mylogo

Matkapuhelinkaupan hintalappukortilla on kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla voit valita oikean mallin. Mutta jokainen meistä ei tiedä, mikä on latinankielisten lyhenteiden ja numeroiden takana. Tämän seurauksena näennäisesti kiinteän matkapuhelimen ostaminen muuttuu usein pettymykseksi: tarpeelliset toiminnot eivät riitä, tai maksua ei pidetä. Katsotaanpa, mitä parametreja sinun on kiinnitettävä puhelinta valittaessa, jotta viikon jälkeen ei tarvitse siirtää sitä takaisin myymälään.

 

 

Matkapuhelimen valitseminen

Paras matkapuhelinvalmistaja - mikä yritys valitsee

Noin 15 vuotta sitten sormilla voitiin laskea matkapuhelinten valmistajat. Nyt niiden rivejä täydennetään vuosittain kymmenillä uusilla nimillä, mutta "vanhat miehet" eivät vieläkään menetä kantojaan. Niiden gadgetit ovat tyytyväisiä ominaisuuksien runsauteen, tyylikkääseen ja tunnistettavaan muotoiluun ja ennen kaikkea luotettavuuteen.

"Parhaan parhaan" -luettelossa ylin rivit ovat:

 • Nokia;
 • Samsung;
 • LG;
 • Philipsille.

Kaikki näiden valmistajien puhelimet ovat hyviä omalla tavallaan, ja jotkut niistä ovat lähellä ideaa ollenkaan - pidimme tällaisia ​​malleja viimeisimmässä luokituksessamme. Mutta koska useimmille ihmisille matkapuhelin ei ole pelkästään tila-asia, vaan toimiva laite, yksi iso kotelon nimi ei riitä sen ostamiseen.

Käsittelemme parametreja, jotka on todella otettava huomioon valittaessa.

Toimintaperiaate ja laitteen matkapuhelin

Toimintaperiaate ja laitteen matkapuhelin

Näyttää siltä, ​​että matkapuhelin on ulkopuolella, jopa koululaiset tietävät. Tämä on näyttö, jossa on painike näppäimistö (ei kosketusnäytön älypuhelimia), ulkoinen kamera ja useita yhdistettyjä liittimiä kuulokkeen lataamiseen ja liittämiseen. Takakannen alla on piilotettu akku sekä SIM- ja muistikorttipaikat.

Matkapuhelimen sisäinen rakenne ei kuitenkaan ole laajalti tunnettu, vaikka tärkeimmät elementit ovat täällä:

1. Kaiutin ja mikrofoni;

2. Quartz reaaliaikakello;

3. Mikroprosessori - se ohjaa laitteen koko toimintaa.

4. Lähettimessä on oma signaaliprosessori, joka on kytketty antenniin ja sen omaan tehovahvistimeen.

5. Tehonsäädin on pelimerkkejä, joista jokainen säätelee virran syöttöä akusta tietylle puhelimen solmulle. Hän seuraa myös latauslaitteen kehitystä.

Ja tämä ei ole täydellinen luettelo tärkeistä matkapuhelinten solmuista. Sähköinen täyttö sisältää useita säätimiä, jotka vastaavat taustavalosta, puhelun signaalista, SIM-kortin tietojenkäsittelystä sekä infrapunayhteyden tai Bluetoothin kautta vastaanotetuista paketeista.

Matkapuhelimen yksinkertaistettu toiminta on seuraava:

1. Puhut mikrofoniin ja se lähettää signaalin lähetinvastaanottimelle, jossa "analoginen" puheesi digitoidaan ja lähetetään antennille.

2. Tiedot lähetetään operaattorin lähimmälle tukiasemalle (BS) ja sitten seuraavaan - ja niin edelleen ketjun varrella, kunnes se saavuttaa keskustelukumppanisi BS: n.

3. Digitaalinen paketti puhelimen antennin kautta tulee samaan lähetinvastaanottimeen, vain täällä se on jo purkamassa.

4. Dekoodattu signaali lähetetään kaiuttimeen ja käyttäjä kuulee äänesi.

Matkapuhelinten tyypit

Numeronäppäimistöllä

Numeronäppäimistöllä
PARHAISEN JULKISEN PUHELIMEN VALINTA

Massiiviset monoblokit ovat ensimmäisiä matkapuhelimia, ja heillä on edelleen melko suuri armeija ihailijoita - niiltä, ​​jotka eivät halua siirtyä aistimallisiin malleihin.

Tällaisissa laitteissa on yleensä huono joukko tarvittavia toimintoja, joten niitä käytetään usein vain puheluihin ja tekstiviestien lähettämiseen.Edistyneempien laitteiden avulla voit myös siirtyä verkkoon ja ottaa kuvia sisäänrakennetulla kameralla.

Ohjelmistot klassisille gadgeteille ovat vaatimattomia, eikä niillä yleensä ole täysimittaista käyttöjärjestelmää, minkä vuoksi niitä kutsutaan joskus vanhentuneiksi. Niille on kuitenkin kysyntää ja melko suuri.

Plussat:

 • Suunnittelun yksinkertaisuus ja luotettavuus;
 • Ei ylikuormittunut ja selkeä valikko;
 • Tarpeettomien ominaisuuksien puuttuessa toimi hyvin ja älä ripusta;
 • Laaja valikoima malleja, erilaisia ​​malleja;
 • Kohtuulliset hinnat.

miinukset:

 • Toiminnallisuutensa kannalta ne ovat kaukana nykyaikaisista älypuhelimista;
 • Kaiken kaikkiaan, vaikka nykyään sitä ei enää pidetä haittana.

Älypuhelimet, joissa on QWERTY-näppäimistö

Älypuhelimet, joissa on QWERTY-näppäimistö

Näitä puhelimia kutsutaan myös kommunikaattoreiksi. Vanhemmista vastineistaan ​​ne eroavat täysimittaisesta näppäimistöstä, joka on samanlainen kuin tietokoneen näppäimistö. Se voi viedä digitaalisen tilan, taittaa tai liu'uttaa ulos sivulle.

Itse asiassa nämä ovat älypuhelimia, vain painikkeita. Mutta aistimallit vihdoin vihdoin vievät heidät pois markkinoilta, koska ne ovat paljon helpompia liikkuvan kirjeenvaihtajan ystäville.

Plussat:

 • Se näyttää tavalliselta puhelimelta, mutta täyden näppäimistön avulla voit kirjoittaa;
 • Laajennettu ominaisuusjoukko;
 • Aina alkuperäinen muotoilu.

miinukset:

 • Liian pienet näppäimet näppäimistössä;
 • Touch-puhelimet käsittelevät tehtävänsä paljon paremmin.

"Folding"

Simpukka

Nämä mallit ovat tyylikäs muotoilu ja kompakti mitat taitettuna. Täällä yläreunassa olevalla kannella on näyttö (yksi tai kaksi) ja kaiutin, ja pohjassa - näppäimistö ja mikrofoni.

Tämän muotoilun avulla on paljon helpompaa vastaanottaa saapuvat puhelut ja puhua puhelimessa. Valitettavasti kerran muodikas muotitekijä löytyy harvoin myymälähyllyistä.

Plussat:

 • Etsi aina tyylikäs ja tyylikäs;
 • Helppo käsitellä;
 • Taitettuina on suhteellisen pienet mitat;
 • Luotettava näyttö ja näppäimistön suojaus;
 • Erittäin suuret painikkeet.

miinukset:

 • Yläkansi voi irrota ajan myötä;
 • Kaapeli, joka yhdistää näytön ja näppäimistön, katkeaa vähitellen.

liukusäädintä

liukusäädintä

Toinen kompakti vaihtoehto, jonka avulla voit asentaa matkapuhelimeen melko suuren näytön ja piilottaa jo sen alla olevan näppäimistön. Ylempi lohko liikkuu tarvittaessa ylöspäin tai sivulle, mutta sen päälle asetettujen toimintopainikkeiden ansiosta puhelu voidaan hyväksyä / hylätä.

Lisäksi valmistajat tarjoavat nykyään samanlaisia ​​malleja kosketusnäytöillä, mikä tekee niistä entistä toimivampia. Näyttö liikkuu kelkkaa pitkin - ja tämä on paljon luotettavampi muotoilu kuin saranat.

Plussat:

 • Tyylikäs muotoilu ja kompakti koko;
 • Suuri näyttö;
 • Hyvä toimivuus - kuten painonapin malleissa;
 • Luotettava muotoilu;
 • Jos haluat vastata puheluun, puhelinta ei tarvitse taittaa joka kerta;
 • Myynnissä on malleja, joissa on laaja QWERTY-näppäimistö.

miinukset:

 • Kelkka on joskus tukossa roskilla;
 • Näyttö on aina vaarassa.

aisti-

aisti-
PARASVALMISTEIDEN ARVIOINTI

Tämä perhe on niin paljon, että se on jo pitkään muodostunut erilliseksi luokaksi. Puhumme täysimittaisista älypuhelimista (älypuhelimista), jotka eivät voi vain soittaa ja lähettää viestejä. Nykyaikaiset aistimallit ovat jo melko vetämässä kannettavien tietokoneiden otsikkoa, koska he voivat tehdä kaiken samoin kuin tietokoneet - jopa videopelit.

Tehokkaat älypuhelimet tarjoavat niille tehokkaita prosessoreita ja erityisesti suunniteltuja käyttöjärjestelmiä. Herkkä kosketusnäyttö helpottaa puhelimen ohjaamista ilman painikkeita, vaikka monet mallit on varustettu toimintonäppäimillä (1 - 3), mikä helpottaa näiden älykkäiden laitteiden käyttöä.

Plussat:

 • Maksimi toiminnallisuus;
 • Suuri näyttö;
 • Käyttöjärjestelmä;
 • Nopea pääsy Internetiin;
 • Usein varustettu korkealaatuisilla kameroilla.

miinukset:

 • Korkeat kustannukset;
 • Vaatii näytön suojausta;
 • Aseta akku nopeasti.

Matkapuhelimen valintavaihtoehdot

Matkapuhelimen valintavaihtoehdot

SIM-korttipaikat

Suuri määrä nykyisiä matkaviestinoperaattoreita pakottaa meidät huolellisesti valitsemaan tariffit, jotta voimme viettää mahdollisimman vähän viestintää. On kuitenkin edullisinta yhdistää ne esimerkiksi yhden operaattorin Internetin käyttämiseksi ja puhelujen soittamiseksi toisen verkon verkossa.

Jotta vältettäisiin kahden erillisen puhelimen ostaminen sen vuoksi, on järkevää ostaa Dual-malli, jossa on kaksi SIM-korttipaikkaa. On olemassa matkapuhelimia, jotka tukevat 3 SIM-korttia, mutta niitä on vain vähän, koska harvoin kukaan saa tällaisia ​​henkilökohtaisia ​​numeroita.

Jos tarvitset todella laitteen kaksi SIM-korttia, kiinnitä huomiota lähtö- ja saapumisaikojen tyyppiin. Usein yksi niistä on hybridi, eli voit asentaa siihen joko SIM-kortin tai flash-kortin.

Valmistajat tekevät tämän laajentaakseen kuluttajien yleisöä tietylle mallille. Mutta oletko valmis tekemään tällaisen kompromissin - päättää itse. Jos puhelimen äidinkielinen muisti riittää tehtäviinne, hybridiversio kannattaa todella harkita.

Lisäksi ennen ostamista sinun täytyy selvittää, miten Dual-Phone toimii asennettujen korttien kanssa.

Tässä kaikki riippuu toteutetusta tukitekniikasta:

1. Valmiustila - edellyttää vain yhden kortin pysyvää toimintaa, toinen on poistettu käytöstä tällä hetkellä. Jos haluat soittaa siitä, sinun on valittava haluamasi tila valikon vastaavassa osassa ja joissakin vanhemmissa malleissa - ja käynnistettävä laite kokonaan uudelleen.

2. Dual Standby - täällä molemmat simit ovat jatkuvasti päällä, mutta silti käyttävät yhteistä lähetinvastaanotinta. Tästä syystä, kun puhutaan yhdestä numerosta, toinen tulee väliaikaisesti poissa käytöstä. Ja tämä on ehkä ainoa haittaa - voit helposti jättää tärkeän puhelun toiselle riville.

3. Aktiivinen on kallein tekniikka, joka vaatii kahden radiomoduulin asentamisen puhelimeen kerralla. Näin ollen molemmat kortit ovat aina aktiivisia, mutta akun kulutus kasvaa merkittävästi. Täydellinen tuki kahdelle SIM-kortille on ihanteellinen, jos haluat käyttää puhelinta samanaikaisesti sekä viestintään että Internetiin.

Näytön tyyppi ja tekniset tiedot

Näytön tyyppi ja resoluutio määrittävät yhtä lailla puhelimen käyttömukavuuden ja sen kustannukset.

1. Budjettilaitteissa on passiivisia STN: itä ja niistä peräisin olevia matriiseja - ei kovin kirkas, käytännöllisesti katsoen "näkymätön" aurinkoisella säällä ja pitkällä vasteajalla. Totta, valmistajat edelleen parantaa tätä tekniikkaa, vähitellen päästä eroon näistä puutteista.

2. Keskimääräisen hintaluokan puhelimissa on aktiiviset TFT- ja MVA-näytöt. Tässä kuvan laatu on parempi, näkyvyys vähenee auringossa, mutta se ei ole kriittinen, ja vasteaikaa voidaan kutsua optimaaliseksi. Näiden näyttöjen ainoa haitta on pieni katselukulma.

3. Kallisimmat puhelinmallit on varustettu OLED- ja IPS-matriiseilla. Niille on tunnusomaista hyvä kirkkaus, jolla on minimaalinen virrankulutus ja joka antaa erittäin selkeän kuvan, jossa on hyvin laaja katselukulma.

Jos päätät ostaa kosketusnäytön puhelimen, sinun täytyy valita yksi kahdesta kosketusnäytön tyypistä:

1. Vastus on suhteellisen halpa ja reagoi koskettamaan erilaisia ​​esineitä (eikä vain sormella). Valitettavasti tällaiset näytöt ovat lyhytikäisiä, koska he pelkäävät naarmuja ja lopulta kirjaimellisesti katoavat.

2. Kapasitiiviset anturit ovat paljon kirkkaampia ja luotettavampia, mutta heidän kanssaan työskentelemiseksi talvella on otettava käsineet pois.

Monet, kun valitset matkapuhelimen, kiinnittävät huomiota näytön diagonaaliin. On tietysti tärkeää, mutta tämä ominaisuus on otettava huomioon vain näytön tarkkuuden yhteydessä. Muussa tapauksessa iso kuva voi muuttua käsittämättömiksi neliöiksi.

Annamme optimaalisen pikselien määrän ja näytön diagonaalin, jota tulisi ohjata ostettaessa:

1. 128x160 - 320x480 - pienin resoluutio, joka soveltuu vain "isoäiti-puhelimille" ja yksinkertaisille soittimille, joissa on hyvin pienet näytöt 1.77-3 ".

2. 480x800 (854) - nämä luvut voidaan usein nähdä edullisten matkapuhelinten ominaisuuksissa. Kuvan laatu on kunnollinen, jos näytön diagonaali on noin 3,5-4 ″.

3. 540x960 on erinomainen vaihtoehto, varsinkin jos näytön koko ei ylitä 4,8 tuumaa.

4. 720x1280 - sama HD-laatu, joka sopii melko hyvin phablet-laitteille, mutta on parhaiten havaittavissa näytöistä, joiden diagonaali on noin 5,5 ”. Tällaisissa laitteissa voit jo nyt katsoa turvallisesti elokuvia ja surffata Internetissä.

5. 1080x1920 - laadukkaat Full-HD-kuvat ja merkki kalliista lippulaivamallista.

akku

Akun laatu ja sen kapasiteetti riippuvat puhelimen itsenäisyydestä. Emme asu yksityiskohtaisesti paristojen tyypeille - nykyään käytännössä kaikki laitteet käyttävät litiumpolymeeriä ja litiumioniakkuja, joilla ei ole olennaisia ​​eroja.

Kapasiteetin osalta tässä on tarkasteltava paitsi "pankissa" ilmoitettua lukua, myös myyntiautomaatin tarpeita.

Energiankulutuksen lisääntyminen antaa:

1. Toinen aktiivinen SIM-kortti;

2. Valtava näyttö, jossa on LED-taustavalaistu;

3. Bluetooth-kanavien työ;

4. Wi-Fi.

Mitä monimutkaisempi puhelin on ja sitä useammin käytät sen rikkaita toimintoja, sitä suurempi on akun kapasiteetti.

1. Keskimäärin tavallisella puhelimella, johon puhut vain ja luette sähköisiä kirjoja, on akku 2000-2500 mAh. Voit tuoda tämän luvun 3000: een, jos matkapuhelin käyttää edellä lueteltuja energiatehokkaita tiloja.

2. Yksinkertaisimpia soittajia varten 1000 mAh akku on enemmän kuin tarpeeksi.

3. Ne, jotka etsivät älypuhelinta aktiiviseen käyttöön pelaamiseen, multimediaan ja surffaustilaan, tarvitsevat vähintään 3500-4000 mAh: n akun.

kamera

Tavallisilla painikkeilla varustetut puhelimet on erittäin harvoin varustettu normaaleilla kameroilla. 2-3,2 megapikselin resoluutio - katto, jopa keskihintaisen luokan laitteille. Rehellisesti sanottuna olisi parempi, jos valmistajat eivät aseta mitään täällä - se olisi halvempaa.

Jos aiot käyttää puhelinta valokuviin ja videoihin, etsi malleja, joiden kameran resoluutio on vähintään 5 megapikseliä. Niiden, jotka pitävät itsepalvelusta, tulisi kiinnittää huomiota paitsi pää- että etuoptiikan ominaisuuksiin.

Prosessori (älypuhelimelle)

Asennetusta prosessorista riippuu "kämmentietokoneen" nopeudesta ja vakaudesta.

Sinun tarvitsee vain tietää sen kaksi pääominaisuutta:

1. taajuus;

2. Ytimien lukumäärä.

CPU-kellon nopeus ilmaisee epäsuorasti älypuhelimen suorituskyvyn:

1. Jos se ei ylitä 1 GHz: ää, on edessäsi budjetti tai yksinkertaisesti vanhentunut malli, jota ei ole suunniteltu vakavaan työmäärään.

2. 1,3-1,7 GHz - takaa keskimääräisen älypuhelimen vakaan toiminnan.

3. Yli 1,9-2,0 GHz: n taajuusmuuttajat - tällaiset prosessorit on sijoitettu kalleimpiin malleihin, jotka on täytetty energiaintensiivisillä sovelluksilla ja ohjelmilla.

Ytimien lukumäärän osalta sääntö "mitä enemmän, sitä parempi" ei ole kelvollinen. Vaikka valmistaja on puristanut 8 tietokonelohkoa laitteeseen, ne eivät toimi samanaikaisesti.

Rajaa siis vain kaksi ydintä standarditehtävissä ja jätä 4-ydinmallit videopelien ystäville puhelimessa.

RAM-koko

Emme kosketa pysyvää muistia - sen äänenvoimakkuutta voidaan helposti lisätä asentamalla sopiva flash-asema. Mutta RAM-muistilla tämä numero ei toimi, joten on parempi valita välittömästi malli, jolla on enimmäisnopeus.

1. Painonapinvalitsimien OP-tilavuus ei ole kriittinen - ne eivät ratkaise monimutkaisia ​​ongelmia.

2. Kun ostat älypuhelinta, on tärkeää, että sillä on vähintään 1 Gt: n varaus. Muuten laite hidastuu.

Mikä matkapuhelin valita

Mikä matkapuhelin valita

1. Jos olet mies, jolla on käsityö tai äärimmäinen urheilija, tarvitset luotettavan ja kestävän painonapin puhelimen.Valitse monoblokki kahdelle SIM-kortille, joilla on hyvä suojaus eikä ole liian ylikuormitettu eri toiminnoilla. TFT-näyttö, jonka diagonaali on 3 - 5 ″, riittää. Jos aiot käyttää kameraa, kiinnitä huomiota sen resoluutioon - se sopii 2-5 Mp: n kehykseen.

2. Vanhemmat vanhemmat voivat ostaa karkkia, jossa on suuret avaimet ja yksinkertaisin näyttö, joka perustuu passiiviseen STN-matriisiin. Lisätoiminnot ovat paitsi tarpeettomia myös haitallisia.

3. Opiskelija voi ostaa kosketusliukusäätimen tai kommunikaattorin QWERTY-näppäimistöllä. SIM-korttipaikkojen määrä - oman harkintasi mukaan - on parempi valita TFT tai MVA, jonka diagonaali on 4-5 ″. Kameran läsnäolo on välttämätöntä, vaikkakaan ei kannata kulkea erityisen jyrkkä: 2-3,2 megapikseli täyttää lapsen täysin eikä lisää matkapuhelimen kustannuksia liikaa.

4. Tyylikkäissä iässä työskentelevät naiset voivat valita liukusäätimiä tai kännykkäpuhelimia, jos ei ole halua siirtyä aistinvaraisiin laitteisiin. Osta mallit, joiden näytön ominaisuudet ovat keskimäärin 1000–2000 mAh. 3,2 megapikselin kamera on tervetullut.

5. Aktiiviset ihmiset, jotka tarvitsevat jatkuvaa pääsyä Internetiin, sähköpostiviesteihin ja moniin muihin toimintoihin, sopivat älypuhelimiin, joiden näytön diagonaali on 4,6-5 ″. 540 x 960 -resoluutio riittää, mutta jos haluat katsella elokuvia laadukkaasti, voit kääntää HD-muotoon. Ihannetapauksessa on, että liitäntälaite olisi varustettava IPS- tai OLED-matriisilla, jossa on vähintään 1 keikka RAM ja prosessori, jonka taajuus on vähintään 1,5 GHz.

6. Avid matkailijat ja puolueiden rakastajat ovat myös sopivia älypuhelimia - mutta varmasti laadukkaita kameroita (takana ja edessä), joiden resoluutio on vähintään 5-8 megapikseliä. Tärkeintä on, että tällaisilla kuormilla akku voi kestää ainakin iltaan asti. Ota suurempi kapasiteetti - alueella 4000-5000 mAh.

Kuinka paljon matkapuhelin on

Kuinka paljon matkapuhelin on

1. Yksinkertainen karkkia voi ostaa 500 ruplasta 7-9 tuhanteen hintaan.

2. Taitettavat vuoteet ovat 800-4000 ruplaa.

3. Liukusäätimet alkavat 1000: sta ja saavuttavat 50 000 ruplaa.

4. Älypuhelimet, joiden QWERTY-näppäimistö vetävät 7-7,5–15-17 tuhatta.

5. Touch-puhelimilla on korkein hinta - 800-1000 ruplaa yksinkertaisimmalle "kiinalaiselle" 300-350 tuhannelle kuvamallissa.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset