoanlaiton nopeuden. Toisaalta liian voimakkaat laitteet luovat vakavan johdotuksen ja kuluttavat paljon energiaa.

Mitä olet valmis lahjoittamaan - päättää itse. Oppaana tarjoamme seuraavat luvut:

1. 800-1000 W - kuluttaa niin vähän virtaa käyttäviä malleja, joilla on rajalliset toiminnot. Niitä voidaan käyttää taloissa, joissa on heikko johdotus, mutta sinun ei pitäisi odottaa suurta kypsennysnopeutta tällaisista laitteista.

2. 1200-1400 W - paras kodinkoneen osoitin. Tällaisissa malleissa on riittävä määrä lisävaihtoehtoja ja keskimääräinen kypsennysnopeus.

3. 1600 W ja enemmän - niin voimakkaita laitteita on järkevää valita vain, jos sinulla ei ole uunia, mikroaaltouunia ja ruoanlaittoa kiertoilmauunissa, jota aiot päivittäin. Näiden laitteiden avulla voit kuitenkin usein löytää tarpeettomia toimintoja, joita ei aina tarvita, mutta lisäävät vakavasti itse konvektiokuitujen kustannuksia.

Lämmittimen tyyppi

Kolmen tyyppisiä lämmityselementtejä voidaan käyttää lämmittämään ilmaa konvektioliuoksessa:

1. Lämmityselementti

Se on metalliputki, jonka sisällä on vastusydin. Se luo pitkät lämpöaallot, jotka lämmittävät tuotteet tasaisesti kammion sisällä ja sen ulkopuolella ja joilla on kunnollinen käyttöikä (jopa 10–12 vuotta).

Valitettavasti astioiden valmistaminen lämmityselementtien avulla kestää melko kauan, ja samalla he menettävät suurimman osan mehustaan. Tällaisen lämmittimen toinen haittapuoli on metallipäällysteen hapettumismahdollisuus, joten pidä parempana ruostumattomasta teräksestä valmistettuja putkia.

2. Halogeenilämmitin

Tämä on kirkas putkimainen lamppu, jonka energiaa käytetään paitsi hehkuun myös lämmöntuotantoon. Tällainen grilli tuo ruokaa valmiuksiin nopeammin, ja kun se sammutetaan, se jäähtyy yhtä nopeasti.

Valonlämmittimien vakava haitta on lasilampun hauraus ja käyttöikä, joka on enintään 2-3 vuotta. Lisäksi halogeenilampun pinnalla esiintyy epäpuhtauksia keittämisen aikana, mikä saattaa jopa häiritä lasirungon rakennetta.

3. Hiililämmitin

Nopeammin kuin toiset menevät ennalta määrättyyn lämpötilaan ja kuluttavat taloudellisesti kulutettua sähköä. Kestävä, vaikkakin se vaatii huolellista käsittelyä. Sen myötä kaikki astiat paistetaan tasaisesti sisäpuolelta, ja ulkopuoli on peitetty herkullisella grillattua kuoria. Tärkeintä ei ole ravistella tai pudottaa kansi hiilikuitujen lämmittimellä, muuten sen ydin romahtaa.

Ohjaustyyppi

Kuten kaikki pienet laitteet, konvektiouunit voidaan ohjata sähköisesti tai mekaanisesti.

Yksinkertaiset matalat mallit on varustettu pyörivillä säätimillä, joiden avulla voit asettaa lämpötilan ja kypsennysajan (yleensä enintään 60 minuuttia). Ehkäpä tämän ratkaisun ainoa etu on helppokäyttöisyys - jopa ne, jotka eivät ole erityisen ystävällisiä nykyaikaisen tekniikan kanssa, ymmärtävät nopeasti mekaanisen ilmakehän.

Kehittyneemmissä ja toiminnallisemmissa malleissa on elektroniset ohjaimet ja jopa pieni näyttö. Kaikki tämä tekee mahdolliseksi valita eri ruoanvalmistustilat, säätää ilmavirran lämpötilaa ja nopeutta, ja mikä tärkeintä, jätä laite hiljaa toimimaan ilman valvontaa. Hän kytkeytyy pois päältä, kun ohjelma on valmis, ja mikäli ongelmia ilmenee, hän ilmoittaa siitä isännille.

Kulhon tilavuus

Jos universaaliset mallit kansien muodossa voidaan kiinnittää lähes mihin tahansa astiaan, tämä temppu ei toimi klassisen aerogrillin kanssa. Enimmäismäärä, jota valmistajat voivat tarjota, ovat paisuntarenkaat, jotka lisäävät pääravun tilavuutta 2-4 litraa. Ja loput on täytettävä laitteen suunnittelusta saatavalla kapasiteetilla.

Pienimmät laitteet ovat 3-8 litran tilavuus - ne voivat kokata illallisen 1-2 hengelle.Jos kypsennät useita ruokia eri tasoilla tai haluat paistaa kokonaisen linturungon konvektion uunissa, tarvitset 10–14 litran mallin.

Kansi-kiinnitysmenetelmä

Klassisilla aerogrilleillä on kaksi tyyppiä: irrotettava ja taitettava, asennettu erityiseen kiinnikkeeseen. Jokaisella näistä vaihtoehdoista on etuja ja haittoja.

Irrotettava kansi mahdollistaa laajennusrenkaiden käytön täydellisen kulhon tilavuuden lisäämiseksi tai jopa muiden sopivien astioiden keräämiseen. Mutta ahtaassa keittiössä joskus ei yksinkertaisesti ole tilaa sijoittaa raskaan punaista kuumaa suutinta, jos sinun täytyy lisätä jotain ruoanlaittoastiaan.

Kiinnitys kiinnikkeen avulla ratkaisee tilan puutteen ja ei vaadi painavan painavan laitteen pitämistä. Tämä rakenne ei kuitenkaan salli "rakentaa" kulhon seinämiä, ja taittomekanismi itsessään tällaisen kuormituksen aikana voi rikkoutua ajan myötä.

Lisäominaisuudet

Huolimatta sähköisesti ohjattavien aerogrillin toimintojen runsaudesta huolimatta kaikki eivät ole kysyttyjä keittiössäsi, mutta jokainen niistä lisää erikseen laitteen kustannuksia. Joten konvektioliuoksen valinta tähän parametriin olisi lähestyttävä sujuvasti.

Seuraavat ohjelmat ovat todella hyödyllisiä:

1. Ajastin - kypsennyksen lopussa antaa signaalin ja sammuttaa laitteen. Edistyneempien mallien avulla voit myös määrittää aloitusajan.

2. Pidä lämpimänä - pitää ateriat kuumina tietyn ajan.

3. Säädettävä ilmavirta - valitset nopean puhallustilan, voit valmistaa ruokia, joilla on vähäinen virrankulutus, tehdä rapeita kuoria suurella nopeudella tai paistaa ruokaa paremmin sisäpuolelta.

4. Automaattinen lämmitys - kestää enemmän aikaa kuin mikroaaltouuni, mutta jos sinulla ei ole mikroaaltouunia, tämä toiminto auttaa useammin kuin kerran.

5. Kuivaus on sienien, yrttien ja hedelmien alhaisen lämpötilan käsittelyn tila, jonka avulla voidaan säilyttää niissä mahdollisimman hyödyllisiä aineita.

Niin sanottu itsepuhdistus, jota eräät valmistajat väittävät, on itse asiassa vaikea kutsua erilliseksi toiminnoksi. Voit laittaa säiliön vedellä ja pesuaineella lähes mihin tahansa laadukkaaseen konvektioliuokseen ja höyry kammiossa 10-15 minuuttia. Sitten pehmeä rasva on vielä puhdistettava käsin.

Mutta koko konvektion uunin pitäisi olla mahdollisimman täydellinen. Lattices, verkot, vartaimet, paistopelit ja pihdit - kaikki tämä helpottaa viestintää laitteiden kanssa, ja valikko on monipuolisempi.

Mikä konvektiokeitin on parempi valita

Mikä konvektiokeitin on parempi valita

1. Pienille perheille sekä kaikille niille, joilla on jo uuni tai mikroaaltouuni, ei tarvita suurta konvektiokuitua. Kompakti klassinen malli, jossa on 3–6 litran kulho, saranoitu kansi ja kapasiteetti 1 kW. Toiminnallisuus on parempi valita rikkaampi, mieluummin laite elektronisella ohjauksella ja halogeenilampulla.

2. Ne, jotka rakastavat kulinaarisia kokeita, tarkastelevat tarkemmin aerogrilliä, jossa on irrotettava kansi, ja kasvavaa kulhoa, joka on vähintään 8-10 litraa (laajennusrenkaat tulee sisällyttää). Etsi 1,3-1,4 kW: n laite, jossa on halogeeni- tai hiilikuitulämmitin sekä suurin luettelo toiminnoista.

3. Jos päätät tehdä ilman uunia, tarvitset suurimman konvektion uunin, joka on myynnissä vain 14 litraa enemmän. Ota laite irrotettavalla kannella ja lisälaajennuksilla, joilla on suuri teho (jopa 1,8 kW). On hyvä, jos lämmityslämpötilaa, myös puhaltimen nopeutta voidaan säätää.

4. Onko keittiössä riittävästi tilaa täysikokoiselle aerogrillille? Osta yleiskansi. Ensimmäiselle tuttavuudelle sopii yksinkertaisin laite, jossa on mekaaninen ohjaus ja metallilämmityselementit. Mutta jos aiot käyttää sitä lämmittämään ruokaa, on parempi valita laite, jossa on halogeenilamppu. Sinun ei tarvitse ajaa suuritehoisesti - riittävän taloudellinen laite 800–1000 wattia.

Kuinka paljon konvektion uuni

Kuinka paljon konvektion uuni

1. Klassiset Tenovy-mallit on esitetty yleisimmin - on mahdollista löytää missä tahansa tilavuudessa oleva konvektiokeitin hintaan 2,5-13 tuhatta ruplaa.

2. Laitteet, joissa on halogeenilämmitin, ovat keskimäärin halvempia - 1600 - 9500 ruplaa.

3. Tähän mennessä myynnissä on vain vähän hiilimalleja, ja ne kaikki kuuluvat budjettisegmenttiin (2-3 tuhatta ruplaa).

4. Universal-kannet ovat halvimmat - ne voidaan ostaa 1200-1800 ruplaan.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset