mylogo

Juoksu on suosituin koulutusmuoto. Kaikki ovat käynnissä: miehet, naiset ja lapset. Mutta voidakseen hyötyä luokista, eikä vahingoittaa jalkoja, on välttämätöntä valita urheilukengät oikein. Tennarit ja yleiskengät eivät ole täällä sopivia - tarvitset erikoismalleja, joissa otetaan huomioon paino, sukupuoli, jalka-asetus ja jopa käynnissä oleva tekniikka.

 

 

1

Parhaimmat lenkkarien valmistajat - mikä yritys valitsee

Urheilukenkien on valittava tunnettujen valmistajien riveistä. Eikä vain siksi, että hyvämaineiset yritykset arvostavat maineensa ja valvovat tuotettujen tuotteiden laatua. Vakavat brändit itse harjoittavat kenkien kehittämistä, tutkivat urheilijoiden kokemusta koulutuksen aikana ja jopa luovat uusia materiaaleja lenkkarien tuotantoon.

Niiden, jotka ovat vakavasti mukana käynnissä ja tarvitsevat mukavan, ergonomisen jalkineen, tulisi etsiä parinsa seuraavien yritysten riveissä:

1. Asics

2. Mizuno

3. Nike

4. adidas

5. Saucony

Artikkelissa parhaat kengät tarkastelimme yksityiskohtaisesti näiden ja muiden tunnettujen valmistajien tuotteita. Urheilukenkien tapauksessa valinnan tulisi perustua myös henkilön yksilöllisiin ominaisuuksiin. Siksi lukea asiantuntijoiden suosituksia ostaa oli todella onnistunut.

Sisältää juoksukengät

osobennosti begovih krossovok

Juoksukengillä on useita eroja muista urheilukengistä. Tämä koskee paitsi leikkausta myös käytettyjen materiaalien ominaisuuksia:

1. Yläosa - pehmeä ja joustava, minimimäärä saumoja. Usein niissä on nailon- tai polyesterilankoja.

2. Jäykkä vahvistettu kantapää luotettavaan kantapään kiinnitykseen ja loveen, joka vähentää akillesjänteeseen kohdistuvaa painetta.

3. Kattavuus - eräänlainen "kaulus" nilkkaan. Pehmeä ja kireä, kiinnittää jalka hyvin ja estää hankautumisen.

4. Välipohja "hajottaa" pistekuormat, suorittamalla eräänlaisen panssaroidun vyön toiminnot.

5. Pohja, jossa on pakollinen paksuuntuminen kantapäähän ja kohotettu varvas. Se on valmistettu pehmeistä ja joustavista, mutta kestävistä materiaaleista, jotka takaavat hyvän tarttuvuuden pintaan.

Muilla lenkkien (kielen, nauhojen) elementeillä ei ole mitään perustavaa laatua olevia eroja. Kuten pohjallinen, vaikka se voi olla irrotettava, ei irrotettava tai sillä voi olla jopa ”muistivaikutus”.

Juoksukenkien tyypit

Ennen kuin jatkat ajokenkien päätyyppien tarkastelua, harkitse kaikkien mallien yhteistä luokitusta.

Ensinnäkin tennarit valitaan sukupuolen mukaan. Miehillä ja naisilla on erilainen jalan rakenne ja kehon painon suhde alueeseen, minkä vuoksi kahden sukupuolen pohjaan kohdistuva paine on erilainen.

Jos et kosketa suunnittelukysymyksiä, miesten juoksukenkien tunnusmerkit ovat:

1. Huomattavampia poistoja.

2. Laaja lohko.

3. Pienempi kantapinta-ala.

Naisten lenkkarit ovat alhaisempia, koska urheilijat ovat yleensä kevyempiä kuin miehet. Ja jotta akillesjänne säilyy, tällaisten mallien kantapää nousee hieman korkeammalle.

Lisäksi urheilujalkineet on jaettu alalajiin juoksevasta peitosta riippuen. Tennareita on kolme:

1. Asfaltilla ajaminen.

2. Kuntosalille ja varustetuille juoksumattoille.

3. Maastohiihtoa varten.

On parempi käyttää lenkkarit tarkoituksensa mukaisesti - joten ne kestävät pidempään, ja omistaja on paljon helpompaa.

Erottaminen vuodenaikojen mukaan

kesä

letnie begovie krossovki

Kesäkengät ompelevat helpoimmista materiaaleista.Pohja täällä on vaahtoa tai silikonia, yläosa on tehty pääosin verkosta. Tällaisissa kengissä jalat “hengittävät” hyvin, ja lenkkarit ovat kevyitä (jopa 500 g höyryä). He voivat juosta kadulla vain lämpimällä säällä, mutta myös kuntosalilla ympäri vuoden.

talvi

zimnie begovie krossovki

Talvella tossut ovat aina tiheämpiä ja ne voivat painaa jopa 800 g. Ihanteellinen vaihtoehto on Gore-tex-tyyppinen ylämembraanimateriaali, jossa on ylimääräinen eristys. Pohja on paksumpi, valmistettu paisutetusta polystyreenistä, joka suojaa jalat kylmältä ja kosteudelta. Talvimalleja täydentävät usein piikit - irrotettavat tai valetut. Lämmitettyjen lenkkarien ainoa miinus on, että niissä olevat jalat eivät hengitä lainkaan, ja jopa Gore-tex ei ratkaise tätä ongelmaa.

kausien välissä

mezhsezonnie begovie krossovki

Interseason-mallit ovat risti talven ja kesän välillä. He eivät kastu, niillä on tiheä pohja, ja samaan aikaan ei ole tuuletusta.

koulutus

trenirivochnie begovie krossovki

Sopii urheilijoille ja harrastajille. Tällaisilla malleilla on hyvä vaimennus ja hieman suurempi paino: pari tennistä ulottuu 250–400 g: n kulumiskestävälle ulkopinnalle, joka jakaa jalan paineen täydellisesti, ja yläosa valmistetaan polymeeriverkosta Fluid Fit -tekniikalla.

Tällaiset lenkkarit ovat mukavampia ja turvallisempia, mutta ne eivät sovi mestaruuskilpailuihin suuren painonsa vuoksi. Lisäksi niiden pohja on suunniteltu asfaltti ulkokäyttöön eikä stadionin kumipinnoitukseen.

Plussat:

 • Luotettava tuki ja jalkojen suojaus;
 • Hyvä poisto;
 • Pehmeä mutta kestävä ulkopohja;
 • Jalka-ilmanvaihto silmän yläosasta johtuen.

miinukset:

 • Lisääntynyt paino.

Kilpailuun

dla sorevnovanii begovie krossovki

Tämä on ammattilaisten valinta. Tällaiset tennarit ovat pääsääntöisesti lähes kaksi kertaa kevyempiä kuin koulutusmallit (noin 200–250 g), joten voit kehittää maksiminopeuden etäisyydellä. Täällä pohja on ohuempi ja joustavampi, ja sillä on myös parempi tartunta juoksumatolla. Yleisurheilukilpailuissa on erittäin tiukka nilkkakahva, joka ei ole aina kätevä, mutta tehokas juoksijan nopeuden ylläpitämiseksi. Mutta poistot ovat täällä lähes puuttuvia, joten tällaiset kengät eivät sovellu usein harjoituksiin.

Plussat:

 • Vähimmäispaino;
 • Anna urheilijalle suuri nopeus;
 • Täydellinen pito pohjaan;
 • Kova kiinnitys jalkaan.

miinukset:

 • Sopii vain ammattilaisille;
 • Lyhytikäisiä.

Maastohiihtoa varten

po peresechennoi mestnosti begovie krossovki

Tämä on erityinen malli niille, jotka haluavat ajaa tiellä. Tällaisten lenkkarien paino on noussut 400–500 grammaan joidenkin suunnitteluominaisuuksien vuoksi. Tässä tulee vahvistettu, mutta suhteellisen joustava ulkopohja, jossa on kulutuspinta ja tiukka vedenpitävä yläosa.

Plussat:

 • Älä kastele;
 • Paksu ulkopohja, jossa on hyvä pehmustus- ja kivisuojaus;
 • Yhdenmukainen painon jakautuminen;
 • Hyvä joustavuus antaa mahdollisuuden ottaa laskuja ja nousuja;
 • Relief-kulutuspinta tarjoaa maksimaalisen otteen.

miinukset:

 • Suhteellisen raskas paino;
 • Ilmanvaihdon puute.

Vaihtoehtoja lenkkarien valitsemiselle

parametri vibara begovie krossovki

koko

Juoksukenkien tulisi istua tiukasti jalka ja samalla purista sitä. Siksi on välttämätöntä valita kengän koko mahdollisimman tarkasti ja mitata se ennen ostamista (ainoa kuva ei ehkä vastaa todellisuutta). Ihanteelliset lenkkarit sinulle ovat ne, joissa iso varvas ei saavuta 3 mm: n kärkiä. Reunan tulisi olla noin 1,5 mm kummallakin puolella.

pronaatio

Tämä on osoitus jalkojen tukkeutumisesta ja taipumisesta törmäyshetkellä, kun kantapää tulee maasta. Kun lenkkeilee erilaisilla kielillä olevilla ihmisillä, pohjaan kohdistuva kuormitus jaetaan omalla tavallaan, mikä tarkoittaa, että tuki ja poistot on säädettävä jalkarakenteeseen.

Arkin määrityksen ja korkeuden määrittämiseksi voit käyttää yksinkertaisinta "märkää taikinaa". Kostuta paljaat jalat ja seiso tasaiselle paperille minuutin ajan. Kun näkyviin tulee märkä tulosteita, kierrä ääriviivat huopakynällä. Varpaiden ja kantapään välissä näkyy kaareva mutka, ja tämän kappaleen kapeimmalla kohdalla jäljellä olevan kohdan leveys määrittää jalkasi primaation.

Toiminnon jälkeen vain oikea vaihtoehto valitaan:

1. Litteän jalkaterän tapauksessa jalka romahtaa sisäänpäin ja levyn alle jää jäljelle arkki. Tällöin tarvitset tossuja ilman kaarituen tukea, muuten koet epämukavuutta käynnissä.

2. Hyvin kapea istuin varren ja kantapään välillä on merkki supinaatiosta. Jalalla on vähäinen kosketus pintaan, mikä kasvattaa jalan kuormitusta ja vaatii hyvän pehmustuksen lenkkarista. Suuren jalanjäljen aikaansaamiseksi vaaditaan korkeaa tukijalkaa.

3. Normaalissa pronaatiossa kaareva kaari nousee noin jalkan keskelle. Täällä, luonnollisella poistolla, kaikki on kunnossa, niin että lenkkarien pohjasta ei tarvita erityistä elastisuutta.

Poistoaste

Tämä parametri riippuu urheilijan painosta ja kulkevien etäisyyksien ominaisuuksista. Ohuille ihmisille ei tarvita erityisen suurta poistoa (keskiarvo tai kevyt malli), kun taas täydellinen on yksinkertaisesti tarpeen.

Myös sakeutus- ja elastiset insertit voidaan sijoittaa pohjan eri osiin:

1. Niemessä - sprinttiä varten sekä tarvittaessa usein hyppäämällä hyppyhetkellä.

2. Kantalla - kun maraton ja harjoitukset kulkevat, kun ruumiin paino laskeutuu koko ajan lasille.

Ulkopohjamateriaali

Juoksevien lenkkarien tulisi taivuttaa tarpeeksi hyvin, varsinkin jos se on malli, jossa sinun täytyy ajaa kadulla tai karkealla maastolla. Ihannetapauksessa kengät olisi taivutettava käsiin 45 °: n kulmassa, mutta paljon riippuu pohjan materiaalista. Hän määrittelee myös tennisten kustannukset, poistojen asteen ja "sitkeyden".

Seuraavat ainoat materiaalit ovat saatavilla markkinoilla:

1. Kumi - yleisin vaihtoehto, on edullinen, mutta tarjoaa erinomaisen tarttuvuuden pintaan ja taipuu hyvin.

2. BRS 1000 on kova synteettinen kumi, joka kestää kulutusta. Yleensä käytetään tietyn alueen pohjaan.

3. DRC-kumiyhdiste on tappamaton materiaali, joka soveltuu kaikentyyppisille raiteille.

4. Duralon on kevyt huokoinen kumi, jolla ei ole suurta kulutuskestävyyttä, mutta joka tarjoaa erinomaisen joustavuuden ja iskunvaimennuksen.

Huippumateriaali

Jokainen valmistaja yrittää parantaa tuotteitaan eri materiaaleista. Suosituimmat ja kätevimmät ovat kuitenkin seuraavat tyypit:

1. Aito nahka on kestävä ja joustava, mutta nahkakenkien jalat “hengittävät” huonosti. Se on pikemminkin vaihtoehto kauden ulkopuolella.

2. Synteettinen nahka on luonteeltaan vahvempi ja kevyempi, mutta se ei ole joustava.

3. Nailon- tai PE-verkko - ei tärkein, mutta yleisin materiaali kevyille malleille ja kesäkenkille. Riittää kestävyyden ja antaa jalkineille parhaan mahdollisen ilmanvaihdon.

4. Gore-tex (Gorteks) - kolmikerroksinen materiaali, jossa on fluoroplastinen kalvo, joka sijaitsee kankaan yläosan ja eristävän vuorauksen välissä. "Winter" -vaihtoehto, jonka avulla jalat eivät jäätyisi, mutta samalla tarjoavat minimaalisen ilmankierron.

Mitkä tennarit valitsevat

kakie vibrat begovie krossovki

1. Jos olet juuri päättänyt ajaa itsellesi, valitse tennarit, joissa on paksuuntunut ja hyvin imeytynyt kantapää. Silmälasit jopa "syksyn" malleissa tekevät urheilusta miellyttävämmät.

2. Ammattilaisurheilijat, jotka osallistuvat jatkuvasti kilpailuihin, tarvitsevat lisäksi kevyt tossut, joilla on suurin jalka-kiinnitys.

3. Talvella faneja kadulla on parempi valita hyvä eristysmalli Gorteksista paksuun pohjaan, jossa on kulutuspinta ja piikit.

4. Perifeeristen kylien asukkaat ja ne, jotka valitsevat perinpohjaisesti louhintatiet, tarvitsevat keskipainoista tennistä paksuun, mutta erittäin joustavaan pohjaan, jossa on taipunut nenä ja voimakas kulutuspinta.Myös täällä tarvitaan hyvää iskunvaimennusta ja luotettavaa jalkojen peittoa, muuten irtoaminen on väistämätöntä.

5. Jos aiot ylipainoa, ota tossut, joilla on suurin iskunvaimennus. Joten vähennät alaraajan ja polven kuormitusta, helpotat jalkojen työtä ja saat vähemmän väsyneitä, mikä tarkoittaa sitä, että voit ajaa pidempään.

Kengän juoksukustannukset

stoimost begovie krossovki

1. Koulutusmalleja voi ostaa 2500-40000 ruplaan.

2. Ammattikengät juoksevat kilpailut maksavat noin 10-25 tuhatta.

3. Talvi-pari on valmis antamaan vähintään 5 000–10 000 ruplaa.

4. Noin sama maksaa tennisteitä maastohiihtoon, vain alempi kynnysarvo on 2 000.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset