mylogo

Emme voi kuvitella elämäämme ilman mikroaaltouunia. Jatkuvassa aikakatkaisutilassa vain hän auttaa valmistelemaan aamiaista itselleen tai illallisen koko perheelle, muutaman minuutin kuluttua hän sulattaa lihaa ja valmisruokia. Mutta jotta mikroaaltouuni olisi todella hyödyllinen hankinta, eikä vain ota tilaa pöydälle, sinun pitäisi ensin kysyä, mitä perusteita sinun pitäisi kiinnittää ennen ostamista.

 

 

mikroaaltouuni

Paras mikroaaltouunien valmistaja - mikä yritys valitsee

Aluksi kannattaa rajoittaa hakujen valikoimaa tekemällä luettelo luotettavien kodinkoneiden valmistajista. Jos henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä ei ole, voit käyttää vahvistettujen merkkien luetteloa.

Paras mikroaaltouuni tuottaa tänään:

1. Panasonic;

2. BBK;

3. bosch;

4. Samsung;

5. Maunfeld.

Niiden mikroaallot erottuvat monipuolisesta toiminnallisuudesta, laadusta ja luotettavuudesta paras mikroaaltouuni.

Ne, jotka etsivät lahjaa jollekin heidän ystävilleen, voivat turvallisesti ottaa minkä tahansa TOP-verkkoon kaatuneen uunin. Mutta jos otat kotitalouskoneiden ostamisen vakavasti ja haluat, että se täyttää kaikki vaatimukset, sinun täytyy kaivaa vivahteisiin ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja. Tämä auttaa määrittämään valinnan ja löytämään täydellisen liesi.

Toimintaperiaate ja laite mikroaaltouuni

Toimintaperiaate ja laite mikroaaltouuni

Mikroaaltouuni on eräänlainen mini-kaappi, jonka oven takana on tilava kammio ja julkisivuun sijoitettu ohjauspaneeli. Sisällä on pannu (joka yleensä pyörii akselinsa ympäri), johon on tarpeen asentaa astioita lämpökäsittelyyn tarkoitetuilla tuotteilla. Mikroaalto- tekniikan tärkein asia on kuitenkin piilossa.

Puhumme magnetronista, joka on aaltojen sähkögeneraattori, joka nopeuttaa hiukkasten liikkumista. Hänen työnsä on konfiguroitu siten, että tuotetun säteilyn suurimmat vaikutukset koetaan tuotteiden sisältämissä vesimolekyyleissä. On käynyt ilmi, että vihannekset, liha ja vanukkaat keitetään sisäpuolelta, minkä vuoksi mikroaaltouunin kypsennysprosessi vie vähemmän aikaa.

Säteily syötetään kammioon seinän taakse piilotetun aaltoputken läpi ja heijastuu sisäpinnoista, jolloin lautasen lämpenee tasaisemmin. Tämän vaikutuksen lisäämiseksi joissakin malleissa on lisävaimentimet.

Toinen tärkeä osa mikroaaltouunia - tuuletin. Jäähdytin poistaa ylimääräisen lämmön, jonka magnetroni lähettää, muuten se epäonnistuu. Lämmitetty ilma johdetaan kammioon erityisten aukkojen kautta ja osallistuu myös ruoanlaittoon. Hän myös syrjäyttää uunin sisällä kerääntyvät vesihöyryt.

Älä unohda valmistajia ja ihmisten suojelua haitalliselta mikroaaltosäteilyltä. Tätä varten mikroaaltouuni on varustettu suojakannella, ja oven lasin takana on hienojakoinen metalliverkko, joka viivästyttää sähkömagneettisia aaltoja ja heijastaa ne takaisin kammioon.

Mikroaaltouunien tyypit

Perinteiset mikroaaltouunit

Perinteiset mikroaaltouunit

Olemme juuri tutkineet yksityiskohtaisesti tavanomaista mikroaaltolaitetta, mutta eivät vaikuttaneet magnetronin toimintatilaan. Viime aikoihin asti se oli sama kaikissa malleissa - generaattori kytkettiin ajoittain päälle ja pois päältä muutaman sekunnin ajan.

Näiden aukkojen kestosta riippuen oli mahdollista saada tietty lämmitysteho, jossa magne- nroni pysyi jatkuvana, aina antamalla maksimi.

Plussat:

  • Suuri valikoima "klassisia" malleja myymälöissä;
  • Edullinen hinta;
  • Vähemmän komponentteja - pienempi riski uunin itsestään.

miinukset:

  • Mikroaaltosäteilyn pysyvistä vaikutuksista johtuen tuotteet keitetään pehmeästi, menettävät muotonsa ja suurimman osan vitamiineista.

Inverterin mikroaaltouunit

Inverterin mikroaaltouunit

Näissä malleissa käytettävä uusi tehonvaihtotekniikka antaa meille mahdollisuuden olla sammuttamatta magnetronia, mutta säätelemään itse säteilyn voimakkuutta. Yksinkertaisesti sanottuna mikroaaltouunit vaikuttavat tuotteisiin jatkuvasti - koko kypsennysajan.

Vaihtosuuntaajan muuntimen ansiosta oli mahdollista poistaa virtapiiristä suurikokoinen muuntaja niin, että modernit uunit menettivät hieman painoa ja saivat samalla muita positiivisia ominaisuuksia.

Plussat:

  • Säilytä paremmin tuotteiden rakenne ja ravinteiden määrä;
  • Muuntajan puuttuminen mahdollisti kammion tilavuuden kasvattamisen muuttamatta kotelon mittoja;
  • Kokonaisenergiankulutuksen väheneminen.

miinukset:

  • Pienimpien komponenttien käyttöikä ja kalliit korjaukset;
  • Invertterien hinta on korkeampi kuin klassiset mikroaaltouunit.

Mikroaaltovalinnan vaihtoehdot

Mikroaaltovalinnan vaihtoehdot

Sisäänrakennettu tai vapaasti seisova uuni?

Periaatteessa kysymys on tilan ja taloudellisten valmiuksien järjestämisestä. Syvennyskelpoiset mikroaaltouunit eivät eroa tilavuudesta eikä toiminnallisuudesta poikkeavat toisistaan.

Jos keittiössä ei ole tarpeeksi tilaa, on parempi rakentaa mikroaaltouuni johonkin kaapista tai lyijykotelosta, asettamalla se rintakehälle. Tällaiset laitteet ovat kalliimpia, mutta se sopii täydellisesti huonekaluseinään ja se ei vie hyödyllistä tilaa.

Kaikissa muissa tapauksissa on parempi ostaa sopiva koko erilliselle mallille. Lisäksi se voidaan asentaa kiinnikkeisiin tai siirtää leveälle ikkunalaudalle, jossa se ei häiritse.

Kamarin tilavuus

Mitä enemmän syöjiä sinulla on ja suurempia annoksia, sitä tilavampi tulee olla mikroaaltouuni. Myös kammion tilavuuden on oltava korreloitu siihen tarkoitukseen, johon mikroaaltouuni ostetaan:

1. Yksinkertaisten astioiden lämmittämiseen sekä 1-2 hengen ruoanlaittoon riittää pienikokoisia malleja, joiden tilavuus on 13-20 litraa.

2. Jos kypsennät joka päivä 3-4 henkeä, ota takka mukavasti - jopa 32 litraa mukaan lukien.

3. On helpompaa leipoa suurten lintujen ruhoja ja kokata täysimittaisia ​​aterioita suurelle perheelle vähintään 40 l: n mikroaaltouunissa.

Tärkeimmät toiminnot

Yksinkertaisimmat yksisäikeet soveltuvat vain sulatukseen, lämmitykseen ja ruoanlaittoon. Jos aiot käyttää mikroaaltouunia täysimittaisena uunina, sillä on oltava lisätoimintoja:

1. grilli;

2. konvektio;

3. Höyrymoduuli.

Jokainen niistä vaikeuttaa mikroaaltouunin suunnittelua, lisää kustannuksia ja virrankulutusta, mutta samalla laajentaa vakavasti tämän tekniikan soveltamisalaa.

grilli

Mikroaaltouuni, jossa on grilli, mahdollistaa lähes kokonaan uunin hylkäämisen, paistamalla lihaa ja kalaa mikroaaltouunissa sekä valmistaa kakkuja ja muffinsseja ruddy-kuorella. Mutta kun ostat, muista kiinnittää huomiota lämmittimen tyyppiin.

Nykyään valmistajat tarjoavat kaksi päätyyppiä:

1. Lämmityselementti

Metalliputki, jonka ydin on lämmennyt +650 ° C: een, katsotaan luotettavimmaksi ja kestäväksi, ja se on myös suhteellisen edullinen. Joissakin malleissa kymmenen grilli liikkuu tai taittuu, mikä on erittäin kätevää. Hänellä on kuitenkin yksi vakava haittapuoli - lämpeneminen kestää liian kauan.

2. Quartz Grill

Siinä on lämmityselementti, joka on nichrome-spiraalin muodossa, vain se on suljettu lasiputkeen ja saavuttaa maksimitehonsa sekunneissa, jolloin saadaan +800 ° C. Kuoren herkkyyden vuoksi tällainen grilli piilotetaan usein metalliristikon taakse - tämä pidentää sen käyttöikää, mutta vaikeuttaa takan huoltoa.

Myynnissä on mikroaaltouunit, jotka käyttävät molempia lämmittimiä. Tämän muotoilun avulla voit laajentaa merkittävästi mikroaaltouunissa valmistettujen astioiden luetteloa ja muuttaa sen uuniksi.

konvektio

Kuten sähköuunissa, konvektiotila on tässä järjestetty kammion sisään asennetulla tuulettimella. Hän kuljettaa grillillä esilämmitettyä kuumaa ilmaa, jolloin astiat voidaan paistaa tasaisesti ja nopeammin.

Tällaisen toiminnon läsnäolo on perusteltua vain, jos sinulla ei ole täyttä uunia, ja haluat todella kokata herkkuja ja leivonnaisia.

höyrylaiva

Höyrygeneraattorin upottamiseksi mikroaaltouuniin kehittäjien täytyy usein uhrata grilli - kaikilla seurauksilla. Jos toisaalta laitteisto, jossa on lämmitin ja samanaikaisesti asennettu höyrymoduuli, joutuvat markkinoille, osoittautuu kohtuuttoman kalliiksi eikä liian tilavaksi.

Kaksinkertaisen kattilan toimintaa mikroaaltouunissa ei yleensä voida kutsua pakolliseksi, joten sinun ei pitäisi käyttää rahaa siihen. Varsinkin jos etsit invertterimallia, joka ei ylikuivaa ruokaa. No, ja terveellisen ruoan kannattajat voivat aina ostaa erikoissäiliön, jossa on kaksoiskattila, ja valmistella siinä terveellisiä aterioita - käyttämällä tavanomaista mikroaaltotilaa.

Ohjaustyyppi

Perinteisesti pienten laitteiden hallinta toteutetaan mekaniikan tai elektroniikan avulla. Jos kyseessä on mikroaaltouuni, huomiota on kuitenkin kiinnitettävä itse ohjainten mukavuuteen:

1. Pyörivät nupit

Erinomainen valinta mikroaaltouuneihin, joita ei ylikuormiteta tarpeettomilla toiminnoilla. Tällainen johtaminen on yksinkertaista ja selkeää, varsinkin vanhuusikäiset rakastavat sitä. Kaikkein miellyttävintä on, että nuppien avulla voit muuttaa mikroaaltouunin toimintatilaa ruoanlaiton aikana.

2. Mekaaniset painikkeet

Ne asennetaan mikroaaltouuneihin, joissa ohjelmien määrä ei ylitä 10-12. On hienoa, kun jokaisella painikkeella on oma tila, joten voit valita haluamasi reseptin yhdellä napsautuksella. Se on vain puhdistaa tämä paneeli ei ole kovin kätevä, ja mekanismit tässä ovat epäluotettavia.

3. Kosketa painikkeita

Moderni versio, jonka avulla voit hallita useita ruoanlaitto-ohjelmia. Tasainen vedenpitävä paneeli on erittäin helppo huoltaa, mutta sen käytettävyys riippuu antureiden herkkyydestä.

Sisäkammion kansi

Älä alenna tätä hetkiä, koska peitto riippuu mikroaaltouunin ylläpidon ja sen käyttöiän yksinkertaisuudesta.

Tässä on riittävästi vaihtoehtoja, mutta kaikkia materiaaleja ei voi kutsua hyväksi vaihtoehdoksi:

1. Keraaminen ruiskutus on erittäin sileä, ympäristöystävällinen ja aina esteettinen. Jos valitset kalliimman mikroaaltouunin, jossa on biokeramiikkapinta, saat myös antibakteerisen pinnoitteen, joka säilyttää tuotteissa enemmän vitamiineja.

2. Ruostumaton teräs on kestävä ja kestävä materiaali, vaikka kiiltävä pinta on silti naarmuja. Mikroaaltouunit, joissa on tällainen sisustus, ovat kalliimpia, mutta ruokia keitetään niissä nopeammin.

3. Emali on halpa viimeistelytyyppi, jota käytetään budjettimalleissa. Se ei ole vaikeaa pestä rasvasta, mutta hankaavia aineita ei voida käyttää, koska hauras kerros voi peittyä naarmuilla.

4. Akryyli on toinen edullinen vaihtoehto, vaikka sitä ei käytetä laajalti. Syynä on se, että akryylipäällysteet eivät sovellu suuritehoisille laitteille - niitä voidaan käyttää vain ei-grilli-soli-uuneissa, jotka on suunniteltu lämmittämään ja sulattamaan tuotteita.

Lisäominaisuudet

Valinnaiset mikroaaltouunit voivat myös olla käteviä, jos aiot käyttää mikroaaltouunia päivittäiseen ruoanlaittoon.

Tässä tapauksessa suosittelemme, että kiinnität huomiota seuraaviin toimintoihin:

1. Automaattiset ohjelmat

Niiden ansiosta sinun ei tarvitse kokeilla mikroaaltouunin tehoa ja käyttöaikaa. Älykäs tekniikka valitsee optimaalisen tilan tietyille tuotteille. Vain täällä sinun täytyy muistaa, että automaattiset ohjelmat asetetaan erikseen sulatukseen, lämmitykseen ja ruoanlaittoon. Kun ostat, muista määrittää, mihin tiettyihin tiloihin ne ovat tuettuja ja missä - ei.

2. Höyryanturi

Tämä vaihtoehto on vieläkin parempi, koska mikroaaltouunia ei ohjaa vain tietty ohjelma, vaan myös samanaikaisesti arvioi astian tilan päästetyn höyryn määrän perusteella. Tarvittaessa mikroaaltouuni voi muuttaa lämmitystehoa yksin tai sammuttaa ennen kuin ajastin antaa äänimerkin, jos ruoka on valmis.

3. Vaiheittainen ruoanlaitto

Kätevä ratkaisu pakastettujen ruokakulttuurien ystäville. Täällä voit asettaa useita komentoja kerrallaan, jonka mukaan uuni ensin sulattaa, sitten valmistaa tuotteen ja lopuksi grilli sen ruskeaksi. Ja kaikki tämä ilman omistajien osallistumista.

4. Valmiiden aterioiden lämpötilan säilyttäminen

Tässä tilassa mikroaaltouuni voi toimia jopa puolitoista tuntia. Kuitenkin suurin mahdollinen lämpötila kammiossa ei tällä hetkellä ylitä +25 ° C: ta, eli kuumaa ruokaa ei vielä ole.

Mikä mikroaaltouuni on parasta valita

Mikä mikroaaltouuni on parasta valita

1. Toimistossa tai poika-asunnossa, jossa mikroaaltouunilta vaaditaan vähimmäistoimintoja (lämmin lounas, kiehuva vesi, sulatetaan puolivalmiita tuotteita), voit ostaa yksinkertaisimman ja pienimmän teholtaan pienen soolomallin, pienen tilavuuden - jopa 20 litraa. Tällainen liesi soveltuu myös lahjaksi iäkkäille sukulaisille, varsinkin jos valitset laitteen, jossa on yksinkertaiset pyörivät säätimet.

2. Jos perhe rakastaa ruokalajia valikossa ja sinulla ei ole aikaa seisoa liesi viikolla, vie invertteri mikroaaltouuni kvartsi-grillillä. Edullisempi on antaa mallille keskimääräinen tilavuus 25-30 litraa. Konvektiotila ei ole välttämätön, mutta hyvä postitus talossa ja rahan saatavuus kalliille ostolle, voit varata tämän vaihtoehdon. Johtaminen on toivottavaa valita kosketus, näyttö on tervetullut.

3. Ei ole mahdollista asentaa täyttä uunia tai sinulla on suuri perhe? Etsi mahtavin mikroaaltouuni 40-45 litraa. Ihannetapauksessa siinä on kaksi grillilevyä (ylhäältä ja alhaalta), konvektio sekä tilojen enimmäismäärä ja automaattiset kypsennysohjelmat. Ohjaus on vain aistillinen.

Kuinka paljon mikroaaltouuni maksaa

Kuinka paljon mikroaaltouuni maksaa

1. Yksinkertaisin mikroaaltouuni voi ostaa 2400 ruplasta 13 000 hintaan. Totta, on edelleen super-brand-malleja, joiden arvo on jopa 30-40 tuhatta ruplaa.

2. Mallit, joissa on grilli, myydään 3 - 22 000 ruplaan.

3. Jos haluat lisätä konvektiota tärkeimpiin tiloihin, valmistaudu osallistumaan 5 - 40 tuhannen verran.

4. Inverterin mikroaaltouunit eivät ole halpoja - myymälöissä heiltä pyydetään 7 - 40 tuhatta ruplaa.

5. Kalleimmat ovat sulautettuja malleja. Tällaisten laitteiden hinnat vaihtelevat suuresti 9: stä 160: een.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset