mylogo

Onko perheesi odotettavissa kasvavan ja valmistaudutko vauvansänkyä? Vai onko lapsi jo kasvanut, ja on aika ostaa uusia huonekaluja ja vuodevaatteita, jotka ovat sopivia ikäänsä huoneessaan? Joka tapauksessa, ilman hyvää lastenpatjaa, ei riitä. Hänen valintansa tulisi lähestyä tarkemmin kuin aikuisten mallien hankinta - loppujen lopuksi selkäranka ei ole tarpeeksi vahva lapsille, ja väärä sänky voi helposti pilata asennon. Tämä aiheuttaa muita terveysongelmia. Jotta voisimme olla vaarassa, kuuntele asiantuntijoidenne neuvoja ennen kuin siirryt myymälään niin vakavaan ostamiseen.

 

 

Lasten patjan valinta

Lasten patjojen parhaat valmistajat - mikä yritys valitsee

Jos etsit lapsellesi todella laadukasta ja kestävää patjaa, kiinnitä huomiota seuraavien yritysten tuotteisiin:

 • Ormatek;
 • Ascona;
 • Plitex;
 • Dream Line;
 • Vegas;
 • Lineaflex.

Eri ikäisille lapsille osoitetaan valikoimassaan kokonaisia ​​rivejä. Tarkistimme äskettäin näiden valmistajien parhaat mallit vauvan patjan luokitus.

Voit yksinkertaisesti valita parhaimman mallin. Vaihtoehtoisesti lähestytään valittua kysymystä ja tutkitaan yksityiskohtaisesti vaatimukset, joita hyvän lastenpatjan pitäisi vastata.

Laitteen patjat lapsille

Laitteen patjat lapsille

Moderneiden patjojen rakenne eroaa edeltäjistään kerrostuksessa ja täyteaineissa käytettävien materiaalien moninaisuudessa.

Komponenttien määrä voi olla erilainen, mutta kaikissa patjoissa on kolme pääosaa:

1. Perusta - jouset (riippuvaiset tai riippumattomat) tai tiheät täyteaineet kasvikuiduista, polymeereistä, lateksista jne. Ne suorittavat päätoiminnon - ne tukevat kehoa oikeassa asennossa unen aikana.

2. Kerrosta käytetään usein jousimalleissa kuorman tasaisempaan jakautumiseen ja kehon paineen vähentämiseen. Kehystämättömissä patjoissa on lisäksi ylimääräinen kerros, joka on valmistettu eri materiaalista. Se riippuu hänestä, kuinka mukava on lapsen uni.

3. Kansi on ulompi kuori, joka suojaa patjaa vaurioilta ja pölyn kertymiseltä sekä antaa tuotteelle esteettisen ilmeen.

Lasten patjojen tyypit

Kevät ja riippuva lohkare

Kevät ja riippuva lohkare

Näiden patjojen perustana ovat metallijouset, jotka on kytketty toisiinsa langalla. Tällaiset tuotteet ovat edullisia, mutta eivät anna vakavaa ortopedistä vaikutusta.

Tällaisten mallien toinen haittapuoli katsotaan olevan jousien kaatuminen riippumatossa, mutta lapsen pienellä painolla ja riippuvaisen lohkon riittävällä jäykkyydellä tuskin kannattaa pelätä.

Plussat:

 • He kestävät rauhallisesti suuria kuormia - tärkeitä niille, joiden lapset rakastavat hypätä sängylle;
 • Hyvä lämmönsäätö ja vapaa ilmankierto sisällä;
 • Kohtalainen ortopedinen vaikutus;
 • Kohtuullinen hinta.

miinukset:

 • Ajan myötä liitosjouset venyvät ja runko pysähtyy;
 • He voivat murtautua;
 • Ei sovi pienimmille.

Kevät riippumattomilla lohkoilla

Kevät riippumattomilla lohkoilla

Tässä patjan pohjassa on satoja pystysuuntaisia ​​jousia, jotka on eristetty toisistaan ​​ja sijoitettu yksittäisiin tapauksiin. Jokainen spiraali toimii itsessään eikä auta naapureitaan.

Tämän seurauksena luodaan hyvä ortopedinen vaikutus, jossa kaikki kehon osat tuetaan erillisinä jousina - ilman, että keskipisteessä heikkenee ja kaataa.

Plussat:

 • Ihanteellinen ortopedien näkökulmasta;
 • Anna selkärangan tarvittava tuki;
 • Älä lyö ja palvele todella kauan;
 • Sopii kolmivuotiaille lapsille.

miinukset:

 • Korkea hinta;
 • Matala hengittävyys.

springless

springless

Näitä patjoja pidetään lapsille parhaiten. Ne on valmistettu korkealaatuisista keinotekoisista tai luonnollisista täyteaineista, joille on tyypillistä lisääntynyt jäykkyys ja siksi sopiva myös vastasyntyneille.

Kehystä ei ole sellaisenaan, mutta kehon kuormitus jakautuu tasaisesti, mikä varmistaa lapsen selkäosan pään, kaulan ja selkärangan oikean paikan.

Plussat:

 • Pieni paino;
 • Voit valita minkä tahansa jäykkyyden asteen;
 • Sopii lapsille syntymästä alkaen;
 • Valmistettu yksinomaan hypoallergisista aineista;
 • Hyvin imee kosteutta ja samanaikaisesti käytännössä ei kerää pölyä.

miinukset:

 • Korkeat kustannukset;
 • Huonolaatuiset tuotteet voivat olla vaarallisia, jos valmistaja käytti pakkausmateriaaleja kerrostettaessa haitallista yhdistettä.

Vaihtoehdot lasten patjan valitsemiseksi

Vaihtoehdot lasten patjan valitsemiseksi

mitat

Kun olet päättänyt näkyä, siirry etsimään oikean kokoinen lastenpatja. Sen tulisi sopia helposti pinnasängyn sisään (muuten kuoppien ulkonäköä ei voida välttää), mutta älä ripustaa sisälle - suurin sallittu aukko reunojen ja sängyn reunan välillä on 4 cm.

Suurin osa lasten huonekaluista valmistetaan tiettyjen standardien mukaisesti, joita vuodevaatteiden valmistajat käyttävät. Yleisimmät patjan koot pienimmille ovat: 120x60, 125x65 ja 140x70 cm.

Paksuus on myös tärkeää, varsinkin jos se on kehyksetön malli. "Tehokkaampi" valittu patja, sitä enemmän painoa se voi kantaa.

1. Vastasyntyneet lapset ja alle 3-vuotiaat lapset ovat riittävän paksuja 5-12 cm;

2. 3-7-vuotiaiden lasten on etsittävä mallia, jonka korkeus on 10-15 cm.

3. Yli 12-vuotiaat käyttävät jo aikuisten kokoa (15-20 cm).

täyteaineita

Lasten patjaa valittaessa yksi tärkeimmistä tekijöistä on täyteaineen ja ylemmän kerroksen materiaali. Ne vaativat ympäristöystävällisyyttä, allergiaa, pitkä käyttöikä, hyvä kosteuden imeytyminen ja hengittävyys.

Tietyt ortopediset ominaisuudet ovat tervetulleita. Yleensä lähes kaikki lasten lasten patjojen valmistuksessa käytettävät materiaalit omistavat nämä ominaisuudet. Vain osa niistä on selkeämpi.

1. Kookoskuitu (kookos)

Luonnollinen täyteaine, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia ja joka ei myöskään aiheuta allergioita. Tämä materiaali on melko joustava ja samalla on optimaalinen jäykkyys, joka mahdollistaa sen tasaisen jakautumisen pinnalle.

Kuitujen löysä kudos poistaa tehokkaasti kosteuden ilman sen kertymistä sisälle ja maksimaalista ilmanvaihtoa. Myös kookoskuorella on lämpöregulaation ominaisuus, eli talvella tällaisella patjalla lapsi ei jäätyisi, eikä kesällä hikoile.

Yleensä tämä on ihanteellinen vaihtoehto - mistä puolelta näytät. Ja se on hienoa kaikenikäisille lapsille, ensimmäisistä elämän päivistä.

2. lateksi

Lasten patjojen valmistuksessa voidaan käyttää sekä luonnollista että halvempaa keinotekoista lateksia. Molemmilla materiaaleilla on keskimääräinen jäykkyys ja erinomainen elastisuus, joten niitä käytetään paitsi pääpakkauksessa myös kerroksena jousilohkojen päällä.

Tämän seurauksena lasten patjat hankkivat anatomiset ominaisuudet, toisin sanoen he pystyvät toistamaan kaikki lapsen kehon taivutukset, tarjoamalla tasaisen ja pehmeän tuen. Latex on ympäristöystävällinen ja hypoallergeeninen tuote, jolla on hyvä lämmönsäätö ja pitkä käyttöikä.

3. Polyuretaanivaahto

Valmistajien pyrkimykset löytää halvempi vaihtoehto kalliille lateksille johti ne polyuretaanivaahtoon (PPU) - parannettu versio vaahtokumista. Sillä on lateksin kaltaisia ​​ominaisuuksia, mutta sen käyttöikä on paljon vähemmän.

4. Struttofayber

Toinen hyvä materiaali vaahtokumiperheestä, jossa on pystysuunnassa olevat kuidut.Keinotekoisesta alkuperästään huolimatta hän kykenee pitämään lämpimänä, hyvin ilmaa ja sillä on riittävä joustavuus, jotta se voi tukea luotettavasti lasten selkärankaa.

5. huopa

Villa ei-kudottu kangas: pehmeä, lämmin, jopa paranemista omalla tavallaan. Mutta allergisille lapsille tällaista patjaa ei pitäisi ostaa, jotta se ei herättäisi reaktiota. Huopa ei voi ylpeillä hyvällä joustavuudella, joten sitä käytetään yksinomaan välikerroksena jousilohkon ja kannen välillä.

Merilevien täytteet, tattarikuori ja muut "eksoottiset" osoittavat myös hyvin toimivan, mutta ne ovat harvinaisempia, kalliita ja saattavat menettää muotonsa ajan myötä.

Olitpa viettää rahaa heille - päättää itse. Mutta luettelo materiaaleista, joita ei missään tapauksessa pitäisi olla lastenpatjaan, on parempi muistaa.

Näitä ovat:

1. Normaali vaahto - liian lyhytikäinen;

2. Puuvilla - kerääntyy yhteen, kerää kosteutta sisälle ja alkaa pyöriä;

3. Memory Foam - huonosti kulkee ilmaa.

Lapsen ikä

Tämä tekijä ei liity kasvavien lasten painoon, kuten monet vanhemmat ajattelevat, vaan hänen kehonsa kehityksen erityispiirteistä. Vastasyntyneellä vauvalla on pehmeät rustoiset luut, ja sen luuston muodostuminen kestää useita vuosia.

Tänä aikana erityisen tärkeä on sen pinnan korkea jäykkyys, johon vauva nukkuu. Vain hän antaa tarvittavan tuen selkärangan. Pääsääntö: mitä pienempi lapsi, sitä vaikeampaa hän tarvitsee patjan.

kansi

Tämä osa tulee valmistaa vain luonnollisista, hengittävistä materiaaleista: pellava, puuvilla, tiheä jacquard. On suotavaa, että kansi on irrotettava, ja voit helposti poistaa sen ja pestä sen kirjoituskoneessa.

Mikä vauvan patja valita

Mikä vauvan patja valita

1. Vastasyntynyt lapsi on parempi valita joustamaton patja kovalla kookoskuorella tai merilevällä. Nämä luonnolliset materiaalit takaavat selkärangan enimmäismäärän, mutta myös auttavat murusia vahvistamaan immuunijärjestelmää, lievittämään allergioita ja jopa vähentämään vaippojen ihottumaa. Patjan korkeuden tulisi olla 5-10 cm, kannen on oltava irrotettava, vaikka vauva nukkuu vaippoissa.

2. Vuotiaista kolmevuotiaista lapsista voi jo tehdä jotain pehmeämpää, esimerkiksi samaa kookoskuidua, mutta lisäkerroksella lateksia tai polyuretaanivaahtoa. Yhdistetyt patjat palautetaan täydellisesti elastisen kerroksen aiheuttaman muodonmuutoksen jälkeen, mutta ne tukevat edelleen lapsen luurankoa. Optimaalinen paksuus on 8-12 cm.

3. 3-7-vuotiaana Doshkolat voisi jatkaa yhdistettyä patjaa, jos ei intensiiviseen kasvuunsa, mikä vaati vuoteen täydellisen korvaamisen. Ne soveltuvat myös kevyisiin bonnel-malleihin, mieluiten eri jäykkyyksillä: esimerkiksi kookoskuorilla ja toisaalta polyuretaanivaahdolla tai höyrykalvolla. Kokonaispaksuus voi olla 10 - 15 cm.

4. 7–12-vuotiaille lapsille valitse jousipatjat riippumattomilla keskikovuuslohkoilla lateksikerroksella tai muulla vaahtokumin muunnoksella. Tässä on kuitenkin otettava huomioon muodostunut asento, joten ennen kuin ostat tietyn mallin, ota yhteyttä ortopediseen kirurgiin.

Nuoret ovat jo yhtä suuret kuin aikuiset, joten heidän täytyy noutaa vuodevaatteet ottaen huomioon ihonväri ja elämäntapa:

1. Ne, joilla on asennon ongelmia, tarvitsevat erittäin kovia patjoja, jotka perustuvat kookosleikkaukseen.

2. Riippumattomat jousilohkot soveltuvat hyvin syötetyille tai yksinkertaisesti suurille nuorille.

3. Jos lapsi kasvaa liian nopeasti ja kärsii IRD: stä, on parempi viedä hänet patjaan lateksikerroksella estääkseen verisuonten puristumisen.

Kuinka paljon on lasten patjat

Kuinka paljon on lasten patjat

1. Springless-patjaa voi ostaa 700 ruplaan. Kalleimmat tuodut mallit voivat olla jopa 62-64 tuhatta.

2. Lasten mallien vähimmäiskustannukset riippuvaisilla bonneljousilla on 850-1100 ruplaa, enimmäismäärä on noin 10-11 tuhatta ruplaa.

3. Riippumattomiin jousiin perustuvat tuotteet alkavat 1500 ruplasta, niiden enimmäismäärä on 25-30 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset