mylogo

Niiden, jotka aloittavat peruskorjauksen, asumisen täydellisen lämpenemisen tai jopa rakentaa tyhjästä, on nyt asetettava arvioihin uudet ikkunat. Tämän vuoksi sinun on päätettävä niiden suunnittelusta, profiilimateriaalista ja vaatimuksista kaksoislasit-ikkunoille. Ymmärtääksemme kaikki vivahteet ja valita paras vaihtoehto auttaa asiantuntijamme.

 

 

ikkuna

Paras ikkuna valmistajat - mikä yritys valita

Nykyaikaiset muovirakenteet tilataan parhaiten profiileja käyttäviltä yrityksiltä:

 • Rehau;
 • Kaleva;
 • VEKA;
 • Schuco;
 • KBE.

Laadukkaimmat alumiinikehykset ulkolaseille valmistavat Nordic Aluminium, Krauss, Provedal ja Aluminium. Puiset ja "sekalaiset" eurowindows on kuitenkin parempi ottaa suomalaisia ​​ja valkovenäläisiä tuotemerkkejä, kuten Tiivi tai Wooder.

Alkuvaiheessa on mahdollista keskittyä listattujen tuotemerkkien tuotteisiin etsimällä urakoitsijaa, joka tekee kehyksiä valitusta profiilista koon mukaan. Mutta sitten sinun on tehtävä päätös suunnittelusta ja ikkunan pääpiirteistä. Ja täällä sinun on tiedettävä kaikista haitoista.

Toimintaperiaate ja modernien ikkunoiden laite

Toimintaperiaate ja modernien ikkunoiden laite

Classic-ikkunoiden suunnittelusta ei tarvitse kertoa yksityiskohtaisesti - ne ovat yksinkertainen runko profiloiduista tankoista, joissa on lasit, jotka on asennettu aukkoihin. Myös modernit "eurooppalaiset" mallit eroavat toisistaan ​​vain suljettujen kaksoislasien ja kehittyneempien varusteiden läsnä ollessa.

Metallirakenteet ovat monimutkaisempia ja mielenkiintoisempia. Tällöin ikkunayksikkö on PVC-profiili, jossa on lukuisia eri osien onteloita. Ne mahdollistavat rungon painon keventämisen, mutta säilyttävät sen maksimaalisen jäykkyyden ja samanaikaisesti suorittavat lämmönsäästöisten ilmataskujen toiminnot. Ikkunaprofiilin vahvistamiseksi käytetään myös metalli-U- tai L-muotoisia sinkittyjä tai alumiinilevyjä.

Puhtaat alumiinikehykset voivat olla yhtä monimutkaisia ​​kuin PVC-lohkot. Tällaista profiilia kutsutaan "lämpimäksi", koska siinä on lämpö- ja melueristäviä inserttejä, jotka parantavat metalliikkunoiden suojaominaisuuksia. ”Kylmä” -profiili on yksinkertaisempi, ohuempi ja kevyempi, mutta seoksen korkean lämmönjohtavuuden vuoksi se ei sovi lämmitettyjen tilojen lasittamiseen.

Liittimien osalta käytetään kaikissa nykyaikaisissa ikkunoissa samaa sarjaa. Nämä ovat avausmekanismeja (saranat, vivut, rullat ja työntövoima) sekä lukkoja, jotka on yhdistetty lehtien kahvoihin.

Ikkunoiden tyypit

puinen

puinen

Ikkunoiden vanhin näkymä ei ole vieläkään menettänyt merkityksensä. Puiset kehykset antavat huoneille erityisen mukavuuden ja huolellisesti huolehtivat aina esteettisesti.

Nykyään valmistajat tarjoavat ikkunoita, jotka on valmistettu paitsi puupiiristä myös laminoidusta viilupuusta.

Jälkimmäiset osoittavat itsensä paremmin toimivaksi, koska ne ovat vähemmän alttiita kutistumiselle / turvotukselle, kun kosteus muuttuu. Ja niissä on samat suljetut kaksoislasit sekä metalli-muovinen rakenne.

Plussat:

 • Ympäristöystävällisyys;
 • Esteettinen ja "kodikas" ulkonäkö;
 • Helppo korjaus;
 • Säilytä normaali ilmankierto myös suljetuilla ovilla;
 • Pitkä käyttöikä, vaikka kaikki riippuu valitusta puulajista.

miinukset:

 • Tavanomaiset puiset ikkunat voivat paisua, halkeavat ja loimi, kun kosteus muuttuu jatkuvasti;
 • Vaatii tiettyä hoitoa - ainakin säännöllisesti värjäytymistä;
 • Laadukkaat kestävät puukehykset ovat kalliita.

muovi

muovi

Muovi- ja metalli-muoviset ikkunat eivät olleet aluksi niin hyviä. Ensimmäiset rakenteet aiheuttivat haitallista klooria ilmaan ja niitä ei voitu pitää ympäristöystävällisinä.

Nykyään valmistajat ovat ratkaissut tämän ongelman luomalla todella turvallisia profiileja. Muovin käyttö rakentamisessa on kuitenkin edelleen paljon ristiriitaa.

Plussat:

 • Suljetut ikkunat eivät pääse kylmään ja katkaisevat ulkoisen melun hyvin;
 • Kehykset eivät vaadi ylimääräistä hoitoa ja ne on helppo puhdistaa.
 • Ei pelkää suurta kosteutta;
 • Esteettinen ulkonäkö ja kyky valita mikä tahansa kehyksen väri - jopa "puun alla";
 • Suhteellisen kevyt;
 • Edullinen hinta.

miinukset:

 • Talvella muovi tulee hauraaksi ja voi murtua jopa lievästä iskusta;
 • Matala ylläpito;
 • palavuus;
 • Täysin suljettu, mikä estää raitista ilmaa ja tilat on tuuletettava voimakkaasti.

alumiini

alumiini

Nämä ovat tukevia ja kestäviä rakenteita, joita voi usein nähdä tuotantolaitoksissa, toimistoissa ja valtion laitoksissa. "Lämmin" metalliprofiilit soveltuvat kuitenkin hyvin asuintilojen lasittamiseen. Alumiini on loistava valinta, jos tarvitset jotain kerralla.

Plussat:

 • Suuri lujuus ja pitkä käyttöikä (vähintään 60 vuotta);
 • Korroosionkestävyys;
 • Mahdollisuus tehdä erittäin suuria kehyksiä, monimutkaisia ​​säteen rakenteita ja kiinteää lasia;
 • Ympäristöystävällinen kotona - ei varmasti ole mitään kemiallisia höyryjä;
 • Tehtaalla on mahdollista maalata kehykset mihin tahansa, jopa kaikkein rohkeimpiin väreihin;

miinukset:

 • Suuret lämpöhäviöt "kylmissä" profiileissa;
 • Korkeat kustannukset;
 • PVC: n tavoin ne ovat täysin hermeettisiä ja vaativat kunnollisen ilmanvaihdon järjestämisen huoneessa.

Luetteloitujen ikkunoiden lisäksi on myös yhdistettyjä profiileja: alumiini + puu, muovi + puu, alumiini + muovi.

He perivät niiden edut ja haitat materiaaleista, joista ne on valmistettu. Vain täällä niiden selkeät ominaisuudet ovat tasapainossa ja miinukset ovat vähemmän kriittisiä.

Ikkunan valintavaihtoehdot

Ikkunan valintavaihtoehdot

suunnittelu

Useimmissa ikkunarakenteissa käytetään ainakin yhtä sokealehteä (peräpeili). Sen avulla voit lisätä valon tunkeutumisaluetta vähentämättä kehyksen voimakkuutta. Lisäksi avausmekanismien puute vähentää merkittävästi tällaisen elementin kustannuksia.

Ilmanvaihtoon ja ikkunoiden hoitoon tarvitaan kuitenkin ikkuna. Niiden lukumäärä määräytyy aukon leveyden, rungon ja varusteiden sallittujen kuormien mukaan, mutta samalla se täyttää vaatimukset, jotka koskevat koko ikkunan suuren valonläpäisevyyden säilyttämistä.

Avaussuunta

Jos aikaisemmat ikkunat voitaisiin avata vain sisäänpäin (asunto) tai ulospäin (yksityisissä taloissa), nyt uusien mekanismien myötä kehysten valmistuksessa voidaan toteuttaa muita mielenkiintoisia ratkaisuja:

1. Taitettavat ikkunat - kätevä tapa tuulettaa tilat. Riittää, että ikkunassa on yksi läppä. Totta, puhtaassa muodossa, tällaisia ​​mekanismeja ei yleensä käytetä, vaan niitä täydentävät kääntyvät silmukat.

2. Suspended - tämä on taittuva ikkuna taaksepäin. Läppä on asennettu erikoismekanismeihin yläosassa ja avautuu "visiirillä". Tällaisia ​​kehyksiä on kätevintä käyttää leveissä, mutta matalissa aukoissa tai kattoa ullakolla. Ikkunaluukkuissa on myös erillisiä ripustettuja ikkunoita.

3. Vertikaalinen nosto - tämä muodikas vaihtoehto ulkomailla emme ole erityisen kiinni. Avatessaan nostokehys säästää vapaata tilaa, mutta jos se ei ole kunnolla paikallaan, se voi pudota takaisin kaatumalla ja aiheuttaa vammoja. Tällaisten rakenteiden toinen haitta on huono lämmöneristys.

4. Liukuva - paras vaihtoehto suurille oville tarkoitetuille ikkunoille, mikä aiheuttaa liian korkean kuorman tavallisille saranoille.Tällaiset mallit valitaan parvekkeiden, verandojen ja loggioiden lasittamiseen, jotta avoimet ovet eivät "syö" jo ahtaissa tiloissa olevia kappaleita.

5. Mid-turn - ei-standardi ratkaisu, jossa yhdistyvät saranoitujen ikkunoiden yksinkertaisuus ja liukurakenteiden kätevyys. Kun avaat vivun luukun lähemmäs ikkunan keskiosaa koskematta rinteitä.

Tärkeää: Ulkoisen aukon ikkunoita voidaan käyttää vain pohjakerroksessa, koska ulottumalla avattavan ikkunan kahvalle, voit joutua kadulle. Lisäksi tällaiset kehykset vaativat huolellista kiinnitystä, muuten ikkunayksikkö putoaa ajan myötä.

Impost tai shtulp?

Impost on kaksinkertaisen ikkunan ikkunan keskipuu, johon suljetut ikkunaluukut ovat vieressä. Kun ikkunat ovat auki, tämä muotoilu ei näytä kovin houkuttelevalta ja jakaa aukon kahteen osaan. Mutta se on sen ainoa miinus.

Imposting-kuisti tarjoaa tiivistetyn venttiililiitoksen suljetussa asennossa, eli parhaan lämpö- ja melueristyksen. Lisäksi se suorittaa ylimääräisen jäykisteen toiminnan, minkä vuoksi ikkunayksikkö (varsinkin jos se on leveä) kestää kauemmin.

Shtulpovye-ikkunoissa ei ole väliseinää, joten suljettaessa luukku sulkeutuu yksinkertaisesti toisiinsa. Tällä päätöksellä on erittäin vaikeaa saada todella tiukka kuisti kahden kehyksen rajalle - jokainen valmistaja ei pysty luomaan tällaista vahvistettua mallia. Ja niin kokematon asentaja voi vähentää kokonaan kehittäjien ponnistuksia.

Toisaalta sisäisen jakajan puuttuminen tekee kehyksestä kevyemmän (eli halvemman) ja lisää lasin leveyttä muutamalla senttimetrillä. Jos ikkunan aukko on pieni ja haluat säästää vähän, voit harkita tätä vaihtoehtoa.

Lasitusominaisuudet

Koska ikkunan suuri pinta-ala on lasi, sen ominaisuudet määrittävät koko rakenteen suojaavat ominaisuudet. Tärkeintä tässä on leijupuiden välisten ilmakammioiden määrä.
Tavallinen kaksinkertainen lasihelmen alla on jo kauan ollut aika luopua - niiden alhaisen lämpösuojauksen vuoksi. Joten täällä puhumme vain suljetuista pusseista.

Nykyään valmistajat tarjoavat tällaisia ​​vaihtoehtoja:

1. Yhden kammion kaksinkertaiset ikkunat (2 arkkia)

Yksinkertaisin lasitus, joka soveltuu lämmittämättömiin tiloihin tai eteläiseen ilmastoon, jossa on leuto talvi. Tällaisilla lohkoilla on pienin lämmönsiirtovastus 0,32-0,37 m2 · ° C / W, ja jo -10 ..- 15 astetta lasin alkaa jäätyä sisältä. Melun eristäminen ei ole myöskään par. (Enintään 25 dB ulkoisia ääniä katkaistaan), joten yksikammioiset ikkunat voidaan suositella vain hiljaisten alueiden asukkaille.

2. Kaksikammioiset kaksinkertaiset ikkunat

Hyvä valinta useimmille yksityisille taloille ja kaupunkiasuntoille. Tällaisten rakenteiden lämmönkestävyys saavuttaa 0,44-0,58 m2 · ° С / W, ja ne katkaisevat 30-39 dB ulkoista kohinaa. Nämä luvut ovat kuitenkin suurelta osin riippuvaisia ​​paneelien välisten aukkojen leveydestä. Jos huoneiston ikkunat avautuvat tielle tai vilkkaalle kadulle, on parempi, että ulkopuolinen ilmaväli on sisäisempi.

3. Kolmen kammion ikkunat

Lämpimimmät ja "hiljaisimmat" ikkunat, jotka tekevät erinomaista työtä suojatoiminnoillaan jopa -30 ° C: ssa johtuen yli 0,65 m2: n lämpöresistanssista. Lasin kokonaispaksuuden vuoksi niiden valonläpäisykyky vähenee kuitenkin huomattavasti. Lisäksi tällainen lasiyksikkö vaatii tehokkaan rungon, riittävän leveän aukon seinät, ja tämä rakenne painaa paljon, mikä aiheuttaa liiallista kuormitusta lisävarusteille.

Lasipinnoite

Yleensä ihmiset valitsevat läpinäkyvät lasi-ikkunat, joilla ei ole erityisiä ominaisuuksia. Mutta tarvittaessa voit tilata päällystettyä lasia täysin muuttamalla niiden ominaisuuksia:

1. Sävyttävä - merkityksellinen varjostusikkunoille etelään päin tai jos haluat piiloutua naapureiden uteliailta silmiltä vastapäätä.

2. Triplex - tällaiset lohkot valmistetaan samalla tekniikalla kuin autoteollisuudessa.Useita arkkeja liimataan läpinäkyvällä kalvolla, joka antaa paremman lujuuden ja turvallisuuden myös silloin, kun ikkuna on rikki. Oikeastaan ​​alemman kerroksen asukkaille ja yksityiselle sektorille.

3. Energiaa säästävä ruiskutus - takaa maksimaalisen lämmöneristyksen ja vähentää lämpöhäviötä jopa 10%. Tätä varten argon on lisäksi valmis lasikappaleen sisäkammioihin.
On olemassa ns. Vain tällöin ei käytetä ruiskutusta, vaan erityinen järjestelmä, jossa lasiyksikkö asennetaan läpinäkyvistä, erilaisista levyistä.

Profiilin ominaisuudet (muoviset ikkunat)

Muoviprofiiliputkia ei käytetä ainoastaan ​​rakentamisen helpottamiseen ja materiaalin kulutuksen vähentämiseen. Ne tyhjentävät kondensaatin ja muodostavat ilmataskuja, jotka vähentävät lämpöä ja äänen johtumista kehyksestä. Näin ollen, mitä enemmän kameroita valitaan profiilissa, sitä lämpimämpi ja hiljaisempi ikkuna tulee olemaan.

1. Kolmen kammion profiilien leveys on 58-62 mm - tämä on taloudellinen versio, joka on suunniteltu tehokkaaseen käyttöön lämpötilassa, joka ei ole alle -15 ° C.

2. 4-5 kameraa lisää profiilin leveyttä 62-74 mm: iin asti - tällaiset ikkunat sopivat leutoihin ja koviin ilmastoihin.

3. 6-7 kameroilla (80-90 mm) on vain parhaat kehykset premium-segmentissä. Ensinnäkin niitä ei aina ole mahdollista löytää urakoitsijoiden kanssa, ja toisaalta ne eivät ole eristysominaisuuksiltaan niin kaukana tavallisista viiden kammion rakenteista.

Muista kiinnittää huomiota ikkunaluokkaan - se kertoo, kuinka paksu muovia käytettiin niiden valmistuksessa:

1. A - kestävimmät ja kestävimmät kehykset, joiden ulkoseinien paksuus on 2,8 mm ja 2,5 mm.

2. B - tällaisen profiilin muoviseinien paksuus on 2,5-2,8 mm, sisäinen 2-2,5.

3. C - tämä sisältää rakenteet, jotka eivät kuulu mihinkään luetelluista luokista.

Puun laatu (puiset ikkunat)

Puukehysten valmistajat tarjoavat melko rikkaan valikoiman malleja monipuolisimmista, joskus hyvin eksoottisista puista.

Useimmiten myynnissä on kolme puulajia:

1. tammi

Tammi-kehykset - kestävimmät ja asianmukaisella hoidolla, niiden käyttöikä on 100 vuotta. Totta, valmiit rakenteet ovat melko raskaita ja luovat suurta kuormitusta kiinnikkeelle ja saranoille. Tammi on tiheä, hajoamista kestävä, mutta se on erittäin kiinnostunut tuholaisvirheistä, joten tuotannossa olevat raaka-aineet käsitellään erikoiskäsittelyllä. Joten puhutaan noin 100% ympäristöystävällisestä kyllästetystä puusta ei ole tarpeen.

2. lehtikuusi

Ihanteellinen, vaikkakin hieman vähemmän kestävä kuin tammi. Lehtikuusi on luonnollista suojaa tuholaisia, kosteutta, hajoamista ja käytännössä ei vaadi kemiallista käsittelyä. Toinen lehtikuusiyön etu on keskipaino: tällaisten ikkunoiden varusteita voidaan käyttää vakiomallilla - se pysyy paikallaan.

3. Mänty

Yleisin, halpa, mutta lyhytikäinen vaihtoehto. Pehmeä puu vaatii huolellista käsittelyä, koska se on helppo asentaa lastuilla ja kolhuilla myös asennuksen aikana. Myös männyssä on välttämätöntä päivittää maalaus useammin, muuten sinertävät "ruumispaikat" alkavat näkyä kehyksessä. Jotta tällaisten ikkunoiden käyttöikä olisi ainakin hieman pidentynyt, ne kyllästetään edelleen tuotannossa erilaisilla koostumuksilla, jotka tukkeutuvat tiiviisti luonnon huokosiin. Mutta männyn lämmin keltainen väri täydentää tehokkaasti mitä tahansa ekologista sisustusta.

Mikä ikkuna on parempi valita

Mikä ikkuna on parempi valita

1. Tyypillisissä huoneistoissa on tavanomaiset aukot, joissa on parhaiten puiset ikkunat, jotka on valmistettu lehtikuidusta: kaksikammioiset kaksinkertaiset ikkunat keskikaistalla ja kolmen kammion ikkunat pohjoisilla alueilla. Jos tällaisen oston rahat eivät riitä, voit ottaa yhdistetyn version männystä ja alumiinista. Myöskään monimutkaista rakennetta ei ole syytä ajaa - "saksalainen" ikkuna, jossa on yksi saranoitu varsi, lisäksi varustettu taittomekanismilla, on varsin sopiva.

2. Tiukkoja, lämmittämättömiä tiloja (loggia, käytävä, kylmävarasto jne.) Varten voidaan käyttää alumiinia tai halvempia PVC-ikkunoita, joissa on nosto-, taitto- tai liukuovet.Profiili on riittävä ja 3 kameraa, ja lasiyksikkö voidaan valita yksittäiseksi.

3. Korkeat ranskalaiset ikkunat mökissä tai keskisuuret perinteiset aukot näyttävät hyvältä shtulpovovym-suorituskyvyssä. Tällaiset rakenteet sopivat mihin tahansa puuhun, ja varsi voi avautua sekä sisäänpäin että ulospäin. Vaihtoehtona kapeille ikkunoille voit myös harkita “englanninkielisiä” nostokehyksiä, jos talvisi eivät ole liian vakavia.

4. Pienet ja pitkät ikkunat katon alla tai ullakon katossa on parempi ripustaa valitsemalla ulkoisen aukon malli. Profiilin tulisi olla erityisen kestävä kosteudelle, ja siksi sinun on valittava alumiinista ja metallista.

5. Ikkunan vieressä on lähellä huonekaluja, suuria kodinkoneita tai muita ulottuvuuksia, on järkevää tilata keskisuuret ikkunat. Aurauksessa ne siirretään ja eivät tartu vierekkäin asetettuihin esineisiin. Valitse kevyempi materiaali (muovi, mänty), jotta ei taivuta monimutkaisia ​​varusteita.

Kuinka paljon ikkunat ovat

Kuinka paljon ikkunat ovat

Muovirakenne:

1. Halvin PVC-ikkuna, jonka koko on pieni ilman avausmekanismeja, maksaa noin 800 ruplaa. Ja noin 2-3 tuhatta, jos tarvitset ainakin yhden oven.

2. Normaali "tasainen" versio, jossa on yksi peräpeite ja ylimääräinen, vetää 3 800 ruplaa, ja leveän aukon kehys on 5 000 ja enemmän.

3. Monimutkaisten metallirakenteiden katto on 17-18 tuhatta ruplaa. Lasituslaatikko tai loggia on vielä 50% kalliimpaa.

Puiset ikkunat:

1. Klassiset venäläiset ikkunat alkavat 3,5-4 tuhatta ruplaa.

2. 5000-9000: lle voit ostaa edullisen kaksoissiipisen rungon tiivistetystä kaksoislasista.

3. Laminoidun viilupuun ja lasilohkojen käyttö lisää valmiiden tuotteiden kustannuksia 20-45 tuhatta ruplaa (tricuspid-kehykset ovat 1,5 kertaa kalliimpia).

Alumiiniprofiilit:

1. Runko, jossa on kylmä alumiiniprofiili ja vakiolasi, voidaan tilata vähintään 9,5-10 tuhatta.

2. "Lämpimille" malleille kysytään 15-20 prosenttia enemmän.

Valmistajat tarjoavat metallista ja muovista valmistettuja kattoikkunoita 13 - 30 000 ruplaan. Puutuotteissa juoksu on vielä laajempi - 9 - 40 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset